Arama

Roma'nın yemek kültürü hakkında bilgi verir misiniz?

Güncelleme: 25 Kasım 2012 Gösterim: 2.062 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Kasım 2012       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
romanın yiyecek ve içeceklerini kısave öz şekilde cevaplayabilirmisiniz?
Sponsorlu Bağlantılar
Angel - avatarı
Angel
Ziyaretçi
25 Kasım 2012       Mesaj #2
Angel - avatarı
Ziyaretçi
Roma romantizm şehri ve bu romantizme uyacak şey tabii ki de, şarap olsa gerek. Dünyanın en güzel şaraplarını Roma'da bulmak mümkündür. Romalılar eski çağlardan itibaren şölenlere, zevkle döşenmiş masalara düşkünlerdir. Ve bu özelliklerini hala devem ettiriyorlar. İlk yemek kitabını Roma'lı bir aşçının yazdığını söylemek herhalde Roma'nın yemek kültürü hakkında size bilgi vermeye yetecektir. Roma'da yenilebilecek en güzel şey ise; sade domates soslu makarna olabilir.
Roma'da restoranları ikiye ayırabiliriz. "Klasik restoranlar" ve "trattoria"; ev yemekleri sunulan aile işletmelerine verilen addır. Bu restoranlarda Romalılara özgü yemeklerin tadına bakabilirsiniz. Gezilerinizde yorulupta, ayak üstü bir şeyler atıştırmak istediğinizde merkezde ve merkezi sayılabilecek her yerde ayak üstü bir şeyler yiyebilirsiniz.
Sponsorlu Bağlantılar

Ayak üstü yemek molalarında, dilim pizza yemenizi tavsiye ederiz. Pizzanın şehri Milano olsa da, Roma'da pizza yemek size İtalya'da olduğunuzu hissettirebilir. Ya da tercihiniz; Roma'nın romantik havası içinde lüks bir restoranda, bir yudum şarap eşliğinde, kibar Romalı garsonların hazırladığı masalarda yemek yemek ise biraz fazla hesap ödeyebileceğiniz hatırlatmasını yapalım.

Benzer Konular

23 Nisan 2015 / Misafir Soru-Cevap
23 Mayıs 2012 / Misafir Soru-Cevap
9 Mayıs 2011 / werve Soru-Cevap