Metal ve Yaş Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > Türkçe Rock - Yabancı Rock - Metal Müzik
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 18-07-2009   #41 (mesaj-linki)
Cvp: Metal ve Yaş

oo yorumlar çok iyi yaa... sana gerçekten katılıyorum hıckımse.. gençlik hevesi değilde o dönemler ruhsal halinden kaynaklanıyor.. tabi gençken dinlemek bi farklı canım .. metalden sıkılan adamda gördüm yıllardır bıkmayanda ama tanıdığım pek metalci arkadaşım yok doğrusu.. insan oğlu herşeyden sıkılıyor öyle birşey olmasını istemem ama sanki bana da bir gün metal müzikten sıkılcakmışım gibi geliyor.. ama metal müzik dinlemekten mutluyum ve ailelerin çocuklara metal müziği kötülemesine çok karşıyım.. siyah giyiniyorlar , uzun saçlı sakallı olduğu için hemen metalciler kötü oluyor.. günümüzde pop müzik rap müzik almış başını gidiyor, adam gibi bir metalci görmek zor .. sayımız az ama git gide artacak ve metal müzik hiç bir zaman son bulmayacak.. sokakta kendini metalci zannedip birkaç birşey dinleyenler değil buraya yorum yazarken gerçekten ciddi olanlar gerçek metalci bana göre..
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 23-07-2009   #42 (mesaj-linki)
jesterdvine - avatarı

11 yaşımda orta okul hazırlıkta Metallica'yı (Reload) duyunca derdim ki "üff ne sert şeyler bunlar" ve geçerdim. Ama İngilizceyi ilerletince o Reload'dan zevk almaya başladım, yavaş yavaş.
Yaşım ilerledikçe de sert şeylerden kopamadım ve kronolojik sırayla; power metal, death metal, symphonic metal..derken...Kendimi bir anda metalden sıkılmış buldum, o sıralar 21 falandım.
Bana yeni birşeyler lazımdı ve o yeni şeyleri de alternatif rock / hardcore gibi - görece - sert müziklerde buldum. Bir süre için iyiydi. Sertlik akımı, o sıralar yavaş yavaş keşfetmeye başladığım doom metal'in beni nerelere götürdüğünü fark etmem ve "bundan kurtulmam lazım" diyerek aniden drum'n bass gibi apayrı bir türe "bilerek" sarmam ile son buldu

O drum'n bass zamanlarım sadece geçiş periyoduydu ve biliyordum ki daha rafine olarak geri dönecek ve salt "sağlam" gitar riffleri veya gaza getirici hooklar peşinde koşmayacaktım. En azından umduğum buydu. Bir aşkı iyi tahlil için bir adım geriye atmak gerekiyordu

Son aşamamsa, 2 - 3 yıl önce dinlemeye başaldığım ve tahminlerimin ötesinde sevdiğim klasik müzik ile başladı. Metaldeki kaotik fırtına aslında onlarda da vardı. Ama iş sadece fark etmeyi bilmekteydi. Bir süre "eski metalci yeni klasikçi" devam ettikten sonra da, artık vakti geldi diyerek daha "üst" müziklere girdim. Aslında onlar tam olarak üst değil, köktü. Ve ben de ilk başlamam gerekene en son başlayarak Blues hayranı oldum çıktım.

-----------

Şu an itibariyle 25 yaşındayım. Bir yandan Brazzaville, Kings of Convenience, Dire Straits, Camel, Leslie Feist ve San Ilya gibi "hafif" müzikleri dinler ve keyif alırken; diğer yandan da the Mars Volta, Dream Theater ve Pain of Salvation gibi "nitelikli" gruplarla coşuyorum ve"progressive müziği" tam manasıyla "anlayarak" dinliyorum. 14 yıldır metal dinlerken, bittiğini değil; sadece grup değiştiğini görüyorum. Ve yaşım daha da ilerledikçe de metali bitireceğimi hiç sanmıyorum.

..okuyanlara teşekkürlerimi sunarım
Eski 25-07-2009   #43 (mesaj-linki)
Kurtadam - avatarı

Ben Açık ve kısa bi şekilde bu ikilem hakkındaki görüşlerimi bildirmek isterim metal dinleyen için müzik sevenleri içinse bi yaşam tarzı olduğuna inanıyorum.Fakat insan oğlu nasıl bi yaşam tarzı benimserse benimsesin belirli bi yerden sonra yaşamında farklılıklar istediği için yaam tarzını değiştirmek ister.Metali bi yaşam tarzı olarak özümseyenler içinde bunun zamanla ortaya çıkabileceğini düşünüyorum.Zaten sadece dinlemiş olmak için dinleyen adam en fazla 3-4 yıl dinleyip bıkar,fakat bence metal vazgeçilemicek bi yaşam tarzıdır.
Eski 02-09-2009   #44 (mesaj-linki)
ozanozzy - avatarı

bende katılıyorum.. metal dinlemek iki çeşittir biri gerçekten özenti biride felsefi boyut.. bende metal dinliyorum ama özentilik olsun diye değil felsefi boyut olarak.. yani ben böyle düşünüyorum.. bende amcam sayesinde dınlemeye basladım 11-12 yaslarında ve 17 yasına geldım hala dınlıyorum.. 77 oldugumda da dinlerim.. ama özenti için dinleyenlerde var onlar zaten belli oluyor bence..
Eski 3 Hafta Önce   #45 (mesaj-linki)
Atalante - avatarı

15 yıldır bu müziği dinliyorum Accept,Manower,Iron Maiden gibi efsanelerle başlayan yolculuğum Royal Hunt,Kamelot gibi Power Metal ve başka türler ile devam ediyor ve sonu olmıyacak ,yaşla bağdaştıralack bir şey değil bu insanın hayata bakışıyla alakalıdır .
Eski 3 Hafta Önce   #46 (mesaj-linki)

ben de metalciyim ama herkez niye şeytanları dinlion diyo dinle işte rep ne var metalde diyolar ama metal kendine özgü guruplar var ha belki onlara rep daha güzeldir ama bana göre metal çok güzel

demi atalte yani

Son Düzenleyen blek metal; 3 Hafta Önce @ 15:23. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
Eski 3 Hafta Önce   #47 (mesaj-linki)

ben yaşı kafaya takmam ne yapıyım söz konusu onu anlamak

ben okula gidiyom bazen girer bazen girmem salıcakla kalın ha kendinize dikkat edin

Son Düzenleyen blek metal; 3 Hafta Önce @ 15:42. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
Eski 3 Hafta Önce   #48 (mesaj-linki)
king nothing - avatarı

Baba Şimdi,her şeyden Önce bunu ruhun ıle benımseyı bılmelısın..gelip gecici seyler bır tutkunluk degil benım için savurganlıktır..Metal konusuna değinecek olursak!Birileri cıkar kendi doğruları ile Metal Şudur metal budur diye karsısındakı İnsana ahkam keser..Her duvardan bır catlak ses cıkıyor ve burası turkiye burda adam düz bir yolda gitse bile hayır sen yamuk gidiyorsun derler bu bir gercek...İlk okuduğum yorumda arkadasın değindiği bir nokta var! 7'nde ne isen 70 inde de o olursun..Ben metal müziğe zaten 7 yaslarında kapıldım ve su an 25 yaşındayım.. genclik dönemlerinden az zerrede olsa hiç bir şey kaybetmedim ce aksine daha tutkulu yaşamaya başladım..Sonuna kadar da gıdecek...
Sımdı sıze tafsıyem baskalarının yorumları yada elestırıler ıle degıl kendı dogrularınız ve kendı tutkularınız ıle metal muzıgı benımseyın cunku hıc bır sey sızın ruhunuzu sızden daha ıyı anlayamaz..bırakın konussunlar herkez konustugu ıle kalır ama o konusanlar gercekte metalı yasamazlar sadece laftan ıbaret bır kesımdır..her seyı gorurler bılırler ama metal adına bır sey yaptıkları da yok onun ıcın bos koyun...Metal muzık benım ıcın gokyuzunde esen ruzgarları fırtınaya donusturen ve ıcımde kasırgalar olusturan bır terımden cok fazlasıdır..Sonun da bastonlu bır ıhtıyar olsamda sonuna kadar metal muzıgı yasıyacam ve gozlerımı oyle yumacam.Altarnetıfı yok kacısı da yok..ne ıstedıgını ve neyı yasamak ıstedıgını bıldıkten sonra zaten bu muzık hayatın boyunca senınle beraber gelır..bır anlık hevesı olanlara ozentı demıyorum cunku metal muzıgı kımse sonsuza kadar dınleme zorunlulugunda degıl eger ozgurluk dıyorsanız ıste secım sıze ayıt baska hıc kımse karısamaz sanır ama sandıgı ıle kalır..Sız ruhunuzu dınleyın!!!!
Eski 3 Hafta Önce   #49 (mesaj-linki)

doru didin king yani
Eski 1 Hafta Önce   #50 (mesaj-linki)

metalve yaş çok ayrı şeyler yani metalci olmak illa büyükm olmak değil yani bunu anlamak
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
metal, yaş
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Metal ve Yaş Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Gothic Metal - Goth Metal ThinkerBeLL Türkçe Rock - Yabancı Rock - Metal Müzik 7 4 Hafta Önce 18:43
Folk Metal SatanpisT Türkçe Rock - Yabancı Rock - Metal Müzik 1 22-05-2009 14:50
Metal Sözlük Blue Blood Türkçe Rock - Yabancı Rock - Metal Müzik 5 13-05-2008 22:01
Metal Militia (Metal Militia Kimdir? - Metal Militia Hakkında) MetaLi-X Türkçe Rock 0 12-05-2008 12:56
Nu-Metal Blue Blood Türkçe Rock - Yabancı Rock - Metal Müzik 0 19-10-2007 22:20