Arama

Metal ve Yaş

Güncelleme: 4 Ağustos 2014 Gösterim: 40.502 Cevap: 48
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Nisan 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Güncel bir konuya değinmek istedim.Çoğu arkadaşımız abilerine, ablalarına kısacası büyüklerine "Metal" dediğinde "En geç 5-6 seneye kadar bırakırsın bunu, bu bir gençlik hevesi" cevabını yapıştırıveriyor.Bunu tartışalım biraz.

Sponsorlu Bağlantılar
Gerçekte olaylara bakarsak bu doğru.Çünkü "Metal" denilince akla ilk gelen müzik oluyor.Müzik hevesi de gençlikte dinlenebilen bir olay olduğu için ( müzisyenler dışında ) burada hak verebiliriz.Yaş kemale erince iş, para, çoluk çocuk derdi derken arada kaynayıveriyor bu müzik.Müzisyenlik mesleğini seçenler de ise böyle bir sorun zaten yok, onlar zaten parasını bu yolla kazanıyor.Bizim işimiz "Metal ve Yaş"

Gençlik Metal'e müzik olarak baktığı için bunun kısa sürmesi de kaçınılmaz oluyor ve bir hobi olarak kalıyor.Kalıcı olmuyor, olamıyor.Bunun için ne yapmak gerekir?Metal ve yaş ikilemini aşmak için ne gereklidir?

Bunun cevabı esasında çok açık.Her zaman bahsettiğim gibi, "Metal" e bir hobi olarak bakmazsak bu olayı kolaylıkla çözümleyebiliriz.Metal bir felsefi akım, bir yaşam tarzı olarak çıktı biliyorsunuz.Bunu özümsersek ortada yaş sorunu kalmaz."Bir insan 7sinde ne ise, 77sinde de odur" özdeyişini hepiniz bilirsiniz.İnsan'ın düşünceleri çok zor değişir, kafasına düşünceleri oturmuştur, artık kişiselleşmiştir, bir bireyolmuştur.Yaş ne kadar geçerse geçsin bu düşünceler değişmez.Metal ideolojisi de bu şekildedir.Olaylara düşünsel yaklaşma, basmakalıplara isyan, yanlış aksaklıklara "Hayır" diyebilmektir Metal.Günümüzdeki çoğu gencin yaptığı gibi sadece müziğe odaklanırsak, bu düşünceleri benimsemez isek kendimize asla "Metalci" lafını uydurtamayız.Her insan "Ben Metalciyim" der.Önemli olanın başkalarının düşünceleri olduğunu göremez.Eğer arkadaşların "Ya şu adam gerçekten heavy bi adam, asıl metalci bu işte" diyorsa işte amacına ulaşmıştır o kişi.Buna ulaşmak da kişiin kendi elinde.

Yaş'ı 50 ye gelmiş bir insan hala bu yukarıda saydığım düşünceleri benimseyip bir manowar dinleyebiliyorsa, metallica'dan And Justice For All'daki özgürlük yanlısı cümleleri özümseyebiliyorsa, megadeth'den kill the king'in şarkı sözlerini yorumlayabiliyorsa o zaten "Metal tutkunu" bir insandır.Onun felsefi boyuta kalmış düşüncelerini benimsemiştir.
Son düzenleyen Blue Blood; 5 Ekim 2007 19:48
ronin_ - avatarı
ronin_
Ziyaretçi
25 Nisan 2007       Mesaj #2
ronin_ - avatarı
Ziyaretçi
'' Önemli olanın başkalarının düşünceleri olduğunu göremez.Eğer arkadaşların "Ya şu adam gerçekten heavy bi adam, asıl metalci bu işte" diyorsa işte amacına ulaşmıştır o kişi.Buna ulaşmak da kişiin kendi elinde. ''

Sponsorlu Bağlantılar
bu konuya baya bir geç cevap sayılacak ama olsun benim gibi araştıran biri çıkarsa okurMsn Happy
Konuda bu kısmın için ben katılmıyorum,Ben başkalarının düşüncelerinde metalci yada gerçek metalci olıyım diye dinlemiyorum.Evliyim ve bir kızım var ve hala dinliyorum metal müzigi.Kızımada dinletiyorumMsn Happy
Yaş ve metal önceki dediklerine katılıyorum,İnsan sadece metal müzik için değil dinledigi müzigi gerçekten anlamalı ve gerçekten dinlemeli. Şuda var yaşı ne olursa olsun kişinin metal müzigi dinlemedigi halde kesin bir önyargı ile olumsuz bir şekilde konuşabiliyor.Buda bilmedigi halde ahkam kesmesi yüzünden etrafındaki bir çok kişi yide olumsuz etkileyebiliyor.
küçük yaştaki arkadaşların metal müzigi dinlemelerinin ve daha sonra bırakmalarının bir önedenide özentilik.Özenti şeklinde dinleyince zaten fazla sürmüyor.

Teşekkürler.

smileystupid - avatarı
smileystupid
Ziyaretçi
26 Nisan 2007       Mesaj #3
smileystupid - avatarı
Ziyaretçi
küçük yaştaki arkadaşların metal müzigi dinlemelerinin ve daha sonra bırakmalarının bir önedenide özentilik.Özenti şeklinde dinleyince zaten fazla sürmüyor.

sana yürekten katılıyorum ronin bencede özentilik ama aslında metalin geçici olduğunu düşünmelerinin sebebi daha çok çocuk yaşta özentilerin olması bende bir çocuğum ama asla a özenmedim kimseye özenmemde saçma bişey sonuçta bide zaten metal in ismi bu ülkede çoktan satanistlerle anılmış insanlar bazen yanlış olmalarını bilmelerine rağmen yinede oyalanı söylerler metal hakkında söylenenlerde böle bişey bu arada kızına dinletmeni takdir ettim doğrusu çünkü çoğu aile çocuklarını sanki korkunç bir sapıklıkmış gibi metalden uzak tutuyor ama benim ailem sonuna kadar arkamda bunu nerden mi anlıyorum? onca borcun arasında benim için 2 milyara yakın bir miktar tutan gitarı almalarından
ALbRayN - avatarı
ALbRayN
Ziyaretçi
19 Mayıs 2007       Mesaj #4
ALbRayN - avatarı
Ziyaretçi
metal dinlemek iki çeşittir özentilik ve felsefi boyut
darksatan - avatarı
darksatan
Ziyaretçi
23 Mayıs 2007       Mesaj #5
darksatan - avatarı
Ziyaretçi
önemli olan bence başkalarının bu konuda düşünceleri olamaz.Sonuçta biz bu müzik tarzını dinliyoruz ve kendimizde uyduğunu görüyoruz.Başkalarının ne düşündüğü aa şu metalci demeleri kadar gereksiz bir şey yok sokaktaki insan bizi bilse ne olur bilmese ne olur.Bunu şu anlamda söylüyorum metal müzik dinliyenler siyah giyinir vs. vs. sonuçta siyahtan başka renklerde vardır ama ben o siyaha sempati duyduğum için giyiyorum ve başkalarının beni metalci bu demesi için değil. sonuçta biz kendimizi bilmiyomuyuz?yaş konusu kadarda yobaz bi düşüncenin insanların nasıl bu kadar benimsediğini anlamıyorum.ama dikkat ederseniz sadece metal müzik dinleyenlerin bu soruyla karşılaştığı.Neden metal müzik?Bence insanlar girdelemeden anlamadan bu cevapı veriyorlar.Dinlediğimiz bu müziğin hiç yakıştıramadığım böğürmek zannediyorlar.Bence bu insanların beyin yapısıyla ilgili olan bişey.Metal müziğin hiç bir şekilde yaş ile alakası yoktur tabi özentiler için bişey diyemem.
DrAm3vLH - avatarı
DrAm3vLH
Ziyaretçi
23 Mayıs 2007       Mesaj #6
DrAm3vLH - avatarı
Ziyaretçi
Yaş kemale erince iş, para, çoluk çocuk derdi derken arada kaynayıveriyor bu müzik. Müzisyenlik mesleğini seçenler de ise böyle bir sorun zaten yok, onlar zaten parasını bu yolla kazanıyor.Bizim işimiz "Metal ve Yaş" ..
Gençlik Metal'e müzik olarak baktığı için bunun kısa sürmesi de kaçınılmaz oluyor ve bir hobi olarak kalıyor.Kalıcı olmuyor, olamıyor.Bunun için ne yapmak gerekir? Metal ve yaş ikilemini aşmak için ne gereklidir?

Bunun cevabı esasında çok açık.Her zaman bahsettiğim gibi, "Metal" e bir hobi olarak bakmazsak bu olayı kolaylıkla çözümleyebiliriz.Metal bir felsefi akım, bir yaşam tarzı olarak çıktı biliyorsunuz. Bunu özümsersek ortada yaş sorunu kalmaz."Bir insan 7sinde ne ise, 77sinde de odur" özdeyişini hepiniz bilirsiniz.İnsan'ın düşünceleri çok zor değişir, kafasına düşünceleri oturmuştur, artık kişiselleşmiştir, bir birey olmuştur.Yaş ne kadar geçerse geçsin bu düşünceler değişmez.Metal ideolojisi de bu şekildedir. Olaylara düşünsel yaklaşma, basmakalıplara isyan, yanlış aksaklıklara "Hayır" diyebilmektir Metal.Günümüzdeki çoğu gencin yaptığı gibi sadece müziğe odaklanırsak, bu düşünceleri benimsemez isek kendimize asla "Metalci" lafını uydurtamayız.Her insan "Ben Metalciyim" der.Önemli olanın başkalarının düşünceleri olduğunu göremez. Eğer arkadaşların "Ya şu adam gerçekten Heavy bir adam, asıl metalci bu işte" diyorsa işte amacına ulaşmıştır o kişi.Buna ulaşmak da kişinin kendi elinde.

Yaş'ı 50 ye gelmiş bir insan hala bu yukarıda saydığım düşünceleri benimseyip bir Manowar dinleyebiliyorsa, Metallica'dan "And Justice For All"'daki özgürlük yanlısı cümleleri özümseyebiliyorsa, Megadeth'den "Kill the king"'in şarkı sözlerini yorumlayabiliyorsa o zaten "Metal tutkunu" bir insandır.Onun felsefi boyuta kalmış düşüncelerini benimsemiştir..
sheytani - avatarı
sheytani
Ziyaretçi
2 Haziran 2007       Mesaj #7
sheytani - avatarı
Ziyaretçi
Bence metalin yaşla alakası olamaz ben 10 yaşında metal dinlemeye başladım 14 ümdeyim hala metal dinlemeye başladığım zamanki gibi zevk alarak dinliyorum ve dinlemeye de devam ediicem . Zaten darksatan adlı üye gerçekten çok güzel bi şekilde anlatmış sonuna kadar katılıyorum Msn Wink
DuLLSoN - avatarı
DuLLSoN
Ziyaretçi
2 Haziran 2007       Mesaj #8
DuLLSoN - avatarı
Ziyaretçi
Gerçekten güzel yorumlar, diğer forumlarda gördüklerimin aksine arada zibidi yorumlar yok, benim görüşümde sizlerle aynı; eğer heves değilse (ki günümüz gençliğinin büyük bölümünde görür olduk) metal ruhu insanın içinde ölmez. Bizim arkadaşın babası 47 yaşında ve eski thrashçilerden adam, çocuk metal kültürüyle büyüdü ve benimde küçük yaşlarda bu müzikle tanışmama yardımcı oldu. Keşke herkez bu müziğin değerini anlasa da dinleyebilse.
Ayrıca "başkalarının düşünceleri" bölümünü yazıya yakıştıramadım, amacına ulaşmıştır da ne demek? Metali insanlara birşeyler kanıtlamak için kullananlar yüzünden bu müziği sevdiği için dinleyen insanlar zor durumda kalıyor. Her köşe başında "metalrock" diye bağırıp el kol işaretleri yapan tikilerden sizde bıkmadınızmı? Milletin bilinçlenmesi dileğiyle.
BlackShade - avatarı
BlackShade
Ziyaretçi
4 Haziran 2007       Mesaj #9
BlackShade - avatarı
Ziyaretçi
yha metalın yasla bı alakası yok herkes dınnıyor ve hıç kımse vazgecemıyor bn cok sevıyorum 12 yasında basladı msu an 17 yasındayım hala sevıyorum ama her tarz takılırım Msn Grin metal olrk
MetalixDark - avatarı
MetalixDark
Ziyaretçi
21 Haziran 2007       Mesaj #10
MetalixDark - avatarı
Ziyaretçi
ya niye evlilik çoluk çocuk derken bırakalım ki müziği bende evlensem çocuğum olsa onada dinletirim bi kardeşim var ufaktan onuda hazırlıyorum yani dediklerin doğru ama bi yere kadar... çünkü metali bir felsefe veya yaşam biçimi olarak görmeye gerek yoktur çünkü zaten öyledir... Dullson ayrıca sana fazlasıyla katılıyorum çünkü biliyorum o şekilde takılan tipler çok fazla malesef hatta benim öyle bir tanıdığım bile var resmen tiki ama sırf kızların yanında hava olsun diye (+o() metalci takıldığını kendisine itiraf ettirme muvaffakiyetine dahi ulaştık...
Son düzenleyen MetalixDark; 21 Haziran 2007 12:10 Sebep: ekleme