Arama

Metal ve Yaş - Sayfa 4

Güncelleme: 4 Ağustos 2014 Gösterim: 41.479 Cevap: 48
Fenerliozo - avatarı
Fenerliozo
Ziyaretçi
26 Mayıs 2008       Mesaj #31
Fenerliozo - avatarı
Ziyaretçi
Metal Bir Yaşam Tarzıdır... Özentiler hariç zaten metali içten yapan hayat felsefesi yapar...
Sponsorlu Bağlantılar
Laqie - avatarı
Laqie
Ziyaretçi
10 Haziran 2008       Mesaj #32
Laqie - avatarı
Ziyaretçi
21yaşındayım 5yıldır metaL dinliyorum .. işin kötü yanı özentiler patlaması olunca 5yıldır adam akıllı 2-3albüm çıkabildi ..

Sponsorlu Bağlantılar
Nightcrawler - avatarı
Nightcrawler
Ziyaretçi
19 Haziran 2008       Mesaj #33
Nightcrawler - avatarı
Ziyaretçi
kesinlikle yaşla alakası yok... 60 yaşındaki adamda hala metal yapıp, dinliyo; 15 yaşındaki çocukta metal yapıp, dinliyo...
önemli olan ruhumuzun ne istediği benceMsn Wink
bende 6 senedir koyu metal dinliyorum ve umarım 50-60 yaşıma geldiğimde de hala metal müzikle headbang yapıyo olurumMsn Cool
hıckımse - avatarı
hıckımse
Ziyaretçi
3 Temmuz 2008       Mesaj #34
hıckımse - avatarı
Ziyaretçi
metal muzıge cıddı anlamda gonul vermıs bırı ıcın tutkudur yıllar boyu devam edebılır bunu bır cok metal grubunun solıstlerınde vs. goruyoruz. fakat yas ılerledıkce ruhsal olarak bır durulma oluyor. daha sessız ortamlar tercıh edılıyor belkı daha hafıf bır muzık tarzı benımsenıyor bununla bırlıkte kafa yapısı degısıyor yıllar boyu aynı kalması beklenemez sonucta. yanı genclık hevesı demeyelım de buna her yasın getırdıgı bı ruhsal hal vardır ınsan da kendınden bırseyler buldugu, kendıne yakın buldugu bır tarzı benımser. metal muzıgın daha cok genclere hıtap ettıgı dogrudur. muzıge rıtım tutmak yuksek seste hıc rahatsız olmadan dınledıgımız bı muzık tarzı cunku bu. batı ozentısı asırlar boyu sure gelmıstır ulkemızde. dogal olarak genclıgımıze de yansıyor gıyım kusam muzık ve hatta din ve dusuncelerde. ve sanırım cogu kısı boyle baslıyor bu muzıge. ama ıcıne gırdıkce gercekten yogun olarak ılgılenenler var cunku ozentılık te bır yere kadar sadece dısarıdan metalcı gorunmek yetmez sıyah gıyınmekle metalcı olunmaz ayrıca bunu sadece gosterıs ıcın yapanlar var gercekten deMsn Confused
tuncdag - avatarı
tuncdag
Ziyaretçi
3 Temmuz 2008       Mesaj #35
tuncdag - avatarı
Ziyaretçi
Müziğin yaşla alakası vardır ama müzik bir zevk meselesidir. 15-20 yaş arası kesim dünyaya başkaldırış döneminde olduğu için bu asi müziği daha çok dinler. Kimisi devam eder, kimisinin ki sadece hevestir biter. Benim bitmedi, demek ki benim yapımda varmış bu, bana hitap ediyormuş. Tamamen bir zevk meselesi. Zevkler değişir, olgunlaşır. Tamamen tercih meselesi.
Msn Happy
hero boy - avatarı
hero boy
Ziyaretçi
18 Temmuz 2009       Mesaj #36
hero boy - avatarı
Ziyaretçi
oo yorumlar çok iyi yaa... sana gerçekten katılıyorum hıckımse.. gençlik hevesi değilde o dönemler ruhsal halinden kaynaklanıyor.. tabi gençken dinlemek bi farklı canım Msn Happy.. metalden sıkılan adamda gördüm yıllardır bıkmayanda ama tanıdığım pek metalci arkadaşım yok doğrusu.. insan oğlu herşeyden sıkılıyor öyle birşey olmasını istemem ama sanki bana da bir gün metal müzikten sıkılcakmışım gibi geliyor.. ama metal müzik dinlemekten mutluyum ve ailelerin çocuklara metal müziği kötülemesine çok karşıyım.. siyah giyiniyorlar , uzun saçlı sakallı olduğu için hemen metalciler kötü oluyor.. günümüzde pop müzik rap müzik almış başını gidiyor, adam gibi bir metalci görmek zor .. sayımız az ama git gide artacak ve metal müzik hiç bir zaman son bulmayacak.. sokakta kendini metalci zannedip birkaç birşey dinleyenler değil buraya yorum yazarken gerçekten ciddi olanlar gerçek metalci bana göre..
jesterdvine - avatarı
jesterdvine
Ziyaretçi
23 Temmuz 2009       Mesaj #37
jesterdvine - avatarı
Ziyaretçi
11 yaşımda orta okul hazırlıkta Metallica'yı (Reload) duyunca derdim ki "üff ne sert şeyler bunlar" ve geçerdim. Ama İngilizceyi ilerletince o Reload'dan zevk almaya başladım, yavaş yavaş.
Yaşım ilerledikçe de sert şeylerden kopamadım ve kronolojik sırayla; power metal, death metal, symphonic metal..derken...Kendimi bir anda metalden sıkılmış buldum, o sıralar 21 falandım.
Bana yeni birşeyler lazımdı ve o yeni şeyleri de alternatif rock / hardcore gibi - görece - sert müziklerde buldum. Bir süre için iyiydi. Sertlik akımı, o sıralar yavaş yavaş keşfetmeye başladığım doom metal'in beni nerelere götürdüğünü fark etmem ve "bundan kurtulmam lazım" diyerek aniden drum'n bass gibi apayrı bir türe "bilerek" sarmam ile son buldu Msn Happy

O drum'n bass zamanlarım sadece geçiş periyoduydu ve biliyordum ki daha rafine olarak geri dönecek ve salt "sağlam" gitar riffleri veya gaza getirici hooklar peşinde koşmayacaktım. En azından umduğum buydu. Bir aşkı iyi tahlil için bir adım geriye atmak gerekiyordu Msn Wink

Son aşamamsa, 2 - 3 yıl önce dinlemeye başaldığım ve tahminlerimin ötesinde sevdiğim klasik müzik ile başladı. Metaldeki kaotik fırtına aslında onlarda da vardı. Ama iş sadece fark etmeyi bilmekteydi. Bir süre "eski metalci yeni klasikçi" devam ettikten sonra da, artık vakti geldi diyerek daha "üst" müziklere girdim. Aslında onlar tam olarak üst değil, köktü. Ve ben de ilk başlamam gerekene en son başlayarak Blues hayranı oldum çıktım. Msn Happy

-----------

Şu an itibariyle 25 yaşındayım. Bir yandan Brazzaville, Kings of Convenience, Dire Straits, Camel, Leslie Feist ve San Ilya gibi "hafif" müzikleri dinler ve keyif alırken; diğer yandan da the Mars Volta, Dream Theater ve Pain of Salvation gibi "nitelikli" gruplarla coşuyorum ve"progressive müziği" tam manasıyla "anlayarak" dinliyorum. 14 yıldır metal dinlerken, bittiğini değil; sadece grup değiştiğini görüyorum. Ve yaşım daha da ilerledikçe de metali bitireceğimi hiç sanmıyorum.

..okuyanlara teşekkürlerimi sunarım
Kurtadam - avatarı
Kurtadam
Ziyaretçi
25 Temmuz 2009       Mesaj #38
Kurtadam - avatarı
Ziyaretçi
Ben Açık ve kısa bi şekilde bu ikilem hakkındaki görüşlerimi bildirmek isterim metal dinleyen için müzik sevenleri içinse bi yaşam tarzı olduğuna inanıyorum.Fakat insan oğlu nasıl bi yaşam tarzı benimserse benimsesin belirli bi yerden sonra yaşamında farklılıklar istediği için yaam tarzını değiştirmek ister.Metali bi yaşam tarzı olarak özümseyenler içinde bunun zamanla ortaya çıkabileceğini düşünüyorum.Zaten sadece dinlemiş olmak için dinleyen adam en fazla 3-4 yıl dinleyip bıkar,fakat bence metal vazgeçilemicek bi yaşam tarzıdır.
ozanozzy - avatarı
ozanozzy
Ziyaretçi
2 Eylül 2009       Mesaj #39
ozanozzy - avatarı
Ziyaretçi
bende katılıyorum.. metal dinlemek iki çeşittir biri gerçekten özenti biride felsefi boyut.. bende metal dinliyorum ama özentilik olsun diye değil felsefi boyut olarak.. yani ben böyle düşünüyorum.. bende amcam sayesinde dınlemeye basladım 11-12 yaslarında ve 17 yasına geldım hala dınlıyorum.. 77 oldugumda da dinlerim.. Msn Wink ama özenti için dinleyenlerde var onlar zaten belli oluyor bence..
Atalante - avatarı
Atalante
Ziyaretçi
27 Ekim 2009       Mesaj #40
Atalante - avatarı
Ziyaretçi
15 yıldır bu müziği dinliyorum Accept,Manower,Iron Maiden gibi efsanelerle başlayan yolculuğum Royal Hunt,Kamelot gibi Power Metal ve başka türler ile devam ediyor ve sonu olmıyacak ,yaşla bağdaştıralack bir şey değil bu insanın hayata bakışıyla alakalıdır .