| | #5501 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Sigara dumanının havaya bıraktığı is Ve göz gözü görmez sis değildik biz Kurtlar sofrasında kalsam da yalnız başıma Sevdim seni ne kadar uzakta olsan da Kurulan içki sofralarından çok uzaklarda Yasakların kuralsızlığında Ve hayatın acımasızlığında Sevdim seni umutsuzca Mücadelenin ışığında Zaferlerin çıklığında Ve asiliğin başkaldırışında Sevdim seni korkusuzca Beni böyle anla Ve birgün olur da kaybedersem seni Saygı duy senin için verdiğim kavgama Ve sen sadece sen beni yargıla erkin pirsultan | |
|
| | #5502 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Yürümek Yürümek; yürümeyenleri arkanda boş sokaklar gibi bırakarak, havaları boydan boya yarıp ikiye bir mavzer gözü gibi karanlığın gözüne bakarak yürümek!.. Yürümek; dost omuzbaşlarını omuzlarının yanında duyup, kelleni orta yere yüreğini yumruklarının içine koyup yürümek!.. Yürümek; yolunda pusuya yattıklarını, arkadan çelme attıklarını bilerek yürümek... Yürümek; yürekten gülerekten yürümek... Nazım Hikmet Ran | |
|
| | #5503 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Şimdi çık gel Dalganın köpüğüyle Esmiyor da Gel işte denizin sakinliğiyle. Çık ta gel Dalganın köpüğüyle Ya denizkızı büyüsüyle Ya yunusun süzgeciyle. Dumanı gözüken Vapurun güvertesiyle Yada şu sandalın livarıyla. Takıl balıkçının oltasına Gel işte. tarık tan | |
|
| | #5504 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Benden Sor Bunca acının çiçeği içimde büyüdü Mahpushane saksılarındaki baharı benden sor... Kulak ver gecenin sessizliğinde ağan sese, Ölümcünün böldüğü uykuları benden sor. Silahlar doğanın yüreğini arıyor durmadan, Bu kan kokusunun ürettiği soruları benden sor... Gördük ki, türkülerin sonu yok dilimizde, Kopup geldikleri dağları benden sor. Şükran Yurdakul | |
|
| | #5505 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Bugünde şiir yazmadım Sanma ki unuttum. Karalamak gelmedi İçimden iki satır Aşkı biriktirmek istedim içimde Kalem sussun Dedim birkaç gün Birkaç gün seni anlatayım Bana. Özlemlerimi düşüneyim Tükenmeyen özlemimi Gelmedi içimden iki satır Yazmak Gitmedi kaleme elim. Karalamak gelmedi İçimden iki satır. Düşünmek istedim Sadece, Uzun uzun düşünmek. Seni beni… tarık tan | |
|
| | #5506 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Çirkin Kadınlar Rüyamda çirkin kadınlar gördüm dün gece Yüzlerini elleriyle kapatmışlardı Bakışlarında çirkin olmanın utancı Kalplerinde Tanrıların merhameti vardı. Ölümü hatırlattı bana çirkin kadınlar Ölüm daha güzel değildi yaşamaktan Bakıp bakıp ağladılar sessizce Bütün aynalara uzaktan Bir asır kadar uzun dakikalar geçti Yalvardılar Tanrıya çirkin kadınlar Güzel olmayı dilediler gök gibi, deniz gibi Bir an için Tanrı olmadığıma yandım Rüyamda çirkin kadınlar gördüm dün gece Ve bir ölüm uykusundan uyandım. Ümit Yaşar Oğuzcan | |
|
| | #5507 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Üşüdü yüreğim Yalnızlığımda Dilimde bir aşk şarkısı Titrerken yanıklaştı Sesim. Kar yağmış sanki Hücrelerime Çırılçıplak Kaldım Ayazın ortasında Kışın güneşi Isıtmıyor Bedenimi. Sarılmak istiyor Sarmalanmak Kor ateşi Kucaklarda, Ve uyumak Biraz. tarık tan | |
|
| | #5508 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 yanlızlığım sesiz ve karanlık bir odada vurdumduymaz gecenin karanlıgı götürürken yanlızlıgımı uzak diyarlara çaresiz boyun bükmek kalırdı ayrılıga amansız bir kovalamaca başlar geceyi kovalarım sabahı ve seni getirsin diye oysa uzadıkça uzardı gece 11.10.2003 agrı çaresiz vazgeçerim yakarım bir sigara bir daha bir daha... sonra aglarım hayeller kurarken ve seni düşünürken Celal AKTAN | |
|
| | #5509 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2İçim dışıma çıkıncaya kadar Dışın içime girinceye, Bükülüp içince, İçimce erinceye, Özümüze, Ruhumuza Karışıp sindirilinceye kadar; Capcanlı, dipdiri teninden, Ellerinden, gözlerinden öpüyorum aşk deniz şimşek | |
|
| | #5510 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Ankara Ankara büyük şehir İçinde yoktur nehir İçimde var bir kahır Özlendin ey ankara Ankara büyüksün, yücesin Sanki aydınlık gecesin Her zaman usumdan geçersin Özlendin ey ankara (Serdar Sayıl-1982) Serdar Sayıl | |
|
![]() |
| Etiketler |
| nehri, şiir |
Şiir Nehri -2- Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12496 | 03-12-2006 00:53 |