| | #6001 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2-Bir Fotoğraftın Sen Yokluğun eski günleri aratmadı sanki bana Yalnızca değişmez bir yüz ifadesiyle Gözlerine baktım saatlerce Elimdeki fotoğrafında Titremeye başladı ellerim, soğudu hava Rüzgar çıktı aniden. Alnında dağılıverdi saçların Ama yalnızca Bir fotoğraftın sen. Bir kaç sene çerçevelenip Kalbimin tam ortasına çakılmış Bir fotoğraftın sen Hiç bir zaman değişmeyen elbisenle Defalarca dişlerimde hisettiğim dudaklarınla Bitmeye yüz tutmuş kalemimden Dökülen bir kaç kelimeyle Cüzdanımda yer edinmiş Bir fotoğraftın sen Kimi zaman kurdeleler taktığım Kimi zaman sinirlenip attığım Her seferinde istemeden ağlattığım Rüyalarımda yer edinmiş BİR FOTOĞRAFTIN SEN | |
|
| | #6002 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2-Kaldı mı sevgili,dünyada vefa Hasreti tattırdın bana kaç defa Sevgi yürek ister,ne gerek lafa Gözlerimi ufuklara daldırdın... Ne hülya bıraktın,nede düşlerim Ne baharım oldun,nede kışlarım Sılaya göçerken sevda kuşlarım Şu gönlümü isyanlara kaldırdın... Ellerim üşüyor,kalem tutmuyor Yüreğim buz tuttu,nabzım atmıyor Ömür bitiyor da yollar bitmiyor Gide-gide şu Bodrum’u buldurdun... Sahilde dalgalar ağlar halime Mızrap olamadın gönül telime Senin için razıydım ben ölüme Sevdamızı,sensizlikten öldürdün... Başım hep dumanlı,dolar gözlerim Hasret yağmurları,siler izlerim Sana koşardım ya,yorgun dizlerim Gül sineme dikenleri doldurdun... Oysa bir efsane olacaktık biz Nazar değdi,göze geldi sevgimiz Şarkılarda kaldı,mehtap ve deniz Baharıma kırk yediyi buldurdun... Murada bir avuç toprak çok bile Bülbülsüz baharlar,ne fayda güle Dağlar selam olsun,lale sümbüle Yasemini,menekşemi soldurdun.... Murat Nail Güney | |
|
| | #6003 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2-Yalnızlık I Yalniz kaldınız sanırsınız, Biliyorum. Yalnız bırakılmışsınız, Biliyorum. Ötesi yok. II Ötesi var: Yalnızlık Müziğin bile seni dinlemesidir. Yalnızlık İnsanın kendine mektup yazması Ve dönüp-dönüp onu okuması Yalnızlığın da ötesidir. | |
|
| | #6004 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Var Mısın? Var mısın? Yepyeni bir bahçe yaratmaya Yepyeni bahçede, yepyeni çiçekler yetiştirmeye Umudun çiçeklerini… Her daim beyaz olmalı rengi, Dansları temsil etmeli, ahengi Her gelen geçeni gülümseyerek ağırlayan, Selam veren, hatırını soran, derdini dinleyen Ab-ı hayat suyundan ikram eden Ve sonra, Ve yine gülücüklerle Ve yine esenliklere doğru Uğurlayan… Yepyeni bir bahçede, yepyeni çiçekler yetiştirmeye Var mısın? Engin Tunca | |
|
| | #6005 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2-Beni bana bırakın Yalnızlıgımla konuşayım Beni bana bırakın Yalanlarınızla bogusayım Soguk rüzgarlar esiyor bugünlerde Kim bilir neler bekliyor beni geleceğimde Sor bakalım nasıl geçirdim günleri sensizliğimde Yada boş ver sorma anlatamaycak kadar bitkinim. Karanlıklar çökmüş omuzlarıma Taşıyamayacağım kadar ağar Taşıyamayacağım kadar kirli Güneşin Sıcaklığından ışıltısısından çok uzağım Senin Sıcaklıgından ışıltından çok uzaktayım Hiç bir değeri kalmamış bu dünyann gözümde YAŞIYORUM ''Gelirsin'' diye bir umut ile AKAALP TOPATAN | |
|
| | #6006 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- ışık süzmesi gibiydin, öylesine aynı,öylesine keskindi bakışların. Her yağmurdan sonra kaybolan renklerin vardı. Sen yanlızlığımdın, Çare aradığımdın adandığımdın. Çilek tadında zehir gibiydin, yaşamam tadında gizliydi. Seni anlamam çözümsüz denklemler kurmaktı. Hep aynı dönemece çıktığım yoldun sen. Karaya çalardın, gölgeliydi yüzün. Ansızın üşüten rüzgarımdın. Tütün kadar griydi sesin, her içime çekişim ruhumu temizlerdi. Kıyıya vurulmuş deniz gibi imkansızımdın. Tenine hasret mahkum gibi, affına muhtacım. DERYA KARAKOYUNLU | |
|
| | #6007 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2-ÇAĞRIŞIMLAR Çok küçük bir yalanı Çok büyük bir orantıda Dinlediniz mi.. Çok büyük bir yalanı Çok yalın bir doğrultuda Söylediniz mi.. Gecikmiş bir gizlemi, Birikmiş bir özlemi Sakladınız mı.. Gelmeyecek bir gideni, Olmayacak bir nedeni Beklediniz mi.. Bir gerçeği erken, Bir açlığı tokken Anladınız mı.. Hep mi hep ölecekmiş gibi, Hiç mi hiç ölmeyecekmiş gibi Yaşadınız mı.. Yalanı sürmeye sürmeye, Yanlışı görmeye görmeye Saklandınız mı.. Doğruluğun yönünde, Doğruların önünde Aklandınız mı.. Ortamsız bir yaşamda, Yaşamsız bir ortamda Harcandınız mı.. ÖZDEMİR ASAF | |
|
| | #6008 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- Şimdi gidiyorsun Git Oysa senden tek bir damla istemiştim Sana kocaman bir deniz sunmak için Şimdi gidiyorsun Git Ne zaman başladı bu hikaye Anımsamak zor Gençtim Hazırda fırtınalarım vardı dört nala sevdalarım Komazdı öyle üç-beş nöbetleri Geceler içimi acıtmazdı böyle Bir insan bu kadar eksilebilir mi Hatırlarsan sesine uyku kaçmış bir adam vardı Bu şehrin biryerlerinde Düşler ormanının gece bekçisi derdin sen ona Gözlerinde gizledi o seni sen bilmedin O adam bendim unuttun mu Bak sevdiğin adam gülmeyi bile unuttu Seni unutamadı İşin kolayına kaçmadım Uğruna ölmedim yani Uğruna ölünecek sandığım biri için yaşadım hep Sen bunu da bilmedin Ben bir bakışına bin anlam yükledim Sen aşka kestirmeden gittin Bir hayatın özetini bırakıp avuçlarıma Şimdi gidiyorsun Git Bana karanlığın ne demek olduğunu öğretmeden Bütün ışıklarımı söndürüyorsun Bu cehennem cinayetlerini işliyorsun Sonra bunlara intihar süsü veriyorsun Yazıklar olsun yazıklar olsun Susuyorsun susuyorum susayacaklarım bitmiyor Hani sen sevdiğini Yarı yolda bırakacak kadar yüreksiz değildin Düşmemeyi öğretecektin nerdesin nerdesin Uzun lafın kısası yoktur Anlatacağım çok şey var Hoyrat bir rüzgar gibi geldin Aklımı hayatımı dağıttın Şimdi gidiyorsun Git Daha ayrılığa bile çarpmadan Aşk bize döndü Bir yılan gibi soktun koynuma kimsesiz geceleri Artık ölüm sana dokunamamaktan kötü değil Ama sana dokunmak da yasak bana Göz çukurlarımdaki karanlık bunu anlatır Sen var ya sen Allah kahretsin Yani şimdi Gözleri sana benzeyen bir kızım olmayacak mı Yani şimdi başkaları mı sevecek seni Ben saçlarını okşadığım zaman Ellerin öksüz kalırdı Şimdi gidiyorsun git Kahraman Tazeoğlu | |
|
| | #6009 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2-Giden Sevgilinin Ardından Nasıl maviydi o gün gökyüzü. Nasıl masmaviydi o gün deniz. Nasıl pırıl pırıldı o gün bütün dünya. Bu gün kapkara o gökyüzü. Bu gün simsiyah o deniz. Ve artık, parlamıyor benim için ne bu dünya ne bu deniz... Bülent Akkurt | |
|
| | #6010 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri -2- önemlisin özelsin canımsın ağlama bebeğim seni düşündükçe yalnız seni istiyorum çünkü seni seviyorum Hasan Hüseyin Anmak | |
|
![]() |
| Etiketler |
| nehri, şiir |
Şiir Nehri -2- Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12496 | 03-12-2006 00:53 |