| | #1 (mesaj-linki) |
Hayata Dair Değerli Dostlarım :... Evet " Hayata Dair...!" Tüm şiir, düşünce, yorumlarınız için bu sayfalları kullanabilir :.. bilgi aktarımında bulunabilir, hayatımızdaki tüm gerçekleri bu sayfadaki satırlarda yansıtabilirsiniz... ilgi ve alakalarınız için peşinen sevgi saygılarımı sunarım. Şimdi sıra sizde başlayın paylaşıma....hodri meydan Son Düzenleyen virtuecat; 17-11-2006 @ 20:00. | |
|
| | #2 (mesaj-linki) |
Cvp: Hayata Dair...!
Hayat bana hep yalan söylüyor nedeyim tam mutluluğu bulduğum dediğim zaman bakıyorumki yanlızım ve bu yanlızlığıma son veren biri var şimdi ama onunlada ne olacağı belli deil hayat devamlı benimle eyleniyor gibi geliyor aslını isterseniz ben çok yoruldum karmaşalardan ve bu kendime son şanş verişim artık bundan sonra bir şey yapmayı düşünmüyorum ben mutluluğu arıyor ve bulamıyorum eyer mutluluk diye huzur diye bir şey varsa umarım bir gün gelir ve beni bulur.Düşünüyorumda ben hayatımdan memnunum diyen biri çıkarmı aslında bakarsanız herkes şikayettçidir memnun olanlar bende merak ediyorum yazarmısınız emnuniyetinizi. HAYAT İÇİNDE YAŞADIĞIMIZ AMA BİZE TÜRLÜTÜRLÜ SANCILAR YAŞATAN ZAMAN DİLİMİ SELAM SANA KARMAŞALAR YUMAĞI | |
|
| | #3 (mesaj-linki) | |
Cvp: Hayata Dair...! Alıntı:
| ||
|
| | #4 (mesaj-linki) |
Cvp: Hayata Dair...!
yo hayata küsmeyeceğim ben her şeye rağmen yaşamayı ve yaşamın bana getirdiklrini seviyorum o açıdan bir sorunum yok bazı insanlar hayata örnek olarak gelmiştir ben buna inanıyorum yaşadığımız yanlışlardan ders alsınlarki bir daha yapmasınlar hayat her şeye rağmen güzel ve çekilmez ama inadına yaşamak var ya o yerter zaten inadına yaşa ve inadına sev bu bence her şey güzel olacak diye bir şey yok deilmi bu hayat süprizlerle dolu bizi nerde ne bekliyor kim bilebilir | |
|
| | #5 (mesaj-linki) |
BİRİ ANNE,DİĞERİ EL KIZI Erkek evladı yetiştirmek çok kritik bir duygudur. Hep iki arada bir derede kaldım oğlumu büyütürken. Bir kadın olarak, eş olarak beklentilerim, hoşuma giden duygular neyse onu vermeye çalıştım oğluma. Kız çocuklarını büyütürken böyle bir handikap yoktur. Zaten hassastır, anaçtır, korumacıdır toplumsal yetiştirme tarzının eksi olduğu kadar, daha fazlasıyla artı yanlarını üstünde taşır. Ama erkek çocuk büyütmek, hele de ataerkil toplumda çok zordur. Erkek evlat hep "Paşa Oğlum"dur anne için. El bebek gül bebek büyütülür. Korumacılık yapılır, yönetilir, hatta idare edilir,aslında bu yüzden her erkek ne kadar istemiyorum dese de ilerde eşi ve kız arkadaşı tarafından yönetilip idare edilmek ister çaktırmadan. Çaktırmadan çünkü o erkektir. Erkek çocukla mutfağa girilip kekler, kurabiye hamurları yoğrulmaz, çocukluğunda sırf erkek olduğu için bunları yapmadığından, büyüdüğünde de sevgilisine özenli sürpriz sofralar hazırlayamaz. Erkek çocuklar toplamaz odalarını, oyuncaklarını, büyüdüklerinde bu yüzden her banyodan çıktıklarında aynalar,yerler temizlenmek ister. Katı olması gerektiği dikte edilir ona, söyleyemez belli edemez ne kadar sevdiğini, zayıflık zanneder bunu. Hatta "belli olmuyor mu", "söylemem mi lazım" gibi komik cümleler kurar büyüdüğünde. Her işi anne yaptığı için evde, bilemez büyüdüğünde sofradan kalkınca tabağını toplamayı. Annesi her dakika yanındadır. Kaprislidir çeker, bağırır çeker, küser çeker, "istiyorum" der ikiletmez. Aynı şeyi elin kızına yapmaya kalkışır. El kızı çekmez anne gibi. Bu sefer kalakalır. "Ne oluyor?", "Şimdi bu niye farklı davrandı?" diye sorar, anlayamaz. Çünkü yoktur ki böyle bir model kafasında, istekleri, arzuları, kaprisleri hep hoş görülmüştür. Anne, erkek çocuğu ile beraber kırlara gitse bile çiçek toplamaz, o da ileride sevdiği kadın için toplayamaz çiçek, doğal olarak. Anne-oğul alış-verişe çıkılsa bile,anne hiç sormaz oğluna "Bu kazak bana uydu mu çocuğum, iyi duruyor mu üstümde?" diye, çünkü oğlan çocuğunun kafası böyle şeylerle meşgul edilmemelidir. O yüzden anlam veremez kız arkadaşıyla vitrin bakmaya, hatta onun fikrine ihtiyaç duyulabileceği aklının ucundan bile geçmez. Bütün bu duygularla erkek evladı yetiştirmek çok zordur, çünkü siz oğlunuz ileride bunları yapmasın diye yetiştirmeye çalışırken, biri gelir "bakalım kıymeti bilinecek mi?" deyip, içinize yanlış mı yapıyorum tohumunu atıverir. Bu arada sizin gibi olmayan anneler devam eder, hatta hızını alamaz daha da ileri gider, "Paşa Oğlu"na uygun bir kız arar. Kız mülayim olmalıdır,oğulcuğunun bir dediğini iki etmemelidir. Her dediğini yapmalı, peşindensürekli toplamalı, moralsiz olduğunda taklalar atmalı, kendi duygularını unutmalı, her daim ona en güzel yemekleri hazırlamalıdır. Çünkü çok iyi bilir "paşa oğlunun" huyunu, ne de olsa onu elleriyle bu hale kendisi getirmiştir. Bu yüzden anlayamaz erkekler kadınları. Onu büyüten kadınla, birlikte olduğu kadını aynı sanır. Oysa biri annedir, diğeri el kızı! l Aylin Kotil | |
|
![]() |
| En popüler 10 etiket
Bu Sayfanın Etiketleri
|
| canerle hayata dair, en güzel süprizler, hayat dair, hayat mesajları, hayata dair, hayata dair mesajlar, hayata dair smsler, sevgiliye süprizler, sevgiliye yapılabilecek süprizler, sevgiliye yapılabilecek sürprizler, |
Hayata Dair Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Peygamberimizin Geleceğe Dair Verdiği Haberler | asla_asla_deme | Hz. Muhammed | 5 | 4 Hafta Önce 16:12 |
| Dinin Tarihsel Fenomenolojisi | virtuecat | Din/İlahiyat | 0 | 05-12-2006 16:26 |
| |||||
| vBulletin®, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. ~ SEO by vBSEO ©2008, Crawlability, Inc. Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler. Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız. If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately. | |||||