| | #1001 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir NehriYA SEBEBİM KALMASSA???? BU KAÇINCI SAHİ, SEN HATIRLARMISIN ? KAÇ DEFA BAKTIM GELMEDİĞİN YOLLARINA. SARARDI YAPRAKLARIM, AMA YOK! BEN YİNE AĞLAMADIM ; KORKMADIMDA SENSİZ KARANLIK GECELERDEN, BEN YİNE SENSİZ UYUMADIM. GÖRMEDİM OLMADIĞIN HİÇ BİR DÜŞÜ, GÖZLERİMİN DALDIĞINA BAKMA NE OLUR. SEVMEDİM SADECE HAYATIN SENSİZ YANINI, HANİ YANIMDAYKEN DERDİNYA GÜZELİM; YOK YOK SEN DEME EN İYİSİ ; YOKSA DAYANAMAM ÖZLERİM YİNE ŞİMDİ, SENLE GEÇEN ANLARIMI. SEN GELİRSİN DİYE KAPIYI KAPATMADIM , KİMBİLİR BELKİ ÖZLERSİN DİYE SANA YANMAKTAN CAYMADIM. DUVARDAKİ RESMİN TOZLANMIŞMI NE? NE GARİP DEMİİ? SEN GİTTİN AMA BEN SANA HALA AŞIĞIM... SUS KİMSELER DUYMASIN TERKEDİŞİNİ, BEN SADECE AMA SADECE GELECEK DEDİM. SAHİ NEDEN GÜLER HERKES ; YOKSA SEN BİRYERLERDE BUNU SÖYLEDİNMİ | |
|
| | #1002 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri | |
|
| | #1003 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir NehriAĞLADIM ! Dun gece uzun uzun Seni andim agladim. Sonu yok yolumuzun Ona yandim agladim Kim bilir acimizi Bu yasak askimizi O eski sarkimizi Caldim caldim agladim Dolastim sokaklarda Agaran safaklarda Seni senden uzakta Sardim sardim agladim Imrendim sevenlere Sarilip gidenlere El ele gezenlere Baktim Baktim agladim Benimsin bende degil Ellerim sende degil Yanmamak elde degil Yandim yandim agladim Tuza bastim yarami Askla actim arami Sensiz son sigarami Yaktim yaktim agladim | |
|
| | #1004 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri ÖZLERİM SENİ BİTANESİ ( BEGÜM ) Bazen özlerim seni İki damla yaş akar gözlerimden Yanaklarımdan aşağı süzülür Bilebilirmisin ki sen Dökülen o yaşlar Kalbimi nasıl yakar Sen uyu birtanem Gör o tatlı rüyaları Bilebilirmisin ki sen Ben görürüm rüyamda O tatsız kabusları | |
|
| | #1005 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri ÇAĞIR YÜREĞİMİ Unutmadım, unutamadım seni,o öldüren sevgini, Vazgeçmedim senden umudu kesmedim gözlerinden, Bekledim doğan güneşle, belki o getirir diye seni, Karanlıkta yıldızlara sordum, yoksa onlar mı getirirdi sevdiğimi. Durmadım,yılmadım kalbimden, kalbine duyurana kadar sevgimi, Bitiremedim, nefret etsem bile bu yok eden özlemi, Canımı yoluna verdim, yıkılmamak için savaştım, ah bir görsen beni, Ben seni sevdim, ben sana kaldım, yeter artık çağır şu yüreğimi. Elimden gelen sadece büyük bir haykırış, Umutsuz belki, bir ihtimal bile olmasa da bu yakarış, Neden bir tanem, neden, gelsen şimdi biter her acı yine kalplerde barış, Sevgiye senin ki, hadi bir kalp bağışla bana, sanadır bu yalvarış. Görmüyor musun bitiyorum sensiz, eriyorum bir mum gibi, Hadi ateş ol tekrar yak beni, hatırla hor görme geçen günleri, Boş kalmasın anılar kalmasın yaşanmışlığıyla, koparma içimden, Bitsin bu ayrılık, ellerimi tut yine sen değil misin ki yaşamımın tek sebebi. Koş tekrar benimle aynı hayallere, sımsıkı tut bırakma benim gibi, Ben seni tutarken kaybetmemek için, yakala hadi attım sana kalbimi, Gördün mü ışığı geleceği gösteriyor şimdi, ayrılmayan ikimizi, bitmeyecek sevgimizi, En güzel duyguların başladığı, senin bana gelen en saf halini. Anladın mı seni seven bir kalp var yeryüzünde, seni arayan, Buldun mu şimdi aradığını, yalnızlığın hain kollarında, Verdin mi kararını, uyandıracak mısın beni bu kötü rüyadan, Açacak mısın kollarını, yeniden ısıtacak mısın benimle varlığımı, yine her an. | |
|
| | #1006 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri
sana yaralarımdan çiçekler, ilk yardım geceler biraz da ve yangında kurtarılması imkansız acılar bırakıyorum... seni özümün gizinde saklıyorum... bütün aşklarımın izlerini sayıklayarak ve aldatarak tüm sevdiklerimi, sana cinayetimin ipuçlarını bırakıyorum... vasiyeti olmayan ölüler ülkesinden (türkülerin sırtındaki muamma!) yazık bir nakarat bırakıyorum sana "ben sana gülüm demem gülün ömrü az olur" öç biter, biter şarkı, yaz olur... | |
|
| | #1007 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri Bıkkınlığım Ve Yalnızlığım Acı çekmek özgürlükse özgürüz ikimizde sloganıyla düştük yollara Rest çekerek hayata ve insanlara kaçtığımız oldu defalarca Ama her zaman ilk durakta inen ben olurdum Bilirsin korkardım karanlıktan ve yanlızlıktan Ve bu yüzden kıramazdım zincirlerimi Oysa boşunaydı bu gitmeler Her tilki gibi sonumuz kürkçü dükkanıydı O sokaklar o deniz ve yürüdüğümüz kaldırımlar Her köşe başı bir hatıra saklardı ve anılarımız oldu Karanlıkta iki tekel alıpta ağladığımız delilerce örneğin Sevdalarımızda buradaydı imkansız olsada umutlu Derin derine ihanetlerle vurulurduk ölmezdik mesela Olta atardık uçsuz bucaksız denizlere Hep büyük balıklar sana gelirdi Bense küçük balıklarla teselli bulur sen kızdırırdın beni Yanlız bu yüzden kavga ederdik Oysa ben hepsini salardım bilirsin sevmezdim esareti Kimseler duymazdı şarkılar söylerdik karanlık sokaklarda Yasak şarkılardı onlar Yanlız aynasızlar sustururdu asiliğin sesini Açlığı öğrettin bana Oysa ben isyanı seçtim Çocukken pes ettim hayata insanlara küskünlüğüm bu yüzden Hala unutmadım anıları ve rezilce yaşanan yüzyılları Kaç yıl geçti saymadım inanırmısın unutmuşum gözlerin elamıydı Evet hatırladım geceyi kıskandırırcasına yakamoz misali parlaktı Oysa başka gözlerde vardı senin kadar sıcak bakan Ve en az senin kadar bir parçamdı Ve tıpkı sen gibi bir parçam da onda kaldı Bıkkınlığım bu yüzden vede yalnızlığım | |
|
| | #1008 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri
Unutmak kolay diyordun ya Kolaymış meğer Unuttum adını,her kelimesini unuttum Dalga dalga savrulan saçlarını unuttum Kömür karası yaşlı gözlerini unuttum ben Unutmak kolay diyordun ya Kolaymış meğer Yağmur altında gezdiğimiz sahilleri unuttum ben Bana ilk seni seviyorum dediğin O çay bahçesini unuttum ben Unutmak kolay diyordun ya Kolaymış meğer Elini ilk tuttuğumda Yüzündeki o masumluğu unuttum ben Sarıldığımda ise Başımı döndüren gül kokulu,kokunu unuttum ben Unutmak kolaymış be bitanem O yüzündeki gülüş,içindeki sıcaklık Seni özlüyorum dediğinde Gözünden akan iki damla yaş Ve seni öptüğümde içinde kaybolduğum yıldızlar Bütün bunları unutmak O kadar kolaymış ki bi tanem O kadar kolaymış ki hepsini unuttum | |
|
| | #1009 (mesaj-linki) | |
| Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var.. Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var: Yaşadın mı, yoğunluğuna yaşayacaksın bir şeyi Sevgilin bitkin kalmalı öpülmekten Sen bitkin düşmelisin koklamaktan bir çiçeği İnsan saatlerce bakabilir gökyüzüne Denize saatlerce bakabilir, bir kuşa, bir çocuğa Yaşamak yeryüzünde, onunla karışmaktır Kopmaz kökler salmaktır oraya Kucakladın mı sımsıkı kucaklayacaksın arkadaşını Kavgaya tüm kaslarınla, gövdenle, tutkunla gireceksin Ve uzandın mı bir kez sımsıcak kumlara Bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir taş gibi dinleneceksin İnsan bütün güzel müzikleri dinlemeli alabildiğine Hem de tüm benliği seslerle, ezgilerle dolarcasına İnsan balıklama dalmalı içine hayatın Bir kayadan zümrüt bir denize dalarcasına Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın Değişmemelisin hiçbir şeyle bir bardak su içmenin mutluluğunu Fakat ne kadar sevinç varsa yaşamak özlemiyle dolmalısın Ve kederi de yaşamalısın, namusluca, bütün benliğinle Çünkü acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı Kanın karışmalı hayatın büyük dolaşımına Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz taze kanı Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var: Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe, bütün evrene karışırcasına Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana. Ataol BehramoğLu | |
|
| | #1010 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri SENSİZLİĞE ALIŞTIM Kimler kıydı zalimce dudaklarına Kimler gördü o gözlerini benden sonra Ben yalnızlıkla debelenirken Kimler sevdi seni ey sevdalı Dudaklarımdan dökülen dualarım beddua oldu Olmazları yazarken kaderime Bir seni geçemedim Silemedim hiçsiz soluklarımdan Belaları aldım senelerce üzerime Senin için Bir zavallı gibi dolaştım Sen olduğun için Sustum yalvardım yüce sultana Senin olmak için Değer miydi? Bu kadar gözyaşına nasıl sığdırmışım dertlerimi Sen benden önce neydin kahrolası Aşksız rüyaların sahibiydin Ezdin yok ettin cüretkâr sevdanla İyilikte yetmiyor kavuşmak için sevdalıya Görmek istemeyen göze Binlerce defa aşk ışıkları saçsam da İstemiyorsun Kendi dünyanın insanısın Özgürsün artık Bu gönül sensizliğe çoktan âşık oldu bile Olmasan da seni sevmenin Tiryakisi oldu bile | |
|
![]() |
| Etiketler |
| arşiv, nehri, Şiir |
Şiir Nehri -1- [Arşiv] Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Şiir Nehri -2- | virtuecat | Yazın Hayatı | 7933 | 18 Saat Önce 23:15 |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |