| | #11 (mesaj-linki) | |
|
Ender rastlanan kişilikteki şairlerimizden Attilla İlhan'ın anısına bir şiirini de ben yayımlamak istiyorum...SEN RAHAT UYU YERİNDE ÜSTAD!! An Gelir an gelir paldır küldür yıkılır bulutlar gökyüzünde anlaşılmaz bir heybet o eski heyecan ölür an gelir biter muhabbet çalgılar susar heves kalmaz şatârâbân ölür şarabın gazabından kork çünkü fena kırmızıdır kan tutar / tutan ölür sokaklar kuşatılmış karakollar taranır yağmurda bir militan ölür an gelir ömrünün hırsızıdır her ölen pişman ölür hep yanlış anlaşılmıştır hayalleri yasaklanmış an gelir şimşek yalar masmavi dehşetiyle siyaset meydanını direkler çatırdar yalnızlıktan sehpada pir sultan ölür son umut kırılmıştır kaf dağı'nın ardındaki ne selam artık ne sabah kimseler bilmez nerdeler namlı masal sevdalıları evvel zaman içinde kalbur saman ölür kubbelerde uğuldar bâkî çeşmelerden akar sinan an gelir -lâ ilâhe illallah- kanunî süleyman ölür görünmez bir mezarlıktır zaman şairler dolaşır saf saf tenhalarında şiir söyleyerek kim duysa / korkudan ölür -tahrip gücü yüksek- saatlı bir bombadır patlar an gelir attilâ ilhan ölür Attila İlhan Son Düzenleyen djwerrt; 13-10-2005 @ 01:46. | |
|
| | #12 (mesaj-linki) | |
| Oturum açmanı bekledim...
Sana karşı hep çevrimiçiydim Ellere karşı mütemadiyen away Boru değil dört saat dile kolay Msnde oturum açmanı bekledim... Sensiz alınan winkslerin tadı yok Moodslar coşmuş, ucu bucağı yok Senin nudgelerin sanki elektro şok Tüm gece oturum açmanı bekledim... Gece boyu bilgisayar başında pinekledim Online badileri contact listime ekledim Seviyo bu çocuk beni diye kendimi kekledim Azim üzeri sabırla oturum açmanı bekledim ! | |
|
| | #13 (mesaj-linki) | |
| büyük ozan ve hümanist... YUNUS EMRE (1238-1320) Yunus Emre, Anadolu'da tasavvuf akımının ve Türkçe şiirin öncülerindendir. İnsan sevgisine dayanan bir görüşü geliştirmiştir. | |
|
| | #14 (mesaj-linki) | |
| ::::::::::::::::::::sonsuzluk kervanı:::::::::::::::::::::::::::::::: Sonsuzluk Kervanı, "peşinizde ben, Üç ayakla seken köpeğim!" Bastığınız taş taş öpeim; Bir kırıntı yeter , kereminizden! Sonsuzluk Kervanı , peşinizde ben ... Gidiyor , gidiyor , nurdan heykeller... Ufuk , önlerinde bayrak kulesi. Bu gidenler , Altun Kol Silsilesi; Ölçüden ahenkten daha güzeller. Gidiyor , gidiyor ,nuradn heykeller... Sonsuzluk Kervanı , istemem azat ! Köleniz olmakmış gerçek hürrüyet Ölmezi bulmaksa biricik niyet; Bastıgınız yerde ebedi hasat. Sonsuzluk Kervanı ,istemem azat. | |
|
| | #15 (mesaj-linki) | |
|
SENİN ELİNDE Karanlıklar içindeyim Aydınlatmak senin elinde İtip karatmakta Kalbime taş duvarlar ördüm Yıkmak senin elinde Sıvayıp yükseltmekte Ben seni sevdim Sevmek senin elinde Terk edip gitmekte SEVME AMA GİTME Seninle bir ana bir ömür biçtim Dönüpte yüzüme bakmadın gülüm Umrumda değil olsun dikenin Dalında bir garip bülbülüm Uyku yok artık gözlerimde sen ve karanlık Yeter ki sen ol olmasın gündüzüm Senden tek isteğim Sevme ama gitme ÖLÜRÜM... SEVMEZSEN SEVME SEVMEZSEN SEVME KIRILMIŞ BİR HAYATIM VAR ELİMDE SOKAKLARIM VAR BOŞ VE ISLAK SOKAK LAMBALARININ IŞIĞINDA BİR AKŞAMIM SEVMEZSEN SEVME YANLIZLIĞA DOĞAN KARANLIĞIM VAR GECELERDE GÖZLERİMDE YAŞLAR VAR YILDIZLARIM VAR GÖKYÜZÜMDE SEVMEZSEN SEVME ELİMDE KALEMİM KAĞIDIM YANGININDA KÜL OLMUŞ YÜREĞİM VAR SEVDAM VAR ELİMDE YIRTIK BİR RESMİN SEVMEZSEN SEVME SEVMEZSEN SEVME AMA BİR GÜN SENDE SEV SEVİLME... ZOR Sevmek güzel Aşık olmak güzel Dile dökülmeyen sevdayı çekmek zor Hayalini kurup durursun Görünce onu mutlu olursun Görüpte elini tutamamak zor Her gün yolunu beklersin Uğrunda yanarsın kavrulursun Yanıpta sönmemek zor Islanırsın yağmurda bir başına Anlarsın ki çırpınışın boşuna Sevipte sevilmemek zor Seni seviyorum demek isterdim ÖLesiye bir duyguyLa, Taparcasına diL dökmek, Ve saçLarım ağarmadan söyLemek isterdim. Seni sarmak isterdim... SonsuzLukLa, DeLicesine sevmek, Bir sarhoş gibi adını sayıkLamak, Ve bağırarak koLLarında öLmek isterdim... Son Düzenleyen Blue Blood; 25-01-2006 @ 18:55. Sebep: Flood yapmayınız.. | |
|
| | #16 (mesaj-linki) | |
| yorumlarınızı bekliyorum
arkadaşlar ne alakası var diceksiniz ama ikitane şiir okudum ve yorumlarınızı bekliyorum... http://rapidshare.de/files/6539527/boyle_oldu.mp3.html ------------------------------------------------------------------------- http://rapidshare.de/files/6539972/mehmete.mp3.html | |
|
| | #17 (mesaj-linki) | |
| ArarsanARARSAN Beni aramaya çıkarsa düşlerin Hüznün ruhuna çizdiği resimlerdeyim Gamsız bir gecenin karanlığında değil Yüreğinde kanayan kesimlerdeyim Aklına düşerim hani olur da Güzelliklerin görünmeyen yüzünde ara Sevginin menfaate döndüğü yerde Bir gönül yarasının izinde ara Yıkılmış umutların enkazından geç Öksüz bir çocuğun gözünde ara Ağıtların tüttüğü evlere uğra Bir ananın boş kalmış dizinde ara Beni yıldızlarda arama boşa Yüreğini yasa boğan sızılardayım Dertlerinle bulursun beni başbaşa Senin gibi karayazılardayım Sahte sevgileri tanımaz kalbim Beni seven gönüllerin ocağında ara Menfaatle bakmasını bilmez gözlerim Beni gerçek dostlukların kucağında ara Mutluluğu anlatan şarkılarda değil Yaralı yüreklerin ağıtlarında ara Beni menfaat ve ihanetten uzakta Yağacak sevgi bulutlarında ara Öyle senden çok uzaklarda değilim Görmesini bilen gözlerin bakışındayım Belki sana senden daha yakın bir yerde Çarpan kalbinin her atışındayım Aklına düşerim hani olur da Beni sığmadığın duyguların içinde ara O kadar da kolay bulurum sanma Beni benim seni görebileceğim biçimde ara. selçuk | |
|
| | #18 (mesaj-linki) | |
| sevmedi istanbul ikimizi
Sevemedi İstanbul İkimizi seninle hiç istanbulda olamadık göremedi istanbullu ikimizi ne emirgânda bir semaver tüketebildik ne aşîyanda hüzün bir tepeden seyretmek için bu güzelim kenti ne çamlıca kısmet oldu ne piyer loti hiç bir vapur taşımadı bizi marmarada bir güvertede seni liseli aşıklar gibi dakikalarca öpemedim ellerini avuçlarımda tutup ta içimi dökemedim şöyle bir elimi atıp ta omzuna kolun belimde yürüyemedim seninle beyoğlunda bir sinema ya da tiyatro koltuğunda parmak uçlarıma değmedi dudakların pasajda arjantinleri çekip nevizadede bir iki tek atamadık doyulmaz uykulara bir türlü yatamadık seninle hiç istanbulda olamadık duyamadı istanbul sesimizi sahaflarda yorulup ta kitaplara bakmaktan çınaraltında mola veremedik karışıp çılgın kalabalığına kapalı çarşının tadına varamadık bir öğlen rakısının ya da sultanahmette bir müzeyi. gezip dostlara uğrayamadık gülhaneden uzanıp sarayburnuna intiharı düşünemedik enine boyuna ne lâleliden geçebildik sevgilim ne kendimizden bir çalgılı kumkapı meyhanesinde ağlayamadım doyasıya sımsıcak göğsünde eski istanbulda gezdiremedim seni yemişte, asmaaltında ne kaldırımlarımı gördün ne çayhanelerimi ne çocukluğumu bildin ne gençliğimi seninle hiç istanbulda olamadık saramadı istanbul hiç bizi çılgınlar gibi dolanamadık otobüslerle trenlere binemedik bırak bütününü bu koca kentin sadece bir tek semtin içinde bile olamadık istanbul hiç doymadı bize bir tanem biz de ona doyamadık Vedat Didari | |
|
| | #19 (mesaj-linki) | |
| Terk EdersenTerk Edersen Bir gün terk edip gidersen eğer Döndüğünde sanma ki bulacaksın beni Pişmanlık duyduğunda nedensiz terk edişinden Dönüp geleceksin dizlerime kapanıp af dilemeye Nerede olduğumu soracaksın tanıdıklarına Adrese gerek yok diyecekler o mezarlıkta Boş gelme kabrimi ziyaretime gelirsen eğer Kırmızı karanfiller ser üstüme o bana yeter | |
|
| | #20 (mesaj-linki) | |
| aşık olmadan bir düşün
ASIK OLMADAN BIR DÜSÜN Evinin seni içine sigdiramayacak kadar dar oldugunu fark edeceksin... Sokaga firlayacaksin... Sokaklar da dar gelecek... Tipki vücudunun yüregine dar geldigi gibi... Ne denizin mavisi açacak içini, ne piril piril gökyüzü... Kendini tasiyamayacak kadar çok büyüyecek, bir yandan da kaybolacak kadar küçüleceksin... Birileri sana bir seyler anlatacak durmadan... "Önemli olan saglik." "Yasamak güzel." "Bos ver, her sey unutulur." Sen hiçbirini duymayacaksin... Göz yaslarindan etrafi göremez hale geleceksin... Ondan ölmesini isteyecek kadar nefret edecek, az sonra kollarinda ölmek isteyecek kadar çok seveceksin... Hep ondan bahsetmek isteyeceksin... "Ölüme çare bulundu" ya da "Yarin kiyamet kopacakmis" deseler basini kaldirip Ne dedin?" diye sormayacaksin... Yalniz kalmak isteyeceksin... Hem de kalabaliklarin arasinda kaybolmak... ikisi de yetmeyecek... Geçmiþi düþüneceksin... Neredeyse dakika dakika... Ama kötüleri atlayarak... Onunla geçtigin yerlerden geçmek isteyeceksin... Gittigin yerlere gitmek... Bu sana hiç iyi gelmeyecek... Ama bile bile yapacaksin... Biri sana içindeki aciyi söküp atabilecegini söylese,kaçacaksin... Aslinda kurtulmak istedigin halde, o aciyi yasamak için direneceksin... Hayatinin geri kalanini onu düsünerek geçirmek isteyeceksin.... Aksini iddia edenlerden nefret edeceksin... Herkesi ona benzetip... Kimseyi onun yerine koyamayacaksin... Hiçbir sey oyalamayacak seni... Ilaçlara siginacaksin... Birkaç saat kafani bulandiran ama asla onu unutturmayan. Sadece bir müddet buzlu camin arkasindan seyrettiren... Bütün sarkilar sizin için yazilmis gibi gelecek... Bogazin dügümlenecek, dinleyemeyeceksin... Uyumak zor, uyanmak kolay olacak... Sabahi iple çekeceksin... Bazen de "Hiç günes dogmasa" diyeceksin... Ne geceler rahatlatacak seni ne gündüzler... Ölmeyi isteyip, ölemeyeceksin... Belki çivi çiviyi söker diye can havliyle önüne çikana sarilmak isteyeceksin Nafile... Düsüncesi bile tahammül edilmez gelecek... Rüyalar göreceksin, gerçek olmasini istedigin... Her siçrayarak uyandiginda onun adini söyledigini fark edeceksin... Telefonun çalmasini bekleyeceksin... Aramayacagini bile bile... Her çaldiginda yüregin agzina gelecek... Aglamakli konusacaksin arayanlarla... Yüregin burkulacak... Canin yanacak... Bir daha sevmemeye yemin edeceksin... Hayata dair hiçbir sey yapmak gelmeyecek içinden... Onun sesini bir kez daha duymak için yanip tutusacaksin... Defalarca aradigi günlerin kiymetini bilmedigin için nefretedeceksin... Yasadigin sehri terk etmek isteyeceksin... Onunla hiçbir aninin olmadigi bir yerlere gidip yerlesmek... Ama bir umut... Onunla bir gün bir yerde karsilasma umudu... Bu umut Seni gitmekten alikoyacak... Gel gitler içinde yasayacaksin... Buna yasamak denirse... **** Razi misin bütün bunlara...? Hazir misin sonunda ölüp ölüp dirilmeye...? O halde asik olabilirsin... CAN YÜCEL Son Düzenleyen ByKatip; 01-11-2005 @ 00:10. | |
|
![]() |
| Etiketler |
| arşiv, nehri, Şiir |
Şiir Nehri -1- [Arşiv] Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Şiir Nehri -2- | virtuecat | Yazın Hayatı | 7933 | 11 Saat Önce 23:15 |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |