Arama

Yeni Keşfedilen Canlı Türleri (Bilinmeyen Canlılar) - Sayfa 3

Güncelleme: 22 Şubat 2016 Gösterim: 73.061 Cevap: 26
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
23 Ağustos 2012       Mesaj #21
Avatarı yok
Yasaklı
Esrarengiz Böceğin Sırrı

Sponsorlu Bağlantılar

Bilim insanı Arthur Anker, Venezuela’da çektiği gizemli böcek türünün fotoğrafını internette paylaştı.

Araştırmacı Arthur Anker’ın Flicker hesabından paylaştığı fotoğraf tartışmaya neden oldu.Taksonomist Anker'ın görüntülediği, şişkin gözleri ve tüylü derisiyle ne olduğu çözülemeyen canlının fotoğrafı, internetteki takipçilerini şaşırttı. Fotoğrafın sahte olduğu da gelen yorumlar arasındaydı. Anker, ‘Kaniş Güvesi’ olarak adlandırdığı bu karenin aslında bir güve fotoğrafı olduğunu belirtti. Araştırmacı, çok ayaklı güve türünün fotoğrafını Venezuela’da çekti.

Canlıların sınıflandırılması üzerine çalışan Dr. Anker’ın, Flicker hesabında birçok etkileyici ve sıra dışı hayvan fotoğrafları bulunuyor. Anker'ın gezileri sırasında doğada çektiği kimi zaman sevimli kimi zaman korkutucu fotoğraflarının internette büyük bir takipçi kitlesi var.



Kaynak : Ntvmsnbc / BBC (22 Ağustos 2012,12:32)

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
13 Ekim 2012       Mesaj #22
Avatarı yok
Yasaklı
Sahile Vuran Gizemli Göz

Sponsorlu Bağlantılar

ABD’nin Florida eyaletinde kıyıya vuran ‘dev bir göz’ uzmanları şaşkına çevirdi. Deniz biyologları, mavi renkli gözün hangi deniz canlısına ait olduğuna dair kesin bir fikir üretebilmiş değil.

Fort Lauderdale kentinin kuzeyinde kalan Pompano Beach’de kıyıya buran dev ve gizemli göz, uzmanların kafalarını bir sürü soru işaretiyle doldurmuş durumda. Çarşamba günü kumsalda rutin yürüyüşlerinden birini yapan Gino Covacci tarafından bulunan gözün, hangi canlıya ait olduğu bilinmiyor. Bazı uzmanlar, denizlerdeki kirliliğin, varlığından haberimizin olmadığı canlıların ortaya çıkmasına yol açtığını bile öne sürüyor. İki avucu dolduracak kadar büyük olan gözün hangi canlıya ait olduğunu anlamaya çalışan ABD Balık ve Vahşi Doğa Koruma Komisyonu’nun sözcüsü Carli Segelson, “Gözü inceleme şansı buldum. Bir beyzbol topundan daha büyük... Açıkçası çok güzel bir göz” dedi.

Buzdolabında Sakladı
Gözü bulan kişi olan Covacci, yerel gazetelerden Sun Sentinel’e yaptığı açıklamada, “gözün dalgaların üzerinde gidip geldiğini, ne olduğunu ilk başta anlamadığı küre şeklindeki cismi tekmelediğini, ancak kürenin geri geldiğini” ifade etti. Covacci, daha sonra ne olduğunu fark ettiği gözü plastik bir poşete koyduğunu, eve gittiğinde de buzdolabında sakladığını söyledi. Covacci, “Çok, çok tazeydi... Ben poşete koyarken üzerinde hala kan vardı” dedi. Covacci, gizemli gözü buzdolabına kaldırdıktan sonra polisi aradı ve polis aracılığıyla Florida Balık ve Vahşi Doğa Koruma Komisyonu’yla temas kurdu.

Göz Rengi Sahibini Belli Edebilir
Komisyonun sözcüsü Segelson, gizemli gözün sahip olduğu mavi rengin, hangi canlıya ait olduğunu gösteren ipucu taşıyabileceğini söyledi. Segelson, “Belli tür balıkların gözleri mavi renk oluyor” dedi. Bazı uzmanlar, gözün dev bir mürekkep balığı veya kılıçbalığına ait olabileceğini düşünürken, birçokları mürekkep balığı ile ahtapot olasılığını gözden çıkarmış durumda. Bunun sebebi, “gözün etrafında kemik yapısı olduğunun fark edilmesi.” Ancak ahtapot ve mürekkep balığı omurgasız hayvanlar olarak biliniyor.Uzmanların cevaplamaya çalıştığı bir diğer soru, dev mavi gözün nasıl olup da kıyıya vurduğu. Bir olasılık, bir balıkçının yakaladığı balıkları temizledikten sonra artıkları denize boşaltırken gözü de suya düşürmüş olması. Segelson, en son olasılığa değinirken, “Florida kumsallarına her zaman ilginç şeyler vurur” diyerek güldü.



Kaynak : Ntvmsnbc / BBC (13 Ekim 2012,09:38)

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
2 Kasım 2012       Mesaj #23
Avatarı yok
Yasaklı
Yeni Tarantula Türü Keşfedildi


Brezilya'daki Amazon yağmur ormanlarında daha önce hiç bilinmeyen rengarenk tarantula türleri keşfedildi.

"ZooKeys" dergisinde yayımlanan araştırmaya göre pembe, mor ve turuncu renkli tarantulalar, siyah renkli akrabalarının tersine ağaçlarda yaşıyor.Sao Paulo Üniversitesi'nden Rogerio Bertani, Brezilya'nın güneyinde yaptıkları araştırmalar sırasında 9 yeni tarantula türü belirlediklerini söyledi.Örümceklerin dünyada şimdiye kadar keşfedilen en küçük tarantulalar olduğunu belirten Bertani, tarantulaların olağandışı renkleri nedeniyle evcil hayvan endüstrisinin hedefi olabileceği uyarısında bulundu.İlk kez 1841 yılında keşfedilen ağaç tarantulaları, yerde yaşayan siyah akrabalarına göre daha küçük. Ağaç tarantulaları, ağaç gövdelerine tırmanabilmelerine olanak tanıyan uzun bacaklara sahip.


Kaynak: AA / Zookeys (01 Kasım 2012)
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2013       Mesaj #24
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
En İlginç ve Bilinmeyen Hayvan Türleri

Arap Tavşanı
Kanguru, tavşan, köstebek, sincap ve fareyi andıran sevimli yaratığa Arap tavşanı dense de özellikle Anadolu'da da yaşayan bir fare türüdür...

Yıldız Burunlu Köstebek
Kuzey Amerika ve Kanada'da rastlanan bu hayvan türü tam bir toprak altı hükümdarı. Sivri tırnakları sayesinde hızlıca yol katedebilen yıldız burunlu köstebek bir avuca sığabilecek kadar küçük.

Deniz Domuzu
Yalnızca Şubat ve Mart aylarında Antarktika'da görülen deniz domuzları derisinin tuğla rengiyle dikkatleri çekiyorlar...

Beyaz Kaplumbağa
Çin kültüründe önemli bir yeri olan beyaz kaplumbağalar, kreme çalan pembe renkleri ve yumuşak dokularıyla dikkat çekiyor...

Blobfish
Avustralya ve Tazmanya'nın açıklarındaki çok derin sularda yaşayan bu balık türü, yaşadıkları derinliklere inmek pek mümkün olmadığı için insanlar tarafından daha çok yeni keşfedilebilmiş bir türdür.

Yeti Crab
Bilimadamlarının 2005 yılında keşfettiği Yeti Crab sarı kürklü bir yapıya sahip. Güney pasifikte yaşayan bu yengeç türünün 10 adet bacağı bulunuyor.

Hispaniolan
Sarı kafalı Küba solenodonu olarak bilinen hispaniolanlar, uzun sivri burunlu bir fareye benzerler ve Tanrekgiller sınıfındandırlar. 20 santimetreden biraz daha uzun olan bu hayvan, ısırdığı kurbanına zehir enjekte edebiliyor.

Aye Aye
Boyu 36-44 cm olan lemur türü bir maymundur. Kuyruğu 25 cm'yi bulan aye aye genellikle bambu ormanlarında yaşadığı için "yaldızlı bambu maymunu" olarak da adlandırılır.

Komondor Köpeği
Issız ve uzak bölgelerde kullanılan tipik bir sürü koruma köpeğidir.

Saiga (Bozkır Antilobu)
Orta Asya’da yaşayan Saiga'nın burnu, soluduğu havadaki toz ve kum zerrelerini süzmeye ve soğuk aylarda havayı ılıtmaya yardımcı olur.

Hagfish
Yılan balığına benzerliği ile dikkat çeken Hagfish, başka balıkların vucuduna başını sokarak yaşamını sürdürür.

Deniz Ejderhası
Dalış ekiplerinin çok seyrek olarak rastladıkları bir tür olan deniz ejderhaları, son derece zarif bir canlı olarak biliniyor...

Loris
Güney Asya'nın yeşillik bölgelerinde yaşar. Son derece yavaş hareket eden hayvanlardır.

The Indian Gharial (Ganj Timsahı)
Hindistan'da Ganj nehrinde yaşar. Boylan 7 m'ye kadar ulaşabilen bir sürüngen türüdür.

Hairy Frogfish (Kurbağa Balığı)
Deniz altı çölünün başka bir üyesi olan kurbağa balığı, dilediği anda kumun içinde görünmez hale gelebilir.

Dumbo Octopus
Ahtapot türü olan Dumbo Octopus, okyanusun en derin bölgelerinde yaşar.

Shoebill
Doğu Afrika'da yaşayan bir kuş türü. 19. yüzyılda keşfedilen Shoebill'in kanat genişliği 7 metreyi buluyor. Shoebill saldırı esnasında oldukça hızlı ve güçlüdür.

Axolotl
Meksika'da yaşayan bir tür semenderdir ve halk tarafından yemek olarak tüketilmektedir. Axolotller'in kendilerini yenileme kabiliyetleri vardır. Vücutlarının bir parçasını kaybetseler bile kendilerini iyleştirip parçayı tekrar oluştururlar.

Volan-boyunlu Kertenkele
Boynunun etrafında, tehdit edildiğinde ortaya çıkan, geniş, yuvarlak bir yaka gibi yaydığı deriden bir gerdanlık vardır

Tarsier
Filipinler'de yaşayan Tarsier'in gözleri beyinlerinden büyük. Yaklaşık 10 santim boyundaki Tarsier, bir insan eline rahatlıkla sığabilir.

Uzun Burunlu Maymun
Güney Amerika'nın sulak ormanlarında rastlanan uzun burunlu maymunlar koku almaya duyarlı iri burunlarıyla dikkat çekerler.

Cüce İpek Maymunları
Doğduğunda yalnızca 15 gram olan ve Güney Amerika kıtasının en küçük maymunu olan cüce ipek maymunları, kısa boylarına rağmen 5 metre sıçrayabiliyor.

Sphynx
Dünyada bilinen tüysüz üç kedi ırkından biridir. Doğduklarında kısa da olsa tüm vücutları tüylerle kaplıdır ancak büyüdükçe tamamen tüysüz kalırlar.

Güneş Ayısı
Güneş ayıları genellikle Güneydoğu Asya'daki yağmur ormanlarında yaşarlar. Ayı türlerinden en kısa olanıdır.

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
26 Şubat 2013       Mesaj #25
Avatarı yok
Yasaklı
Dünya'nın En Derin Noktasında Yeni Canlı Keşfi


Dünyaca ünlü yönetmen James Cameron, Mart 2012’de dünyanın en derin noktası olan Challenger Deep’e tek başına inen ilk insan olmuştu. 11 bin metre derinlikte çekilen görüntüler, bilim dünyasına okyanusların daha önceden hiç görülmemiş görüntülerini sunarken, videoyu inceleyen bilim insanları, iki yeni canlı türünün keşfedildiğini açıkladı.Cameron, 26 Mart 2012 tarihinde, Guam adasının 320 km güneybatısında yer alan ve Büyük Kanyon’un neredeyse 120 katı genişliğindeki Mariana Çukuru’nun en derin noktası Challenger Deep’e inmeyi başardı.

Dünyanın en izole noktasında çekilen görüntüleri inceleyen ABD’nin San Diego Üniversitesi’ne bağlı Scripps Okyanus bilimi Enstitüsü’nden Natalya Gallo, Cameron’ın görüntülediği canlılar arasında yeni bir deniz hıyarı türü bulunduğunu belirtti.
OurAmazingPlanet sitesine açıklama yapan Gallo, ‘Challenger Deep noktasında büyük miktarda bulunan deniz hıyarının yeni bir tür olduğuna neredeyse emin olduklarını’ ifade etti.

Yeni Bir Canlı Daha
Gallo, inceledikleri görüntülerde solucan mürekkep balığına ait de yeni bir tür keşfetmiş olabileceklerini belirtti. Solucan mürekkep balıklarının deniz tabanının üzerinde, orta derinlikteki sularda yaşadığını belirten Gallo, “İlk bakışta bir mürekkep balığını andırıyorlar çünkü beslenmek için değişime uğramış bir sürü kıskacı bulunuyor” dedi Gallo, daha önceden incelenme şansı bulunmadığı düşünülen yeni türlerin fiziksel olarak incelenmesinin de zor olduğunu söyledi. Cameron’ın Deepsea Challenger adlı en son teknolojiyle üretilen denizaltının kameraları tarafından çekilen görüntüler, aynı zamanda ‘xenophyophores’ olarak bilinen ve tek hücreli en büyük canlılardan olan amipleri de gözler önüne serdi.

Gallo, Cameron’ın Challenger Deep noktasında çektiği videonun yanı sıra, Solomon Denizi’nin batısındaki New Britain Trench ile Pasifik’teki Ulithi mercan adasında yapılan keşifleri de inceledi. Araştırmacı, “Okyanus tabanının sadece çok küçük bir kısmı keşfedildi. Challenger Deep noktasına inilmesi, önümüzde daha yapılması gereken ne kadar çok keşif olduğunu gösteriyor” dedi. Gallo, çalışmasını New Orleans kentinde düzenlenen Göl ve Okyanus Bilimi Derneği’nin konferansında sundu.



Kaynak: Ntvmsnbc / Telegraph (26 Şubat 2013,10:28)
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
5 Haziran 2014       Mesaj #26
Avatarı yok
Yasaklı
Dünyada Başka Örneği Olmayan Örümcek

Bilim insanları Mekong Bölgesi’nde son iki yılda 367 yeni tür keşfetti. Bunlar arasında gözleri olmayan bir örümcek ve dev bir uçan kurbağa da var. Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF), Mekong Bölgesi'nde aralarında yaprak burunlu yarasa, uçan sincap ve kurbağanın da bulunduğu çok sayıda yeni türün keşfedildiğini açıkladı.

'Gizemli Mekong' adı verilen raporda, bilim insanları 2012-2013 yıllarında 290 bitki, 24 balık, 21 amfibi, 28 sürüngen, üç memeli ve bir kuş türünün keşfedildiğini kaydetti. Mekong Nehri, Vietnam'dan okyanusa dökülmeden önce Güney Çin, Myanmar, Laos, Tayland ve Kamboçya'dan geçiyor. WWF Myanmar Koruma Programı Müdürü Michelle Owen, “Bu türlerin keşfi, Mekong Bölgesi'nin dünyanın en zengin ve biyolojik açıdan en seçkin bölgesi olduğunu kanıtlıyor“ dedi.

Dr. Peter Jäger tarafından keşfedilen ve rapordaki türlerden biri olan avcı örümcek, Laos'taki bir mağarada bulundu. Yeni örümcek türü dünyada gözleri olmayan tek örümcek olarak açıklandı. Buna neden olarak sürekli karanlıkta yaşıyor olması gösterildi.

Bir diğer tür de Helen'in Uçan Kurbağası olarak adlandırıldı. Vietnam'ın Ho Chi Minh kentinden 100 kilometre uzakta bulunan kurbağa büyük gözlere sahip ve ağaçtan ağaca büyük elleri ile ayaklarını kullanarak süzülerek gidiyor ve sadece üremek için yere iniyor.

Vietnam'daki keşiflerden bir diğeri de yaprak burunlu yarasa. Yarasanın çiçeğe benzer bir burnu olduğu belirtildi. Laos'ta bir de uçan bir sincap bulundu. Kırmızı ve beyaz kürke sahip olan sincap, türünün ilk örneği. 1997'den beri bölgede 2 bin 77 yeni tür bulunmuştu. Böylece sayı daha da artmış oldu.

Kaynak: DW (05 Haziran 2014, 13:51)
Son düzenleyen nötrino; 7 Şubat 2016 20:36
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
7 Şubat 2016       Mesaj #27
Avatarı yok
Yasaklı
Yeni Bir Tarantula Türüne Johnny Cash'in Adı Verildi

ABD'de, California'daki Folsom cezaevi yakınlarında yaşayan yeni bir siyah tarantula türüne, 2003 yılında ölen ünlü Amerikalı şarkıcı Johnny Cash'in adı verildi.Siyahlar içinde sahneye çıkmasıyla ve Country tarzındaki müziğiyle tanınan Johhny Cash, Folsom cezaevi hakkında bir şarkı yazmış ve 1960'larda cezaevindeki mahkumlara bir dizi konser vermişti

'Aphonopelma johnnycashi' adı verilen örümcek, ABD'nin güneyinde bulunan 14 yeni tarantula türünden biri oldu. ZooKeys adlı derginin verdiği bilgiye göre, araştırmacılar Aphonopelma cinsinden tarantulaların türlerini mercek altına aldı. Daha önce bu cins tarantulalardan 50'nin üzerinde bulunduğu düşünülüyordu.Ancak Alabama eyaletindeki Auburn Üniversitesi'nde yaptığı doktora çalışmaları sırasında tarantulaları inceleyen Chris Hamilton, bu türlerin sayısını 29'a indirmekle kalmadı, daha önce bilinmeyen 14 yeni tarantula türünü de tanımladı.

160205040712 tarantula spider black 624x351 chrisahamilton

Doktorasını bitirdikten sonra Florida Doğa Tarihi Müzesi'nde çalışmaya başlayan Hamilton, "farklı çalışmalarda, farklı isimlerle literatüre giren türleri elemeye çalıştık" dedi. "Bunu yapmanın tek yolu hem müze koleksiyonlarında bulunan hem de doğada yaşayan 3000'den fazla örneği incelemekti. Birçok isim elendi. 14 tane benzersiz ve yeni tarantula türü bulundu." Hamilton'a göre, California'da bulunan Aphonopelma johnnycashi, bir başka türe benzediği için daha önce farkedilmemiş. Ancak bu türün erkeklerinin daha koyu siyah olduğu, gen yapısı incelenince de ayrı bir tür olduğunun belirlendiği kaydedildi.

Kaynak: BBC / ZooKeys (5 Şubat 2016)

Benzer Konular

20 Aralık 2007 / we come one Bilgisayar
18 Ekim 2013 / Misafir Soru-Cevap
25 Mart 2014 / Misafir Soru-Cevap
15 Haziran 2016 / Misafir Cevaplanmış
23 Şubat 2014 / Misafir Taslak Konular