Arama

Windows 8

Güncelleme: 29 Haziran 2013 Gösterim: 2.798 Cevap: 2
icrebah - avatarı
icrebah
Ziyaretçi
26 Eylül 2011       Mesaj #1
icrebah - avatarı
Ziyaretçi
Windows 8 nasıl yüklenir?
MsXLabs.org
Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 8, ilk ön sürümü olan Developer Preview ile kullanıcılara sunuldu.Bu sürüm, geliştiriciler için hazırlanan bir sürüm olduğundan henüz piyasaya çıkacak versiyondan oldukça uzak. Bu sebeple yeterince stabil değil ve bazı problemleri mevcut.


Oldukça büyük bir değişimin sonucu olarak ortaya çıkan Windows 8, henüz tüm bilgilerimizi emanet edebileceğimiz seviyede değil. Bu sebeple hergün kullandığımız bilgisayarımıza format atıp Windows 8 kullanmaya başlamak çok mantıklı değil. Üstelik format süreci ve olabilecek bilgi kayıpları da cabası. Ancak tüm bunların dışında Windows 8'i kurmanın ve kullanmanın daha güvenli bir yolu mevcut: Sanal bir makine oluşturmak.

Oluşturacağımız sanal bir makine ile bilgisayarımızın içinde ikinci bir sanal bilgisayar yaratmış oluyoruz. Dolayısıyla asıl kullandığımız sistemin dışında istediğimiz zaman devreye alabileceğimiz bir işletim sistemimiz daha oluyor. Şimdi sizlere kullanmakta olduğunuz bilgisayarda nasıl bir sanal makine oluşturacağınızı ve Windows 8 yükleyeceğinizi adım adım anlatacağız. Bu yöntem sayesinde hem bilgisayarınızı normal şekilde kullanmaya devam edebilecek hem de Windows 8'i deneyebileceksiniz.


Kaynak ve haberin devamı:
mynet.com
Son düzenleyen _VICTORY_; 29 Haziran 2013 21:43 Sebep: Düzenlendi.
HANDSOME - avatarı
HANDSOME
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
30 Ocak 2012       Mesaj #2
HANDSOME - avatarı
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
Windows 8 Hakkında Bilmeniz Gereken Önemli 4 Şey
MsXLabs.org

Microsoft'un dokunmatik ekranlara uyumlu yeni işletim sistemi Windows 8; performansı, arayüzü ve çok yönlü haliyle Windows kullanıcılarına bambaşka bir dünyanın kapılarını açıyor!

Ve Microsoft, Windows 8'in önündeki perdeyi California'da düzenlediği BUILD etkinliğinde kaldırdı. Yazılım devi, işletim sisteminin bilinmeyen detaylarını ve geliştiriciler için olan sürümünü burada tüm dünyaya duyurdu.

Microsoft, 5000 yazılımcının gece gündüz çalışarak yarattığı Windows 8 ile birlikte "İşletim sistemlerinin yeniden icat edildiğini" söylüyor. Windows 8'i önceki windows'lardan ayıran en önemli özellik sadece PC'lerde değil dokunmatik ekranlı tabletlerde de çalışmak üzere tasarlanması.

Yeni işletim sistemi daha önce de çokça Konuşulduğunu gibi hız ve performans konusunda oldukça tatmin edici. Metro arayüzü, dokunmatik ekranı desteklemesi, yüksek performansı ve uygulama dükkanı Windows App Store ile bambaşka bir dünyadan bahsediyoruz.
Peki yeni işletim sistemiyle ilgili en altı çizilesi noktalar hangileri?

1- Windows 8 Tabletlerde, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda çalışıyor!
Belki de Windows 8'in selefleriyle arasındaki en büyük fark. Bu işletim sistemi daha öncekiler gibi sadece dizüstü ve masaüstü makinelerde çalışmak üzere dizayn edilmedi. Dünya değişti ve artık her işin içinde tablet de var. Tabletlerin içinde de Windows 8 olacak.
Tabletlerle de uyumlu olması için Microsoft Metro arayüzünü de yeni işletim sistemi ile birlikte sunuyor. Kullanıcılar Metro ya da emektar masaüstü görünümünü tek bir dokunuş ya da tık ile seçebilecekler. Bunun nedeni Windows 8'in normal PC'leri de dokunmatik cihazları da destekleyecek olması. Ayrıca yeni işletim sistemi windows 7'nin bulunduğu her makinede çalışacak, donanım yükseltmeye ya da makine değiştirmeye gerek yok. Kısacası neredeyse elektrik süpürgenize yükleseniz bile çalışacak çok yönlü bir işletim sistemi yapmış Microsoft'un binlerce mühendisi.

2- Windows 8'de her şey daha hızlı
Windows 8 hızıyla eski versiyonlarına biraz toz yutturacak. İşletim sisteminin performansı oldukça iyi. 8 saniyeden kısa sürede açılıyor ve Metro arabirimi uygulamaları neredeyse tıkladığınız anda karşınıza getiriyor.
Ayrıca sistem USB 3.0'ı ve Hyper V'yi de desteklemekte. Sonuç Apple'ın iOS ve Lion'ı ile yarışabilecek Şık bir işletim sistemi. Çoğu insan Windows 8'in ne kadar çabuk açıldığını, ne kadar hızlı uygulama açtığını görünce hayrete düşecek.

3- Windows App Store'a merhaba deyin!
Windows 8'in bir uygulama dükkanı olacak. Bu kimse için bir sürpriz değil aslında. Apple'ın App Store'unun tüm teknoloji ekosistemi üzerinde yarattığı dalgayı biliyoruz.
Ancak tahmin etmek olayın önemini azaltmıyor. Çünkü uygulama geliştiriciler için belki de en büyük fırsat bu: Metro uygulamaları üretme ve bunu dünyanın en popüler işletim sisteminde satma şansı. Microsoft'un bu platformda Apple ve App Store'a yer vermeyeceğini hatırlatmaya gerek yok sanırım. (ki hatırlatmış olduk).

4- Metro ve dokunmatik ekranlar Windows'un geleceği
Windows 8 aslında dokunmatik ekranlar için yaratıldı. Her ne kadar klavye ve mouse ile çalışıyorsa da Microsoft her fırsatta Metro'yu işletim sisteminin geleceği olarak gösteriyor.
Evet, Windows 8 artık ailemizden biri olan masaüstü arayüzünü de destekliyor. Evet, uygulamaları bu standart masaüstüne yükleyip kullanabiliyorsunuz. Ama yeni işletim sisteminin büyüsü döşeme arayüzde ve dokunmatik ekranda hissediliyor.
Microsoft geçmişte yaşamıyor, geleceğin mobilde olduğunun farkında. Burada eski masaüstünün ana işlevi yumuşak geçişi sağlamak gibi gözüküyor. Ya da alınan bu büyük riski gerektiğinde CTRL+Z yapmak gibi...


Kaynak: teknogaste
Son düzenleyen _VICTORY_; 29 Haziran 2013 21:45 Sebep: Düzenlendi.
Adam Olmak; Cinsiyet Meselesi DeğiL.! Şahsiyet Meselesidir!..
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
11 Ocak 2013       Mesaj #3
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Windows 8
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi

windows8logoandwordmark

  • Web sayfası: microsoft.com/windows-8
  • Şirket/Geliştirici: Microsoft
  • IS Ailesi: Microsoft Windows
  • Son kararlı sürüm: Build 9200 / 1 2012
  • Desteklediği dil(ler): Türkçe, İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Portekizce, Macarca, Almanca, Arapça, Çince, Japonca, Korece, Rusça, İsveççe
  • Desteklenen Platformlar: x86-64,IA-32 ve ARM
  • Çekirdek türü: Hybrid
  • Varsayılan kullanıcı arayüzü: Başlangıç Ekranı ve Masaüstü
  • Lisans: EULA
Windows 8; Microsoft firmasının kişisel bilgisayar kullanımı için Windows 7'nin halefi olarak ürettiği işletim sistemidir. RC sürümü 1 Temmuz 2011'de çıkmıştır. Görünümü Windows Phone'a benzemektedir. 26 Ekim 2012'de piyasaya çıkmıştır. Şu anda, Vista veya 7 için Windows 8 yayındadır. Windows 8 için Windows Live ve Live ID unutulmamıştır. Windows 8'de çekirdek çökmesini belirtmek için eski sürümlerden farklı olarak artık üzgün surat ve BSOD ekranı olacak. Windows 8'de Metro arayüzü vardır. Windows 8, büyük diskleri (TB) daha iyi kullanacaktır. Windows 8'deki Windows Gezgini (Explorer) Ribbon arayüzü kullanacaktır. Windows 8 parolaları yönetme konusunda iyi olacak.

Bu İşletim Sistemindeki Yenilikler
Bu işetim sistemi oyunu ve profesyonelliği bir arada sunmayı hedeflediği için bir takım değişiklikler yapmıştır. Öncelikle başlat menüsünü masaüstünden kaldırmış daha sonra kullanıcıların istedikleri programları ekleyebileceği bir "Sistem ana sayfası" oluşturmuştur. Bu işletim sitemi Windows Phone Xbox gibi cihazlarla aynı tasarımdadır ve kolayca entegre olabilir. Windows 8 diğer işletim sitemlerine oranla daha ucuzdur.
Bir çoklu dokunmatik özelliği olan bir bilgisayar ve Metro Uygulamaları için de 1024x768 ya da yüksek çözünürlük gereklidir.

Logonun Değişmesi
Windows 8 Kullanıcı Önizleme sürümünde yıllarca kullanılan klasik Microsoft Windows logosu yerine kareli yeni logo kullanıldı.
theMira

Benzer Konular

24 Nisan 2015 / Ziyaretçi Soru-Cevap
7 Şubat 2011 / crayz6729 Bilgisayar