Arama

WhatsApp Messenger

Güncelleme: 1 Nisan 2014 Gösterim: 2.597 Cevap: 2
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
18 Ağustos 2013       Mesaj #1
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Whatsapp nedir?

Whatsapp messenger benzeri bir akıllı telefon uygulamasıdır. Whatsapp size internet üzerinden mesajlaşma, video yollama, ses kaydı yollama, resim yollama gibi özellikler sunar. Whatsapp'ı "Messenger" gibi programlardan ayıran özelliğiyse verdiği servislerdeki arkadaş listenizi değil, telefon rehberinizi kullanıyor olması. Whatsapp'ın önemli özelliklerinden biride servisin bilgisayarlarımızda kullandığımız anlık sohbet servislerinden farkı, sürekli açık olması. Uygulama kapalı dahi olsa mesajlar sunucuda depolanıyor. Anlık bildirim özelliği açıksa anında karşı tarafa iletiliyor
Whatsapp çoklu platform desteği sayesinde İphone, BlackBerry, Android ve Ovi kullanıcılarını tek bir yerde toplayabiliyor.
Whatsapp'ın kötü yönlerinden biriyse uygulamanın ücretli olması.

WhatsApp Uygulaması hangi telefonlara yüklenebilir?

Android, BlackBerry, iPhone ve Nokia’nın Akıllı Telefonlarına yüklenebilmektedir.

WhatsApp Uygulaması nasıl kullanılır?

Telefonunuza yüklediğiniz uygulamayı açtığınız zaman size Cep telefonu numaranızı soracak ve doğrulayacaktır. Ardından rehberinizde bulunan kişileri kontrol eden uygulama, WhatsApp’ı kullanan arkadaşlarınızı listeleyerek karşınıza sunuyor. Bu adımdan sonra, bu arkadaşlarınızla anlık olarak sohbet edebilirsiniz. Birden çok arkadaşınızla birlikte grup sohbeti yapabilir yada fotoğraf, video, müzik vb. gönderebilirsiniz.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
1 Nisan 2014       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
WhatsApp Messenger - Google Play'de Android Uygulamaları
MsXLabs.org

Ad:  unnamed.jpg
Gösterim: 101
Boyut:  50.5 KB

WhatsApp Messanger Android ve diğer akıllı telefonlarda kullanılabilinen bir akıllı telefon mesajlaşma uygulamasıdır. WhatsApp, arkadaş ve aileniz ile mesajlaşabilmeniz için 3G veya (mümkün olduğunda) WiFi bağlantınızı kullanır. Mesaj, resim, sesli not ve video mesajları gönderip alabilmek için SMS'ten WhatsApp'a geçiş yapın. İlk yılı ÜCRETSİZ! (sonrasında yıllık/0.99 ABD Doları)

NEDEN WHATSAPP KULLANMALI:
★ GİZLİ BİR ÜCRET YOK: Siz ve arkadaşlarınız uygulamayı indirdikten sonra, uygulamayı istediğiniz kadar sohbet etmek için kullanabilirsiniz. Arkadaşlarınıza günde bir milyon mesajı ücretsiz olarak gönderin WhatsApp internet bağlantınızı kullanır: 3G/ EDGE veya mümkün olduğunda Wi-Fi.

★ ÇOKLU MEDYA: Arkadaş ve kişilerinize Video, Görüntü ve Sesli Notlar gönderin.

★ GRUP SOHBETİ: Kişilerinizle grup konuşmalarının tadını çıkartın.

★ ULUSLARASI ÜCRETLER YOK: Uluslarası eposta göndermek için fazladan bir ücret ödenmediği gibi, uluslararası WhatsApp mesajları göndermeninde bir maliyeti yoktur. Dünyanın her yerindeki arkadaşlarnızla, telefonlarında WhatsApp Messenger yüklü olduğu sürece can sıkıcı uluslararası SMS ücretleri ödemeden sohbet edin.

★ PİN VE KULLANICI İSİMLERİNE HAYIR DEYİN: Başka bir PİN veya kullanıcı ismi hatırlamayı neden kafanıza takacaksınız ki? WhatsApp, tıpkı SMS gibi telefon numaranız ile çalışır ve var olan telefon rehberiniz ile mükemmel bir şekilde bütünleşir.

★ OTURUM AÇMA/KAPATMAYA GEREK YOK: Diğer bir bilgisayar veya cihazda oturumunuzun kapanacağı şaşkınlığına son. Bildirimler ile WhatsApp HER ZAMAN AÇIK ve HER ZAMAN BAĞLI.

★ ARKADAŞ EKLEMEYE GEREK YOK: WhatsApp, kişileriniz ile otomatik olarak bağlanmak için Telefon Rehberiniz kullanılır. WhatsApp Messager'ı olan arkadaşlarınız otomatik olarak görüntülenir.

★ ÇEVRİMDIŞI MESAJLAR: Bildirimleri gözden kaçırırsanız veya telefonunuz kapalı olsa bile WhatsApp, uygulamayı bir sonraki kullanımınıza kadar mesajlarınızı çevrimdışı olarak saklar.

★ VE ÇOK DAHA FAZLASI: Konum paylaşın, Kişi bilgilerini gönderip alın, Özel arka plan belirleyin, Özel bildirim sesleri ayarlayın, Manzara modunda kullanın, Mesaj zaman gösteriminden yararlanın, Sohbet geçmişinizi epostalayın, Toplu Mesaj yayınlayın ve aynı anda birçok arkadaşlarınıza MMS mesajları gönderin ve çok daha fazlasını gerçekleştirin!

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
1 Nisan 2014       Mesaj #3
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
WhatsApp
MsXLabs.org % Vikipedi, özgür ansiklopedi

WhatsApp Messenger; akıllı telefonlar için geliştirilen, platformlar-arası çalışma özelliğine sahip bir mesajlaşma uygulamasıdır. Android, BlackBerry, iPhone, Windows Phone ve Nokia telefonlarıyla uyumlu olan uygulama, 3G ya da WiFi Internet bağlantısı aracılığıyla kullanıcıların birbirlerine resim, video, sesli ve yazılı mesaj göndermesini sağlar. Aynı adı taşıyan şirket, eski Yahoo! çalışanları olan Biran Acton ve Jan Koum tarafından ABD'de, Calfornia eyaletindeki Santa Clara kentinde kurulmuştur.

Kısa zamanda büyük bir popülariteye kavuşan WhatsApp Messenger üzerinden gerçekleşen iletişim trafiği Ağustos 2012'den Ocak 2013'e kadar %75 oranında artarak 2012 yılında toplamda %500'e ulaşmıştır.500 milyona yakın kayıtlı kullanıcısı vardır.

Facebook tarafından 4 Milyar USD nakit para, 12 Milyar USD hisse senedi ve 3 Milyar USD sınırlandırılmış hisse senedi karşılığında satın alınmıştır. Bu satın alma işleminin bazı kişisel hakları ve bilgi mahremeyetini savunan gruplar tarafından durdurulması istenmiştir
.

Nasıl çalışır?
WhatsApp Messenger, SMS'e para vermeden mesaj alışverişi sağlayan bir çapraz platform mobil mesajlaşma uygulamasıdır. WhatsApp Messenger iPhone, BlackBerry, Android, Windows Mobile ve Nokia için kullanılabilir ve evet, bu telefonların hepsi birbirine ileti gönderebilir! WhatsApp Messenger, e-posta ve web taramasını sağlayan aynı internet veri paketinizi kullandığından, mesajlar için hiçbir maliyet yoktur ve böylece arkadaşlarınızla rahatça bağlantıda kalabilirsiniz.

Normal mesajlaşmaya ek olarak, WhatsApp kullanıcıları gruplar oluşturup, birbirlerine sınırsız görüntü, video ve ses medya mesajları gönderebilirler.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

9 Eylül 2008 / Misafir Sosyal Ağlar
4 Kasım 2015 / Misafir Soru-Cevap
5 Temmuz 2014 / Mira Taslak Konular
26 Ekim 2015 / exeli Taslak Konular