Arama

Mars'ın Burçlar Üzerindeki Etkileri

Güncelleme: 22 Haziran 2009 Gösterim: 8.188 Cevap: 0
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
22 Haziran 2009       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Mars'ın Burçlar Üzerindeki Etkileri;
Mars, Güneş sistemi içinde üzerinde en çok fikir yürütülen ge­zegendir. İki esrarengiz uydusu vardır. Birinin adı Phobos, diğeri­nin Diemos'dur. Pek çok astro­nom, gezegen fizikçisi, bu uydu­ların yapay birer uzay kenti oldu­ğu görüşündedir. Daha da ilginci Mars'ın bu iki uydusunun ilkçağ astrologları tarafından bilinmesi­dir. Astrologlar bunların varlığını bildikleri gibi büyüklüklerini, hız­larını, Kızıl Gezegen'e uzaklıkları­nı da hep biliyorlardı. Çağdaş ast­ronomlar bu iki uyduya ilkçağda takılmış isimleri vermişlerdir esa­sen.
Sponsorlu Bağlantılar

Astroloji'de Mars, enerjiyi, ha­reket ve eylemi, sıcaklığı, saldır­ganlığı ve kuvveti simgeler. Mars iki burçla ilgilidir ve on­ları yönetir. Bunlar Koç ve Akrep burçlarıdır. Ama Plüton'un keşfin­den sonra, bazı astrologlar "yeral­tı tanrısı"na, yani Plüton'a, Akrep burcunun tek yöneticisi olma ro­lünü uygun görmüşlerdir.

Bu esrarengiz kızıl dünyanın karakteri ve etkileri konusunda yaygın bir görüş birliği mevcuttur. Çok değişik kültürlerde, ilkçağda aralarında ilişki bulunmadığı tah­min edilen ayrı ayrı kültürlerde bi­le, görüşler hep aynı paraleldedir. İbrani, Mısır, Aztek, Çin, Hint ve İzlanda halkına göre, Mars bir savaş gezegenidir. Korkunç bir kızıl tanrıdır. Deprem­ler, volkanik parlamalar, meteor yağmurları ve daha bir yığın ürkü­tücü felaketler ve semavi afetlerin hep Mars'ın etkisinden kaynaklan­dığına inanılmış. Bu olayların on­dan geldiği kabul edilmiş.

Bugün ise Mars'ın hayvansı bir kuvvet ve enerjiyi, ihtirası ve ar­zuyu simgelediği, horoskopa bun­ları yansıttığı sanılıyor. Astrolog­ların tecrübesi ve gözlemleri de bu yöndedir. Kendisiyle ilgili diğer acıların olumlu veya olumsuz ol­masına göre, iyi etki de yapabilir, kötü de. Genellikle Mars'ın güçlü etkisi altında olanlar, atak, giriş­ken, olumlu kimselerdir ve lider­liği çok severler. Bunlar çoğu za­man mekanik araç ve gereçlere çok yatkın, kimseler olurlar, icat ve buluş sahiplerinin çoğunun Mars'ın yönettiği burçtan olması ilginçtir. Kendilerine emir verilmesin­den hiç hoşlanmazlar. Ateşli hırs­ları onları bulundukları kuruluşun en başına kadar iletirler. Mars, Dünyaya yaklaşabildiği en son noktaya her 15 yılda bir va­rır. O uzaklık 34 milyon mildir. Kı­zıl Gezegen, Venüs'ten, yani "Sa­bah Yıldızından" veya "Çoban Yıldızından" daha fazla parlar. Kuvvet, cesaret gibi nitelikler Mars'a mal edilmiştir. Kızıl renk ve kanımızdaki demir de öyle. Koç ve Mars kelimeleri hemen hemen ay­nı anlama gelmektedir, .çünkü ilk burcun yöneticisi Mars'tır.
Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi

Gerçekçi ol imkansızı iste...

Benzer Konular

22 Haziran 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar
16 Haziran 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar
19 Haziran 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar
3 Ağustos 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar
17 Haziran 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar