Arama

Merkür'ün Burçlar Üzerindeki Etkileri

Güncelleme: 3 Ağustos 2009 Gösterim: 5.727 Cevap: 1
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
22 Haziran 2009       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Merkür'ün Burçlar Üzerindeki Etkileri;
Horoskopta yeri en çabuk be­lirlenebilen gezegen Merkür'dür. Çünkü Merkür asla Güneş'ten 28 dereceden daha uzağa gitmez. Dolayısıyla Merkür ya sizin Güneş Burcunuzda yani hangi burçla anılıyorsanız o burcun içerisinde veya bir önce, bir sonraki burçlar­dadır. Başka yerde olamaz. Bildiğiniz gibi horoskop dedi­ğimiz yıldır haritası 12 eşit parça­ya (ev) ayrılmış bir çemberdir. Her bir parça (ev) da 360 derecelik açı­nın 30° 'tik kısmını teşkil eder.
Sponsorlu Bağlantılar

Merkür en hızlı hareket eden gezegendir. Güneş çevresindeki turunu 88 günde tamamlar. Mer­kür'ün hangi tarihte hangi burçta olduğunu belirlemek bu yüzden çok zaman ve yer alır. Bu neden­le Astrologlar daha pratik bir yol bulmuşlar. Farzedelim sizin burcunuz Ba­şak. Yani Güneş, Başak Burcu'nda. Madem ki Merkür de Güneş'­ten ancak 28 derece uzaklaşabili­yor öyleyse Merkür Başak'ta veya bir önceki burç olan Aslan'­da, bilemedin bir sonraki burç olan Terazi'de yer alır.

Şayet bu üç burcu da olursa­nız hangisinin size uyduğunu tespit eder ona göre Merkür'ün han­gi burçta olabileceğini belirlersi­niz. Siz de kabul edersiniz ki bu matematiksel ve milimetrik bir ho­roskop çizimini yapmanıza el ver­mez, iyi bir yıldız haritası için Efemeris şart. Efemeris'te, Yükselen burçtan Ay'ın durumuna ve geze­genlerin konumuna kadar her şe­yi bulmak mümkün. Şimdi Merkür'ün yer aldığı burca göre nasıl tesirler yapaca­ğını ele alabiliriz.
Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi

Gerçekçi ol imkansızı iste...
Ay_YüZLüM - avatarı
Ay_YüZLüM
Ziyaretçi
3 Ağustos 2009       Mesaj #2
Ay_YüZLüM - avatarı
Ziyaretçi
Smiley32Smiley32Msn Rose
Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

22 Haziran 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar
16 Haziran 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar
16 Haziran 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar
22 Haziran 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar
19 Haziran 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar