Arama

Venüs'ün Burçlar Üzerindeki Etkileri

Güncelleme: 22 Haziran 2009 Gösterim: 16.362 Cevap: 0
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
22 Haziran 2009       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Venüs'ün Burçlar Üzerindeki Etkileri;
Venüs Güneş'e en yakın ikin­ci gezegendir. Dünyanın kız kardeşi diye anılır. Bu güzel ve gizemli gezegen bütün eski uygarlıklar ta­rafından "Bereket Tanrıçası" diye anılmış. Ve her nedense onu "dişi" olarak hayal etmişlerdir. Ve­nüs dişidir ama o kadarla da kal­maz. Üstelik cazibeli güzel bir di­şidir. Öyle ki, bazen Afrodit, bazen Diana olmuştur. Venüs, bazı iddi­alara göre (Evrimi reddeden) 4000 yıl kadar önce Jüpiter'in gaz at­mosferinden fırlamış, güneş sis­teminde parlak ve kuyruklu yıldız olarak bir kaç yüzyıl dolaştıktan sonra şimdiki sabit yörüngesine oturmuştur. Nitekim Yunan mito­lojisine göre de Diana, Zeus'un, yani Jüpiter'in kafasından fırlaya­rak doğmuştur.
Sponsorlu Bağlantılar

Velikovsky'nin Venüs'te yük­sek ısı bulunduğu yolundaki ilk id­diaları ABD uzay araçları tarafın­dan onaylanıncaya kadar, astro­nomlar komşu gezegenimizin so­ğuk (büyük ihtimalle ölü) bir geze­gen olduğuna inanıyorlardı. Kar­deş gezegenimizin atmosferi say­dam değildir, doğal uydusu da yoktur ama bugün artık orada ha­yatın mümkün olabileceği hayal edilmektedir.

Astrolojik olarak Venüs'de Ay gibi duyguları etkiler. Kadınların ve erkeklerin daha ince, daha na­rin özellikler taşımalarını sağlar. Venüs'ün iyi bir aspektin de doğanlar, özellikle de Venüs yüksel­me halindeyken doğanlar, çoğun­lukla zarif, kibar, çekici ve fiziksel olarak güzel olurlar. Terazi ve Boğa burçları Ve­nüs'le bağlantılıdır. Bu gezegenin etkisi, Güneş burcu, Ay burcu ve Yükselen burcu bunların birinde olan kişilerde hemen kendini gös­terir. Yönetici gezegeni Venüs olanlar, yani Yükselen burcu Bo­ğa ve Terazi olanlar, dikkati çeke­cek kadar sosyal, düşünceli ve iyi yürekli insanlardırlar. Tabii bütün bunlar uygun açılar varsa müm­kündür. Aksi takdirde tam tersi de geçerli olabilir. Yani kendine dö­nük, duygusal bir düzeyde yaşa­yıp ucuz eğlence, yiyecek, içki arayabilir, içkinin çok fazlasını arayabilir ve bu böylece devam eder.

Venüs'ün vurgusu genellikle ortaklık, dostluk, uyum ve geçim­lilik üzerinedir. Bu gezegen, etki­sini kişiliğiniz ve karakteriniz üze­rinde gösterir, iyi davranış, sevgi, cömertlik verir. Ama bunlar ara­sında en önemlisi ahenktir, uyumdur. Horoskopun en önemli yarar­larından biri, aynı cinsten veya karşı cinsten olan bireyler arasın­daki uyum veya anlaşmazlıklara ışık tutmasıdır. Venüs böyle bir karşılaştırmada çok önemli role sahiptir. Genellikle Venüs, Jüpi­ter, ve Güneş, iyi etkiler olarak bi­linirler. Satürn'le Mars ise birer engel olarak nitelendirilirler.

Uyumlu açılar, 60 derece, ya da iki burç aralığı ve 120 derece veya 4 burç aralıdır, kolayca da hesapla­nabilir. Rol oynayan gezegenlerin hangileri olduğuna, hiza veya me­safelerin nasıl dizildiğine göre, et­kiler olumlu veya olumsuz olabilir. Bir erkeğin ya da kadının ho­roskopunda Venüs'le Mars aynı hizadaysa, bu insanlar birbirini fi­ziksel olarak kuvvetle çekecekler­dir. Yıldırım aşk dediğimiz, karşı cinse ani yöneliş ve aşırı istek bu durumlarda ortaya çıkar. Bu in­sanlar karşılaştıklarında ve zihni engeller de yoksa vücut olarak bir­birlerine yaklaşmamaları çok zordur.

Bu durum, savaş gezegeniyle aşk gezegeni arasındaki hemen her aspekt için geçerlidir. 60 ve 120 derecelik aspektlerde özellik­le geçerlidir. Çoğu zaman 180 de­recelik, yani tam karşıdaki pozis­yon bile olumludur. Yukarda sayı­lan uyumlu ilişkiler, özellikle Gü­neş, Jüpiter, Venüs ve Mars'ın, o kadınla erkeğin semalarındaki yer­lerinin uyumu, fiziksel çekicilik, sevgi ve aşkı simgeler. Erkeğin Güneş'i Akrep burcundaysa, kadı­nın Venüs'ü erkeğin Güneş'inin üzerindeyse, aralarında uyumlu bir durum kendiliğinden doğuverir. Şimdi de bunun tersini ele ala­lım. Disiplin gezegeni olan Satürn eğer bir kadının şemasında, erke­ğin Mars'ının bulunduğu yerle ay­nı hizada, tam karşısında veya ona 90 derecelik yerdeyse, tam tersi­ne bir etki olacaktır.

Bu kuralları birkaç deneyle pe­kiştirdikten sonra, değerlerini ça­bucak anlayacaksınız. Siz kendi şemanızı çıkarırken her gezegenin pozisyonunu, yani hangi burçta bulunduğunu, ne an­lama geldiğini kendinizden pay bi­çerek ezberleyin. Daha sonra baş­ka insanlar için şemalar çıkarmak­ta aynı kuralları kullandığınız za­man, kendi şemanızdaki belli baş­lı iyi etkenleri ele alıp bunu tanı­dığımız kimselerinkiyle karşılaştı­rın. Eğer sizde Venüs, İkizler bur­cundaysa, genellikle Merkür tipi insanları çekici bulursunuz... Ya­ni yazarları, spikerleri ya da ileti­şimle ilgili kimseleri, özellikle de Güneş veya Ay burcu İkizleri olan­ları. Şemanızda Venüs'le Ay nere­deyse, duygularınız en büyük kuv­vetle oraya doğru çekilir. Venüs yaratılışlılığın en güzel ifade şek­li barış, rahatlatma ve uyumdur.
Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi

Gerçekçi ol imkansızı iste...

Benzer Konular

16 Haziran 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar
22 Haziran 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar
19 Haziran 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar
3 Ağustos 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar
17 Haziran 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar