Arama

Toplama Bilgisayar

Güncelleme: 14 Şubat 2013 Gösterim: 27.530 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
14 Şubat 2013       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Toplama Bilgisayar Nedir?
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Herhangi bir bilgisayar üretici marka tarafından size sunulan hazır bilgisayar seçenekleri sizin beklentilerinizi karşılamayabilir. Bu durumda, parçaların özelliklerini ve markalarını tek tek seçerek, istediğiniz özelliklere sahip bir bilgisayarı elde edebilirsiniz. Bu şekilde, bilgisayarınızın parçalarının teknik bilgi sahibi bir kişi tarafından monte edilmesi ile ortaya çıkan bilgisayarlar "toplama bilgisayar" olarak adlandırılırlar.

Toplama bilgisayar almak daha iyi midir?
Bu sorunun bir cevabı yoktur. Eğer markalı olarak satılan ve sizin gereksinimlerinizi karşılayabilecek bir bilgisayar varsa, servis olanakları daha hızlı ve yaygın olabileceği için onu tercih edebilirsiniz. Ancak, markalı olarak satılan hazır bilgisayar modelleri, her zaman gereksinimlere tam karşılık verememektedir, bu durumlarda toplama bilgisayar edinme yoluna gitmek daha uygun olabilir.

Toplatacağınız bilgisayardan ne bekliyorsunuz?
Toplama bilgisayar macerasına girişmeden önce ilk yapmanız gereken, bilgisayara neden gereksinim duyduğunuzu ve bilgisayarınızın ne tür programları çalıştırmasını istediğinizi net bir şekilde ortaya koyun. Sadece internete girmek için kullanılacak, sadece oyun amaçlı kullanılacak, mühendislik ve mimarlıkta kullanılan çizim programlarını çalıştıracak ya da sadece ofis programlarını çalıştıracak bilgisayarlar birbirlerinden çok farklı donanımlara ihtiyaç duyarlar. Doğru parçaları satın alabilmek için, ilk yapmanız gereken bilgisayarınızla ne tür işlemler yapacağınızı tespit etmektir.
Arkadaşlarınızla konuşun. Sizle aynı gereksinimlerden ötürü bilgisayar aldığını düşündüğünüz arkadaşlarınızla konuşun. Onların tecrübelerinden faydalanın. Belki sizin aklınıza gelmeyen, ya da onların bilgisayar alma süreçleri esnasında öğrendikleri şeyleri size aktarma şansları olur.
Güvenilir parça satıcıları bulun. Mümkünse birden fazla, güvenilir parça satıcısı bulun. Bu satıcılara, bilgisayarınızda yapacağınız işlemleri anlatın ve bunlar için size önerebilecekleri parçaları sorun. (Örneğin: "Ben "x" oyununu çalıştırabilecek bir bilgisayar istiyorum, ekran kartı olarak ne önerirsiniz?" gibi.) Size önerdikleri parçaların modellerini ve fiyatlarını ayrı birer kağıda yazın. Birden fazla satıcı ile görüşmeniz durumunda, hem hangi parçaların daha uygun olduğu konusunda bilgi sahibi olursunuz, hem de parçaların fiyatları arasında karşılaştırma yapabilirsiniz.

Bilgisayarın parçaları nelerdir?
Bilgisayar Bileşenleri (Hardware)
bölümünde, bilgisayarlarda en çok kullanılan parçalar hakkında bilgi bulabilirsiniz.

Bilgisayarı sizin için toplayacaklar mı?
Parçaları satın alacağınız satıcının parçaları sizin için monte edip etmeyeceğini, edecekse bunun için bir bedel talep edip etmeyeceğini öğrenin.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

11 Nisan 2016 / VerSchL@GeN Bilgisayar
15 Ağustos 2006 / NervouS Bilgisayar
29 Haziran 2016 / zatzot Soru-Cevap
19 Ağustos 2015 / Safi X-Sözlük