Arama

Microsoft'tan Haberler - Sayfa 8

Güncelleme: 15 Kasım 2018 Gösterim: 37.620 Cevap: 78
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
9 Haziran 2015       Mesaj #71
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Windows 10, Microsoft’un Son İşletim Sistemi Olacak!

Sponsorlu Bağlantılar
windows 10 650x300

Bugüne kadar her yeni sürümü piyasalarda gündem yaratan Microsoft, Windows 10’dan sonra işletim sisteminin devam sürümünün gelmeyeceğini açıkladı. Bunun yerine, Windows 10 düzenli aralıklarla güncellenecek.
Microsoft tarafından yapılan yazılı açıklamada , Windows artık sürekli olarak yenilikler ve güncellemeler sunan bir sisteme dönüşecek denildi ve Windows 10 programından sonra Windows’un yeni bir versiyonunun çıkarılmayacağı belirtildi.

Windows işletim sistemi Windows 10‘un halen deneme amaçlı sürümleri kullanılıyor ve programın tam sürümünün yakında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Microsoft‘un çalışmalarını değerlendiren Gartner şirketinin yetkililerinden Steve Kleynhans’a göre daha önce Windows sürümlerini birbirini izleyen rakamlarla piyasaya çıkaran şirketin Windows 9’u özellikle atladığı belirtiliyor. Firmanın doğrudan Windows 10’a geçmesi geçmiş uygulama ile bağını kestiğini göstermeyi amaçlıyor.

Steve Kleynhans değerlendirmesinde , Microsoft’un yaklaşık üç yıllık periyotla bir sonraki işletim sistemini hazırladığını, bunun sonucunda ortaya çıkan ürünün ise ancak o üç yıl öncesindeki talepleri karşıladığını ve yeterli olmadığını belirtiyor. Artık bu döngünün kırılacağı ve Windows güncellemelerinin hızlı vitese takılacağı daha hızlı ve dinamik olarak yayınlanacağı bir dönemin başlayacağı belirtiliyor.

Konu ve linkler andronova.net sitesine aittir. Linklere oradan ulaşabilirsiniz.

Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
9 Haziran 2015       Mesaj #72
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Microsoft’un Yeni Tarayıcısı Microsoft Edge Adını Aldı!

Sponsorlu Bağlantılar
image 650x300

Windows 10 Proje aşamasında Project Spartan adıyla tanıtılan yeni tarayıcı Spartan’ın asıl adı Microsoft Edge olarak açıklandı.
Microsoft Edge, Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10 ile birlikte sunalacak ve varsayılan tarayıcı olarak Internet Explorer‘ın yerini alacak. Yeni Tarayıcı Edge tanıtılan logosunda fazlasıyla Internet Explorer’a benziyor. Ancak kullanıcılara daha sade minimalist bir arayüz, daha kolay bir kullanım deneyimi ve tüm platformlarla uyumluluk gibi yenilikler sunacak. Microsoft Edge, Microsoft’un yeni sesli asistanı olan Cortana ile tam uyumlu olarak çalışacak. Kendi içinde okuyucu, not alma ve paylaşma özellikleri ile karşımıza çıkacak.

Kolay kullanıma uygun sade ve temiz bir yapıda olacağı söylenen Edge, EdgeHTML adlı özel bir render motoru kullanacak.

Ayrıca, Chrome ve Firefox gibi tarayıcılardan Microsoft yeni tarayıcısına kolay geçiş için entegrasyon araçları da eklemiş bulunuyor.

Konu ve linkler andronova.net sitesine aittir. Linklere oradan ulaşabilirsiniz.

Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
9 Haziran 2015       Mesaj #73
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Windows 10’da Android ve iOS Uygulamaları Çalışabilecek!

windows 10 android ios

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10, mobil cihazlara yönelik sunduğu esnek kullanım imkanlarıyla dikkatleri çekmeye devam ediyor.
Çoklu platform desteğine sahip olacak olan Windows 10, masaüstü bilgisayarlar, tablet pc’ler ve mobil cihazlarda çalışabilecek. Mobil işletim sistemi pazarındaki rekabet oldukça büyük ve zorlu ve bu pazarın iki hakimi var, Google ve Apple. Ancak Microsoft’un bu pazardaki dengeleri değiştirecek çok ciddi bir adım atması bekleniyor.

Söylenenlere göre Microsoft, yeni Windows 10 işletim sistemi için, en büyük rakiplerindeki uygulama sayısı ve kalitesi avantajını ortadan kaldıracak, Android ve iOS uygulamalarının çalışmasını sağlayacak bir sistem geliştirdi.

windows 10 android ios resim1

Windows 10‘da Android ve iOS uygulamalarının kullanılmasının önünü açacak olan bu sistem sonrasında, Windows 10 yüklü akıllı telefonların sayısında çok ciddi bir artış görülebilir.

Yeni Windows 10’un Java, C++ ve Objective C‘ye tam destek vererek önünü açtığı milyonlarca Android ve iOS uygulamasının Windows 10 için uyarlanması kopyala yapıştırma işlemi kadar çok basit olacak.

Konu ve linkler andronova.net sitesine aittir. Linklere oradan ulaşabilirsiniz.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
12 Haziran 2015       Mesaj #74
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Microsoft’tan Küresel Wi-Fi Ağ Servisi Geliyor!

image1 650x300

VentureBeat’in haberine göre, Microsoft kullanıcılarına dünyanın dört bir yanında ücretsiz Wi-Fi erişimi sağlayacak bir servis üstünde çalışıyor.
Şirketin ”Microsoft WiFi” adını verdiği yeni servisiyle dünyanın dört bir yanında kullanıcılarına zorluk çekmeden Wi-Fi ağlarına erişim imkanı sunmayı amaçlıyor.
Microsoft WiFi servisinden yararlanan kullanıcılar 130 ülkede dilediği gibi internete kablosuz olarak bağlanabilecekler. Bu servis ile dünya çapında 10 Milyon kablosuz ağ noktasından hizmet verilecek. Microsoft, kullanıcılarının uluslararası seyahatlerinde ve kendi ülkelerindeki dolaşımlarında WİFİ internet imkanlarından faydalanmalarını sağlayacak.

Microsoft WiFi servisinin ücretsiz olarak sunulması beklenmiyor. Platformdan faydalanmak için Skype Wi-Fi abonesi olmak, Microsoft Office 365 abonesi olmak veya Microsoft tarafından sunulan özel Wi-Fi tekliflerinden birini kullanmak gerekiyor. Microsoft WiFi servisinin Windows kullanan tüm cihazlardan ve iOS, Android, OS X gibi bütün platformlardan erişilebilir olması planlanıyor.

Microsoft'tan Haberler

VentureBeat’in bu haberi Microsoft tarafından da doğrulandı. Yapılan açıklamada çalışmalar doğrulanırken, Microsoft WiFi’a dair daha geniş kapsamlı bilginin detaylar netleştiğinde paylaşılacağı belirtildi.

Kaynak: Andronova.net
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
exeli - avatarı
exeli
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2015       Mesaj #75
exeli - avatarı
Kayıtlı Üye
Microsoft'tan Haberler

2002 Yılından Bu Yana Olmuyordu

Dünyanın en büyük şirketlerinden olan Microsoft' un, 2002 yılından bu yana ilk defa yeni bir başkanı oldu. 1993 yılından bu yana Microsoft' ta çalışan Brad Smith, firmanın hem başkanı hemde baş hukuk görevlisi oldu.

Şirket Ceo' su Satya Nadella, Brad Smith' in daha büyük işler yapabileceğini ve gizlilik, güvenlik, erişilebilirlik, gibi branşlarda çalışmalar yapacağını açıkladı.

Kaynak: Teknoloji Haberleri
exeli - avatarı
exeli
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2015       Mesaj #76
exeli - avatarı
Kayıtlı Üye
Microsoft'tan Haberler

Temmuz Ayında Duyurmuştu

ABD merkezli en büyük yazılım şirketi olan Microsoft, 2015 Temmuz ayında yaptığı açıklamada bir çok kişiyi işten çıkaracağını duyurmuştu. Bu açıklama halen gündemdeki yerini korurken, kulislerden gelen bilgiler, bu işten çıkarmalara ek olarak 1000 kişiye yakın kişinin daha işten çıkarılacağı yönünde.

7.800 kişi olarak belirlenen işten çıkarma sayısına 1.000 kişinin daha eklenmesi, Microsoft' un zararda olduğuna işaret ediyor.

İlk bürosunu 1978 yılında Japonya' da açan Microsoft, aradan geçen yıllar içinde dünya devi olmuş, sahibi Bill Gates' i dünyanın en zengin insanı haline getirmişti.

Kaynak: Teknoloji Haberleri
uslucanbudu - avatarı
uslucanbudu
Ziyaretçi
20 Mart 2016       Mesaj #77
uslucanbudu - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
UnknowN adlı kullanıcıdan alıntı

OEM Güncelleme Garantisi Programı
MsXLabs.org

Microsoft’un bütün dünyada 22 Ekim 2009 tarihi itibarıyla tüketiciyle buluşacak yeni işletim sistemi Windows 7’nin farklı sürümleri için, Türkiye’de önerilen (kutu ürünler için) son kullanıcı liste fiyatları belirlendi. Paralel olarak PC üreticileri ile birlikte OEM Güncelleme Garantisi Programı da başlatılıyor.

windows7 fiyatlar1246261276


Windows 7 Türkiye’de (kutu ürün olarak) Home Basic, Home Premium, Professional ve Ultimate sürümleriyle tüketicilerle buluşacak. Türkiye için açıklanan son kullanıcı liste fiyatları ABD'deki fiyatlardan daha ucuz olarak belirlendi.

Microsoft ayrıca 26 Haziran 2009’dan itibaren “Windows 7 OEM Upgrade Garantisi” programı da başlattığını duyurdu. Buna göre uygun Windows sürümlerinin yüklü olduğu yeni bilgisayar alan tüketiciler, Windows 7’ye ücretsiz yazılım güncelleme hakkına sahip olabilecek.

şuan için özellikle windows10 için malesef ücretsizlik söz konusu değil... şuanki 198 dolar fiyatı
Heulwen - avatarı
Heulwen
VIP VIP Üye
31 Mart 2016       Mesaj #78
Heulwen - avatarı
VIP VIP Üye
Microsoft Bot Yarışı İçin Resmen Start Verdi
MsXLabs.org

microsoft bots

“Bot’lar yeni uygulamalar ve dijital asistanlar meta-uygulamalar ya da tarayıcılar gibi…”

Yavaş yavaş alışmaya başladığımız sözleri bu kez Microsoft CEO’su Satya Nadella’dan duyduk. Microsoft’un 30 Mart’ta başlayan geliştirici konferansı Build’de önemli duyurular yapan şirket, bot yarışı için resmen start verdi.

Build konferansında bot’larla ilgilinen geliştiriciler için yeni araçlarını tanıtan Microsoft bu yeni yarışta “Conversations as a Platform” (yani platform olarak sohbet )mottosuyla yer alıyor. Microsoft Azure, Office 365 ve Windows platformlarını kapsayan konsept, söz konusu servis/ürünlerin tümünde yapay zeka odaklı geliştirmeleri içeriyor. Nadella’nın belirttiği gibi Microsoft’un dijital asistanı Cortana bu konsept içinde merkezi rol üstleniyor.

Kaynak : webrazzi
Pcderen - avatarı
Pcderen
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2018       Mesaj #79
Pcderen - avatarı
Kayıtlı Üye
Huawei ve Microsoft güçlerini birleştiriyormuş Msn Grin

Benzer Konular

3 Ekim 2012 / SeRCaX.TR Bilgisayar
28 Ağustos 2013 / _Yağmur_ Arşive Kaldırılan Konular