Arama

Microsoft'tan Haberler

Güncelleme: 15 Kasım 2018 Gösterim: 37.637 Cevap: 78
Microsoft - avatarı
Microsoft
Ziyaretçi
12 Mayıs 2009       Mesaj #1
Microsoft - avatarı
Ziyaretçi
Microsoft'tan Haberler
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Microsoft dünyası ile ilgili tüm medya haberleri bu başlık altında toplanacaktır.



Microsoft'tan Haberler


Daha Windows Vista'nın üzerinden çokça bir zaman geçmeden Windows 7'nin duyurulması ve indirime açılması tartışılırken; Microsoft hem Windows 7 ile hemde Vista için Service Pack 2 ile uğraşıyor. Vista kullanıcılarını üzmemek ve SP2 ile birlikte Vista satışlarını arttırmak peşinde olan Microsoft, Vista SP2 çalışmalarına hız verdi. Tahminlere göre Vista Service Pack 2, Haziran ayında normal kullanıcılarada sunulacak.

Şu anda normal kullanıcılar için indirime açık olmasa da, Vista SP2 bazı torrent kanallarında gezmekte. çoğu kişi torrent üzerinden SP2'yi sistemlerine indirip denemeye başladı bile.

Microsoft, bir yandan yakın zamanda piyasaya sürdüğü Windows 7 RC üzerinde çalışmaya devam ederken, diğer yandan da Vista için SP2 hazırladı. Şu anda MSDN'de yayınlan Vista SP2'nin RTM sürümünü öncelikli olarak geliştiricilere dağıtılıyor. Son halini ise ancak Haziran ayında halka açması bekleniyor. Fakat Microsoft bu tarihi daha erkene çekmek için çalışıyor, bunun sebebi ise Windows 7'nin resmi olarak satışa sunulmasından önce SP2 avantajı ile Vista satışlarını arttırabilmek.

Vista SP2 RTM her ne kadar sadece MSDN ve TechNet'teki kayıtlı kullanıcılara sunulmuş olsa da, çoktan torrent'e düştü bile. Pek çok Vista kullanıcısı SP2 RTM'yi torrent'ten indirerek sistemine yükledi.

*SP2'nin en büyük özelliklerinden biri Blu-ray formatını ilk kez doğrudan destekliyor olması. Bunun yanı sıra Bluetooth 2.1, daha hızlı Wi-Fi ve daha çok TCP bağlantısı tanımlayabilme imkanı SP2'nin önemli yenilikleri arasında yer alıyor. Ayrıca FAT dosya sisteminin gelişmiş hali olan exFAT yine SP2'nin dikkat çeken eklentilerinden birisi.

DİPNOT: Değerli Yöneticiler, Arkadaşlar, Üyelerimiz Bu Konu Altında Hem Görüşlerini Hem de Microsoft'la İlgili Bilgileri Buradan Paylaşabilirler. Haberlerimiz Devam Edecek...

Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 11:38 Sebep: Düzenlendi.
Microsoft - avatarı
Microsoft
Ziyaretçi
13 Mayıs 2009       Mesaj #2
Microsoft - avatarı
Ziyaretçi
Windows 7'nin çıkış tarihi belli oldu.
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

.steveballmer3249x249

Microsoft TechEd etkinliğinde konuşan şirket başkan yardımcısı Bill Veghte Office 2010'u tanıttı, Windows 7'nin çıkış tarihini açıkladı. ''12/05/2009''

hbr4265d

Daha önce 2010 yılı başlarını hedeflediklerini söylemiş olan Microsoft, Beta ve RC versiyonlarının yeteri kadar başarılı olduğu düşünmüş olacak ki, yeni işletim sisteminin çıkış tarihini öne aldı.

Bu yılın Ocak ayında ilk beta sürümü test amaçlı kullanıma sunulan Win7, geçen hafta da RC sürümünü sunuculara yüklemişti. Dün yaptığı bir açıklamayla Microsoft, yeni Windows’u bu yıla yetiştireceğini açıkladı. Bu haber, Acer’dan gelen ve Win7 yüklü PC’lerin 23 Ekim itibarı ile sevkedilmeye başlanacağı yönündeki söylentiyi de doğruluyor.

Windows 7 beta ve RC sürümlerine kullanıcılardan gelen tepkiler çok olumlu. XP’nin başarısının yanından bile geçemeyen ve bir türlü adam edilemeyen önceki Windows sürümü Vista’nın aksine Win 7′de sürücü uyumsuzluklarından ise eser yok, bu da kullanıcı kadar OEM üreticilerini de memnun ediyor. Windows 7 yine Starter, Home Basic, Home Premium, Professional, Enterprise ve Ultimate sürümlerine sahip olacak. OEM üreticileri yeni ürünlerini çoğunlukla 64bit işletim sistemiyle sunacaklarını belirtiyorlar.

"Erken geliyor, geç gidiyor, 2010 başı, 2009 ortası, yayın adayı" falan derken, Microsoft sonunda Windows 7'nin net çıkış tarihi konusunda daha kesin bir bilgi verdi.
Yazılım titanının Amerika'nın Los Angeles kentinde düzenlediği TechEd etkinliğinde konuşan başkan yardımcısı Bill Veghte, konuyla ilgili bir röportaj verdi. Daha önce genellikle Windows 7'nin 2010 başı çıkacağını, herhalde 2009 sonuna pek yetişmeyeceğini vurgulayan yönetici, bu kez göğsünü gere gere, "Evet, Windows 7'nin Noel civarı piyasaya çıkacağını söyleyebiliriz." dedi.

TechEd'den gelen tek Windows haberi bu değil tabii. Microsoft, etkinlikte, Windows 7'nin çıkışıyla aynı dönem içinde Windows Server 2008 R7 güncellemesinin geleceğini de duyurdu.
Yine Veghte'in yaptığı bir sunumda ise, Office 2010'a ilk bakışlar atıldı. 7 hafta içinde seçilen kullanıcılara "Teknik Önizleme"si yollanmaya başlanacak olan ofis pakedinde, görünürde pek az değişiklik olduğu söyleniyor. Ancak pakedin Windows 7 ve Windows Vista yanında, Windows XP SP3'ü de destekleyeceği haberi sevinç yarattı.
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 11:55 Sebep: Düzenlendi.
Microsoft - avatarı
Microsoft
Ziyaretçi
14 Mayıs 2009       Mesaj #3
Microsoft - avatarı
Ziyaretçi
Microsoft Hyper-V Server 2008 R2
MsXLabs.org

virtbann

Windows sunucu işletim sisteminin bir sonraki versiyonu Windows Server 2008 R2 RC Microsoft tarafından indirilmeye açıldı. Windows Server 2008 R2 diğer bir türevi, Microsoft Hyper-V Server 2008 R2.

Windows Server 2008 Hyper-V, Windows Server 2008’in bir rolü olarak dahil edilmiş hypervisor tabanlı bir sanallaştırma özelliğidir. Bilgisayar sanallaştırmasını desteklemek üzere gerekebilecek her yeteneğe sahiptir. Hyper-V, BT kurumlarının giderleri düşürmesine, sunucu kullanımını geliştirmesine ve daha dinamik bir BT altyapısı oluşturulmasına olanak verir. Hyper-V etkin ve dinamik bir veri merkezi oluşturmanızı ve kendini yöneten dinamik sistemler elde etmede ilerleme kaydetmenizi sağlayan hem fiziksel hem de sanal kaynakların yönetimini yapmak üzere, dinamik, güvenilir ve ölçeklendirilebilir platform yeteneklerinin entegre yönetim araçları seti ile birleştirilmesi sayesinde çok daha üstün bir esneklik sağlar.

Microsoft aynı zamanda Hyper-V’ye ek olarak Microsoft Hyper-V Server’ı da piyasaya sürmektedir. Microsoft Hyper-V Server, müşterilerin maliyeti düşürmelerini, sunucu kullanımını geliştirmelerini, ve yeni sunucuları etkin bir şekilde düzenlemelerini sağlayan sadeleşmiş, güvenilir, düşük bedelli ve iyileştirilmiş bir sanallaştırma çözümü sunar.

Microsoft Hyper-V Server 2008 R2 RC (Release Candidate) Microsoft Yükleme Merkezi’nden ücretsiz indirip deneyebilirsiniz.

Download (İndir): Microsoft Hyper-V 2008 R2 RC
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 11:54 Sebep: Düzenlendi.
UnknowN - avatarı
UnknowN
VIP VIP Üye
3 Haziran 2009       Mesaj #4
UnknowN - avatarı
VIP VIP Üye
Windows 7 Sonbahar
MsXLabs.org

Windows 7
'yi sonbahar dönemine hazırlamak için hummalı bir çalışma yapan Microsoft, nihayet resmi tarihi açıkladı. Windows 7, 22 Ekim 2009'da çıkacak. Yani 22 Ekim'den itibaren bir teknoloji mağazasına girdiğinizde, Windows 7 kurulusıfır PC'ler veya kutulu Windows 7 ürünlerini görebileceksiniz.

win7 msn 31243969168

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 11:57 Sebep: Düzenlendi.
UnknowN - avatarı
UnknowN
VIP VIP Üye
7 Haziran 2009       Mesaj #5
UnknowN - avatarı
VIP VIP Üye
Windows 7 Ürün Sayfası
MsXLabs.org

giris1242715804




Microsoft'un sanal dükkanında Windows 7 ürün sayfası açıldı ve geçtiğimiz dönemde sızdırılan Windows 7 kutu tasarımları doğru çıktı. Henüz fiyatlandırılmamış olan işletim sisteminin Ultimate sürümü siyah, Professional sürümü mavi, HomePremium sürümü ise yeşil kutularda, sade bir tasarımla satılacak:
win7 box art1244358798
Ürün sayfasında ayrıca neden Windows 7'ye geçmeniz gerektiğini açıklayan, bir dizi özellik sıralanmış bulunuyor.
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 12:01 Sebep: Düzenlendi.
UnknowN - avatarı
UnknowN
VIP VIP Üye
8 Haziran 2009       Mesaj #6
UnknowN - avatarı
VIP VIP Üye
Windows 7 Yükseltme Programı
MsXLabs.org

Microsoft geçtiğimiz günlerde PC üreticileri ile çalışarak hazırladığı Windows 7’nin yükseltme programını tanıttı ve 22 Ekim de Windows 7 işletim sisteminin satışa çıkacağını belirtti.

Microsoft’un açıklamasından önce piyasa gözlemcileri Vista işletim sisteminden Windows 7’ye geçişin ücretli olacağını söylüyorlardı. Firmanın Kurumsal Çözümler Departmanı Başkan Yardımcısı Steve Guggenheimer’ın açıklamalarına göre Vista’dan Windows 7’ye geçiş ücretsiz olabilir veya cüzi bir ücret talep edilebilir.

Bu geçiş için net bir bilgi verilmese de önümüzdeki günlerde detaylar açıklanacak. Ama asıl olan bir şey var Vista’dan Windows 7’ye geçiş için bir paket hazırlanacak.

windows 7 11244452374

Guggenheimer’in açıklamalarında Windows 7’nin kaç versiyon olarak piyasaya sürüleceği de ortaya çıktı. Starter Edition, Home Premium, Professional, Enterprise ve birde ülkeler için geliştirilen Home Basic sürümü kullanıcıların beğenisine sunulacak.
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 12:03 Sebep: Düzenlendi.
UnknowN - avatarı
UnknowN
VIP VIP Üye
25 Haziran 2009       Mesaj #7
UnknowN - avatarı
VIP VIP Üye
Windows 7 Home Premium
MsXLabs.org

ABD'deki Windows kullanıcıları cuma günü[26.06.2009] başlayacak olan ön siparşlerle Windows 7 Home Premium'a 50 dolar verip sahip olabilecekler.

windows 7 box microsoft store1245940893

Ön sipariş verenlere indirimli fiyat uygulandığı belirtilirken, 22 Ekim tarihinde piyasaya çıktığında Windows 7'yi satın almak isteyenler daha fazla para ödemek zorunda kalacaklar.
11 Temmuz tarihine kadar sürecek olan ön siparişlerde geçerli olan indirimli fiyatlar dahilinde Windows 7 Professional sürümü de 99,99$'dan satılacak.
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 12:17 Sebep: Düzenlendi.
UnknowN - avatarı
UnknowN
VIP VIP Üye
2 Temmuz 2009       Mesaj #8
UnknowN - avatarı
VIP VIP Üye
OEM Güncelleme Garantisi Programı
MsXLabs.org

Microsoft’un bütün dünyada 22 Ekim 2009 tarihi itibarıyla tüketiciyle buluşacak yeni işletim sistemi Windows 7’nin farklı sürümleri için, Türkiye’de önerilen (kutu ürünler için) son kullanıcı liste fiyatları belirlendi. Paralel olarak PC üreticileri ile birlikte OEM Güncelleme Garantisi Programı da başlatılıyor.

windows7 fiyatlar1246261276


Windows 7 Türkiye’de (kutu ürün olarak) Home Basic, Home Premium, Professional ve Ultimate sürümleriyle tüketicilerle buluşacak. Türkiye için açıklanan son kullanıcı liste fiyatları ABD'deki fiyatlardan daha ucuz olarak belirlendi.

Microsoft ayrıca 26 Haziran 2009’dan itibaren “Windows 7 OEM Upgrade Garantisi” programı da başlattığını duyurdu. Buna göre uygun Windows sürümlerinin yüklü olduğu yeni bilgisayar alan tüketiciler, Windows 7’ye ücretsiz yazılım güncelleme hakkına sahip olabilecek.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 12:27 Sebep: Düzenlendi.
Microsoft - avatarı
Microsoft
Ziyaretçi
2 Temmuz 2009       Mesaj #9
Microsoft - avatarı
Ziyaretçi
Microsoft arama motoru Bing
MsXLabs.org

Microsoft'tan Haberler
Microsoft'tan Haberler

Adeta bir blog gibi görünen Microsoft tarayıcısı olan Bing, kullanıcılara kolaylık sağlamak bakımından ekran çok kullanışlı tarayıcı olarak kullanabildiğiniz gibi Msn otorumuna entegre olarakta çalışabiliyor. Google.com arama motoru kadar hızlı olmaması ile birlikte hala iyileştirme çalışmaları sürüyor.
Arama motorları alanına da el atan Microsoft umarız hayal kırıklığına uğramaz.

Microsoft'un çok konuşulan arama motoru, daha doğrusu "karar verme" motoru Bing geldi çattı. Biz de sizin için Bing arama motorunun yapabildiklerine inceledik.

İnternet o kadar uçsuz bucaksız bir bilgi yığını ki istediğiniz yere yardımsız ulaşmak neredeyse imkânsız. Bu yüzden bütün her kullanıcı bilgisayarlarında web tarayıcısını açar açmaz bir arama motoruna sarılıyor. Durum böyle olunca da internet arama motorlarının kazançları ve değerleri inanılmaz şekilde artıyor. Bu pastadan en büyük payı alanlar %82 ile Google ve %10 ile Yahoo. Microsoft Live Search arama motorunun pastadaki payı ise sadece %2,5. Durum böyle olunca kolları sıvayan Microsoft karşımıza yeni bir arama motoruyla, daha doğrusu bir "karar verme" motoruyla çıktı: Bing.

Microsoft'un daha kullanıma sunulmadan çok konuşulan, beklenmedik destekler gören arama motoru Bing'in en önemli özelliği, basit sorulara cevap vermesinin yanında kullanıcıya çevrimiçi alışveriş, gezi planları ve sağlık bilgileri gibi konularda önerilerde bulunabilmesi.

*Kullanmaya Başlamak İçin Tarayıcınızın Giriş Sayfasını : http://www.bing.com Olarak Ayarlayın.
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 12:29 Sebep: Düzenlendi.
Microsoft - avatarı
Microsoft
Ziyaretçi
3 Temmuz 2009       Mesaj #10
Microsoft - avatarı
Ziyaretçi
Windows Vista Service Pack 2 Türkçe İndir!
MsXLabs.org

389459973938606winvista

Windows Vista için hazırlanan ve güvenlik, performans, uyumluluk gibi daha önceden karşılaşılan sorunlara derman olacak Service Pack 2, Türkçe olarak indirilmeye hazır.
Windows Vista Service Pack 2'yi bilgisayarınıza kurabilmeniz için bilgisayarınızda SP1 yüklü olması gerekiyor. Vista SP2'yi yukarıdaki linklerden de indirebileceğiniz gibi Windows Update'ten de indirebilirsiniz.
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 12:36 Sebep: Düzenlendi.

Benzer Konular

3 Ekim 2012 / SeRCaX.TR Bilgisayar
28 Ağustos 2013 / _Yağmur_ Arşive Kaldırılan Konular