Arama

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler - Sayfa 61

Güncelleme: 8 Ekim 2017 Gösterim: 249.677 Cevap: 665
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
10 Mart 2012       Mesaj #601
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Mobil cihazlarda virüs yazılımı altı kat arttı
Kaspersky Lab uzmanları, mobil cihazlara yönelik tehdidin arttığını ve 2011 yılında altı kat daha fazla zararlı yazılım bulunduğunu açıkladı. Uzmanlar, virüs yazılımcıların Android işletim sistemine olan
Sponsorlu Bağlantılar

120309avptool scan alertwidec

Güvenli içerik ve tehdit yönetimi çözümleri lideri Kaspersky Lab, 2011 yılı içerisinde mobil cihazları hedefleyen kötü amaçlı yazılım sayısının, yıl içinde tanımlanan toplam 5.255 yeni modifikasyon ve 178 yeni ve birbirine benzerlik gösteren yazılım grupları ile 6.4 kat artış gösterdiğini açıkladı. Kaspersky Lab sadece 2011 yılı Aralık ayı içerisinde, 2004-2010 arası dönemden daha fazla sayıda mobil cihazları hedefleyen yeni kötü amaçlı yazılım program ortaya çıkardı. Kaspersky Lab’in 1 Ocak 2012 itibariyle kayıtlarında bulunan modifikasyonlar ve kötü amaçlı mobil
yazılım programlarının toplamı ise şöyle:

Platform Modifikasyonlar Aileler
Android 4139 126
J2ME 1682 63
Symbian 435 111
WindowsMobile 81 23
Diğer 19 8


2011 yılı mobil tehdit sayısındaki etkileyici artış kadar aynı zamanda bazı nitelikli değişimlere de sahne oldu. Basit SMS Trojan’ler halen tanımlanan mobil tehditler arasında belirleyici pozisyona sahip olmalarına rağmen; 2010 yılında yüzde 44.2 oranında olan mobil tehdit oluşturma payları, 2011 yılında yüzde 36.6’ya düştü. 2010 yılında siber suçlularca nadiren kullanılan arka kapı virüsleri, 2011 yılının en yaygın kullanılan ikinci çeşit virüsleri oluşturdular.

ANDROID’İ HEDEF ALDILAR
Arka kapı virüslerine olan ilgideki artış, virüs yazıcılarının Android işletim sistemine olan ilgileriyle arttı. Tanımlanan mobil arka kapı virüslerinin ezici bir çoğunluğunun Android akıllı telefonlarını hedeflediği belirtildi. Üçüncü en yaygın mobil tehdit ise ajan yazılımlar. Bu programlar kişisel kullanıcı ve/veya virüs kapmış mobil cihaz verilerini çalıyor.

Platform alanında ise 2011 yılının son altı ayında Android hedefli tehditlerin sayısında sabit bir artış gözlendi. Yaz ortası itibariyle, Android için üretilmiş kötü amaçlı yazılımların sayısı Symbian’ı geçti. Android, artık hedeflenen platformlar arasında tartışmasız lider olarak bulunuyor.

SALDIRILAR GİDEREK ARTTI
Man-in-the-Mobile metodunu kullanan ilk saldırı 2010 yılında gerçekleşti. Ancak saldırılar 2011 yılında da da güçlendi. ZitMo (ZeuS-in-the-Mobile) ve SpitMo (SpyEye-in-the-Mobile) trojanları, asıl ZeuS ve SpyEye programları ve son dönemde tespit edilen en karmaşık mobil tehditlerin bazılarıyla birlikte çalışıyor.

Bu Trojan’lar, kötü amaçlı kullanıcılara, ele geçirilmiş banka hesaplarını kullanarak finansal işlemler gerçekleştirmede yardımcı oluyor. Aynı zamanda bu Trojan’lar, çok platformlu yapıları ile de dikkat çekiyor – ZitMo’ nun bazı versiyonları Symbian, Windows Mobile, BlackBerry ve Android için, SpitMo’nun bazı versiyonları da Symbian ve Android için tespit edildi.

VİRÜSLER KODLARI YAYILIYOR
2011’in en önemli gelişmelerinden biri, QR kodları yardımıyla yayılan ilk zararlı yazılımların tespit edilmesi oldı. Kullanım kolaylıklarından dolayı siber suçlular, zararlı QR kodlarını, diğer geleneksel URL’lerin yönlendirdikleri ile aynı tehditlere yönlendiren, şifrelenmiş bir link ile kullanmaya başladı.

Zararlı QR kodları, sadece virüs yazanlar (ya da virüs yazan gruplar) tarafından değil, aynı zamanda, yakın zamanda siber suçlular arasında popüler olması beklenen zararlı ortak programlar arasında da yaygınlaşmaya başladı.

ntvmsnbc

Sen sadece aynasin...
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
11 Mart 2012       Mesaj #602
Avatarı yok
Yasaklı
Google'a 'Pinkie Pie' Sürprizi

Sponsorlu Bağlantılar
120309 pinkie 660x495

Google’ın Pwn2own siber korsan yarışması, bitimine saatler kala büyük bir sürprize sahne oldu. Geçmişte Google’a iş başvurusu yapan ama kendisine geri dönüş bile yapılmayan genç, Chrome’un güvenlik duvarını yıkarak 60 bin dolarlık birincilik ödülünü kazandı.

Bu yıl altıncısı düzenlenen Pwn2own yarışması Google için beklenmedik süprizlere sahne oldu. İki gün önce Fransız bir hacker grubu bir ilke imza atarak Chrome internet tarayıcısının güvenlik duvarını yıkmıştı. Yarışmanın bitimine saatler kala bu kez “Pinkie Pie” kod adlı yarışmacı Chrome’un güvenlik duvarını aşmayı başardı.

İsmini açıklamayan Pinkie Pie’ın, geçtiğimiz yıl Google’a iş başvurusu yaptığı ve CV’sinde “Chrome’u çökertebilecek yeteneği olduğunu” söylediği öğrenildi. Google, henüz 18’ini bile doldurmayan gence cevap verme zahmetinde bile bulunmadı.

İşvereni tarafından tanınmamak için adını açıklamayan Pinkie Pie, Chrome’un “sandbox” güvenlik sisteminden çıkış noktası bulabilmek için sadece bir buçuk hafta çalıştığını söyledi. Chrome’u hacklemeyi başaran Fransız siber korsan grubu Vupen de, sandbox’ı deşifre ederek yarışmayı kazanmıştı.

“Sandbox” güvenlik sistemi, bulunduğu bilgisayardaki işletim sisteminden kendini izole ederek çalışıyor. Böylece, siber korsanlar bilgisayarın kontrolünü ele geçirse de Chrome’a sızamıyorlar.

Baltalı Midilli

Genç hacker, Chrome’a düzenlediği başarılı saldırıyı, bilgisayarının ekranında beliren, elinde balta tutan Pinkie Pie (pembe midilli) çizgi film karakterinin görüntüsüyle sonlandırdı. Vupen ise Chrome’un güvenlik duvarını yıktıktan sonra ekranda hesap makinesi uygulamasını açarak kazandıkları puanı hesaplamıştı.

Vupen ve Pinkie Pie’ın yanı sıra, Çarşamba günü Rus öğrenci Sergey Glazunov’da Chrome’u hacklediğini öne sürmüştü. Sibirya’dan gönderdiği saldırı kodunu yarışmaya katılan bir arkadaşı kullanan Glazunov, kodunun başarılı olması üzerine 60 bin doları kazanan üçüncü yarışmacı oldu.

Glazunov’un, Google için çalışan en iyi saldırı kodu tesbit edici hackerlardan biri olduğu ve geçmişte verdiği hizmetler karşılığında 70 bin dolar aldığı öğrenildi.

Google:Yorum Yok

Google, Pinkie Pie’ın saldırısının analiz edildikten ve neden olduğu hasarın yaması oluşturulduktan sonra detaylarının verileceğini açıkladı ve yorum yapmayı reddetti.Pinkie Pie, başarılı olan hackerlara elde ettikleri derecelere göre toplam 1 milyon dolar para ödülünün dağıtıldığı yarışmanın bitmesine üç saat kala büyük ödülü kazandı.Google Güvenlik Ekibi, elde ettiği büyük başarının ardından genç yarışmacının CV’sine bakacaklarını belirtti.


Kaynak:Ntvmsnbc(10 Mart 2012,17:40)

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
13 Mart 2012       Mesaj #603
Avatarı yok
Yasaklı
İnternet Düşmanı 12 Ülke

120313 SANSURRhlarge

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü 12 ülkeyi 'internet düşmanı' ilan ederken, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 14 ülke izlemeye alındı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, Dünya İnternet Sansürüyle Mücadele Günü vesilesiyle yayınladığı raporda 12 ülkeyi ‘internet düşmanı' ilan etti. Örgüte göre internetin yoğun takibat altında bulunduğu ve sansüre tabi tutulduğu ülkeler Çin, Myanmar, Küba, İran, Kuzey Kore, Suudi Arabistan, Suriye, Türkmenistan, Özbekistan ve Vietnam. Durumun büyük ölçüde kötüleştiği Bahreyn ve Beyaz Rusya da bu yıl listeye eklendi. Raporda, bu ülkelerde internet içeriklerinin çok sıkı bir şekilde filtrelendiğine, eleştirel blogcu ve internet gazetecilerinin sıkı takibata alınıp baskı altında tutulduğuna dikkat çekiliyor.

Başta Çin, İran ve Vietnam olmak üzere yaklaşık 120 blogcu ve internet aktivistinin tutuklu bulunduğu da belirtiliyor. Rapora göre durum özellikle Çin ve İran'da belirgin ölçüde kötüleşti. Çin yönetiminin özel internet sunucusu şirketlere sansüre yardımcı olmaları için yoğun baskı uyguladığı belirtiliyor.

Çin'den Sansüre Muazzam Yatırım

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü yönetim kurulu üyesi Matthias Spielkamp, Çin'in takibat için muazzam para ve teknoloji yatırımı yaptığına dikkat çekiyor:

“Çinliler belirli internet sitelerine erişimi engelleyebiliyor, arama motorlarında belirli kelimelere göre çıkacak sonuçlara müdahale edebiliyor. Ayrıca internetin hızıyla oynayıp, yavaşlatabiliyor ve tümden kesebiliyorlar. Ve bunu lokal bazda yapabiliyorlar.”

Spielkamp, artık Mısır'da geçtiğimiz yıl yaşandığı gibi tüm ülkedeki internet bağlantısını kesmeye gerek kalmadığını, Çin'de örneğin bir bölgede protestolar patlak verdiğinde yerel internetin fotoğraf ya da video yükleyemeyecek kadar yavaşlatıldığını vurguluyor.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün raporunda, İran'da da şu an yirmi aktivistin hapiste bulunduğu, Tahran yönetiminin ayrıca muhalefeti bastırmak için yoğun internet sansürü uygulayan Suriye rejimine de internetin kontrolünde destek olduğu kaydediliyor.

Devrimler ve İnternet

Raporda, Arap dünyasında geçtiğimiz yıla damgasını vuran halk ayaklanmalarına atıfta bulunularak, otoriter rejimlere karşı mücadelede internetin artan önemine dikkat çekiliyor. Muhalif blogcuların sosyal paylaşım platformları aracılığıyla kitleleri harekete geçirdiği, geleneksel medyanın sansüre tabi tutulduğu ve yabancı gazetecilerin ülkeye sokulmadığı ülkelerde vatandaşların bu görevi üstlenerek boşluğu doldurduğu da kaydediliyor. Raporda, bu nedenle pek çok hükümetin internet içerikleri ve eleştirel internet aktivistleri üzerindeki baskıyı artırdığı belirtiliyor.

Sansüre Teknoloji Dopingi

İnternet özgürlüğüne karşı ittifakta baskıcı rejimlere teknoloji desteği de önemli bir sorun. Matthias Spielkamp örneğin Beyaz Rusya ve Özbekistan'ın diğer ülkelerden ithal ettikleri yeni teknolojilerle sansürü önemli ölçüde artırdığını vurguluyor. Spielkamp teknolojinin sadece Çin'den gelmediğine de dikkat çekiyor:

“Batılı ülkeler de var. Amerikan, Fransız ya da Alman firmaları da buna katkıda bulunuyor. Örneğin Alman Siemens şirketinin İran'a kısa mesaj gözetim teknoloji ihracı şiddetli eleştirilere yol açmıştı.”

Türkiye Gözlem Altında

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 14 ülkeyi ise izlemeye aldı. Bu listede Türkiye'nin yanında Avustralya, Mısır, Eritre, Fransa, Hindistan, Kazakistan, Malezya, Rusya, Güney Kore, Sri Lanka, Tayland, Tunus ve Birleşik Arap Emirlikleri yer alıyor. Hindistan ve Kazakistan, listeye bu yıl eklendi. Gözlem altındaki ülkeler listesinden çıkarılan iki ülke ise Venezüella ve Libya.

Ancak Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, listede adı geçmeyen ülkelerde de durumun toz pembe olmadığına dikkat çekiyor. Özellikle Azerbaycan, Fas, Pakistan ve Tacikistan'da durumun dikkatle takip edildiği belirtiliyor. Batılı ülkeler de gözlemden muaf değil. Buralarda da filtre uygulamaları sözkonusu. Raporda Batılı ülkeler, internet güvenliğine internet özgürlüğünden daha fazla önem vermekle eleştiriliyor.


Kaynak : DW Türkçe (13 Mart 2012,09:36)
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
14 Mart 2012       Mesaj #604
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Sosyal medyanın en büyük savaşı başladı
Yahoo, internet reklamcılığıyla ilgili metod ve sistemlerini kapsayan 10 patentin lisans ücretini alamadığı gerekçesiyle Facebook’a dava açarak, sosyal medyada iki dev şirket arasındaki ilk yasal savaşı başlatmış oldu. Hukukçular, halka arza hazırlanan Facebook’un bu davayla risk altına girdiğini ifade etti.

120313 yahoofacewidec

ABD’nin California eyaletindeki San Jose federal mahkemesine başvuran Yahoo, akıllı telefon piyasasında Apple, Samsung, Microsoft ve Motorola gibi şirletlerin içinde bulunduğu patent savaşlarını başka bir alana taşıdı. Yahoo’nun açtığı davanın, Facebook’un en az 100 milyar dolar getiri beklediği halka arzından kısa bir süre öncesine rastlaması dikkat çekti. Facebook sözcüsü Jonathan Thaw, Yahoo’nun açtığı davayı medya kanalları aracılığıyla öğrendiklerini söyledi.
Thaw, “Facebook’un uzun zamandan bu yana iş ortağı olan ve bizimle olan ilişkisinden fayda sağlamış olan Yahoo’nun hukuki işlem başlatmış olmasından dolayı hayal kırıklığına uğramış durumdayız” ifadesini kullandı.

E-mail üzerinden açıklama yapan Yahoo ise “yasal mücadeleden galip çıkacakları konusunda kendilerine güvendiklerini” belirtti. Şirket açıklamasında, “Maalesef, Facebook ile olan sorunlarımız çözüm bulmadı ve patentler için talep ettiğimiz tazminatı almak için mahkemeye başvurmak zorunda kaldık” denildi.
Analistler ise Yahoo’nun mahkemeye başvurmasına şüpheyle yaklaşarak, internetin öncülerinden olan şirketin son yıllarda Google ve Facebook gibi şirketler karşısında çok kan kaybettiğine dikkat çekti. Yahoo, Ocak ayında e-ticaret sitesi PayPal’ın eski başkanı Scott Thompson’ı CEO’su olarak atamış ve Eylül ayında kovulan Carol Bartz’ın koltuğunu doldurmuştu.
Yahoo, geçtiğimiz ay Facebook’tan patentleri için lisans ücreti talep ettiğini belirtmiş ve iş ortaklığı yaptığı diğer şirketlerin bu anlaşmaları kabul ettiğini duyurmuştu.

FACEBOOK RİSK ALTINDA
Silikon Vadisi’ndeki Santa Clara Hukuk Üniversitesi’nde akademisyen olan Colleen Chien, halka arz edilmeye hazırlanan şirketlerin patent davalarına karşı daha hassas olduğuna dikkat çekti. Chien, “Halka arz sürecinde bir şirketin yapması gereken son şey bir hukuki mücadelenin içine girmek... Bu nedenle Facebook, Yahoo ile olan uzlaşmazlıklarını çözmek konusunda daha hassas hareket edebilir” dedi.
Yahoo, Facebook’a karşı uyguladığı hukuki işlemlere geçmişte de başvurmuştu. Google, 2004 yılında halka arz edilmeden dokuz gün önce, alacağı patentler karşılığında hisselerini Yahoo’ya ihrac etmeyi kabul etmişti. Google, daha sonra bu işlem nedeniyle 201 milyon dolar ceza ödemek zorunda kalmıştı.

HUKUK ŞİRKETİNE BAŞVURDU
Yahoo, Facebook’a dava açmadan önce Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan hukuk şirketinden danışmanlık hizmeti aldı. Aynı şirket, Google’a akıllı telefon ve tablet bilgisayarlarında kullanılan işletim sistemi Android ile ilgili patent davalarında yardım ediyor.
Google + sosyal medya ağıyla bu piyasada yer alan Google’a hizmet eden Quinn Emanuel, aynı zamanda sosyal oyun şirketi Zynga’ya da hizmet veriyor.
Yahoo, patentler üzerindeki hakları nedeniyle başka şirketlere de hukuki işlem başlatıp başlatmayacağı konusunda bir açıklama yapmadı. Google ve Zynga, Facebook’a açılan davada Quinn Emanuel’in oynadığı rol hakkında açıklama yapmayı reddetti.

“BİZİM FİKİRLERİMİZLE GÜÇ KAZANDILAR”
Yahoo, mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde, “Facebook’un kendi fikirlerini kullanmaya başlamadan önce internetin en kötü reklam veren sitelerinden biri olduğunu” ifade etti. Ayrıca, “Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, sitesinin tasarımının kendine özgü olmadığını ve başkalarının fikirlerine dayandığını kabul etti” yorumu yapıldı.

DAVALIK OLAN PATENTLER
Reuters, Yahoo’nun dava nedeni saydığı 10 patentten sadece ikisinin sosyal ağ teknolojisiyle bağlantılı olduğunu belirtti. Online reklamcılıkta en çok odaklanılan konuların, “tıklanma sahteciliğinin” önlenmesi ve kullanıcıların internet sayfalarında gördüğü bilgilerin gizliliği ve düzenlenmensini sağlayan teknoloji olduğu belirtildi.
Wisconsin Hukuk Üniversitesi’nden Shubha Ghosh, “Eğer Yahoo’nun iddiaları harfi harfine doğruysa, o zaman birçok şirket bu kavgada sorumlu tutulacak” dedi. Ghosh, “Yaşanacak gelişmelerin, davaya bakan yargıcın patentleri geniş veya dar kapsamlı olarak ele alıp almayacağına bağlı olduğunu” vurguladı.

YAHOO’DAN BİR İLK
Yahoo, geçmişte Facebook kadar büyük bir şirlete karşı hiç patent davası açmamıştı. Küresel alanda patent davalarına maruz kalan şirketlerin gösterdiği genel tepki, aynı suçlamayla kendisine karşı hukuki işlem başlatan şirketi dava etmek oluyor.
Patent dağılımına bakıldığında ise Yahoo, eski iş ortağı ve yeni rakibi olarak görülen Facebook’a fark atmış durumda. Şirketin 3,300 patenti bulunurken, Facebook’un patent sayısı sadece 160.
Sen sadece aynasin...
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
16 Mart 2012       Mesaj #605
Avatarı yok
Yasaklı
İnternette Sabrın Sınırı 4 Saniye

onlineGraduatePrograms Amerikalıların web tarayıcısı alışkanlıklarını inceledi. onlineGraduatePrograms.com'un yaptığı bir araştırma Amerikalı internet kullanıcısının dörtte birinin bir web sitesinin açılması için en fazla 4 saniye beklediğini ortaya koydu.Her ne kadar "Sabır erdemdir" dense de bu Amerikalı kullanıcıların dörtte biri için geçerli değil.

İncelemeye göre Amerikalılar her gün toplam 3 milyardan fazla Google araması yapıyor. Ancak yavaş açılan sonuçlar için kullanıcıların dörtte biri en fazla 4 saniye bekliyor. Sonuçlar yavaşladıkça kullanıcı o siteyi terkediyor.Araştırma Amerikalılar'ın internette daha birçok konuda sabırsız olduğunu gösteriyor.

Mobil kullanıcıların yarısı için ise bir web sitesinin açılması için bekleme süresi 10 saniyeyle sınırlı. Eğer 10 saniye barajı aşılırsa kullanıcıların 5'te 3'ü o siteye bir daha uğramıyor.Amerikalı mobil internet kullanıcılarının yüzde 25'i internete sadece cep telefonundan giriyor.

Mobil kullanıcıların yüzde 79'u birer web müşterisi, yani online alışveriş yapıyor.Mobil alışveriş yapan kullanıcıların yüzde 40'ı 3 saniyeden uzun sürede yüklenen alışveriş sitelerinden uzak duruyor.

Örneğin Amazon.com günde ortalama 67 milyon dolarlık satış yapıyor. Araştırmaya göre Amazon.com'un sitesinde yaşanan 1 saniyelik gecikmenin, Amazon'a yıllık 1.6 milyar dolara kadar ciro kaybettirdiği öngörülüyor.


Kaynak:CNN(15 Mart 2012,13:31)
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
18 Mart 2012       Mesaj #606
Avatarı yok
Yasaklı
5 Adımda Güvenli Mobil İnternet

fileashx?FileID580999&ampWidth292&ampHeight0&ampBlackWhiteFalse&ampQuality80

Güvenli içerik ve tehdit yönetimi üzerine çalışan Kaspersky Lab, mobil internet kullanımında güvenliğin önemine dikkat çekerek genç neslin daha önceki neslin aksine interneti daha fazla kullandığını ve internetin günlük hayatlarının önemli bir parçası haline geldiğinin altını çiziyor.

Yapılan araştırmalara göre 16-24 yaş arası gençlerin toplam %20’si, günde birkaç defa telefonlarından internete girerken bu oran 65 yaş üstü grupta sadece %2 ve aynı yaş grubunun %82’si mobil internet kullanımını reddediyor. Araştırmanın bir diğer sonucu ise genç neslin %30’u sosyal ağ için uygulamaları kullanıyorken, 65 yaş üstü grubunun sadece %2’sinin bu uygulamaları kullanıyor olması.

Mobil erişimin arkasında yatan teknoloji ise genç nesilin oyun alanı gibi; bu alanda her 3 kullanıcıdan 2’si mobil telefonlarının hangi işletim sistemi ile çalıştığını biliyor. Öte yandan yaşça ileri kullanıcıların %30’u işletim sisteminin ne anlama geldiğini dahi bilmiyor.

Kaspersky Lab uzmanları güvenli mobil internet erişimi için 5 ipucunu şu şekilde sıralıyor:

1. Temel koruma: Mobil kötü amaçlı yazılımlar gün geçtikçe gelişiyor. Daha da fazlası, websitelerinde bulunan kötü amaçlı yazılımlar internete evden girenler ve mobil cihazdan girenler arasında bir farklılık göstermiyor. Temel koruma yazılımları bu nedenle mobil cihazlar için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.

2. Ek koruma fonksiyonları: Şifre koruma özelliğinin akıllı cihazlarda bulunması evdeki bilgisayarlarda bulunmasından daha önemli. Bunun sebebi ise kompakt mobil cihazların kaybolmaya daha yatkın olması ve yanlış kişilerin eline geçme ihtimalinin daha yüksek olması. Bu nedenle Kaspersky Lab uzmanları telefonlarda her zaman şifre kullanılmasını tavsiye ediyor çünkü bu özellik, telefonun istenmeyen kişilerin eline geçtiğinde ve üst üste yaptıkları yanlış şifre girme denemeleri sonucu cihazın bloke olmasına neden oluyor. Akıllı cihazlarda özel bilgiler için şifreleme kullanılması da önemli noktalar arasında yer alıyor.

3.Güvenilir uygulamalar: Uygulamalar, akıllı telefonlara yeni fonksiyonlar ekleyerek fazladan yük getiriyor. Ancak uygulamaların kötü amaçlı yazılımlar içerebileceğini de unutmamak gerekiyor. Antivirüs yazılımlar dışında, kullanıcıların yükledikleri uygulamaların güvenilir kaynaklardan elde edildiğine dikkat edilmesi gerekiyor.

4. Veri yedekleme: Birçok mobil cihaz bir PC’ye bağlı olmadan da çalışabiliyor. Bu oldukça pratik bir yöntem ancak risk de içeriyor. Kusurlu bir mobil cihaz bütün verilerinizin kaybolmasına sebep olabilir. Bu sebepten ötürü, akıllı telefonda bulunan bilgilerin şifrelenmesi gerekiyor.

5. WLAN ağlarına dikkat edin: Güvenlik söz konusu olduğunda, UMTS bağlantıları WLAN bağlantılarına göre daha çok tercih ediliyor. Web’e bağlanmak için halen WLAN’ı kullanan kullanıcılar veri şifreleme yaptıklarından emin olmalılar ve online bankacılık gibi hassas konular söz konusu olduğunda WLAN’ı kullanmaktan kaçınmalılar.


Kaynak:CNN(16 Mart 2012,12:41)
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
20 Mart 2012       Mesaj #607
Avatarı yok
Yasaklı
İnternet 5. Büyük Ekonomi Olma Yolunda

fileashx?FileID582069&ampWidth292&ampHeight0&ampBlackWhiteFalse&ampQuality80

ABD'de yapılan bir araştırmada, internetin "bir ülke ekonomisi olarak varsayılması durumunda", 2016 yılında ABD, Çin, Japonya ve Hindistan'ın arkasında Almanya'nın önünde dünyanın beşinci büyük ekonomisi olacağı belirlendi.

Boston Consulting Group (BCG) adlı strateji kuruluşunun araştırmasına göre, 2010'daki 1,9 milyar internet kullanıcısına karşılık dört yıl sonra dünyada 3 milyar kullanıcı olacak.İnternet ekonomisi de 2010'da G20 ülkelerindeki 2,3 trilyon dolarlık hacmine karşılık 2016'da 4,2 trilyon dolarlık bir ekonomik hacme yükselecek.

50 kadar ülkede 3 yıl süren araştırmanın raporunda, 'bu yüksek büyümenin taşınabilir cihazlardan internete erişim imkanının artması ve internetteki sosyal ağların gelişimine bağlı olduğu, dünyada özellikle kalkınmakta olan ülkelerde birçok tüketicinin doğrudan sosyal ağlara gittiği' belirtildi.

G20 ülkeleri arasında İngiltere'nin internetin ülke ekonomisine katkısı açısından başta geldiği ve internetin bu ülkenin GSMH'sine katkısının 2016'da yüzde 12,4 olacağı belirtilen raporda, ikinci Güney Kore'nin GSMH'sine yüzde 8, 27 AB ülkesinin ortalamasına yüzde 5,7, ABD'ninkine yüzde 5,4, Kanada'ya yüzde 3,6 ve Fransa'ya yüzde 3,4 katkı yapacağı kaydedildi. Kullanıcı sayısının patlama yaptığı Çin'de de internetin GSMH'ye katkısı yüzde 6,9 olacak.

BCG raporunda, internetin şirketler için büyük bir güç ve koz olduğunun da altını çizerek, ''Çin, Almanya, Türkiye, Fransa gibi birçok ülkede, tüketicilerle internet üzerinden aktif ilişkisi bulunan küçük ve orta ölçekli işletmeler, internette çok az veya hiç olmayan şirketlerden çok daha hızlı satışlarını artırdıklarını görüyorlar ve bunların arasındaki fark 22 puana kadar çıkıyor'' ifadesini kullandı.

Raporu hazırlayanlardan Paul Zwillenberg, işletmeleri internette var olmaya teşvik ederek ülkelerin rekabet edebilme ve büyüme hedeflerini daha da büyütebileceklerine işaret etti.


Kaynak : Ntvmsnbc / CNN (20 Mart 2012,00:43)
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
26 Mart 2012       Mesaj #608
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Türk akademisyene IBM'den ödül
İnternet reklamcılığı konusunda proje üreten İstanbul Şehir Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Vural Aksakallı, IBM’den ödül kazandı.

1332744705 Gorselwidec

Aksakallı'nın ‘ İnternet Reklamcılığı: Sayısal Bir Yaklaşım’ adlı projesi, IBM’in dünya çapında sadece 50 projeye verilen Akıllı Ticaret İnovasyon Ödülü’ne layık görüldü. IBM’in dünyada her yıl sadece 50 projeye verdiği Akıllı Ticaret İnovasyon Ödülü’ne layık görülen proje kapsamında, radyo reklamcılığını geride bırakarak, TV ve gazetelerden sonra üçüncü sıraya yerleşen internet reklamcılığının sayısal yönü incelenecek.
Akademik enstitülerde yapılan internet reklamcılığı araştırmalarının piyasa ihtiyacının çok gerisinde olduğunu belirten Aksakallı, “İnternet reklamcılığı, yakın zamanda radyo reklamcılığını da geçerek TV ve gazetelerden hemen sonra gelen, dünya genelinde yaklaşık 50 milyar dolarlık yıllık ticaret hacmi bulunan çok popüler bir reklam platformuna dönüştü. Bu proje kapsamında internet reklamcılığının sayısal yönlerini araştıracağız ve endüstri mühendisliğinde sıkça kullanılan en iyileme, istatistiksel analiz ile veri madenciliği gibi yöntemlerin, internet reklamcılığındaki teorik ve pratik uygulamalarını inceleyeceğiz" dedi.

İNTERNET REKLAMCILIĞI EĞİTİMİNİ TEMELİ
Araştırma ile hem üniversitelerde hem de şirketlerde yapılacak internet reklamcılığı eğitimlerinde kullanılacak materyallerin ortaya çıkacağını anlatan Aksakallı, “Bu sayede geleceğin internet reklamcılığı uzmanları yetiştirilebilecek. Ayrıca bu alanda üniversite-sanayi işbirliği adına önemli bir adım atılmış olacak” diye konuştu.



Sen sadece aynasin...
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
26 Mart 2012       Mesaj #609
Avatarı yok
Yasaklı
Güvenebileceğiniz Tek Tarayıcı

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler

IE, Chrome, Firefox ve Safari... Tümünü teste soktular; biri dışında hepsi sınıfta kaldı!

Fraunhofer Enstitü'sünün Güvenli Bilişim Teknolojileri çalışması için yaptığı bir araştırma, uzun süreli web gezintisinde hiçbir tarayıcının güvenliği garanti edemeyeceğini gösterdi.

Testte en yüksek başarıyı saldırıların yüzde 39.1'ini savuran IE9 kazanırken, IE8 yüzde 34.1 ile onun hemen arkasında geliyor. İki haneli rakamlara ulaşabilen diğer bir tarayıcı Chrome ise saldırıların sadece yüzde 11.1'ini karşılayabildi. Safari 5 yüzde 9.2 ve Firefox 6 yüzde 8.1 ile testi son sıralarda tamamlıyorlar. Opera ise, bu araştırmada yer almamış.

Test sırasında tarayıcılar sadece 261 zararlı içeren site ile başa çıkmakla kalmayıp aynı zamanda virüs ve trojanların indirilmesine de direnmek zorunda kaldı. Düşük puan alan Chrome, Safari ve Firefox'un ortak yönü Google'ın Güvenli-Gezinti-Teknoloji'sini kullanmaları. Internet Explorer ise Microsoft'un SmartScreen Filtresini kullanıyor.

Fraunhofer Enstitüsü, bir zararlının davranışının her an değişebileceğini ve bu sıralamanın gelecek testlerde değişebileceğini de araştırmasına not düşüyor...


Kaynak:CHİP(22 Mart 2012,14:15)
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012       Mesaj #610
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Apple'ı Şaşırtan Anket

Baird Equity Research araştırma şirketinin internet üzerinden gerçekleştirdiği anket, Apple için beklenmedik olduğu kadar ilginç sonuçlar verdi. Ankete katılan ABD vatandaşlarından yüzde 61’i gelecek üç ay içinde yeni iPad almayı düşünmediklerini belirtti. Aynı oran uluslararası tüketiciler için yüzde 49.

02aus234hlarge

Analist William Power tarafından gerçekleştirilen araştırma, 488 potansiyel Apple müşterisine yöneltilen sorularla yapıldı.

Araştırmada elde edilen ilgi çekici istatistikler şöyle:

- iPad ve iPad2 sahibi olanların yüzde 48’i, Apple’a bağlı kalmaya devam edeceklerini belirtirken, bu kişilerin yüzde 35’i, iPad2 sahibi olduklarını ifade etti.

Katılımcıların yüzde 42’si, bugüne kadar hiç iPad sahibi olmamalarına rağmen, yeni iPad almak istediklerini söyledi.

-ABD’li katılımcıların yüzde 15’i, indirime giren iPad2 almak istediklerini belirtti.

Kaynak:Ntvmsnbc

Benzer Konular

4 Aralık 2016 / gokhan404 Akademik
15 Mayıs 2019 / c0lin Oyunlar
1 Ekim 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap