Arama

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler - Sayfa 67

Güncelleme: 8 Ekim 2017 Gösterim: 249.066 Cevap: 665
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013       Mesaj #661
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Gözle Bilgisayar Kontrolü Mümkün

Sponsorlu Bağlantılar

Teknoloji dünyasının muazzam bir hızla ilerlediği şu son zamanlarda, sizi neyin şaşırtacağını tahmin etmek zor. Peki bilgisayarınızı gözünüzle kullanabileceğinizi söylesek?

13/01/2013 12:00

Çok uzun yıllardır birbirinin ayrılmaz parçası olarak bilinen fare ve klavyeikilisi için ayrılma vakti gelmiş olabilir. Touch padler ve dokunmatik ekranlı bilgisaylar gibi seçeneklerin yanına bir yenisi daha ekleniyor.
Artık isteyenler fare kullanmak yerine sadece göz hareketleriyle, imleci kontrol edebilecek.
tobii gaze1358046320
Tobii isimli bir firmanın bir süredir üzerinde çalıştığı "Tobii Gaze" projesi, geleceğin "tarih değiştiren" icatlarından biri olmak niyetiyle geliştiriliyor. Henüz deneme aşamasında olan çalışma için bir yandan da geliştirici desteği aranıyor. 1000 dolar karşılığı edinebileceğiniz Geliştirici Kiti ile teknoloji dünyasına yeni bir soluk getirmek isteyenlere duyurulur.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2013       Mesaj #662
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
MSN Messenger ne zaman kapanıyor

Sponsorlu Bağlantılar

skypemsn

MSN Live Messenger'ın kapanış tarihi açıklandı. Microsoft'un kullanıcılara gönderdiği maile göre Messenger'ın ömrü 15 Mart 2013 tarihinde son buluyor. Microsoft mailinde kullanıcılara; Skype'a bir an önce geçmesini tavsiye ediyor ve "Skype'a geçmenin tam zamanı" sloganı ile Skype'ın indirme linkine bizi davet ediyor.

Skype'ı indirip Live hesabımızla (Hotmail, MSN, Outlook, Windows Live) giriş yapıp, listemizdeki insanlarla aynı Messenger'daki gibi yazışabilir, sesli ve videolu görüşmeler hatta konferanslar yapabilir, dosya paylaşımında bulunabilirsiniz.

Çin hariç tüm ülkelerde kullanılamayacak olan Messenger'ın son demlerine şahitlik ediyoruz. Facebook'un çıkmasından sorna Messenger'a olan ilgi oldukça azalmış, bunun üzerine Microsoft Messenger 2011'i çıkarıp, Facebook kişilerini Messenger'a entegre etmişti. Bu iki yılda da beklenen ilgiyi bulamayan Microsoft, fenomen programını artık kapatmaya karar verdi.

Facebook ve Twitter'ın web kullanıcılarının ilgisini çekmesi, daha sonra gelişen akıllı telefon sektöründe Andorid ve IOS uygulamalarının geldiği son nokta (WhatsApp, Viber vs) Microsoft'u bu yola itti.

Bu sebeplerin yanı sıra belki de, mobil telefon kullanıcıları üzerinde etkili olabilmek için WhatsApp'e karşı Microsoft Skype'ı destekliyor.

Skype uygulamaları neredeyse tüm platformlarda mevcut. Bilgisayar performansına diyecek herhangi bir lafım yok. Ancak Android üzerinde yavaş çalıştığı kanatindeyim. Oturum açmak adeta feceat. Bakalım Messenger kapandıktan sonra talebi karşılayıp, daha yeni gelişmeler uygulayacaklar mı?

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2013       Mesaj #663
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Son model tablet bilgisayar Türkiye'de

son model tablet bilgisayar turkiyede13466632550 h920643
DataStar, Gigabyte S1081 model tablet bilgisayarı Türkiye pazarına sundu.

Microsoft Windows 7 Home Premium işletimsistemli Gigabyte tablet bilgisayar, isteyene geleneksel 320GB ve 500GB'lık 2,5 sabit disk ile isteyene yeni model disk teknolojisi olan SSD ile kullanma seçeneği ile tablet pazarına yeni bir soluk getiriyor.
Hafif, hem SSD hem HDD disk seçeneği sunması, HDMI özelliği, network girişi, USB 3.0 girişleri ve kullanım kolaylıkları ile dikkat çeken Gigabyte S1081 tablet bilgisayar bu özelliklerine oranla uygun fiyatı ile de iddialı.
İş dünyası için tasarlanan Gigabyte S1081 tablet bilgisayar, ince (7 mm) gövdesine karşın yüksek kapasiteli depolama olanağı sunuyor. Sabit diskli (HDD) ve SSD'li iki model seçeneği bulunan üründe 320GB sabit disk ya da 64GB SSD depolama alanı bulunuyor. Böylece iş kullanıcıları tüm önemli uygulamalarını ve verilerini tablet bilgisayarda bulundurabiliyor.
10.1 inç ekranı bulunan tablet bilgisayar son derece hafif (SSD'li model 790 gr, HDD'li model 850 gr). Buna karşın uzun pil ömrü ile dikkat çeken üründe opsiyonel olarak ikinci pil kullanım olanağı da sunuluyor. ikinci pil ile pil ömrü 9.5 saate kadar çıkan S1081 tablet bilgisayar kullanıcılara bu yönüyle de rahatlık sağlıyor. Intel'in çift çekirdekli Atom N2800 işlemcisini kullanan ürün yüksek performans ama düşük güç tüketimine göre tasarlanmış.
Gigabyte tablet bilgisayarı rakiplerinden farklılaştıran iki özellik ise dahili ethernet kartı ve tablete projektör ya da monitör gibi cihazları bağlamayı sağlayan D-sub giriş yuvası. Üründe standart olarak 10/100/1000 gigabit ethernet kart bulunuyor; bu da istendiğinde kablo ile bilgisayar ağlarına bağlanma olanağı sunuyor.
İş amaçlı tasarlanan S1081 tablet bilgisayar ethernet kartının yanı sıra yine iş kullanıcılarına önemli avantaj sağlayacak D-sub giriş yuvası ile de rakiplerine fark atıyor. Bu giriş yuvası sayesinde tablete projektör, monitör gibi cihazları bağlamak mümkün.
Gigabyte S1081 tablet bilgisayarı klavye ya da el yazısı ile kullanmak son derece rahat. Tek bir simgeye dokunarak ürünün sanal klavyesini ortaya çıkarmak ve yazmak mümkün. Ayrıca yukarı aşağı düğmeleri ile web'te sörf yapmak, sayfaları aşağı-yukarı kaydırmak basit. Bir önceki sayfaya hızla geri dönmek için de geri düğmesi bulunuyor.
Ayrıca yine S1081 tablette bulunan Optik Parmak Navigasyon (OFN) teknolojisi ile mouse kullanır gibi hareket kolaylığı sağlanıyor. Aynı optik mouse teknolojisine benzer bu teknoloji ile mouse ve kısayol düğmeleri sayesinde tablet bilgisayarın kullanımı daha da kolaylaşıyor.
3G (opsiyonel), Bluetooth ve kablosuz internet desteği ile eksiksiz bir iletişim olanağı sunan Gigabyte tablet bilgisayar, standart olarak sunulan klavye setli deri taşıma çantası ile kullanımı daha da rahat hale getiriliyor. S1081 için özel tasarlanan taşıma çantası, aynı zamanda bir klavye seti de sunuyor. USB'den bağlanan harici klavye, yazı yazmayı daha da kolaylaştırırken, taşıma çantası tablet için bir stand görevi de görüyor. Böylece masa üzerinde ürünün kullanımı, ekrandan bir şeyler izlemeyi daha rahat hale getiriyor.
Opsiyonel olarak sunulan BookTOP Eğlence Merkezi ile Gigabyte S1081 tablet bilgisayarı ev sinemasından müzik stüdyosuna değin tam bir eğlence merkezine dönüştürmek mümkün. Ayrıca oyun tutkunlarını da düşünen ürünün G-Sensor özelliği sayesinde, joystick'e gerek kalmadan tableti eğerek, sağa sola döndürerek oyun oynamak mümkün.
Gigabyte S1081 tablet bilgisayarda kullanıcıyı rahatlatacak birçok akıllı özellik bulunuyor. Bunlardan biri olan Akıllı Kurtarma (Smart Recovery) özelliği sayesinde bir sorun olduğunda tek bir tuşa dokunarak (F9) sistem fabrika ayarlarına dönüyor.
Akıllı Şarj özelliği ile de tablet bilgisayar kapalıyken ya da uyku durumunda da şarj edilebiliyor. Kullanıcılar için önemli bir avantaj olan bu özelliğin yanında ayrıca Akıllı Şarj, pil ömrü belli bir seviyenin altına indiğinde (yüzde 30) USB gibi giriş yuvalarının kullanımını düzenleyerek pil ömrünü uzatma olanağı sunuyor. Akıllı Yönetim özelliği ise özel kullanıcı arayüzü ile kişisel ayarları yapmayı ve kullanım kolaylığını sağlıyor.
Yine S1081 tablette bulunan dokunmatik AppPark özelliği ile uygulamalara erişim kolay hale getirilmiş. İş - Medya - Oyun - Toplum - Diğer olmak üzere beş grup altında toplanan uygulamaları etkin hale getirmek ve erişmek son derece basit.
exeli - avatarı
exeli
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2016       Mesaj #664
exeli - avatarı
Kayıtlı Üye
Teknolojik.net Facebook sayfasından ücretsiz çekilişe başladı. KAtılmak isteyen arkadaşlar buradan ulaşabilirler.
https://www.facebook.com/teknolojikNet/?fref=ts
hakilli1 - avatarı
hakilli1
Ziyaretçi
11 Eylül 2016       Mesaj #665
hakilli1 - avatarı
Ziyaretçi
google cast
Web sayfalarında gezinirken sayfalarınızı, Google chrome’a eklenen Google Cast ile televizyona aktarabileceksiniz.
Akıllı telefonlar,tablet ve kişisel bilgisayarınız üzerinde gezindiğiniz sayfaları hızlı bir şekilde tv’ye yansıtabileceksiniz. Yeni gelen bu özellik ile kullanıcıların İnternet üzerindeki deneyimleri arttıracak gibi görünüyor.
İnternet tarayıcısında doğrudan çalışan bu özellik, gezinilen sayfada sağ tıklayarak “Cast” yayınla seçeneğini seçebilecek ve Chromecast bağlı olan Tv’te sayfayı hızlı bir şekilde aktabileceksiniz.

Genel sürüm de yakın zamanda olacak bu özelliği beta kullanıcıları chrome://flags/#media-router adresinden etkinleştirerek bu özelliği kullanabilirler.

Kaynak: Teknoloji Haberleri
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
8 Ekim 2017       Mesaj #666
Avatarı yok
Yasaklı

Google'den AMP'de Değişim!


Ad:  instant,Q_Zrgy_HR0iEvOs-BUIpnw.jpg
Gösterim: 196
Boyut:  37.2 KB
Google Accelerated Mobile Pages anlamına gelen servisi AMP'de ad değişikliği kararı aldı. Google, daha hızlı bir kullanım sunmak amacıyla bir süredir AMP ile yüksek hızda açılan internet sitelerini öne çıkarıyordu. Google'ın mobil tarayıcılarda daha hızlı servis sunabilmek adına geliştirdiği AMP üzerinde test çalışmaları yaptığı, konuyla ilgili görüntüler bağlamında açığa çıktı.

İlgili test görüntülerine göre Google AMP servisi ileriki günlerde 'Instant' adıyla kullanıcılara sunulacak. Şu an için test aşamasında olan 'Instant' seçeneğinin ise tüm kullanıcılara ne zaman açılacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: Ntv Teknoloji (7 Ekim 2017)

Benzer Konular

4 Aralık 2016 / gokhan404 Akademik
15 Mayıs 2019 / c0lin Oyunlar
1 Ekim 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap