Arama

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler - Sayfa 62

Güncelleme: 8 Ekim 2017 Gösterim: 249.704 Cevap: 665
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
28 Mart 2012       Mesaj #611
Avatarı yok
Yasaklı
Chrome Kullananlar Dikkat!

Sponsorlu Bağlantılar
fileashx?FileID584692&ampWidth292&ampHeight0&ampBlackWhiteFalse&ampQuality80

Güvenlik firması Kaspersky, Chrome Web Store'da gezinen bir takım zararlı eklentiler keşfetti. Kendisini bir Facebook uygulaması veya Flash Player gibi gösteren zararlılar, Chrome'un eklenti mağazası Chrome Web Store'da yer alıyor.

Zararlı, çalıştığında bir Flash Player yükleyicisi gibi görünüyor ancak bunun yerine bilgisayarınıza bir trojan indiriyor.

İndirilen bu trojan, Facebook profilinize arkadaşlarınızın aynı zararlıyı indirmesi için çekici yazılar gönderiyor ve bazı sayfaları otomatik olarak "beğeniyor". Otomatik beğenme, dolandırıcıların para kazanmasına yardımcı oluyor.

Kaspersky, benzer saldırıların birkaç haftadır internette dolaştığına, ancak genellikle Brezilya ve Portekizce konuşan diğer ülkeleri hedef aldığına vurgu yapıyor.

Google, zararlıları web mağazasından mümkün olduğu kadar çabuk bir biçimde kaldırmaya çalışırken, araştırmacı Fabio Assolini "bir Chrome eklentisi yüklerken iki kez düşünün" diyor.


Kaynak:CNN(28 Mart 2012,09:14)

byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012       Mesaj #612
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Facebook'a "beğenme" düğmesi!

Sponsorlu Bağlantılar
Facebook'da "beğen" düğmesi var da "beğenme" düğmesi niye yok dediler ve...

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler
Dean Terry (sağda) ve Bradley Griffith (solda)

Facebook'da "beğenmeme" ve arkadaş eklemenin yanında "düşman ekleme" özelliklerinin eksik olduğunu düşünen Dean Terry ve Bradley Griffith, Facebook'da "düşmanlarınızı" seçmenize izin veren EnemyGraph adlı uygulamayı meydana getirdi.

Texas Üniversitesi'nde bir medya programının direktörü olan Terry, Facebook'un kullanıcıları "beğen" düğmesine basmaya yönelttiğini, ancak hangi fikirlerle, ürünlerle veya kişilerle anlaşılmadığını belirtmek için bir yol sunmadığını söylüyor. Gerçek hayattaki ilişkilerin de sadece "arkadaşlık" yönünde olmadığını düşünen Terry, bunun sosyal ağlarda da böyle olması gerektiğini düşünüyor. Terry, "düşman" teriminin Facebook'daki "arkadaşlık" gibi gevşek bir anlamı olduğunu vurguluyor.

Terry, meydana getirdiği "beğenmedim" ve "düşman ekleme" uygulamasının Facebook'un onayından geçip geçmeyeceğinden şüpheli. Çünkü Facebook, geliştiricilerin bir "beğenmedim" düğmesi meydana getirmelerini engelliyor. Facebook görevlileri, konu hakkında şu an açıklama yapmak istemiyorlar.

Kaynak:Chip

byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012       Mesaj #613
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Anonymous interneti çökertecek!

31 Mart'ta web tarayıcınızı açtığınızda boş bir sayfa ile karşılaşırsanız, hiç şaşırmayın!

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler

Hacker grubu, 31 Mart'ta bütün interneti çökertmeyi planlıyor

Hacker topluluğu Anonymous'un üyesi olduğu düşünülen bir grup hacker, bu kez bütün interneti çökertmeyi planlıyor.

31 Mart'ta "Operation Blackout" adı altında gerçekleştirilmesi planlalan eylem, grup tarafından Pastebin tarafından yayınlandı. Grup, bu amacına DNS dizinindeki 13 siteyi indirerek ulaşmayı planlıyor. Anonymous'un açıklamasına göre saldırının amacı, SOPA'ya güçlü bir mesaj vermek. Saldırı eğer başarıya ulaşırsa herkesi etkileyebilir ancak grup, amaçlarının bu olmadığını söylüyor.

Anonymous, bu saldırıyı DNS dizinlerine bir DDoS (hizmeti engelleme) saldırısı yaparak yerine getirmeyi düşünüyor. DNS sunucuları, kısaca domain isimlerini IP adreslerine çevirmekte kullanılıyor. Dolayısıyla DNS sistemi çalışmadığında, IP adresleri birçok kullanıcı tarafından bilinmediğinden herhangi bir web sitesine ulaşılamıyor ve web siteleri çökmüş gibi görünüyor.

Bu mesajın gerçek Anonymous'dan mı geldiğini, yoksa bir grup hacker'ın ortaya attığı bir iddiadan mı ibaret olduğunu şimdilik kestirmek zor. Ancak Anonymous bu saldırıyı başarıyla yerine getirirse, bunu hepimizin hissedeceği kesin.

Kaynak:Chip
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012       Mesaj #614
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Isıyı görünmez kılan teknoloji

Fransız bilim insanları, canlılardan ve cisimlerden yayılan ısının dağılımını kontrol edebilen, böylece ısıyı görünmez kılan teknoloji geliştirdi.

120328gC3B6rC3BCnmez teknoowidec

Isının kontrol edilebilmesiyle, mikro elektronik cihazlarda ısınmanın önlenebileceği ve kızılötesi detektörler ile termal kameraların ısı yayan kaynakları tespit edememesini sağlayan ısı kalkanları geliştirilebileceği belirtildi.

Optics Express dergisinde dün yayımlanan araştırmaya göre, ısının yayılımını kontrol edebilen bir metoda dayanan teknoloji, ısıyı yoğunlaştırmayı başararak güneş enerjisi elde edilmesini de sağlayacak. Ayrıca, askerlerin kızılötesi kameralar ve termal detektörler tarafından tespit edilmemesini sağlayacak ısı zırhları da üretilebilir.

Araştırmacılar, mikro elektronik alanında büyük bir atılım olarak kabul edilen teknolojiye dayanan prototip termal kaplama ve zırhların, birkaç ay içinde hazır olacağını ifade etti.

120328gC3B6rC3BCnmeztechno2

ISI YÖNLENDİRİLECEK

Araştırmaya göre, termal görünmezlik teknolojisi optik bilimine dayanıyor. Tek temek fark, ışık dalgaları yerine ısının kontrol edilmeye çalışılması. Isı, sıcaktan soğuğa hareket edecek şekilde yönlendiriliyor ve termal görünmezlik sağlanıyor. Araştırmacılar, özel kaplamalar üreterek, ısının akışını kontrol edebileceklerine inanıyor.

Araştırmada yer alan Aix-Marseille Üniversitesi’nden Sebastien Guenneau, “Isının görünmez kılınacağı bir bölgede toplanmasını sağlayacak bir zırh üretebilir veya ısnının daha küçük bir hacimde yoğunlaşmasını sağlayabiliriz” dedi.

Guenneau, yeni teknolojiyle yarı iletkenler gibi mikro elektronik parçaların aşırı ısıdan korunabileceğini belirtti. Böylece, geleceğin süper bilgisayarları ve uzay araçları için ısıya çok daha dayanıklı donanım üretilebilir. Guenneau aynı zamanda, güneş ışığının yoğunlaştırılarak, güneş enerjisinden daha fazla yararlanılabileceğini ifade etti.

Fransız bilim insanı, “Amacımız ısı dalgalarını geçmişte başarıldığı gibi ışık ve ses dalgaları gibi yönlendirebilmekti. Dönüşüm optiği araçları kullanarak ısı içinde aynısını başarmış durumdayız” dedi.

Kaynak:Ntvmsnbc
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012       Mesaj #615
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
SIM kart tasarımında büyük kavga

Teknoloji devleri bu kez de SIM kartlar yüzünden kavgaya tutuştu...
esh 53025


Patent savaşları farklı bir noktaya taşındı. Bu kez de teknoloji devleri kendi SIM kart tasarımlarının standart olması için uğraş veriyor.

DEV ŞİRKETLER ARASINDA SIM KART KAVGASI

Şu anda SIM kartları küçültmeye yönelik iki rakip "nano-SIM" tasarımı bulunuyor. Bunlardan bir tanesi Nokia, Motorola ve RIM tarafından yönetilirken bir tanesi Apple tarafından geliştiriliyor. Ancak endüstri standardı olabilecek sadece bir SIM kartına yer var.

Apple, kendi tasarımını Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü'ne (ETSI) sunmak üzere taktikler geliştirmekle meşgul. FOSS Patents'e "çok güvenilir bir kaynak" tarafından gösterilen bir yasal mektuba göre Apple, nano-SIM tasarımını telif hakkı gerektirmeyen bir biçimde (diğer tüm nano-SIM patent sahiplerinin buna karşılık vermesi durumunda) lisanslamaya hazırlanıyor. Ancak Apple'ın bu hareketinin rakiplerini memnun etmeyeceği düşünülüyor. Zira bu, Apple'ın FRAND lisans şartlarını daha açık hale getirmesi anlamına gelebilir.

Apple'ın bu hamlesine cevap veren Nokia ise, hala kendi tasarımından yana olduğunu bildiriyor. Nokia, kendi tekliflerinin teknik olarak daha üstün olduğunu savunuyor ve Apple'ın teklifinin önceden kabul edilmiş olan ETSI gereksinimlerini karşılamadığını iddia ediyor. Nokia'ya göre Apple'ın telifsiz bir lisanslama teklifi, "diğerlerinin fikri mülkiyetlerinin değerini düşürme girişiminden başka bir şey değil". Bakalım micro-SIM konusunda nasıl bir anlaşmaya varılacak.

Kaynak:Ensonhaber


---------- Mesaj tarihi 15:02 ---------- Önceki mesaj tarihi 14:35 ----------

Görme engelliler de otomobil sürebilecek

Dünyanın en popüler arama motoru Google, görme engellilerin de direksiyonun başına geçebileceği bir 'kendi kendine gidebilen araba' konsepti geliştirdi

728974 detay?1332991686

2008'den bu yana üzerinde çalışılan projenin patentini alan Google, geliştirdiği teknolojiyi Toyota Prius ile Audi TT marka otomobillerde test ettiğini ve başarılı olduğunu duyurdu.

Teknoloji, birisi aracın durduğu yeri tespit eden, diğeri ise aracın nerede olduğu ve nereye gitmesi gerektiği bilgilerini sağlayan iki ana sensörden oluşuyor. Google teknolojisi, lazerler, kameralar, internet bağlantısı ve radar algılayıcılarla donatılan otomobil, park edildiği lokasyonu GPS ile kayıt ederek gideceği hedef noktayı belirliyor. Çevreye duyarlı olan araba, hava şartlarına, trafik ışıklarına ve etrafındaki diğer araçlara dikkat ederek ilerliyor. Sistemin yerleştirildiği otomobiller 2010'dan bu yana 320 bin kilometrenin üzerinde test sürüşü yaptı.

Kendi kendine gidebilen otomobilin ilk görme engelli sürücüsü, ABD'nin California eyaletinde yaşayan Santa Clara Vadisi Körler Merkezi müdürü Steve Mahan oldu. Mahan'ın gözlerinde yüzde 95 oranında görme kaybı var. Google'ın yayınladığı son videoda, söz konusu sistem ile donatılmış olan Toyota Prius'a binen Mahan'ın direksiyonun başına geçtiği görülüyor. Bir fast-food lokantasından yemek alan Steve Mahan, araç ilerlerken yemeğini yiyebiliyor. Yol üzerindeki çamaşırhaneden eşyalarını alan Mahan, yeniden evine dönüyor.

Test sürüşleri şu an sadece California'da yapılsa da, Nevada eyaletinde bu tip araçlar için özel bir yönetmelik hazırlanıyor. Yönetmelik, araçların testlerinin daha güvenli ve yasal olmasını amaçlıyor. Google mühendisleri, kendi kendine gidebilen otomobillerle ilgili çalışmaların süreceğini, henüz önlerinde aşılması gereken pek çok sorun olduğunu belirtiyor.

Kaynak:Haberturk
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012       Mesaj #616
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Google'ı zorlayan Japon

Koskoca internet devi Google, sıradan bir Japon vatandaş karşısında zor durumda..
esh 50002

Google'ın kullandığı otomatik tamamlama ya da tanımlama sistemi, aranan kelimelerle ilgili, daha kelimeyi yazarken önerilen terimlerin tek tek karşımıza çıkarılmasını sağlıyor. İşte tam bu noktada, avukat Hiroyuki Tomita devreye girdi ve "Müvekkilimin ismi Google ile arandığı zaman, kendisinin işlediği envai çeşit suç ortaya çıkıyor." diyerek Google'a dava açtı. Açıklamasınaysa şu sözlerle devam ediyor; "İşini kaybettiği yetmezmiş gibi, hali hazırda bulunan iş teklifleri de geri alındı, bütün bunların tek sorumlusuysa otomatik tamamlama sistemi."

Hiroyuki Tomita'nın bu kadar net bir tavırla ortaya çıkmasındaki en büyük sebep, arama devinin net bir şekilde Tomita'nın müvekkilini haberi ve alakası olmadığı bir dizi suç ile yargılıyor olması. Şahısın adı Google ile arandığında, başka siteler üzerinde hali hazırda yayınlanmış olan envai çeşit suç senaryosunda adı gözüküyor. Nitekim bu haberler tamamen asılsız ve kaynak sitelerden silinmediği taktirde Google'ın arama motoru bu sonuçları bulmaya devam ediyor...

Kaynak:Ensonhaber
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012       Mesaj #617
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Soba zehirlenmelerini bitirecek proje

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler

Erzurum Hilalkent Lisesi öğrencileri yaptıkları projeyle kış mevsiminde soba ve doğalgaz zehirlenmesi olaylarının önüne geçmeyi hedefliyor.

TÜBİTAK 43. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışması’nda uygulamalı fizik alanında birinciliği elde eden Hilalkent Lisesi öğrencilerinin çalışması bütün dikkatleri üzerine topladı.

Danışman öğretmen Burhanettin Yeşilyurt koordinesinde öğrenciler Zeynep Yaşar ve Hasan Büyükkülekçi’nin geliştirdiği ‘Gaz Sensörü ve İlk Yardım’ isimli proje ile kış mevsiminin uzun ve soğuk geçtiği Doğu illerinde doğalgaz ve sobadan sızan gazdan zehirlenmelerin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Proje ile günlük hayatta meydana gelen karbonmonoksit gazı zehirlenmeleri ve soba zehirlenmelerini, bünyesinde barındırdığı bir ilkyardım ve havalandırma sistemiyle de ölümleri ve zehirlenmeleri engellemek ve minimize edilmesi hedefleniyor.

Proje ise şöyle çalışıyor:

Sensör herhangi bir anda ortamdaki gazı algıladığında havalandırma sistemi devreye girerek, ortamdaki zehirli gazları dışarıya tahliye ediyor. Başka bir fan ise ortama temiz hava enjekte ediyor. Bu esnada evin dışına yerleştirilmiş led lambalar dışarıdaki insanları uyarırken, evin içindeki ledler ise içerideki insanları uyarıyor. Herhangi bir tehlike anında ise doğalgaz sistemindeki gaz akışı otomatik olarak kesiliyor.


Kaynak: Haber7
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012       Mesaj #618
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
60 saniyede internette neler oluyor?

Meclis’e sunulan internet kullanımı raporunda “60 saniyede internette neler olduğu” açıklandı

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler

Meclis Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek, BTK İnternet Dairesi Başkanı Osman Nihat Şen’i dinledi. Komisyon önümüzdeki günlerde aralarında Google, Microsoft, Yandex gibi uluslararası firmaların da bulunduğu kamu ve özel sektör temsilcilerini dinlemeyi planlıyor.

TÜRKİYE, İNTERNET ŞİKÂYETLERİNDE DÜNYADA İLK SIRADA YER ALIYOR
TELEKOMÜNİKASYON İletişim Başkanlığı Bilgi İhbar Merkezi’ne, 15 Mart 2012 tarihine kadar 487 bin 362 ihbar yapıldı. Bu rakamla Türkiye, internet şikâyetleri konusunda dünyada ilk sırada yer alıdı. İşte o başvurulardan bazı örnekler:
BU OYUNU YASAKLAYIN: “İlkokula giden çocuklarım ... adlı oyunu oynarken 2 telefon hattına 11 adet mesaj göndermişler, 330 TL fatura geldi. Lütfen bu oyunu yasaklayın. Kıtkanaat geçiniyorum, bu nuna sıl ödeyeceğim?’’
YALVARIRIM YARDIM EDİN: “Linki verilen sitede görüntüm bulunmaktadır. Bunun aileme ulaşması benim hayatımın bitmesi demektir. İntihar etmeyi bile düşünüyorum. Yalvarırım yardım edin.’’
CİNCİLİK İHBARI: “Bahsettiğim sitenin sahibi, evliliğimin bozulmasına sebep oldu. İnsanları ‘Sana büyü yapılmış, sende cin var’ gibi sözlerle korkutup kendisine esir ediyor. Allah rızası için bu insanı durdurun.’’

60 saniyede internette neler yaşanıyor?
-98 bin tweet atılıyor!
- Flickr'a 6 bin 600 yeni fotoğraf ekleniyor.
- Firefox'tan 1700 indirme yapılıyor.
- 694 bin Google araması yapılıyor.
- 168 milyon e-posta atılıyor.
- Youtube'a 600 video ekleniyor.
- 13 bin iphone uygulaması indiriliyor.
- 925 iphone 4S satılıyor.
- 232 bilgisayara virüs bulaşıyor.
- 2 milyon kişi porno izliyor.
- Google karına 75 bin dolar ekliyor.
- 12 web sitesi hack'leniyor.

Kaynak:Medyatrabzon
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
30 Mart 2012       Mesaj #619
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Takipçi yiyen böcek
Twitter’da takip ettiğiniz kişilerin siz farkında olmadan takip listenizden çıkmalarının nedeni bulundu.

twitter 2176659bhlarge

Twitter, takip ettiklerinizi rasgele silen bir “böcek” olduğunu açıkladı. Şirketin bir sözüsü, “Bir böcek sorunu var. Halledilmesi için çalışıyoruz” dedi. Söz konusu böcek, siz farkında olmadan takip ettiğiniz kişi, marka ve kurumları ‘takip etmeyi bırak’ seçeneğini aktive ederek takip listenizin dışında bırakıyor.
Twitter, söz konusu böceğin mağduru olan kullanıcıların, Yardım Merkezi sayfasına giderek, takip ettikleri kişilerin listesinde bulunup bulunmadıklarını kontrol etmelerini istedi.

KULLANICILAR TEPKİLİ
“Unfollow” böceğinden çok sayıda kişinin etkilendiği tahmin ediliyor. TechCrunch yazarı Jeremiah Owyang, “Bu böcek çok sayıda şahsi ve günlük ilişkiyi mahvetmiş olabilir. Aynı zamanda bir saniye durup, Twitter altyapısının ne kadar düzenli olduğu hakkında soru sormamız gerektiğini hatırlatıyor... Birçok kişi en güvendiği iletişim platformlarından biri olan Twitter’da sayısız mesajı kaybetmiş olabilir” yorumunu yaptı.
Çok sayıda kullanıcı ise böceğin neden olduğu sıkıntıda şikayetçi. Twitter üzerinden isyan eden Pandwhale sitesinin kurucularından Adam Rifkin, “Bu böceği ortadan kaldırmaları neden bu kadar uzun sürüyor? Yoksa sorun benden mi kaynaklanıyor?” ifadesini kullandı.
Bir diğer “unfollow” böceği mağduru, sanat ve tasarım tarhiçisi Janet Davis ise “Twitter’da bu hep vardı. Son zamanlarda da giderek kötüleşiyor” dedi.
Sen sadece aynasin...
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012       Mesaj #620
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Blackberry'de strateji değişikliği

RIM şirketi, Blackberry'nin stratejisinde 'küresel bir revizyona' gitme kararı aldı.
esh9224

Blackberry marka akıllı telefonların üreticisi Kanada'nın Research in Motion (RIM) şirketi, Apple'ın iPhone ve Google'ın Android işletim sistemiyle çalışan modeller gibi tüketici odaklı ve gösterişli telefonla rekabetindeki başarısızlığın ardından, stratejisinde "küresel bir revizyona" gitme kararı aldı.

Krizle kapanan bir yılın ve başarısız bir ilk çeyreğin ardından şirketteki strateji değişikliği, şirketin kurucularından ve uzun süredir yönetim kurulu başkanlığı yapan Jim Balsillie'nin istifasının ardından geldi.

Şirketin yönetim kurulu eş başkanı Thorsten Heins, RIM'in bundan böyle, hisselerinin azami değer kazanması için olası ortaklıklar ya da patent satışları dahil stratejisinde tümden bir değişiklik yapacağını belirterek, yönetimin şirketin satış olasılığını da değerlendirebileceği imasında bulundu.

RIM'in 3 Mart'ta sona eren yıllık bilançosunda 18,4 milyar dolarlık iş hacminin, giderek artan piyasada yüzde 7,5 azaldığı, dördüncü çeyrekte şirketin 125 milyon dolar ve hisse başına 24 cent kayba uğradığı belirtildi.

______

İnternette zararlı içerikleri kaldırtmak daha kolay

Hak kaybına uğradığını düşünenler, adli mercilere başvurmadan da içeriği kaldırtabiliyor
esh 51981

İnternette hak kaybına uğradığını düşünenler, adli mercilere gitmeden veya yüksek bedelli avukatlık hizmeti almadan da ''içerik kaldırtma'' yöntemini uygulatabiliyorlar.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın uluslararası kamu ve özel kurumlarla işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği çalışmalar sayesinde, internetteki sakıncalı içerikler ve kişilerin maddi ve manevi hak kaybına uğradığı mahremiyet ihlallerinin engellenmesi konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor.
Kuruma doğrudan ihbar

TİB İnternet Daire Başkanı Osman Nihat Şen'in TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu'nda verdiği bilgiye göre, TİB'in başlattığı ''uyar-kaldır'' yöntemi uyarınca hem kuruma doğrudan ihbarda bulunuluyor, hem de ilgili arama motoruna, sakıncalı içeriğin silinmesine ilişkin doğrudan başvurulabiliniyor. Bu başvurularda dile getirilen taleplerin büyük çoğunluğunun karşılandığı gibi, böylece avukatlık masrafı ödemeksizin kişilerin hak kaybı önlenebiliyor.
Kurum, bu tür uygulamalardan haberdar olmayan vatandaşları bilgilendiriyor ve kişisel hak kaybı yaşadıkları hususlara ilişkin alacakları tedbirler konusunda toplumu bilinçlendirmeye çalışıyor.

İçerik kaldırma yöntemi nasıl çalışıyor?

''İçeriği Google'dan Kaldırma'' yöntemi için adı geçen arama motoruna yine internet üzerinden bizzat ulaşım sağlanıyor ve kısa süre içerisinde bir cevap alınıyor.

Sisteme başvurulduğunda, ''Bu araç, geçerli yasalar uyarınca Google'dan kaldırılması gerektiğine inandığınız içeriklerin bildirimi sürecinde size yol gösterecektir. Bu formu doldurmanız, tam olarak araştırdığınız konu ile ilgili gereken tüm bilgilere sahip olduğumuzdan emin olmamıza ve sorunu en kısa zamanda çözmemize yardımcı olacaktır'' deniliyor ve kullanıcıya hangi konuda hak kaybı yaşadığına ilişkin sorgulamalar yapılırken, gerekli yönlendirmelerle sistemin işleyişi sağlanıyor.

Örneğin ''Telif hakkımı ihlal eden içerik buldum'' şıkkı işaretlendiğinde, kullanıcıya telif hakkına konu olan eserin metin mi, resim mi, film mi olduğu soruluyor ve ardından ayrıntılı bir formun doldurulması isteniyor. Kullanıcı, yine internet üzerinden söz konusu formu dolduruyor ve ardından içerik silinmesine ilişkin talebinin sonucunu bekliyor.

Sisteme girerken istenilen bilgilerin doğru bir biçimde verilmesi durumunda sonucun büyük oranda mağdur kişi için olumlu olduğu, yani kişinin, hak kaybına uğradığını düşündüğü içeriğin silindiği bildiriliyor.

________


Firefox'tan yeni sistem

En sık güncellenen tarayıcı olma yolunda ilerleyen Firefox'un yeni güncelleme sistemi ortaya çıkıyor.
esh 54294


Mozilla, ilerleyen zamanlarda sessiz güncelleme sistemini hayata geçireceğini daha önce duyurmuştu. Yeni sistem ile kullanıcılar isteğe bağlı olarak güncelleme işlemini yapabilecekler.

Ama Mozilla'ya göre "sessiz güncelleme" ile daha önce yaptığı "arkaplan güncellemesi" arasında fark var. Sessiz güncelleme sisteminde Firefox kullanıcılara 3 farklı seçenek sunacak. Seçeneklerden birinde güncelleştirmeler kullanıcının izni alınmaksızın otomatik olarak kontrol edilip bilgisayara indirilirken, ikinci güncellemede güncelleştirmenin yayınlandığı kullanıcıya haber veriliyor ancak izin alınmadan güncelleme bilgisayara indirilmiyor. Son seçenek ise güncelleştirmelerden tamamen uzak bir opsiyon ve güncelleştirme kontrolü yapılmıyor. Kısacası yeni sistem, Windows güncelleştirme sistemine oldukça benziyor.

Güncelleştirmenin yine arkaplanda yapılacak ama artık Firefox'un güncelleştirmenin ardından tekrar açılması için ortaya çıkan bekleme süresi de geçmişte kalacak.

Kaynak:Ensonhaber

Benzer Konular

4 Aralık 2016 / gokhan404 Akademik
15 Mayıs 2019 / c0lin Oyunlar
1 Ekim 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap