Arama

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler - Sayfa 63

Güncelleme: 8 Ekim 2017 Gösterim: 249.680 Cevap: 665
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012       Mesaj #621
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Cep telefonu devi pes etti

Sponsorlu Bağlantılar
Akıllı telefon rekabetinde gün geçtikçe kan kaybeden RIM, radikal bir karar alarak savaştan çekilme kararı aldı.
esh6978


RIM, tüm tüketici geneline hitap etmekten vazgeçerek artık geçmişte yaptığı gibi sadece iş dünyasına yönelik cihazlar geliştirecek.

RIM'de uzun süre yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten ve şirket çapında kötü gidişatın neticesinde RIM ile yollarını ayıran Jim Balsillie'in istifasının ardından bu karar alındı.

RIM'in yönetim kurulu eş başkanı olan Thorsten Heins, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şirketin hisse değerinin yükselmesi için yeni stratejiler geliştireceklerini dile getirdi.

Özellikle 2011 yılı içinde birkaç servisi çöken ve bu nedenle kullanıcılarını zor durumda bırakan RIM, PlayBook tabletiyle de istediği hedefi yakalayamamıştı. Kanada merkezli bir şirket olan ve uzun yıllar Kanada'nın bir numaralı telefon üreticisi olmayı sürdüren RIM, 2011'de yaklaşık 2 milyon adet BlackBerry'i Kanada tüketicilerine sunarken, Apple'da bu rakam 2.85 milyonu bulmuştu.

Kaynak:Ensonhaber

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
31 Mart 2012       Mesaj #622
Avatarı yok
Yasaklı
Çin'de İnternete Müdahale

Sponsorlu Bağlantılar
fileashx?FileID585834&ampWidth292&ampHeight0&ampBlackWhiteFalse&ampQuality80

Çin'in internette mikroblog hizmeti veren en büyük iki şirketi, internet üzerindeki kontrolünü arttırmak ve kullanıcıların internet üzerinden yorum yapmalarını engellemek isteyen yetkililerin, "söylentilerle mücadele" kararıyla faaliyetini durdurdu.

Çin'in Sina Weibo ve Tencent QQ adlı internet devleri, yetkililerin mikrobloglardan bilgi sızdığı ve zararlı eleştiriler yapıldığı uyarıları üzerine hizmetlerini 3 Nisan'a kadar durdurduklarını açıkladılar.

Çin'in en büyük sosyal ağı, anında mesaj, mikroblog ve online oyun sitelerinden Tencent'den yapılan açıklamada, "Mikrobloglar yoluyla yayılan dedikodular ile kanun dışı ve zararlı bilgiler toplumda kötü sonuçlar oluşturuyor. Mikrobloglardaki yorumlar çok miktarda zararlı bilgi içeriyor" denildi.

Çin'in bir numaralı mikroblog hizmet sağlayıcısı Sina Weibo da 3 Nisan'a kadar Weibo'nun yorum faaliyetinin durdurulduğunu açıkladı.Çin'de internet kullanıcılarının özgürlüğünü kısıtlayan bu uygulamalar çerçevesinde dün de 16 web sitesinin kapatıldığı ve "söylenti yaydıkları" gerekçesiyle 6 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.


Kaynak:CNN (31 Mart 2012,09:54)

byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
31 Mart 2012       Mesaj #623
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Sosyal medya otomobili solladı

Bir araştırmaya göre genç yetişkinler otomobil sürmekle daha az ilgileniyor, interneti tercih ediyor.

esh3972


Michigan Üniversitesi'ndeki araştırmacıların yaptığı bir çalışmaya göre genç yetişkinlerin çoğu otomobille dolaşmaktansa internette sörf yapmayı tercih ediyor.

Üniversitenin Ulaşım Araştırma Enstitüsü, ABD'de gençler arasında daha yüksek oranda internet kullanıcısı olmasıyla daha az ehliyete sahip olma oranının ilişkili olduğunu fark etti.

Bu trend başka ülkelerde de görülüyor. Araştırmacılar Kanada, İngiltere, Almanya, Japonya, İsveç, Norveç ve Güney Kore'de de aynı şekilde genç sürücülerin azaldığını, daha yaşlı sürücülerin ise arttığını tespit ettiler.


Enstitünün insan faktörleri grubunun başkanı Michael Sivak yaptığı açıklamada, "Daha yüksek oranda İnternet kullanıcısı olan ülkelerde ehliyete sahip gençlerin oranı azalıyor, bu da elektronik yollarla sanal temas imkanının gençler arasında gerçek temas ihtiyacını azalttığı teorisine uygun düşüyor" dedi.

Araştırmaya göre, bazı eyaletlerinde 16 yaşında ehliyet sahibi olunabilen ABD'de, 1983'te bütün ehliyetli sürücülerin üçte biri henüz reşit yaşta değildi, bugün ise bu oran yüzde 22 civarında.

Araştırma ayrıca 1983'te 20'li yaşlarındaki Amerikalıların yaklaşık yüzde 94'ünün, 2008'de ise yaklaşık yüzde 84'ünün ehliyete sahip olduğunu ortaya çıkardı.

Detroit'teki bir araştırma şirketi olan IHS Automotive'in Analizcisi Rebecca Lindland, genç tüketicilerin ehliyet almak konusunda daha hevessiz olduklarını söylüyor ve bu trendi gençlerin arkadaşlarıyla etkileşim kurma biçimlerini değiştiren toplumsal değişime atfediyor.

Lindland, "Önceki bütün nesillerde çocukların arkadaşlarını görmek için evden çıkmaları gerekiyordu, şimdi ise bunu internetten yapabiliyorsunuz. Artık bir otomobile gerek yok" dedi.

Lindland genç yetişkinler artık otomobillerle eskisi kadar ilgilenmeseler de gelecekte otomobile ihtiyaç duymayacakları anlamına gelmediğini söylüyor.

Analizci, "Bu ilgisizliğin çocuklar büyüdükçe kısmen azalacağı ortada, ama o zaman bile araçları isteme ve kullanma biçimlerinde değişiklikler göreceğiz. Bu trendi ilk defa görüyoruz, biraz telaşlandırmasının sebebi bu" dedi.

Araştırmacılar, yaşa göre ehliyet alma trendlerinin, gelecekte ulaşımın miktarı ve yapısı, ulaşım yöntemi tercihi, araç alımları, yolculuk güvenliği ve yolculuğun çevresel sonuçları da dâhil olmak üzere, çok büyük etkileri olabileceğini söyledi.

Kaynak:Ensonhaber

_________


Dell iki yılda havlu attı

Kişisel bilgisayar üreticisi Dell, ABD’de akıllı telefon piyasasından çekildi. Teksas merkezli şirketin, gelişmekte olan piyasalara ve kar oranı yüksek ürünlere odaklanacağı öne sürüldü.
Dell Venue Pro 617x416hlarge


Dell, dün yaptığı açıklamada, Google Android ve Windows Phone işletim sistemlerini kullanan Venue ve Venue Pro akıllı telefonlarını ABD piyasasından çekeceğini, bu telefonların Hindistan, Güney Kore ve Asya’nın diğer bölgelerinde satılacağını belirtti.

Dell, IDG News’a yapılan açıklamada ABD’deki akıllı telefon piyasasına yeniden dönüş yapıp yapmayacağı konusunda bilgi vermedi. Ancak şirketin bir sözcüsü, AllThingsD sitesine, yakın gelecekte hem akıllı telefon hem de tablet bilgisayar piyasasına ürünler sunacaklarını ifade etti. Bu açıklamanın, 2012 sonunda piyasaya sürülmesi beklenen Windows 8 ile çalışan ürünler olabileceği belirtildi.

İKİ YILDA HAVLU ATTI
Dell, 2010 yılında sunduğu Aero ile ABD’deki akıllı telefon piyasasına adım atmıştı. Aynı yılın sonunda, 12,7 cm ekran genişliğine sahip olan Steak 5 modeli piyasaya sürüldü.

ABD’deki akıllı telefon ve tablet piyasasında geri adım atan tek şirket Dell değil. 2010 yılında 1.2 milyar dolara akıllı telefon üreticisini Palm’ı satın alan Hewlett-Packard, her iki piyasada da umduğunu bulamadı.

Dell, gelişmekte olan piyasalara ve kar getiren ürünlere odaklanacağını belirtirken, bilişim teknolojileri ve tedarik hizmetlerini sürdürecek.

Dell’in akıllı telefon piyasasında havlu atacağı, bir hafta önceden PC World ve eWeek tarafından duyurulmuş ancak resmi açıklama yapılmamıştı.

Kaynak: Ntvmsnbc
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
31 Mart 2012       Mesaj #624
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Windows 7'ye yasak mı geliyor

Windows 7'nin de bir gün "satış yasağı" ile karşı karşıya kalacağı hiç aklınıza gelir miydi?
esh8709


Yazılım devi Microsoft, Almanya sınırları içinde Windows 7 satışlarına engel konulmaması için Motorola'ya 300 milyon dolar teklif etti; ancak Motorola'nın Microsoft'a cevabı olumsuz oldu. Peki Microsoft'un Motorola'ya 300 milyon dolar teklif etmesinin sebebi neydi?

Olay tamamen Microsoft'un Windows 7 de dahil olmak üzere, pek çok ürününde H.264 video kodekini kullanmasıyla ilintili. Microsoft ve Motorola'nın 17 Nisan'da görülecek dava sonrası, ürünlerinde H.264 video standardını ve 802.11 WiFi standardını Almanya içinde dağıtmasına yasak getirilmesi söz konusu.

Eğer mahkeme Microsoft'un Motorola'nın patentini ihlal ettiğine hükmederse, Microsoft'un Alman pazarından çıkarılmasına kadar uzanan sonuçlar ortaya çıkabilir. İşte bu yüzden Microsoft, motorola ile anlaşmanın yollarını arıyor. Ama Motorola, henüz yazılım devine olumlu cevap vermiş değil.

_______


Türk mucitten ilginç icat

İlginç icatları ile adından söz ettiren Mustafa Yiğit'in son marifeti RoboTürk.
esh3839


Samsun'da yaptığı ilginç buluşlarla dikkat çeken Mustafa Yiğit, Antalya'da silahlı eylemciyi ikna etmeye çalışırken vurularak şehit olan emniyet müdürü olayından esinlenerek 'RoboTürk' ismini verdiği silah kullanabilen bir robot yaptı.

SES VE GÖRÜNTÜ AKTARABİLİYOR

Samsunlu Mustafa Yiğit, sansasyonel icatlarına bir yenisini daha ekledi. Yiğit, Ayakkabı, gömlek, kravat, ceket, şapka ve telefonlara monte edilebilen portatif bir silah geliştirmesinin ardından ilginç bir çalışmaya imza attı. Dünya Mucitleri, Evrensel, Araştırmalar ve Geliştirmeler Derneği Genel Başkanı olan Mustafa Yiğit, 'RoboTürk' adını verdiği bir robot geliştirdi. Yiğit, robot için cansız mankenden yararlandı. Uzaktan kumanda ile yönlendirilen robot, üzerine takılan kamerayla ses ve görüntü aktarabiliyor, istenen yöne hareket edebiliyor ve iki eliyle silah kullanabiliyor.

Bu icadını Antalya'da silahlı bir kişiyi etkisiz hale getirmeye çalışan Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan'ın şehit olması olayından esinlenerek yaptığını söyleyen Dünya Mucitleri, Evrensel, Araştırmalar ve Geliştirmeler Derneği Genel Başkanı Mustafa Yiğit, "Bu tip olaylarda canlı insan yerine böyle saldırgan insanların yanına bunun gibi robotlar gönderilerek irtibat kurulabilir. Sonuçta bu bir robot, buna ne kadar ateş edersen et sonuçta tamir olabilir. Ama giden bir can geri gelmiyor" dedi.


HEM SİLAHLI HEM SİLAHSIZ

Geliştirdiği robota 'RoboTürk' adını verdiğini belirten Samsunlu mucit Yiğit, "Robotları televizyonlarda görüyoruz ya Çinli ya Japon ya da Ruslar üretiyor. Baktım Türkiye'de böyle bir çalışma yok. 21. yüzyılda uzay çağında yaşıyoruz. Bu tip çalışmaları ortaya çıkartabilmek için böyle bir portatif yaptık. Yaptığımız icat oyuncakta olsa tehlikeli ve iş görebilecek bir nitelikte. Aynı anda hem gözümüz hem kulağımız hem de sesimiz olabiliyor. Bu robotu istediğimiz gibi hareket ettirebiliriz. Bu projemiz gelişime açık bir projedir. Maddi imkansızlardan dolayı bu kadarını yapıp, sergileyebildik. Türkiye'de bu tip çalışmalara daha fazla önem verilmeli. Biz bu ürettiğimiz robotları, hem silahlı hem de silahsız güvenlik amacıyla kullanabiliriz" diye konuştu.

Daha sonra Yiğit, Samsun'da boş bir alanda 'RoboTürk' adını verdiği gövdesi ve kolları 360 derece dönen icadını denedi. Cep telefonu ile iletişim kurulabilen robot ellerine silahlar monte edilerek ateş ettirildi.

Kaynak:Ensonhaber
___________


Beş yıl içinde içimizde yüzecek

Amerikan Ulusal Bilim Derneği ve İngiltere’nin Mühendislik ve Fizik Bilimleri Araştırma Konseyi, beş yıl içinde insan vücudunun içinde yüzecek ‘mini elektronik mekanik makineler’ üretmeyi planlıyor.
Petromyzon marinus2 gedrehtwidec


Algılayıcıları, havyanlardan alınacak hücrelerle yapılacak olan mikro makinelerin, nesli tükenmekte olan bofa balıkları model alınarak yapılması düşünülüyor. Bofa balığının mikro modelini temsil edecek yarı organik makinenin adı “Siberplazma” olacak.

Siberplazma, sahip olacağı robotik özellikler ve canlı hücrelerden yararlanılarak oluşturacak algılayıcılarıyla, vücudumuzdaki kimyasalları analiz edecek. Mikro makinenin yapay sinir sistemi, elde edilen verileri kaydedecek. Ayrıca, glikozla çalışan yapay kasları aracılığıyla dış etkenlere tepki verecek.

BOFA BALIĞINA BENZEYECEK

Siberplazma, ABD’nin Pasifik kıyıları ve Atlantik Okyanusu’nda yaşayan bofa balığı model alınarak üretilecek. Bu balığın seçilmesinin nedeni, basit bir sinir sistemine sahip olması.

Mekanik bofa balıklarının prototipi bir santimetre boyunda olacak. Proje istenen seviyeye geldiğinde, nano ölçeklere indirgenecek olan boyutlarıyla, insan vücudunun içinde yüzecek hale gelecekler.

Bilim insanları, mekanik bofa balıklarıyla hastalıkları kolayca tespit edilebilmeyi amaçlıyor. Bu projenin beş yıl içinde gerçekleşmesini düşük bir ihtimal görenlerin aksine, mekanik bofa balığının parçalarının şimdiden geliştirilmeye başlandığı ifade edildi.

Kaynak:Ntvmsnbc
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
31 Mart 2012       Mesaj #625
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Ekranı 1,5 kat büyütüyor
iPhone kılıfı tasarımlarına bir yenisi daha eklendi. Makine mühendisi Hieu Ngyen tarafından geliştirilen Magnicase, iPhone’un 3,5 inçlik ekranından sıkılan kullanıcılar için oldukça işe yarar bir tasarıma sahip.

120331 MagniCase2028129hlarge

Geçtiğimiz yıl satışa sunulan Apple iPhone 4S’in 3,5 inçlik ekranının iPhone 4'ten farklı olmaması birçok kullanıcıyı hayal kırıklığına uğratmıştı. Daha büyük ekrana sahip olması zor görünen ve Android’e geçmek istemeyen kullanıcılar, artık Magnicase’in ürettiği kılıfı kullanarak ekran boyutunu büyütebilecek.

Magnicase, iPhone 4 ve 4S modellerinde ekranın boyutunu 1,5 kat büyüterek 5,3 inç gibi görmenizi sağlıyor.

Büyüteç görevi gören bu aksesuarın bir başka işlevi de büyüteç özelliğinin kullanılmadığı durumlarda kendisini masanızda stand olarak kullanabilmeniz.

iPhone’u darbelere ve çiziklere karşı da koruyan ürünün 25 dolar gibi bir fiyatla satışa sunulması bekleniyor.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2012       Mesaj #626
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
iPhone'dan bekar erkeklere özel hizmet

Erkekler için kız bulma uygulaması geliştirildi.
esh2870


Erkeklerin gece dışarı çıktıklarında daha kolay "kız tavlamalarını" sağlamak için yeni bir iPhone uygulaması geliştirildi.

Bu uygulama Facebook ve Foursquare'i tarayarak size en yakın ve bekâr kızın bilgilerini gösteriyor. Eğer kızı beğenirseniz mesaj yolluyorsunuz. Kız sizinle tanışmayı kabul ederse yanına gidiyorsunuz.

Kaynak:Ensonhaber
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
2 Nisan 2012       Mesaj #627
Avatarı yok
Yasaklı
Facebook Arama Motoru Oluyor!

fileashx?FileID586043&ampWidth292&ampHeight0&ampBlackWhiteFalse&ampQuality80

Facebook, Google'a rakip olmak için 20'den fazla Facebook mühendisiyle çalışıyor. Arama motoru yapımında ekibin liderliğini de eski bir Google programcısı üstlendi.

Facebook'un kullanıcılarının oluşturduğu içeriklerden daha iyi yararlanmak için geliştirilecek arama motoru, diğer sitelerden makale ve videoları işaretlemek için Facebook "Like" düğmesini kullanacak.

Son zamanlarda Facebook'u Google'ın Google Plus için aramalarda başlattığı benzer özellik rahatsız etmiş olacak ki sosyal ağ lideri böyle bir çalışmayı başlatmaya karar verdi.Facebook ise konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçınıyor.


Kaynak:CNN(01 Nisan 2012,14:33)
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2012       Mesaj #628
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Katlanan ekranlar geliyor

Uzun zamandır beklediğimiz ama bir türlü göremediğimiz katlanan ekran hayali gerçek oluyor.
esh1654


Katlanabilir ekranlar uzun yıllardır kullanıcıların gerçekleşmesini dört gözle beklediği en büyük hayallerden biri hiç şüphesiz. Ancak bugüne kadar bu tür ekranları sadece CES, MWC ve CTIA gibi teknoloji devlerini buluşturan fuarlarda gördük.

LG ise rakiplerinden bir adım öne çıkarak katlanabilir ekranlı e-kağıdın seri üretimine başladı. 6 inç'lik ebatlarda olan ve dolayısıyla 1024x768 piksel ekran çözünürlüğüne ulaşan ekran, 40 derece sıcaklığa kadar da ısıya dayanıklı bir yapıda bulunuyor.

LG, her ne kadar konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmış olmasa da, Kore merkezli birçok gazete konuyu sıcağı sıcağına sayfalarında yer verdi.

Üretime giren bu ekranların bir diğer özelliği de 1.5 metre yükseklikten yere düşse dahi herhangi bir zarar görmemesi...


_________

Lazer topları dört yıl içinde hazır

ABD ordusunun birkaç ay içinde lazer toplarını inşa edecek silah şirketleriyle masaya oturmaya hazırlandığı ifade edildi
esh2680


ABD Donanma Araştırmaları Bürosu'nda (ONR) yeni nesil silahların geliştirilmesinden sorumlu olan Mike Deitchman, Wired dergisine yaptığı açıklamada, "Lazer topları sesten yavaş hareket eden güdümlü füzeleri, hava araçlarını, sürat teknelerini ve insansız hava araçlarını vurabilecek" dedi.

Lazer toplarının, ray silahıyla beraber gelecek 10 yılın en önemli silahları arasında yer alması bekleniyor. Ancak kısa zaman lazer toplarının gerçeğe dönüştürülmesi için ilk önce kağıt işlerinin halledilmesi gerekiyor. ONR'de lazer teknolojileri üzerinde çalışan Roger McGiness, "Silahı üretecek şirketin lazer için hangi kaynağı kullanacağı önemli... Lazerin kaynağı silahın üretim tarihini iki yıla çekebilir" dedi.

Deitchman prototipin istenen başarıyı göstermesi halinde üretimin 30 ile 60 gün arasında başlayabileceğini öne sürdü. ONR, prototipin üretilmesi için hazırlanacak sözleşmeyi bu yılın sonuna kadar sunmayı planlıyor.

ÇELİĞİ DELİP GEÇECEK

ABD Donanması'nın bilim-kurgu filmlerini anımsatan silahlara düşkünlüğü iki faktöre dayandırılıyor. Birincisi, teknoloji, diğer ise bürokrasi.

Teknoloji açısından bakıldığında, lazer silahları orduya bugüne dek ertelenen veya beklenen başarıyı gösteremeyen birçok projenin yanında, çalıştığı kanıtlanan yeni bir silah kazandıracak. Nisan 2011'de düzenlenen testte, oldukça zayıf bir lazer ışını hizmet dışı bırakılan bir destroyer üzerinde denendi. 15 kilowatt gücündeki lazer, 1,5 kilometre ötede ve hareket halindeki destroyeri vurarak alev almasına, nihayetinde batmasınına neden oldu.

Bürokrasi faktörünün altında ise ONR'nin ölçülebilir, lazer benzeri bir silah üretilmesini başarma amacı yatıyor. Geliştirilmeye çalışılan Free Electron Laser silahı, şu an 14 kilowatt gücünde ışın üretebiliyor. Bu da, aynı yönde ve aynı dalga boyunda yanan 140 ampüle eşdeğer. 100 kilowatt, ordunun kullanmak isteyeceği bir güç olarak kabul edilirken, bir megawatt, bir saniye içinde altı metre kalındığındaki çeliği delebilecek.

KARŞI ÇIKANLAR YOK DEĞİL

Lazer topları ABD Senatosu'nda tartışmalara neden olduğu gibi, InsideDefense.com, silahın gücü konusunda uzlaşmazlık olduğunu önesürdü. ONR, 100 kilowatt gücündeki ışınların kristal veya fiber optik kablolar içinden geçecek şekilde kullanılması gerektiğini savunuyor. Ordu ise silahın bir megawatt güce erişebilecek kapasitede olmasını istiyor.

100 kilowatt gücündeki lazer, bir megawatt'lık lazere kıyasla daha zayıf kalacağı gibi, fiber optik ve kristalle sabitlenmesi birçok dalga boyunda kullanılamayacağı anlamına geliyor. Ancak, daha güçsüz bir lazer silahı çok daha kısa zamanda yapılabilir. Ayrıca, bir megawatt gücünde olması istenen Free Electron Laser silahına kıyasla, 100 megawatt'ın bugün birçok hedefe karşı da etkili olacağı belirtiliyor.

Deitchman, "Kısa dönemde 100 megawatt'lık tek dalga boyundaki lazer ışını istediğimiz sonucu verecektir... Free Electron Laser ise uzun dönemli bir iş" dedi. Deitchman, mevcut savaş gemilerinin bir megawatt gücünde lazer silahına güç sağlayabilecek kapasitede olmadığını, ancak tek dalga boyundaki lazer toplarının gemilere konuşlandırılmasının daha kolay olduğuna dikkat çekti.

MEGAJUL ELEKTROMANYETİK RAY SİLAHI

ABD ve İngiltere'nin geliştirmeye çalıştığı bir diğer büyük silah, hipersonik bir fızla mermisini fırlatan ray silahı. 12 metrelik namluya sahip olan silah, mermiyi bir milyon amper gücüyle ateşliyor. Öyle ki, mermi havada ilerlerken alevler saçıyor.

Ray silahları çok uzun menzile sahip oldukları gibi, yüksek patlayıcı taşımaya gerek duymuyor. İngiltere'nin uzay havacılık ve savunma şitrketi BAE Systems tarafından ABD Donanması için geliştirilen 32 MJ LRG (Megajul laboratuar ray silahı), bugün 64 MJ kapasiteye çıkartılmaya çalışılıyor.


Kaynak:Ensonhaber
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
2 Nisan 2012       Mesaj #629
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Türklerin değeri 64 milyon dolar
Twitter için Türkiye'deki kullanıcılarının değeri belli oldu.

120402twitter64widec

Dünya’nın en büyük mikro blogging sitesi Twitter, Türk kullanıcıların attığı her tweet’le 0.43 kuruş kazanıyor. Twitter’ın Türk kullanıcılardan günlük kazancı 4 bin 80 doları bulurken, Türklerin attığı tweet'lerin şirkete kazandırdığı rakam yılda 1 milyon 490 bin dolara ulaştı. Dünya genelinde 450 milyonu aşkın üyesi bulunan Twitter, Türkiye’deki 5.3 milyon aktif olmak üzere toplam 7 milyon kullanıcıya sahip.
Habertürk gazetesinin haberine göre, reklam ve gelir modelini yeni oturtmaya başlayan Twitter, 2011’de 150 milyon dolar gelir elde etti. Ortalama bir Twitter kullanıcısının değeri dokuz doları bulurken, Türk kullanıcıların toplam değeri 64 milyon dolar oldu.

GELİR İKİ KATINI AŞACAK
Kullanıcı başına yıllık geliri 0.33 dolar olan Twitter, Türkiye’deki 7 milyon üyesinden ise 2.4 milyon dolar gelir elde etti.
Piyasa değeri 4 milyar dolara ulaşan Twitter’ın, 2012’de 260, 2014’te ise 540 milyon dolar elde etmesi bekleniyor.
Sen sadece aynasin...
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2012       Mesaj #630
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Yandex'in görsel sorgu sayfası yenilendi

Yandex’in görsel öğelerin aranması için geliştirdiği servisi Yandex.Görsel’in arayüzü tamamen yenilendi.
esh2044


Yeni arayüzdeki arama sonuçları sayfası, sorguya göre sıralanan resimlerden oluşan bir mozaik şeklinde sunuluyor. İsim, boyut, URL adresi gibi aranan resimle ilgili ek bilgiler sadece kullanıcının isteği üzerine gösteriliyor. Söz konusu arayüz değişikliklerinin tamamı Yandex.Görsel kullanıcılarının davranışlarının analizi ve değerlendirilmesi sonucu gerçekleştirildi.

GÖRSEL ARAMA İÇİN HER ŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ

Yandex Türkiye Ülke Müdürü Alisher Hasanov, "Son birkaç ay içinde milyonlarca aramayı analiz ettik ve kullanıcıların davranışlarından aldığımız verilere dayanarak, servisin kullanımındaki beş ana senaryoyu inceledik. Birincisi: Kullanıcı belli bir görsel öğeye çabucak bakmak veya nasıl göründüğünü hatırlamak ister; ikincisi: Kullanıcı, belli bir konuda bir çok görsel öğeyi (örneğin araç fotolarını) dikkatlice incelemek ister; üçüncüsü: Kullanıcı, belli parametrelere (örneğin, bir Power Point sunumu için) uyacak birkaç adet görsel öğe arar; dördüncüsü: Kullanıcı bulduğu görsel öğe veya üzerindeki bir nesne hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek üzere ilgili web sitesine gider; ve beşincisi: Kullanıcı, sadece eğlenmek amacıyla çok sayıda farklı görsel öğeyi inceler. Yeni arayüzümüz, bütün bu senaryolara en iyi şekilde uymak amacıyla düzenlendi" dedi.

Yapılan değişiklikler sayesinde, sıklıkla yapılan bazı eylemler için yeni sekmeler açmaya gerek kalmadığından servis artık daha hızlı çalışıyor. Örneğin, yeni arayüz sayesinde bulunan resimlerin büyütülmüş versiyonlarını arama sonuçları sayfasından ayrılmadan görmek mümkün. Arama sorgularını daha net ve ayrıntılı olarak yapmayı tercih edenler ise arama sonuçları sayfasından ayrılmadan gelişmiş arama ayarlarına gidebilirler.


Yandex.Görsel servisi, Yandex web bilgi portalıyla birlikte Eylül 2011'de Türkiye'de hizmete sunulmuştu. Halihazırda, servisin indeksinde Türkçe web'den on milyonlarca resim dahil, toplamda yaklaşık 5.5 milyar adet görsel öğe bulunuyor.


_______


Bu oyunu yükleyenleri kabarık fatura bekliyor

Android Play'de yer alan bu sahte oyunu indirdiyseniz, sizi kabarık bir fatura bekliyor olabilir.
esh9950


Android uygulama mağazasında ortaya çıkan "The Roar of the Pharaoh" adlı Çinli oyununun sahte olduğu, güvenlik firması Sophos tarafından duyuruldu.

Sophos güvenlik araştırmacısı Chester Wisniewski, sahte uygulamanın yüklendiği cihazdan telefon numaranız dahil birtakım hassas veriler topladığını ve zararlının yapımcılarına gönderdiğini söyledi. Wisniewski, uygulamanın diğer mobil trojan'lar gibi SMS gönderdiğini ve SMS'lerinizi okuma yetkisine de sahip olduğunu söyledi.

Wisniewski, SMS sahtekarlıklarının işe yaradığını, çünkü siz telefon faturasını alana dek kötü niyetli kişilerin parasını çoktan cebine atmış olduğunu vurguladı.

_________


Angry Bird dizi oluyor

Geçtiğimiz gün Angry Birds Space ile tozu dumana katan kızgın kuşlar, bambaşka bir sürprize hazır.
esh7749 1


Mobil oyun dünyasının son zamanlardaki en büyük yıldızı, hiç kuşkusuz Rovio'nun Angry Birds'ü. Geçtiğimiz günlerde Angry Birds Space ile bir kez daha tozu dumana katan kızgın kuşlar, şimdi de çok farklı bir platformda, çok farklı bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyorlar.

Rovio'dan yapılan açıklamaya göre, çok yakında Angry Birds, haftalık bir çizgi-animasyon dizisi olarak karşımıza çıkacaklar. 2,5 ila 3 dakika arasında sürecek olan bölümler, geleneksel TV kanallarında yayınlanmayacak. Bunun yerine, heyecan yaratan çizgi diziyi, video uygulamaları aracılığıyla, akıllı mobil cihazlarımızda ve internet üzerinden izleyeceğiz.

Rovio'nun planlarından biri de, Angry Birds bölümleri için, kendi video uygulamasını geliştirmek. Şirket, bölümleri hem bu uygulama aracılığıyla, hem de ortaklık kuracağı uygulama geliştiriciler aracılığıyla izleyici karşısına çıkartmayı düşünüyor.

__________


GSM şirketlerine tarife freni

Cep telefonu abonelerinin tepkisini çeken, tarife paketleriyle ilgili yeni düzenleme.
esh 41689

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), cep telefonu abonelerinin tepkisini çeken, tarife paketlerinin kapsamı, miktarı ve uygulama esaslarında değişiklik yapılmasının önüne geçecek bir karar aldı.

VATANDAŞ ŞİKAYETÇİ

Vatandaştan gelen şikayetlere yer verilen BTK kararında, ''Elektronik haberleşme hizmetlerinin son kullanıcılara sunulmasında, işletmecilerin, ücretler yanında abonelik paketleri ile sunulan hizmetlerin kapsam, miktar ve bunlara ilişkin uygulama esaslarında kapsamlı değişiklikler yapabildikleri, bu değişikliklerin de tüketici nezdinde memnuniyetsizliğe yol açabildiği görülmektedir. Gelecekte bu yönde yaşanması muhtemel tüketici memnuniyetsizliğinin önlenmesini teminen tarife değişikliklerinin kapsamına ilişkin bir düzenleme yapılması ihtiyacı ortaya çıkmaktadır'' ifadesine yer verildi.

Kararda, belirli bir ücret karşılığında belirli miktarda elektronik haberleşme hizmeti (ses, SMS, veri) kullanımını içeren paketlerde faturayı etkileyen paket ücreti, paket aşım ücreti, ücretlendirme periyodu gibi unsurlarında yapılacak değişikliklerin abonelik paketine ilişkin bir değişiklik olduğu kaydedildi.

Paket değişikliği dışında kalan, elektronik haberleşme hizmetinin miktarı, çeşidi ve uygulama esaslarında değişiklik yapılmasının yeni bir abonelik paketi olduğu ifade edilen kararda, bu tip değişikliklerin yeni tarife bildirimi olarak BTK'ya sunulması gerektiği kaydedildi.

Kaynak:Ensonhaber

Benzer Konular

4 Aralık 2016 / gokhan404 Akademik
15 Mayıs 2019 / c0lin Oyunlar
1 Ekim 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap