Arama

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler - Sayfa 64

Güncelleme: 8 Ekim 2017 Gösterim: 249.692 Cevap: 665
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012       Mesaj #631
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Facebook'tan Yahoo'ya karşı dava

Sponsorlu Bağlantılar
Sosyal paylaşım sitesi Facebook, kendisini dava eden Yahoo'ya karşı patent davası açtı.
esh1325


Facebook, Yahoo'yu fotoğraf etiketleme, reklam gibi patentlerinden 10'unu ihlal etmekle suçladı.

Sosyal paylaşım sitesi, Yahoo'nun patent ihlalinin Facebook'a "telafi edilemez oranda zarar verdiğini" ileri sürdü.

Mart ayında Facebook'un reklam, gizlilik denetimi ve sosyal ağlarla ilgili patentlerinden 10'unu ihlal ettiğini öne sürerek dava açan Yahoo, Facebook'un iddialarının temelsiz olduğunu iddia etti.


Facebook'un 750, Yahoo'nun ise binden fazla patenti bulunuyor. Merkezi California'da bulunan Facebook, San Francisco'daki federal mahkemede açtığı davada Yahoo'nun açtığı davanın reddedilmesini ve zararının tazmin edilmesini talep etti.

Kaynak:Ensonhaber

Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
5 Nisan 2012       Mesaj #632
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Anonymous'tan Çin'e saldırı
Dünya çapında siber saldırılar düzenleyen uluslararası internet korsan grubu Anonymous, bu kez Çin hükümetine ait yaklaşık 500 resmi web sitesine saldırdı.
Sponsorlu Bağlantılar

120504 C3A7in korsannnhlarge

İnternet korsanları, Çin'de devlete ait yaklaşık 500 web sitesini hackledi. Korsanlar, Çin hükümetinin internet üzerinde uyguladığı sınırlamaları saldırıya gerekçe olarak gösterdi. Hacklenen web sitelerine Çin hükümetini eleştiren mesajlar da eklendi.'GADDAR REJİMİNİZ DÜŞECEK'
"Sevgili Çin hükümeti, siz mutlak değilsiniz, bugün web siteleriniz düştü, yarınsa gaddar rejiminiz düşecek" şeklinde sitelere mesaj bırakıldı.
Anonymous'un, Twitter hesabında da, Çin hükümetine ait birçok web sitesinin hacklendiği belirtilerek, Çin'in internet üzerinde uyguladığı sınırlamalar eleştirildi.

İKİNCİ SALDIRILAR DA BAŞARILI OLDU
Anonymous saldırısından etkilenen sayfalarda ayrıca insanlara internet sansüründen korunmanın yolları konusunda tavsiyeler de verildi. Saldırıya uğrayan bazı sitelerin hala bloke durumda bulunduğu ve Çin Ulusal Bilgisayar Ağı Teknik Ekibi'nin sitelerin normale dönmesi için çalışmalarına devam ettiği belirtildi. Fakat korsanlar yaptıkları müdaheleden sonra düzeltilen bazı sitelere ikinci saldırılarının da başarılı olduğunu duyurdular.
'BÜYÜK ÇİN SEDDİ '
Çin dünyada interneti en sıkı izleyen sistemlerden birine sahip. Büyük Çin Seddi adını taşıyan bu sistem rejimin diğer alanlardaki kontrolünü tamamlıyor. Yetkililer bu sistem sayesinde internet kullanan Çinlilerin nerelere girdiklerini ve neler hakkında konuştuklarını izleyebiliyor.

Sen sadece aynasin...
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2012       Mesaj #633
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Galaxy Note satışı 5 milyonu aştı

Galaxy Note, dünya çapında 5 milyonu aşan satış rakamı ulaştı.
esh6430

Samsung Electronics, 2011 yılının ekim ayında pazara sunulan GALAXY Note'un 5 ay gibi kısa bir sürede, 5 milyonu aşan satış rakamlarına ulaştığını duyurdu.

GALAXY Note'un elde ettiği satış başarısı sayesinde Samsung, Güney Kore'de cep telefonları pazarının üçte ikisine sahip oldu.

GALAXY Note, akıllı telefon ve tablet özelliklerini bir araya getirerek eşsiz bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

9.65 MM İNCELİĞİNDE

GALAXY Note ayrıca, yalnızca 9.65 milimetre inceliği ve 178 gramlık hafif tasarımı ile üst seviyede taşınabilirlik sunuyor. GALAXY Note, 5.29 inç HD Super AMOLED dokunmatik ekran ve 1.4 GHz çift çekirdekli uygulama işlemcisi özelliklerine ek olarak sunduğu S Pen özelliği ile, yazma ve çizme haricinde, herhangi bir ekran görüntüsü üzerinde her türlü notu yazıp, paylaşmaya olanak tanıyor.

GALAXY Note'un S Pen'i, kusursuz bir dokunmatik deneyime ek olarak, ekrandaki görüntüleri kontrol etmeye, düzeltmeye, işaretlemeye, kesip yapıştırmaya olanak tanıyor. S Pen ile özgürce yazı yazmak ve çizmek, sonrasında da paylaşmak mümkün. GALAXY Note ile Facebook, web, Google Maps, word, excel gibi programlardan tek tuşla alınan ekran görüntüsü üzerinde S Pen ile çizimler yapmak , notlar yazmak ve bu notları anında paylaşmak mümkün.

Kaynak:Ensonhaber
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
10 Nisan 2012       Mesaj #634
Avatarı yok
Yasaklı
Web Tarayıcınız Geçmişinizi Kaydetmesin

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler

Tarayıcınızın ve Google'ın ziyaret ettiğiniz siteleri kaydetmesine nasıl engel olursunuz?

Web tarayıcınız, son ziyaret ettiğiniz sitelerin bir listesini depolar. Bu listeyi temizlemek kolay olsa da, kendinizi sık sık bu işlemi yaparken buluyorsanız tarayıcınızın liste tutmasına engel koymak isteyebilirsiniz. Bunun yanında bir Google hesabınız varsa, Google hakkınızda web tarayıcı geçmişinizden daha çok şey biliyor olabilir.

Kullandığınız tarayıcıya göre özel verileri depolamayı tamamen kapatmanız veya tarayıcı kapandığında temizlemeniz mümkündür. Web tarayıcılarının sisteminizde iz bırakmadan gezinmenizi sağlayan gizli gezinme özellikleri de bulunuyor.

Web Tarayıcınızı Güncelleyin

Web tarayıcılarının eski sürümleri, açıkları nedeniyle web tarayıcısı geçmişini sızdırabiliyorlar. Bu sorun, önde gelen web tarayıcılarının son sürümlerinde onarılmış olsa da, hala milyonlarca kişi eski web tarayıcılarını kullanıyor ve saldırılara açıklar.

Tarayıcı Geçmişiniz

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler

Bilgisayarınıza erişimi olan herkes, son ziyaret ettiğiniz siteleri görebilir. Bu seçenek, tarayıcınızın menüsünde bulunur. CTRL+H tuşlarına basarak da hızla erişilebilir. Her tarayıcının kendine ait bir geçmişi vardır.

Internet Explorer: IE'nin geçmiş seçenekleri, İnternet Seçenekleri penceresinde bulunur. Genel sekmesinde Tarayıcı Geçmişi bölümündeki Ayarlar düğmesine tıklayın. Sayfaların Tutulacağı Gün Sayısı olarak 0'ı seçin. Bu ayarı yaptığınızda IE, geçmişinizi bir gün saklı tutacaktır. Dolayısıyla "Çıkışta geçmişi sil" seçeneğini de etkinleştirin.

Firefox: Firefox'un geçmiş seçenekleri, Seçenekler penceresinde bulunur. Gizlilik sayfasına gidin ve "Firefox uygulaması:" etiketinin karşısında "geçmişi hiç hatırlamayacak"ı seçin. Bu işlem, her seferinde çerezlerinizi de silecektir.Geçmişi devre dışı bıraktıktan sonra penceredeki "şu anki tüm geçmişi temizle" bağlantısına tıklayarak geçmişinizi temizleyin.

Chrome: Chrome dahilinde tarayıcı geçmişini kapatmaya yönelik bir özellik bulunmuyor. Ancak Geçmiş sayfasındaki "Tüm gezinti bilgilerini temizle" düğmesini kullanarak geçmişinizi hızlıca temizleyebilirsiniz.

Google Web Geçmişi ve Özel Gezinme

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler

Google Web Geçmişi

Bir Google hesabınız varsa, Google Web History özelliği yaptığınız aramaları ve arama sonuçları sayfasından ziyaret ettiğiniz siteleri kaydediyor olabilir. Bunu kontrol etmek için Google'ın Web Geçmişi sayfasını açın ve Google bilgileriniz ile oturum açın. "Tüm Web Geçmişini Kaldır" düğmesine basarak web geçmişinizi temizleyebilir ve gelecekte bu listenin tutulmasının önüne geçebilirsiniz.

Özel Gezinme

Yerel sisteminizde iz bırakmadan web'de dolaşmak için, web tarayıcınızdaki "özel gezinme" , "incognito modu" veya "InPrivate modu" gibi gizli gezinme özelliklerinden faydalanabilirsiniz. Bu seçenekleri web tarayıcınızın menüsünde bulacaksınız.


Kaynak:CHİP(10 Nisan 2012,11:15)
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2012       Mesaj #635
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Sony adım adım iflasa gidiyor

Dünya piyasalarında rekabet gücünü kaybeden şirketler arasına Japon elektronik devi Sony de eklendi.
esh864

Cep telefonu üreticisi Nokia ve elektronik şirketi Toshiba'nın ardından şimdi de Sony, Amerikalı Apple ve Güney Koreli Samsung ile girdiği savaşı kaybetmiş görünüyor. Önceki gün dünya genelinde 10 bin kişiyi işten çıkaracağını açıklayan Sony'den kötü haberler gelmeye devam ediyor. Sıkı rekabet ortamına ayak uyduramayan Japon elektronik devi Sony, tarihinin en büyük zararını açıklamaya hazırlandığını duyurdu.

VERGİ İDARESİNİ SUÇLADI
31 Mart'da sona eren mali yıl için zarar beklentisini 2 kattan fazla arttıran Sony, 6.4 milyar dolar (520 milyar yen) zarar etmeyi bekliyor. Bu durumda, şirketin 4 yıllık toplam zararının 11.3 milyar doları aşması bekleniyor.

Sony, daha önce yaptığı açıklamalarda, televizyon satışlarının düşmesi, yenin değerinin yükselmesi, sıvı kristalli ekran satışlarındaki düşüş ve Tayland'daki sellerin üretimi olumsuz etkilemesi gibi gerekçelerle Mart 2012'de sona eren mali yıl için 2.7 milyar dolar (220 milyar yen) zarar etmeyi öngördüğünü açıklamıştı. Şirket dün yeni bir açıklama yaparak, zararındaki artışın 3.6 milyar dolar (300 milyar yen) ek vergi giderinden kaynaklandığını bildirdi. Şirketin bu ek zararı ABD'deki vergi indiriminin zarar yazması sonucu ortaya çıktığı belirtildi.

VERİLER MAYISTA AÇIKLANACAK
Japonya'nın en büyük tüketici elektroniği ihracatçısı şirket bu mali yıl ile birlikte borsada kote olduğu 1958 yılından bu yana ilk kez 4 yıl arka arkaya zarar etmiş olacak. 1946 yılında kurulan ve o yıldan bu yana sektör liderleri arasında yer alan Sony'nin söz konusu mali yıl için 1.2 milyar dolar olan faaliyet zararı tahmini ise değişmedi. Sony, Mart 2012'de sona eren mali yıla ilişkin sonuçları 21 Mayıs'ta açıklayacak.

TELEVİZYON 8 YILDIR KAYBETTİRİYOR
Sony'nin zarar etmesinin en büyük nedenlerinden biri de tam 8 yıldır üst üste zarar eden TV birimi. Geçen yıl Aralık ayında, Güney Kore'nin teknoloji devi Samsung, Sony ile ortak oldukları televizyon üreticisi S-LCD adlı şirketteki tüm Sony hisselerini 939 milyon dolara satın almayı kabul etti. Ancak bu anlaşma, Tokyo merkezli Sony'nin Şubat ayında açıkladığı son çeyrek verilerine yansımadı. Satışlarında yüzde 17.4 düşüş olduğunu belirten Sony, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla 2 milyar net kayıp verdiğini açıkladı. Sony, rakip firmalarla rekabet edebilmek adına, LCD televizyonlarının satış fiyatını üretim maliyetinin altına çekmek zorunda kaldıklarını, bunun da şirketin zarar etmesine neden olduğunu söyledi.

DURUM ÇOK KRİTİK
Japon elektronik devi, tahtının sallanmasına neden olan, şirkete ciddi anlamda zarar veren TV birimini baştan yaratması için 51 yaşındaki Kazuo Hirai'ye güveniyor. Sony'nin oyun birimi PlayStation'ı kârlı hale getirmeyi başaran Hirai, CEO koltuğunu Howard Stringer'dan geçen ay devraldı. Tüketicinin Samsung Electronics ve Apple ürünlerine yönelmesiyle, Sony'nin kötü gidişi tersine çevirmek için 'acı verici' adımlar atacağını kaydeden Hirai, dün, "Durum çok kritik. Sert reformlara gideceğiz. Hiçbirşey kutsal değil. TV birimimizi yeniden elden geçirerek, düzlüğe çıkartmak en büyün önceliğimiz" diye konuştu. Hirai'nın, Sony'i kurtarma operasyonuna dair planını 12 Nisan'da açıklaması bekleniyor.

SHARP DA 4.7 MİLYAR $ KAYIP BEKLİYOR
Bir diğer Japon elektronik devi Sharp'dan gelen haberler de pek iç açıcı değil. Mali yılı mart ayında sona eren Sharp, toplam 380 milyar yen (4.7 milyar dolar) zarar bildireceğini duyurdu. Bu dev kayba neden olan iş biriminin LCD ekran olduğunu belirten Sharp, "Konsolide kazanç beklentimizi, cep telefonları için ürettiğimiz LCD ekranların gecikmiş nakliyatları ve yeniden yapılanma harcamalarımız dolayısıyla güncellemek durumunda kaldık" açıklamasında bulundu. 1912 yılından bu yana faaliyet göstermekte olan Sharp, konuya dair Şubat ayında yaptığı açıklamada yıllık zararının 230 milyar yeni bulmasını beklediğini belirtmişti.

Kaynak:Ensonhaber
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
12 Nisan 2012       Mesaj #636
Avatarı yok
Yasaklı
İnternette "1 Dakikada" Neler Oluyor?

fileashxt

Özellikle sosyal ağların hayatımıza yoğun biçimde girmesiyle birlikte ağ üzerindeki veriler her geçen gün daha büyük bir hızla artıyor. Bugün 1 dakikada Facebook’ta 6 milyon sayfa görüntüleniyor, Google’da 2 milyonun üzerinde arama yapılıyor, Twitter’a 320 yeni hesap ekleniyor.

Yaşanan veri patlaması ağ altyapısını giderek daha fazla zorluyor. Teknoloji sektörünün öncü ismi Intel, yaşanan veri patlamasıyla birlikte ağ sağlayıcıların gelecekte ağ kapasitesi ihtiyacını karşılamak için çok daha fazla çabalaması gerekeceğini belirtiyor.

Dünya çapında kullanıcıların mobil cihazlara ve ağ üzerindeki video paylaşım sitelerine yönelik ilgisi, ağ altyapısının önemini çok net biçimde gözler önüne seriyor. Mobil cihazlar, sosyal medya ve lokasyon uygulamaları, müzik veya viral video yayını gibi nimetlerden yararlanabilmemiz için sağlam bir ağ altyapısının desteklediği hızlı bir veri akışı gerekiyor.

Şu anda tek bir dakikada global IP ağlarında neredeyse 640 Terabyte’lık veri hareket ediyor. Artan akıllı telefon ve sosyal ağ uygulama kullanımı bu veri dalgasından çok daha fazlasının yaklaştığını işaret ediyor. Günümüz veri hacmi, ağ sağlayıcıları bant genişliğine karşı doymak bilmez bir açlıkla baş etmek durumunda bırakıyor. Gelecekte bu talebin çok daha büyük boyutlara gelmesi bekleniyor. Halihazırda ağa bağlı cihazların sayısı küresel nüfusla başa baş giderken 2015 yılında bu sayının nüfusun iki katına ulaşacağı öngörülüyor. Bundan sadece 3 yıl sonra, sadece 1 saniyede IP ağlarından geçen tüm videoları görüntülemek 5 yılımızı alacak.

İşte sadece mobil ve video kullanımının ardındaki ağ kapasitesi ihtiyacının büyüklüğünü gözler önüne seren bazı küçük bilgiler;Günümüzde bir dakikada:

204 milyon e-posta gönderiliyor.
Flickr’da 20 milyon fotoğraf görüntüleniyor.
Facebook’ta 6 milyon sayfa görüntüleniyor.
Google’da 2 milyonun üzerinde arama yapılıyor.
Youtube’da 1.3 milyon video görüntüleniyor.
277,000 kişi Facebook’a giriyor.
100,000 Tweet atılıyor.
Amazon’da 83,000 dolarlık satış işlemi yapılıyor.
Pandora’dan 61,141 saatlik müzik yayını yapılıyor.
47,000 uygulama indiriliyor.
Flickr’a 3,000 fotoğraf yükleniyor.
1,300 kişi mobil cihaz kullanmaya başlıyor.
320’nin üzerinde Twitter hesabı ekleniyor.
135 botnet enfeksiyonu gerçekleşiyor.
100’ün üzerinde Linkedin hesabı açılıyor.
YouTube’a 30 saatlik video yükleniyor.
20 kişi kimlik bilgilerini çaldırıyor.
6 yeni Wikipedia konusu yayınlanıyor.



fileashx11



Kaynak:CNN(12 Nisan 2012,12:12)
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2012       Mesaj #637
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Google Talk Hakkında

Google tarafından sunulan, indirilebilir sohbet uygulaması olan Google Talk'a hoş geldiniz. Google Talk ile neler yapabileceğinize bir göz atın:

Metin sohbeti

textchat

Anında mesajlaşma: Düşüncelerinizi gerçek zamanlı olarak paylaşın
Durum güncellemeleri: Arkadaşlarınızın çevrimiçi olup olmadığını ve ne yaptıklarını görün
Dosya aktarımı: Dosya, resim ve daha fazlasını gönderip alın

Sesli sohbet


voicechat

Uzak mesafelerle ücretsiz konuşun: Dünyanın her yerine bilgisayarlar arası sesli aramalar yapın
Sesli konferans: Birden fazla kişiyle aynı anda konuşun
Gmail entegrasyonu: Arkadaşlarınızla Gmail'den sohbet edin





Yüklemeyi başlatmak için indirilen dosyayı açın ve Çalıştır'ı tıklayın.


Google Talk İndir

googletalk




Görüntülü ve sesli sohbet eklentisi

chatingmail

Bilgisayardan bilgisayara sesli ve görüntülü sohbet hakkında

Arkadaşınızın "gülmekten katıldım" yazdığını okumak, her zaman onun şakalarınıza güldüğünü duymakla aynı etkiyi yapmadığından, artık Google Sohbet mülklerinizde (ör. Gmail, Google+, orkut) ses ve video özelliklerini kullanabilirsiniz. Bu hizmetleri kullanarak, bir kişiyle sohbet edebilir (gerçekten, sesli olarak), hatta görüntülü sohbet aracılığıyla yüz yüze görüşebilirsiniz.

İşte başlamanız için gerekenler:


Sesli ve görüntülü sohbet eklentisini indirin, tüm tarayıcı pencerelerini kapatın ve eklentiyi yükleyin.
Gmail, Google+, iGoogle, orkut veya Chrome OS cihazınızda oturum açın.

Adının yanında kamera simgesi yoksa arkadaşınızı sohbet penceresindeki Video ve daha fazlası menüsünden sesli ve görüntülü sohbet eklentisini indirmeye davet edebilirsiniz. Arkadaşınızın video kamerası yoksa bile sesli sohbet veya tek taraflı video sohbeti gerçekleştirebilirsiniz.

Video Eklentisi ekte verilmiştir.
Eklenmiş Dosyalar
Dosya Türü: zip GoogleVoiceAndVideoSetup.zip (687.4 KB, 25 gösterim)
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2012       Mesaj #638
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
iPhone'un en büyük rakibi geliyor

Samsung, akıllı telefon piyasasındaki amiral gemisi Galaxy S’in en son modelini 3 Mayıs’ta İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenleyeceği etkinlikte tanıtacak.
120417galaxysIIIwidec

Analistler, Galaxy S III’ün, Apple ile Samsung arasındaki rekabeti iyice alevlendireceğini düşünüyor. Samsung, medya kuruluşlarına gönderdiği davetiyede, “Gelin ve yeni Galaxy ile tanışın” ifadesini kullanırken, yeni akıllı telefon hakkında hiçbir detay vermedi.

Galaxy S III’ün tasarımı ve kullandığı donanıma ait detaylar hala bilinmiyor. Ancak Şubat ayında Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde ipuçları toplayan analistler, Galaxy III’ün 11,6 santim genişliğinde ekran ve 1280x720 ekran çözünürlüğe sahip olmasını bekliyor.

Dört çekirdekli işlemci kullanacağına kesin gözüyle bakılan yeni nesil Galaxy’nin, satışa sunulacağı bazı ülkelerde kullanılabilecek olan LTE (süper hızlı veri transferi teknolojisi) özelliği de sunması bekleniyor. Bir diğer beklentiler, 12 mega piksel kamera ve 2GB RAM. Bu iki özelliğin gerçeğe dönüşmesi halinde, Galaxy III bu yılın diğer önemli markaları HTC ve Huawei’nin modellerini kamera ve RAM açısından açık ara geride bırakmış olacak.

APPLE İLE REKABET KIZIŞACAK

Akıllı telefon piyasası, geçtiğimiz yıl Apple ile Samsung’un en çok karşı karşıya geldiği alan oldu. Strategy Analytics sitesinin verilerine göre, iki şirket, 2011’in son üç ayında küresel akıllı telefon piyasının yüzde 47’sine sahipti. Aynı oran, 2010’un son üç ayı için yüzde 26’ydı.

Araştırma şirketi Internationaş Data Corporation (IDC) analisti Francisco Jeronimo, Galaxy S II’nin geçtiğimiz yıl iPhone’a karşı tek iddialı rakip olarak belirdiğini, Galaxy III’ün bu rekabeti iyice kızdıracağını belirtti.

Jeronimo, “Galaxy II, 2011’de büyük bir başarı elde etti ve iPhone’un birinci rakibi olarak belirdi. Bu yılki rekabetin nasıl olacağını çok merak ediyorum” dedi.

Galaxy II, Nisan 2011’de piyasaya sürülmüş ve 10 ay içinde dünya çapında 20 milyon satma başarısı göstermişti. Apple ise 2011’in sadece son mali dönemi içinde 37 milyon iPhone sattı.

Kaynak:Ntvmsnbc
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2012       Mesaj #639
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Cep telefonu devi zor durumda

Finlandiyalı Nokia, 2012 yılının ilk çeyreğinde analist tahminlerinin de ötesinde zarar yazdı
esh 23257

Satışların düşmesiyle birlikte şirketin net zarar rakamı ilgili dönemde 1.2 milyar doları buldu. Bir önceki yılın aynı döneminde Finlandiyalı üretici 344 milyon dolar kar elde etmişti. Toplam satışlarda yüzde 40 oranında düşüş yaşanırken, iPhone ve Samsung Galaxy S'in etkili olduğu akıllı cep kategorisindeki düşüş yüzde 50'leri buldu. Büyük rekabetin yaşandığı akıllı cep kategorisinde 2011 ilk çeyrekte 24 milyon adet satan şirket bu yıl 12 milyonda kaldı. Toplam satışlar ise 83 milyona geriledi.

MİCROSOFT ÇARE OLMADI

Apple'ın karın büyük bölümünü aldığı cep pazarında yeni model çıkarma konusunda etkili adım atamayan şirket Microsoft'tan CEO transferi (Stephen Elop) sonrası akıllı cep işinde yazılım deviyle (Windows 7) birlikte hareket etmeye başladı. Buna karşılık geçiş döneminde yeni modeller bekleneni veremedi, ilk seri Microsoft tabanlı ürünlerin satışlarında da büyük artış kaydedilmedi.

1998 yılından bu yana adet ve ciro bazında cep pazarının liderliği ünvanını elinde bulunduran Nokia, dünya çapında yüzde 40 pazar payını yakalamıştı. 2008 yılı sonrası şirketin performansında geriye doğru düşüş yaşandı. Gartner'ın rakamlarına göre Nokia'nın 2011'de pazar payı yüzde 23.8'e geriledi. Samsung yüzde 17.7'ye çıkarken, Apple'ın payı yüzde 5'e çıktı.
2011 yılında masrafları azaltma ve 10.000 kişiyi işten çıkarma yönünde adım atarak 2012'yi 'dönüşüm yılı' ilan eden Nokia için yatırımcı notları da şimdilik kötümser havasını sürdürüyor. Dün Nokia hisseleri yüzde 5'in üzerinde düşüş kaydetti.

Kaynak:Ensonhaber
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2012       Mesaj #640
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Anonymous'tan Tunus hükümetine uyarı

Bilgisayar korsanları grubu Anonymous'un Tunus kolu, hükümeti internete sansür uygulamaması konusunda uyardı.

esh3556


Grup, internette yayımlanan görüntülü mesajda, hükümetin internet denetleme komisyonu kurma planını uygulaması halinde, hükümet ve Ennahda partisiyle ilgili çok gizli bilgileri ifşa etmekle tehdit etti.

Grup, ay başında da Başbakan Hamadi Cebali'nin e-posta hesabına saldırmıştı.


Kaynak:Ensonhaber

Benzer Konular

4 Aralık 2016 / gokhan404 Akademik
15 Mayıs 2019 / c0lin Oyunlar
1 Ekim 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap