Arama

Evernote - Not Alma Yazılımı

Güncelleme: 3 Aralık 2015 Gösterim: 2.510 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
3 Aralık 2015       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Evernote Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Ad:  Evernote_iOS_logo.png
Gösterim: 277
Boyut:  175.6 KB
Evernote Nedir?
Evernote, online bir not alma yazılımıdır. Akıllı notlar almanızı sağlayan ve birçok farklı platformda, hem mobil hem bilgisayar ortamında çalışabilen Evernote, hem akıllı notlar yaratmak hem de bunları paylaşarak farklı kişilerle birlikte çalışma yapmak için en ideal platformlardan bir tanesi. Evernote programı, internet üzerinde veya günlük yaşantınızda önemli bilgilerinizi saklamaya yarayan bir program. Kullanımı çok basit olan Evernote’un ilk olarak sitesine kayıt olmanız gerekiyor. Daha sonra kullanıcı adı ve şifrenizle bu bilgileri sadece siz görebilir ve veri girişi yapabilirsiniz. İsterseniz Evernote programını bilgisayarınıza da indirebilirsiniz.

Ne İşe Yarar?
Evernote, kullandığınız bütün cihazlarda bulunan her şeyi hatırlamanızı sağlayan kullanımı kolay bir uygulamadır. İnanılmaz derecede işinize yarayacak olan, Android ve iOS markette denk gelebileceğiniz en özel uygulamalardan birisi. Evernote akıllı telefonlarınız için dosya depolama alanı sağlar, bu sayede kolayca notlar, bilgiler, dokümanlar, dosyalar ve görseller oluşturabilir, onları en güvenli bir şekilde saklayabilirsiniz. Dosyalarınız arasında inanılmaz güçlü arama imkanı sunan bu uygulama sayesinde işiniz ve okulunuz için önemli olabilecek hiçbir şeyi kaybetmeyecek ve verimliliğinizi şaşıracağınız biçimde arttıracaksınız.
Evernote not almanızı, fotoğraf çekmenizi, yapılacaklar listesi oluşturmanızı, sesli hatırlatma kaydetmenizi sağlar ve bu notların evde, işte veya hareket halinde olsanız da tamamen aranabilir olmasına imkan tanır. Kilit nokta eklediğiniz notlara her yerden ulaşabiliyor olmanız. Eklediğiniz notlar Evernote sunucularında saklanır. Bu sayede sadece bilgisayarınızdan değil aynı zamanda internete girebildiğiniz herhangi bir cihaz ve ortamdan notlarınıza ulaşabilirsiniz.

Nasıl Kullanılır?
Öncelikle sitede bir hesap oluşturuyor ve herhangi bir yerden eklediğiniz bir nota herhangi bir yerden ulaşabiliyorsunuz.
Evernote, gün geçtikçe çok yaygın bir kullanıcı kitlesine hitap etmektedir. En büyük nedenlerinden birisi de akıllı telefonlar için de yeni bir yazılım geliştirip, çok kullanışlı bir hale getirmiş olması. İOS ve Android tarzı mobil işletim sistemlerinde çok rağbet gören bu program, ses kayıt ve not alma seçeneği sunmaktadır. Eğer bu uygulamayı tablet üzerinden kullanıyorsanız ve kalem özelliği var ise; bu uygulamayı kendi el yazınız ile de not almakta kullanabilirsiniz. Ayrıca almış olduğunuz notlar arasında da arama yapma seçeneği sunmaktadır. Evernote ile aldığınız notların biçimi yalnızca metin notu olmak zorunda da değil, belirli bir not alma stili olmadığı için webcam'dan çektiğiniz bir fotoğrafa el yazınızla not almanız da mümkün.
Mürekkep notu seçeneğiyle el yazınızla not alabilir veya webcam’den resim çekip resim olarak not eklemesi yapılabilirsiniz. Evernote resim olarak eklediğiniz notlardaki resim içi yazıları okuyabilir ve resmin içinde geçen herhangi bir kelimeyi arattığınızda bu not karşınıza çıkar. Bir restorantın kartını, ders programınızı, bir afiş, iş ilanının resmini çekip notlarınıza katabilirsiniz. Böylelikle bu notlara etiket ekleyerek, etiketler üzerinden arama yapabildiğiniz gibi, resim içindeki kelimeleri aratarak da ilgili notu bulabilirsiniz. Mürekkep notu özelliğiyle tabletinizde el yazınız ve kaleminizle not alabilirsiniz.
Evernote ile aldığınız notlara ister yalnızca web sitesi üzerinden, isterseniz Evernote kurduğunuz bir bilgisayara hesap bilgilerinizi girerek, isterseniz de web tarayıcınıza kurduğunuz eklenti üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. Evernote’a herhangi bir yerden eklediğiniz içerik Evernote sunucularına gittiğinden hesabınızı her açtığınız yerden notlar senkronize olur ve her yerden tüm notlarınıza ulaşmış olursunuz.
Evernote programı Linux ve Symbian hariç hemen her platformda çalışır. Not almaya cep telefonlarınızdan hatta twitter üzerinden dahi devam edebilirsiniz.

İşletim sisteminize uygun Evernote sürümünü buradan indirebilirsiniz: https://evernote.com/intl/tr/download/
Unuutmayın, program sizden açılışta hesap oluşturmanızı isteyecek.

Evernote’u daha verimli kullanmak için;
Firefox eklentisi: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/8381/
Chrome eklentisi: https://chrome.google.com/extensions/detail/pioclpoplcdbaefihamjohnefbikjilc?hl=tr

Derlemedir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

11 Ekim 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
7 Temmuz 2011 / Ziyaretçi Soru-Cevap
15 Ağustos 2013 / ThinkerBeLL Hayali Karakterler
19 Mayıs 2012 / Misafir Soru-Cevap