1) -Manyak DevLet Yönetiriz-
Bi kere her birimiz potansiyel başbakanız. Tek eksiğimiz, halkın %99.99’luk kesiminin bizi tanımıyor olmasıdır, ki biz bunu asla dert etmeyiz. Kahvehanede (mecliste=) bi oturuşumuz vardır ki, görmen lazım. Bide bizi dinlicek 3-5 kişi varsa masada, seyret sen cümbüşü. Hemen çayımızı söyler, sigaramızı yakar, başlarız siyasete.
- Arkadaş, bu devlette harbiden iş yok ya.. Gördünmü bak asgari ücrete zam yapçaz diye diye heyecana verdiler milleti, sonra çaktılar % 5 zamla espriyi. Sadaka veriyolar sanki.. Ulan ben olucam başta var ya... Ne Amerika tanırım ne Avrupa. Önce yabancı yatırımcıyı kovarım ülkeden. Ne yani, benim vatandaşım burda işsizlikten kırılsın, onlar Türkiye'yi parsel parsel kapatsın. Yok ya... Neyse, alayını sınırdışı ettim. Hemen görevlendiririm her şehirde bir kadroyu, nerde bor, uranyum, tranyum, falan filan varsa hepsini çıkarır işletirim.
- Valla haklısın abi.. Büyük hazinelere sahibiz..
- Hazine demişken.. Burası ne toprağı? Osmanlı dime. Osmanlı'nın mali durumu nasıldı? Zengindi. E kefenin cebi varmıydı? Yoktu. Demekki bu adamlar ölürken o kadar altını kefenleyip götürmediler. Peki ne yaptılar? Topraklarımıza gömdüler. Bide bunlar için bi ekip oluşturup altınlarıda çıkarttımmı, al sana dış borcu tamamen kapıcak para. Kimseye muhtaç olmadan bak dalgana. Gelen her vergi cukka kasaya. Ondan sonra da zam yapılcaksa emekliye, işçiye, öyle %3 - %5 değil, adam gibi %50 - %100 zam yaparım.
- E Mümtaz abi, sende kaçak elektrik kullanmasan da, vergini falan tam versen hani, belki yine iyi zam yaparlardı be abi.
- Bak şimdi... Ne alaka olum.. Bi benim elektrik borcumamı kaldı devlet.. Hem bi tek benle olmaz o iş. Bu ülkede kaçak elektrik kullanan kaç milyon kişi var sen biliyon mu?
- .....
- Yaa.. Hem bişey bilmezsin, hemde öööyle konuşursun. Tam 3 milyon kişi var. (bu sayı muhtemelen, Mümtaz abinin düzenli olarak yaptığı "kaçak elektrik yoldaşları" nüfus sayımının en son raporundandır)
Kozmik BiLincH'in "Çok Büyük Adamız Biz Var Ya" İsimli Kitabından Alıntıdır