Kimler neler yazmış?Hangi sırlarını paylaşmış?Neler düşünmüş?Nelere üzülmüş?Alakalı alakasız bir çok şey olur bu paylaşımlarda.Kimi ilgimi çeker okurum sonuna kadar,kimine yorum yapasım,kimine teşekkür basasım gelir.Kimini gereksiz bulurum ilgilenmem,kimi gerçekten alakasızdır es geçerim beğenmem..
Sonra sana gelirim,bilirim beklediğini;bakarım yorum varmı çekmişmisin birilerinin ilgisini?
Sonra anlatmaya başlarım haleti ruhuyeme göre sana.Bilirim en zor zamanlarımda bile katlanırsın sen bana.
Bazen dertlenirim dert sayarım usul usul,bazen sevdamı anlatırım,coşarım ırmak gibi çağıl çağıl...
Bazen günlük olayları,bazen muzurlukları,bazen oburluğumu,bazen bozulduğumu,dinlediğim şarkıyı,vardığım yargıyı,aşkımın değerini,hayatın seslerini....
Bu akşamda sana uğramadan önce günlüklere uğradım.Densiz bir mesaj daha doğrusu bir densizin mesajını görünce acayip rahatsız oldum..Uyarım sonucu yöneticiler mesajı kaldırdılar ve chat box da bir sohbet oluştu küfür üzerine...
Küfürün insanı rahatlattığını söylediler.Doğrudur .
Küfürün ediledilir bir şey olduğunu ama içinde edep ve adap barındırması gerektiğini söylediğimde küfürün de adabı mı olur dedi arkadaşlar..
Küfürün adabı eski zamanlara dayanır,şimdilerde pek yok.
Örneğin eskiden;
Yolda bir salatalık gördüm,sanırım kartvizitinizi düşürmüşsünüz denirmiş
Şimdi yekten yüze hıyar diyorlar
"Valdenizin dest i izdivacına gayrımeşru talibim"derlermiş
Şimdilerde ise
.... deyip geçiyorlarZaman çok kötüleşti Hafize çookkk

Ne varsa eski deyimlerde var;ne demiş eskiler
"Ehli diller arasında aradım kıldım talep
Her hüner makbul imiş,illa edep illa edep"