Gözümden uyku akıyor aslında Hafize
Peki ne işim var gecenin bir vakti buralarda...Issız,tenha bir sokakta yalnız başına dolaşmak gibi ...Kimseler yok.Kendimle başbaşa....
Issız ve tenha anlamdaştılar değilmi..Niye aynı anlama gelen iki kelimeyi peşpeşe kullandım acaba?Anlamını pekiştirmek için olsa gerek.Niyeyse !
Yazasım var...Ders çıkarılası alıntılara baktım az önce.bir iki şey hoşuma gitti;paylaşayım dedim, sonra vazgeçtim.Okuduklarımızdan ders alıyormuyuz?Almamız gereklimi?Alıntılar hayatımıza bir şeyler katıyormu gerçekten?
Aaa ne güzel yazmış,ne doğru kıssalar ,hisseler deyip ,kaldığımız yerden devam ediyoruz.
Kendi hatalarımızdan ders almamız gerek aslında..Bir kez daha yinelememek adına.
Ben bu günlerde dersimi aldım.Ya da aldığımı umuyorum.Eh kolay değil tabii..Herşeyin bedeli var.Kayıpları kurs bedeli olarak görmek gerek.Hayat sınava hazırlarken zorluyor,ter döktürüyor,uykusuz geceleri bedel kabul ediyor.Bazan de fazlasını..
Akıl ve mantık vermiş Allah .Bu yetileri kullanmaya mecbur ediliyoruz bir şekilde.Sadece karın doyurmak,uyumak ve üremekten ibaret değil hayat...
Eee gece gece bunları anlatmak neyi çözecek?Rahatlamamı mı sağlayacak yazmak?Eskiden rahatlardım yazarken.Kızdığım insanlara dilimin edemeyeceği küfürleri ,kalemime yüklerdim;yazar ,yazar,yazardım.Sonrada okur,yırtıp atardım.Ne hanımefendiliğimden olurdum,ne de içimde saklı kalırdı.Şimdi yazmak bile zor geliyor.Beni üzeni Allaha havale ediyorum.Hakkım varsa helal etmiyorum.;.
Herkesi affedin diyor öğreti kitapları..Yok usta canımı yakanı affetmiyorum !
Herşey can acıtıcı değil elbet.
Bir de çok sevdiklerim,yanımda bildiklerim,varlığına şükrettiklerim var.
Sende onlardan birisin Hafize.
Gözlerim kepenkleri kapattı kapatacak,hala bir kaç kelime daha eklesem diyorum.Hadi hafizem fazla kasmayayım artık.Seni Allah'a emanet edip;yatmaya gidiyorum.
Toplam Yorum 0