Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

Network Marketing Dernekleri Hakkında Bilgilendirme

CrasHofCinneT 7 Şubat 2012 22:57

Her ticaret alanında dernekler olduğu gibi Network Marketing sektörünün de dernekleri vardır. Derneklerin kuruluş amacı genel olarak, hitap ettiği kitlenin düzenini sağlamak ve kişi haklarını korumaktır. Network Marketing dernekleri de çeşitli organizasyonlarla bu sektörün gelişimine katkıda bulunmak ve dernek üyelerini denetleyerek düzeni korumakla yükümlüdür.
network marketing dernekleri
Bu dernekler üyelerine sertifika vermektedir. Bu sertifikayı almak için şirketler gerekli kriterlere uymak zorundadırlar. İşte en önemli nokta bu. Bu derneklerden sertifika alan şirketler, gerçekten Network Marketing yapıyor diyebiliriz. Şirketlerin geçerli bir Network Marketing Derneğinin üyesi olması güven ortamı oluşturur. Tabi, sertifikası olmayan şirketler içinde kesin olarak güvensiz bir şirket diyemeyiz.

Bu dernek sertifikası olayı yasallık ile karıştırılmamalıdır. Yasallık o ülkenin kanunları ile ilgili bir durumdur.

Network Marketing Avrupa ve Amerika’da, ülkemize nazaran çok daha fazla geliştiğinden dolayı ünlü büyük dernekler Avrupa menşelidir. En köklü ve tanınmış dernekler, MLMIA, DSA’dir. Ülkemizde de DSD(Doğrudan Satış Derneği) faaliyet göstermektedir.

WFDSA(Dünya Doğrudan Satış Dernekleri Federasyonu) ise Network Marketing Derneklerinin buluştuğu bir dernektir.

Bu Kategoride: Network Marketing
Gösterim 3365  Yorum 0  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 0

Yorumlar