Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

Yılmaz Özdil'in çok anlamlı 19 mayıs yazısı

_MMia_ 13 Ocak 2012 13:54

Yılmaz Özdil'in çok anlamlı 19 mayıs yazısı

yilmaz ozdil2 Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından sonra Şimdide bir Diğer Ulusal Bayramımız olan 19 mayıs Kutlamaları Ankara dışında Okullarda kutlanacak; Peki Hürriyet Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil 19 Mayıs ruhu ile ilgili ne yazdı; İşte o yazı
12.01.2012 / 23:28

19 Mayıs

Yav bırak Mustafa abi yaa, sen mi kurtarıcan memleketi Allah aşkına!

- Ama işgal zırhlıları...

- Boşver şimdi sen işgal zırhlılarını filan... Gün gelir, memleketin malını mülkünü tapusuyla İngiliz’e satar bunlar.

- Yok canım!

- Yeminle söylüyorum, İngiliz vatandaşı bakan bile getirip koyarlarsa şaşma.

- Ama ahval ve şerait...

- Güzel abim yaranamazsın... Bak şimdi binicez bu dandik gemiye, taaa Samsun’a gidicez, savaş, boğuş, kendimizi paralayacağız, diyelim becerdik, devrim mevrim, anlata anlata dilinde tüy bitecek, sonra sen kahırdan ölücen, önce biraz ağlıycaklar, sonra gene "Son Osmanlı Padişahı" diye pankart açacaklar, mezarında dönücen.

- Saltanat kalsın diyosun yani...

- Alışmadık kıçta don durmaz abi, egemenlik megemenlik vereceğine, iki çuval kömür ver, daha iyi... Aha buraya yazıyorum, açlıktan nefesleri kokarken padişahlarına saltanat uçakları alırlar, bu gemiyi de jilet yaparlar, söylemedi deme.

- Efkárlandım be...

- Yakma o cigarayı gözünü seveyim, yarın öbür gün belgesel yaparlar, keş gibi gösterirler seni haberin olsun.

- Hal çaresi nedir peki?

- Al padişahın kızını, yırtalım.

- Millet ne olacak?

- Onlar da ulemaya sorsun artık ne olacaklarını, bize ne, kendi düşen ağlamaz.

- Laik olmasınlar mı, birey olmasınlar mı, kendi lisanları olmasın mı, şıhlara şeyhlere mi bırakalım kaderlerini?

- Bak ne güzel söylüyorsun, kader der geçerler, takalım takkemizi bakalım dalgamıza, iş çıkarma başımıza...

- İyi de, yazık olmaz mı?

Asıl bu yaptığını yaparsan yazık olur...

Bazıları sana inanacak, etkilenecek, senin fikirlerini yaşatmaya kalkacak, hayatları kayacak, evleri basılacak, içeri tıkılacaklar, kimine saçını örtmediği için ****** diyecekler, kimine milletin malını Arap’a satmayın dediği için komünist diyecekler, kimine Ne Mutlu Türküm Diyene dediği için faşist diyecekler, darbeci diyecekler... Yorma ahaliyi, kula kulluk edelim, rahat edelim
.Yok arkadaş, ben bi deniycem.
- E sen bilirsin.
Bu Kategoride: Varsayılan
Gösterim 9630  Yorum 3  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 3

Yorumlar

1. diabloazul - avatarı
    Yakında bayram seyran derken üzerinde Atatürk yazan ne varsa silinecek. Atatürk orman çiftlikleri zarar ediyor, şehrin içinde kaldı vs, taşınmaları gündemde, Atamalar da zaten trajedinin zangocu oldu, offf yaaaaa. Yazık oldu ölenlere yada o zamanların çekilen çilelerine.

diabloazul 14 Ocak 2012 01:12
  2. _MMia_ - avatarı
    Sevgili Atam 10.yıl nutkunda ulusa seslenirlen...
    Türk milleti çalışkandır...Türk milleti zekidir....demişti.
    Umarım yanıltmayız

_MMia_ 14 Ocak 2012 01:37
  3. SaKLI - avatarı
    Dünyada 30 lu yaşlarına kadar işçi olup daha sonra siyasete girip 50 li yaşlarında dünyanın sayılı zenginlerinden biri olan bir başka ülke başbakanı göstererebilir misiniz?

Dünyada mevcut iktidarın yürüttüğü siyaseti beğenmeyip yanlışlarını ortaya koyduğu için hapse atılan gazeteci, siyasetçi, asker, memur, sivil vatandaş'ı olan bir başka cumhuriyet ile yönetilen ülke gösterebilir misiniz? ki dünyanın en büyük yolsuzluğunu bir başka devletin ispat ettiği insanları şartlı martlı tahliye eden ama siyaset yapanlara teröristlerle aynı kefeye koyup suçlu muamelesi yapan bir başka ülke demokratik ülke gösterebilir misiniz?

Ve kanla canla kurtarılıp dişinden arttırarak öz sermaye edinen bir ülkenin bütün bu kaynaklarını babalar gibi satarım diyen bakanı olan bir başka milliyetçilik ilkesine sahip ülke gösterebilir misiniz?

Ve 87 yıllık Cumhuriyet döneminde edinilen öz sermayeyi yok sayarak (satarak) yol yaptık diye övünen bir ülke göstrebilir misiniz?

Ve ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum diyen bir başbakanın, kadınlar çalıştığı için işsizlik oranı yükseliyor diyen bakanın mitinginde %90'ı kadınlardan oluşan bir kitle gördünüzmü?

Biz tutukluluk sürelerinin mahkumiyete dönüşmemesini istiyoruz diyerek 10 yıldır iktidar olan ve bu konuda hiç bir adım atmayan ama mağdurum da mağdurum edebiyatı yaparak milleti saf yerine koyan başka iktidar ve hakikaten buna inanan bir millet gördünüzmü?

Emeklilik yaşını 65'e çıkaran ve bu sizi etkilemiyor bundan sonra işe girecekelri etkiliyor (yani sana bişey yapmıyorum çocuğuna yapacam) diyerek oyunu her seferinde çoğaltarak o siyasete veren bir başka ülke gördünüzmü?

Hepinizin aile doktoru olacak diyerek (katılım payı+tahlil ücreti+Sağlık sigortası primi +Basamaklı sağlık paketi)ni haşırt diye geçiren daha sonra kamu özel ortaklığı adı altında bir yasa çıkararak devlet hastanelerini özel sektöre pazarlayan bir başka hükümet ve bir fil daha isteriz diyen millet gördünüzmü?

daha sayayım mı?

Durmak yok yola devam 2023 çok önemli bir devrin 100. yılı değil yeni bir devrin başlangıcı olacak.
    Bu devir ne olacak onu da siz düşünüverin gari Allah sizede akıl vermiş dimi düşünün diye Msn Happy siz ne için verdiğini sanıyordunuz?

SaKLI 14 Ocak 2012 01:57