Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

Network Marketing'de En Çok Parayı İlk Girenler mi Kazanır?

CrasHofCinneT 10 Şubat 2012 04:29

Network Marketing'de En Çok Parayı İlk Girenler mi Kazanır.
en cok parayi kim kazanir
Network Marketing sektörü için “en çok parayı ilk girenler kazanır.”, “işe sonradan dahil olan önceden dahil olandan fazla kazanamaz.”, “bu bir piramit sistemdir”, “üsttekiler kazanır alttakiler kaybeder” gibi aşağı yukarı aynı anlamı taşıyan iddia ve itirazlar olmaktadır. Bu gibi soruların cevabı bilinmediği takdirde şüphe getirir, cevapları bulunduğunda ise Network Marketinge hayran bıraktırır. Çünkü, bende öyle oldu..

Birçok iddia ve itirazda olduğu gibi bunda da genel iş hayatını ve Network Marketingi karşılaştıracağım ve göreceksiniz ki sonuç çok şaşırtıcı..

Network Marketinge şekil üzerinde bakıldığı zaman bir piramit sistem oluşuyormuş ve üsttekiler daha fazla kazanıyormuş gibi gözükür. Fakat işleyişte bu durum asla oluşmaz. Kimi çok çalışır, kimi az çalışır, kimi hiç çalışmaz ve şekilde görülen piramit düzen asla oluşmaz. İşe dahil ettiği kişinin çok paralar kazandığı fakat kendisinin hiç veya az kazandığı birçok insan gördüm. Çünkü onu işe dahil eden kişi çalışmasını kesti fakat diğeri azimle çalıştı ve başarıya ulaştı. Bir araştırmaya göre Network Marketing şirketlerine(köklü şirketlerde) ilk kayıt yapan ve en çok parayı kazanan hiç kimse yoktur. Şuan bir şirketle çalışmaya başlasan ve o şirkete senden 1 yıl önce girmiş ve çok para kazanan biri olsa, sen onu göstereceğin performansla geride bırakabilirsin. Sen onun 1 senede gösterdiği performansı, 4 ayda göstererek onu yakalayabilirsin. Yinede şunu unutmamak lazım; İlk kayıt olmak bir avantaj değil fakat ilk çalışmaya başlamak bir avantaj...

Şimdi gelelim genel iş hayatına; Standart tipte bir şirket hayal edin ve siz oranın yeni bir çalışanısınız. Bir organizasyon şeması çizin. Patron/Müdür, Müdür Yardımcısı, Satış/Üretim/İthalat/İnsan İlişkileri Müdürü, Şefler, kıdemli(kadrolu) çalışanlar, işe yeni başlayanlar vb.. Hatta büyük şirketlerde, resmi kurumlarda, okullarda, hükümet binalarında, bunun tablo olarak asıldığını görmüşsünüzdür. Peki, hayal edin demiştim ya size. Ne görüyorsunuz? Bir piramit! Hem şekilde piramit hem de uygulamada.. Birde en çok parayı üsttekiler ve senden önce oraya gelenler kazanıyor. Ayrıca senin onların bulunduğu duruma ulaşman ya çok zor ya da imkânsız. Sen ne kadar çalışırsan onlar o kadar kazanacak.

Burada yazılanlar biraz acımasız gözükebilir. Benim buradaki tek amacım, insafsızca yargıda bulunan ve böyle bahaneler, karalamalar sunanların iddialarının ne kadar saçma olduğunu kanıtlamak. Tabi ki normal şirket ve kurumlarda da çok güzel sistem uygulayan, emeğe ve çalışkanlığa göre karşılığını veren kurumlar var. Fakat bunların sayısı çok az. Bir gün büyük bir şirket sahibine böyle bir cevap verdiğimde, doğruluğuna itiraz edememiş fakat söylediklerime çok sinirlenmişti. Şunu kabul etmelisiniz; Network Marketing iş modeli doğru uygulandığında dünyanın en adaletli sistemlerindendir.

Önemli Bir Not: Burada hep çok kazanan olmaktan filan bahsettim fakat bunun sebebi gelen itirazlara cevap vermekti. İçerisinde hırs barındırıp kendi arkadaşlarını çekemeyen insanların Network Marketingde güzel kariyerlere ulaşmaları çok zordur. Başarılı olsalarda böyle duygularla Mutlu olamazlar. Hergün bir önceki güne göre kendine birşeyler katabilen insan zaten maddi, manevi çok şey kazanacak ve Mutlu olacaktır..

Bu Kategoride: Network Marketing
Gösterim 505  Yorum 0  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 0

Yorumlar