Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

Network Marketing'in Neden Reklamı Yapılmaz?

CrasHofCinneT 10 Şubat 2012 04:31

network marketing reklam
Network Marketing’in neden reklamının yapılmadığı, neden medyada, gazetede hiç görmediğimiz gibi itirazları çok doğal ve mantıklı buluyorum. Çünkü aynı şeyi bende düşünmüştüm. Network Marketing ile ilgili ilk sunumumu dinlediğimde milyon dolarlar kazanabileceğim söyleniyordu. Böyle bir fırsat vardı ve ben yeni duyuyordum. Ve kurulan mantık o kadar güzeldi ki, çok süper bir buluş diye düşündüm. Fakat daha önce neden bir gazete veya televizyonda görmedim diye de aklımdan geçirdim. Hatta bana göre bu sistem flaş haber diye bile yayınlanabilirdi. Daha sonra birçok araştırma ve değerlendirmeden sonra sorunun cevabı netleşmiş oldu.

Bu durumu gerektiren birbirine bağlı 2 sebep var. Öncelikle Network Marketing Nedir makalesinde anlattığımız gibi, bu sektörde reklamı yapanda, dağıtımı yapanda distribütörlerdir. Ve sistem referans üzerine kurulduğu için; sisteme birinin dahil olabilmesi ve ürünü temin edebilmesi ancak bir distribütör referansıyla gerçekleşmektedir. Bir reklam kanalını ile firmanın distribütörlerini aradan kaldırarak satış yapması veya distribütör temin etmesi, hem Network Marketing prensiplerine aykırı hem de distribütörlere haksızlık olur.

Diğer bir sebebi de Network Marketingin reklam kanallarını reddetmesinden dolayı bu kanalların sektöre düşman kesilmesidir. Bugün televizyon, radyo, gazete gibi kurumlar sadece reklamlardan para kazanırlar. Yani tek gelir kapıları reklamdır. Medya üzerinden reklamı reddedip, her şeyi bireyler arası ilişkilere dayandıran bu sektörü sevmemeleri gayet normal. Bu bakımdan da Network Marketing onların rakibi olarak da değerlendirilebilir. Hatta bazıları bu sektörü bitirmek için ellerinden geleni yaparlar ve yaptılar. Ama çare yok! Bu sektör 21.yy’ın sektörü..

Sonuç olarak, Network Marketing’in medya kanallarına ihtiyacı yok. Msn Happy

Bu Kategoride: Network Marketing
Gösterim 567  Yorum 0  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 0

Yorumlar