Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

KAR UYARILARI {2013]

serhat_11 3 Aralık 2013 21:47


METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, bugün öğle saatlerinden sonra güneybatı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların, bu gece ve yarın sabah saatlerinde hava sıcaklığındaki azalışa paralel olarak Isparta, Burdur, Afyon, Uşak, Denizli’nin yüksek kesimleri, Karaman, Konya’nın güney ve batı çevreleri ile Batı Toroslar’da kar şeklinde görülmesinin beklendiğini açıkladı.

MUĞLA KIYILARINDA KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR!

Ayrıca, bugün öğle saatlerinden sonra Güney Ege kıyılarında başlayacak yağışların, akşam saatlerinden itibaren etkisini arttırarak özellikle bu gece ve yarın sabah saatlerinde Muğla kıyılarında (Bodrum, Marmaris, Ortaca, Datça, Köyceğiz, Dalaman ve Fethiye) kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Su baskını, yıldırım, kısa süreli fırtına, su hortumu riski vb. ) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
İŞTE BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

BANDIRMA’DA FIRTINA YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEDİ
Balıkesir'in Bandırma İlçesi’nde etkili olan poyraz nedeniyle İstanbul Yenikapı ile karşılıklı olarak yapılması gereken feribot ve deniz otobüsü seferleri iptal oldu. Fırtına nedeniyle balıkçılar, avlanmak için denize açılamadı.

Bandırma’da saatteki hızı 60 kilometreye kadar varan poyraz, deniz ulaşımını etkiledi. Fırtına nedeniyle Bandırma’dan her gün İstanbul Yenikapı’ya karşılıklı olarak yapılması gereken deniz otobüsü ve feribot seferleri iptal edildi. Denizin dalgalı oluşu yüzünden balıkçılar denize açılamazken Bandırma limanında yapılması gereken tahmil ve tahliye işlemlerine ise ara verildi.

TÜRKİYE'DEN YAĞIŞ MANZARALARI / FOTO GALERİ

Poyraz fırtınası nedeniyle Bandırma-İstanbul (Yenikapı) arası bugün yapılması gereken deniz otobüsü ve feribot seferleri karşılıklı olarak iptal edildi. Meteroloji, kötü havanın bugün ve yarın devam edeceğini duyurdu.

SİNOP'TA FIRTINA
Sinop'ta fırtına nedeniyle kuru yük gemileri iç limana sığındı. Büyük Cami avlusunda bir ağaç devrilirken Kumkapı sahilinde denizde oluşan köpükler ilginç görüntülere neden oldu.

Sinop'ta dün akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan fırtına ve yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle balıkçılar denize açılamadı, Büyük Cami avlusundaki bir ağaç fırtınanın etkisiyle devrildi. Sinop Meteoroloji Müdürü Atilla Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saatteki hızı 95 kilometreye kadar çıkan fırtına nedeniyle Sinop açıklarında seyreden kuru yük gemilerinin iç limana sığındığını belirtti.

Uzun, "Sahil kesiminde dalga yüksekliği yaklaşık 3 metreyi buluyor. Fırtınanın bugün akşam saatlerinden itibaren şiddetini kaybetmesini bekliyoruz" dedi. Öte yandan Kumkapı sahilinde denizde oluşan köpük, dalgaların kayalara çarpması ve rüzgarın etkisiyle adeta kar gibi araçların üzerine yağdı. Önce kar yağdığını sanan sürücüler ve vatandaşlar, denizden köpük geldiğini fark edince şaşkınlık yaşadı.

Meteoroloji Müdürü Uzun, denizde köpük oluşumunun normal olduğunu vurgulayarak, "Şiddetli fırtına denize baskı yapıyor. Fırtınanın etkisiyle de deniz kabarıyor. Dolayısıyla sahil kesimine dalgalar şiddetli çarptıkça denizde köpük oluşturuyor" diye konuştu.

ZONGULDAK'TA DALGALAR MENDİREĞİ AŞTI

Zonguldak'ta, hızı saatte 20 kilometreyi geçen rüzgar nedeniyle denizde oluşan 3 metre boyundaki dalgalar mendireği aştı. Kentte yaşanan kuvvetli rüzgar nedeniyle etkili olan dalgalar, Zonguldak Limanı'ndaki mendireği aştı. Hava şartlarının kötü olması nedeniyle kentteki balıkçılar denize açılamadı.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kentteki fırtınanın bu gece etkisini kaybedeceğini, hava şartlarının karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmasının beklendiğini bildirdi. Dalga yüksekliğinin 3 metre olarak ölçüldüğünü ifade eden yetkililer, oluşabilcek fırtınaya karşı vatandaşların çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesinin yanı sıra buzlanma konularına dikkat etmesi gerektiğini kaydetti.

Bu arada Karadeniz'de oluşan daglalar nedeniyle açıkta bekleyen bir geminin Zonguldak Limanına sığındığı görüldü.

POYRAZ, ÇANAKKALE’DE DENİZ ULAŞIMINI AKSATIYOR
Çanakkale’de saatteki hızı 75 kilometreyi bulan poyraz fırtınası nedeniyle Gelibolu-Lapseki arasındaki arabalı vapur seferleri iptal edildi. Diğer hatlardaki sefer sayıları ise azaltıldı.

Meteorolojinin yaptığı şiddetli fırtına ve soğuk hava uyarısı Çanakkale’de de etkisini göstermeye başladı. Marmara Denizi’nde etkili olan poyraz fırtınası, Çanakkale Boğazı’nın Marmara Denizi’ne çıkış noktasında kalan Gelibolu-Lapseki ve Gelibolu-Çardak hattındaki arabalı vapur seferlerini de durdurdu. Çanakkale Boğaz ve Adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firmasının yetkilileri, olumsuz hava muhalefeti nedeniyle Gelibolu-Lapseki seferlerinin durdurulduğunu bildirdi.

Kuzey Ege’de de etkili olan poyraz fırtınası nedeniyle Bozcaada’ya gün içerisinde sadece saat 16.00’da Geyikli’den sefer yapılacağı, diğer tüm seferlerin iptal edildiği bildirildi. Ayrıca, Gökçeada’da saat 07.00’de poyraz nedeniyle çok rüzgar alan Kuzu Limanı yerine Uğurlu Limanı’ndan Kabatepe’ye sefer gerçekleşti. Gökçeada’ya gün içindeki tek seferin ise saat 19.00’da Kabatepe’den yine Uğurlu Limanı’na yapılacağı duyuruldu.

Boğaz hattında ise her saat başı yapılan sefer saatlerinde değişikliğe gidildi. Çanakkale-Eceabat arasında saat başı yapılan seferlerin Çanakkale’den Eceabat’a tek saatlerde, Eceabat’tan Çanakkale’ye ise çift saatlerde olmak üzere iki saatte bir yapılacağı bildirildi. Çanakkale-Kilitbahir arasındaki hatta ise yarım saatte bir yapılan seferler saatte bir yapılmaya devam ediyor.

Deniz ulaşımında aksamalara yol açan poyraz fırtınasının etkisiyle hissedilen hava sıcaklığı da 6 dereceye düştü. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, poyrazın akşam saatlerinde şiddetini arttıracağını ve yarın akşam saatlerine kadar da devam edeceğini belirtti.
Bu Kategoride: Varsayılan
Gösterim 571  Yorum 0  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 0

Yorumlar