Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

Maskeli Hayat..

_VICTORY_ 11 Aralık 2013 15:40

Sen öylesine bencil öylesine riyakarsın ki, gördüğüm en dipsin. Sen başkalarını hiçbir zaman umursamıyorsun. Sen küçük dünyasını büyük ve ihtişamlı göstermeye çalışan, lakin bu konuda başarısız olan basit bir insansın. Sen soruları cevaplamayıp etrafındakilerin doğrularını kendi cevap kağıdına işaretleyensin.

Toplumda saygınlık kazanabilmek ve bir yer edinebilmek için, tenezzül dahi edilemeyecek davranışları artık rutinleştirmişsin. Gurur, saygı, haysiyet… Bunlar senin lügatinde olmayan sözcükler. Televizyonda izlediğim insanlık dışı haberlerin sayısı kadar insanı, sen her gün rencide ediyorsun. Her akşam eve döndüğünde ise maskeni çıkartıyorsun ve her sabah ilk iş olarak maskeni eline alıyorsun.

Senin ütopyan tek kişilik. Her tarafında aynalar bulunan biri gibi, baktığın her yerde kendini görmek istiyorsun. En iyi, en başarılı, hayatın enlerinde hep kendini görmek istiyorsun. Bunların sadece ve sadece hayalden ibaret olabileceğini düşünmeden, tek başına ilerlemek istiyorsun. Normal insanların dostları aynalarıdır. Senin ise hiç aynan yok. Hepsi sana sırtını dönmüş ve sen hala ısrarla arkadan dolaşıp onların yüzlerine bakmaya, onlarda kendini görmeye çalışıyorsun.

İnsanlar aralarındaki pürüzü bulmaya çalışırken sen hep başkalarını işaret ediyorsun. Çünkü bir gün suçüstü yakalanmaktan korkuyorsun.Hesabını veremeyeceğini düşünerek kendini temize çıkaracak cevaplar üretmeye çalışıyorsun. Korkularına yenik düşmeye başladığın anda yüzün kızarıyor ve sen hemen ortadan kaybolup köşene çekiliyorsun.

Yalnız kalıp kendini sorguladığın an senin en zayıf anın. Sen bencil bir kelimesin, bu yüzden başka kelimeler seninle birlikte cümle oluşturmak istemiyorlar. Dertleşebileceğin kimse yok. Kendine bile doğruları söyleyemiyorsun. Geçici bir haz veren küçük yalanlar o kadar büyümüşler ki sen farketmeden…

Ve ben… Ben senin gözden kaçırdığın küçük pürüzlerinim. Ben senin verdiğin açıklarınım. Madalyonun diğer tarafının siyahlığını gören tek kişiyim ben. Elimde öyle kanıtlar var ki, istesem seni tek celsede tüm dünyadan boşayabilirim. İstersem her şeyi bitirebilirim. Tüm bu yazdıklarımı okuyacağını biliyorum. Sana son bir şans. Bu yazıdan anlaman gerekenleri anla. Geriye doğru giderek hayatını tara ve hatalarını düzeltmeye başla. Bana rastladığında eğer iyi bir günüme denk gelmiş olursan, ihtiyaç duyduğun panzehiri bir ihtimal sana verebilirim..
Alıntı..
Bu Kategoride: Varsayılan
Gösterim 392  Yorum 1  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 1

Yorumlar

  1. Avatarı yok
    ellerinize saglık
     
    Ziyaretçi 12 Aralık 2013 12:47