Arama
Günlük Kontrol Paneli
3.33 puan, 3 oy. 3.33 puan, 3 oy.

Gerçek Kral Kim?

Rower 2 Şubat 2016 23:15
3 Şubat 2016 00:24 Rower tarafından güncellendi

nL3Vpl pBpqV0

Efendim iyi bir belgesel izleyicisi olduğumu söyleyerek, araştırmalarımla ve okuduklarımla konuya girmek istiyorum.
Ormanlar kralı olarak bilinen aslanların aslında genel yaşam alanlarının orman olmadığını, genellikle açık alanlarda ve çöllerde yaşadıklarını öğrenmem çok uzun sürmemişti ki kedigillerin en güçlüsünün aslan olmadığını da okuduklarım ve izlediklerim sayesinde öğrenmiş oldum.

Kaplan!

Evet kaplanlar kedigillerin en büyükleri ve ormanda yaşayan yırtıcı hayvanlardır. Kaplanların 10 alt türü bulunur. Bu türlerden 5 kadarının soyu tükenmiştir.
Fakat kedigillerin en büyüğü ve en ağırı olarak bilinen Sibirya kaplanlarının bazıları hala doğal yaşam alanları olan Sibirya topraklarında yaşamlarını sürdürmektedir, büyük bir kısmı da soyu tükenme tehlikesine karşı koruma altına alınmıştır.

Sibirya kaplanlarının boyu 4 metreye kadar uzayabilir, ağırlığı ise 350 - 400 kilo civarına kadar çıkabilen dünyanın en büyük ve en ağır kedisidir.
Bir diğer alt tür ve dünya üzerinde yaygın olan Bengal Kaplan'ı, Sibirya kaplanı kadar olmasa bile yine kedigillerin en yırtıcı ve büyük kedisidir. Ortalama ağırlıkları 250 - 300 kilo civarında olup boyları 3 metreye kadar uzayabilmektedir.
Uzmanlar bu iki tür kaplanın bir aslandan çok daha büyük, yırtıcı, çevik ve güçlü olduğunu belirtmektedir.

Aslanların ve Kaplanların avlarına uyguladıkları pençe darbelerini karşılaştıran uzmanlar, bir kaplan pençesinin bir aslandan çok daha güçlü olduğunu ve neredeyse %50 oranında daha fazla basıç uyguladığını anlatıyordu.
Sibirya kaplanının pençe gücünü yıllar önce ölçmek istediklerinde, bir kaplanın pençesini vurması sonucu basınç ölçerin ortadan ikiye ayrldığı anlatılmaktadır. Yani Sibirya kaplanının pençe gücü hala tam olarak ölçülememiştir.
2011 ylında yayınlanan bir habere göre Bengal kaplanının bir aslanı öldürdüğü haberi yayınlanmıştı. Haberin devamı için tıklayın. > Mafyanın kaplanı aslanı parçaladı - Milliyet Haber

Bu iki büyük yırtıcı kedi, doğaları ve yaşam alanları nedeniyle birbirleriyle karşılaşamazlar, kaplanlar asyada aslanlar ise afrikada yaşarlar. Birbirleriyle kavga etme gibi mücadeleleri de doğal olarak göremeyiz, ancak insanlar tarafından bir kafese koyulup kavga ettirilen bir çok video izledim, bir kaplanın iki aslanı birden parçaladığını bile izledim. Tabiki bu yapılan bir yanlıştır, sırf zevk için iki hayvanı birbirine kırdırmak insanlığın ayıbıdır. Söz konusu videoları ve bilgiyi madem böyle bir iş yapılmış bilgi amaçlı öğrenilmesinde de sakınca yoktur diye paylaşıyorum.

Aslanların en büyüğü ve en yırtıcısı Afrika erkek aslanıdır, ortalama 250kg olan bu hayvan bırakın bir Sibirya kaplanını parçalaması bengal kaplanı ile bile boy ölçüşemez. Bunu ben demiyorum, yaptığım araştırmalar ve okuduklarımı aktarıyorum.
Yazıyı tamamen tarafsız bir şekilde yazmak isterdim ama aslanların ne kadar karaktersiz ve çirklef hayvanlar olduğunu yazmadan da edemeyeceğim zira bunları yazmasaydım bile bu aslanların böyle olduğunu değiştirmeyecekti. Şimdi aslanların ve kaplanların özelliklerini, avlanmalarını, yaşam şekillerini ve üremelerini kendi bilgilerim ışığında anlatmaya çalışacağım. Belirttiğim gibi, yazıyı tarafsız bir şekilde yazmak isterdim ama aslanlar için durum budur. Alt kısımdaki satırların bir kısmı bilimsel araştırmalar sounucu elde ettiğim gerçek bilgiller olup, bir kısmı da tamamen kendi benzetmelerimdir. Okuduğunuzda ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Aslanlar bilinenin aksine ormanda değil açık topraklarda yaşarlar, büyük bir çoğunluğu da afrikadadır, sosyal hayvanlardır, sürü halinde yaşarlar, sürünün lideri en güçlü olan erkek aslandır, bütün gün yatmaktan, horul horul uyumaktan başka hiç bir iş yapmaz, sürünün karısına kızına sulanır, çiftleşmek ister, sürüden kaç dişiye tecavüz ettiği bilinmez, bu abazan hayvan mecbur kalmadığı sürece de avlanmaz, ekmeği dişilerinden bekler, avını yiyip güç gösteri yapmak içinde ara sıra öküz gibi böğürür durur, hanzonun tekidir.

Diğer aslanlar sürü halinde ava çıkarlar, haindirler, nerde bir yavru ceylan, yaralı bizon falan görseler sülalece saldırıya geçerler. Tek kaldıklarında ise bir sırtlandan korkup avını bırakacak kadar da ödlektirler.
Bencildirler, karınları doymadıkça avlarını paylaşmak istemezler, avdan arta kalanları ya da leşleri dişileri ve piçleri yer.

Kendini kral sanan bu aslanlar, bir fil gördüklerinde sülalece bön bön bakınıp dururlar. Ancak yine bir yavru fil falan gördüklerinde iştahları kabarı verir, Afrika'nın nerde masum, yetim kalmış bir hayvan yavrusu varsa bu bebek katillerinin kurbanı olur. Bu devrik krallar tek başlarına birer hiçtir, yalnız kaldıklarında ve sürüden ayrıldıklarında yaşam mücadelesi verirler, uzun süre bu şekilde yaşayamazlar ve hayatları son bulur.

Kaplanlar ise tek tabancadır, yalnız yaşar, yalnız avlanırlar, asla sürü halinde gezmezler, cesurdurlar, ancak çiftleşme dönemlerinde bir araya gelirler.
Aslanlar gibi bugün sürüden kimi becersem, çoluk çocuğa mu yavşasam düşüncesinde değillerdir.

Bir kaplan tek başına bir asya mandasını saniyeler içinde devirebilir, bir Sibirya kaplanının çok aç kaldığı durumlarda, timsah gibi, boz ayı gibi, zorlu ve dişli rakiplerini avladığı da görülmüştür. Kedigiller arasında en iyi yüzücüler yine kaplanlardır. Temizliklerine önem veren bu hayvanlar, göllerde, nehirlerde sık sık yıkanmaktan büyük keyif alırlar. Aslanlar gibi suya yansıyan kendi görüntüsünden korkan pis hayvan değillerdir.

Kaplanlar, aslanlar gibi bir sırtlandan tırsıp avlarını bırakıp kaçmazlar zira kaplanlar ormanların gerçek kralıdır, ormanlarda onlardan daha iyi bir avcı, daha cesuru yoktur. Kaplanların tek avcısı, onların postlarından yararlanmak isteyen yasadışı bir şekilde öldüren eli silahlı insanlardır.

Kısaca kedigillerin ve ormanların gerçek kralı Kaplan'dır, candır, delikanlıdır, karizmadır.

Aslan sizin kralınız olsun Kaplan adamdır.

Alıntı değildir!
Bu Kategoride: Varsayılan
Gösterim 392  Yorum 1  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 1

Yorumlar

  1. Avatarı yok
    Gerçek Kral: Olmayan kral'dır
     
    Ziyaretçi 9 Şubat 2016 02:23