Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

TÜRK OLMAK

_MMia_ 29 Aralık 2010 02:14

TÜRK OLMAK

Çatalın kenarını bıçak niyetine
kullanmaktır.

Nereye giderse gitsin, bir sekilde manzara ile resim cekebilmektir.

Güneş gözlüğü takınca yakışıklı olduğunu sanmaktır...

Arabayi her yere park edebilmektir.

TV yayının arkasından el sallayıp aynı anda cep telefonu ile yakınlarını arayıp haber vermektir...

Şampuan bitmek üzereyken içine su doldurmaktır.

Cihazların uzaktan kumandalarını naylonla kaplamaktır.

Bütün olayları ''bir arkadaşımın arkadaşının arkadaşı...'' şeklinde anlatmaktır.

Telefon çalınca yanına gidip bir kez daha çalmasını beklemektir.

Çayın yanında gelen sekerden fazla olanı garsona geri vermektir...Çay bardağı altlığını küllük olarak kullanabilmektir.

Fazladan verilen ketçap, mayonez ve kolonyalı mendili sonra lazım olur
diye çantaya atmaktır...

Her programda "70 milyon bizi izliyor" diyebilmektir.
Düğünlerde "Dom Dom Kurşunu" ile göbek atarak, "bir avcı vurdu beni,bin avcı yedi beni" gibi sözlerle kendinden geçen tek millet
olmaktır...

Araba camlarına "beni yıka" yazarak arabanın duygularına tercümanolmaktır...
Asgari ücretle çalışıyor bile olsa maaşının 2 katı fiyatlı ceptelefonuna sahip olmaktır...

Rüzgarlı havalarda küller uçmasın diye küllüğe su koymaktır...
İçtikten sonra "n'olucak bu memleketin hali" diye sormaktır .
Sarı işıkta korna calmaktır...
Sandalyenin oynayan ayağına kağıt sıkıştırmaktır...

Denizde "suyun altında nefessiz ne kadar
kalabiliyorum," diye deneme yapıp boğulma tehlikesigeçirmektir ...
Her aklına geldiğinde "Google" da kendi ismini aratmaktır ...
Bisküvi vs. çaya batırıp yemektir...
Papağana önce küfür öğretmektir...

Kaza yapan aracın etrafında toplanıp, yaklaşık hasar tahmini yapmaktır...
Yangın merdiveninin basamaklarına saksı saksı çiçek sıralamaktır.
Misafirliğe gidip saatlerce oturduktan sonra, giderken kapı önündetekrar muhabbet etmektir...
Yanındakinin gazetesine göz ucuyla bakıp gazeteyi büyük bir iştahlaokumaktır.
"Nerelisin?" sorusuna cevap aldıktan sonra "içinden mi?" diye sormaktır..
Bakkala 1 ekmek almak için gidip en az 15 ekmeğe dokunmak, mıncıklamak fakat en sonunda ilk mıncıklanan ekmeği almaktır ...
Kaldırım varken yoldan gitmektir...
Düğünlerde saçı topuz yapıp, yandan iki bukle bırakıp, bir de saçüstüne sim döktürmektir.

Asansör beklerken düğmeye ne kadar fazla basılırsa asansörün o kadar
çabuk geleceğine inanmaktır... .
Kale kilit anahtarıyla kulağını kaşımaktır...
Bulmacadaki ünlülere kadın erkek farketmeden sakal, bıyık, kaş çizmektir...
Yemeğin tadına bakmadan tuz atmaktır...
Her şeyde pazarlık yapabilmektir.
"İnşallah"la bütün işleri hallettiğine inanmaktır...
Her secim zamanı "bir oydan bişe olmaz" diye oy vermemektir.
Herşeyi bilmese de bilmektir...

Ve de Türk olmak :

İstanbul'da Kızkulesi, Anadolu'da buğday, Çukurova'da pamuk, Ege'de tütün, Karadeniz'de fındık, Trakya'da ayçiçeği Doğu'da bayrak, Güneydoğu'da güzel, Akdeniz'de deniz olmaktır...

Kar yağdığında evsizleri düşünmektir...
Balkon köşesine kuşlar için ekmek kırıntısı

bırakmaktır.
Yemeği ziyan etmekten korkmaktır,

göz hakkına saygıdır.
Kendi yerde, misafiri döşekte yatırmaktır ...
Milli maçta ağlamaktır...

Hayatın verdiklerine "nasip" vermediklerine "kısmet" demektir...
Her işin "hayırlısına" inanmaktır ve "feleğe" küfretmektir ve de
ağlamamak için çok gülmekten çekinmektir.. .
Yunus'u bilmektir, Aşık Veysel'i sevmektir...
Saz çaldığında, ney üflendiğinde, yüreğinin derinlerinde bir sızı duymaktır,

bir de Yemen Türküsü'nde...

Asya'da batılı, Avrupa'da doğulu diye tepki görmektir...
Çanakkale'de ölmektir.
Askere davul-zurna ile evlat uğurlamaktır, belki de dönmeyeceğini bilerek...
Şehidinin tabutuna son kez dokunurken "vatan sağ olsun" demektir...

Bizden biri İsimsiz
Bu Kategoride: Varsayılan
Gösterim 4286  Yorum 9  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 9

Yorumlar

1. Avatarı yok
    yeşil kısım çok iyi Msn Happy
    Ama eskidendi o diyecekdimki;düşündüm!!
    Ağaç çürüsede bu iklimi yeniden yeşertip büyütecek olan bugün cılız olsada ilk yağmurda açıp kök salacak filizler hala mevcut.Bunu bilmek güzel...
    Çünkü güçlü ağaçlar kolay yok olmazlar.Bir tür evrim geçirmişlerdir yok olup dirilme hususunda..
    Bu milletin hamurunda bu var..
    Ve hala böyle insanlar var..

Ziyaretçi 29 Aralık 2010 02:22
  2. Avatarı yok
    Aklıma hemen gelen bir not ekleyeyim;
    Hayvanları çok sevdiğini söyleme maskesi ardına saklanıpda;
    bilumum mezarlıkları türbeleri bahçeleri birer hayvan besleme merkezine dönüştüren,doğasında çiğ yemek yemesi gereken hayvanlara pişmiş ev yemekleri yedirendir.Avlama bulma içgüdüsüyle donatılmış bu hayvanlara hazır yemek yedirerek doğasıyla oynayıp, bunun yanlış olduğunu beyan ettiğinizdede sizi hayvan düşmanı cahil vb yapan meslek zirveleri yapmış okumuş çalışmış emekli olmuş ...anaların size hakaret etme cesaretdir Türk olmak..

Ziyaretçi 29 Aralık 2010 02:31
  3. Avatarı yok
    Türk olmak;

Hiç birşeyi yokken en mutlu olabilmek,ama varlığa kavuşduğunda en az memnun olup en çok şikayet eden olmakdır.

Ziyaretçi 29 Aralık 2010 02:38
  4. Baragyal - avatarı
    Tam,Kendi kendime "ya! _mmia_ bir kerede olumlu bir şeyler paylaş" diyecekken,yeşil kısmı okumaya başladım...Şahsen daha ümit verici paylaşımlar bekliyorum..teşekkürler...

Baragyal 29 Aralık 2010 10:35
  5. _MMia_ - avatarı
    Alıntı
    Baragyal adlı kullanıcıdan alıntı

Tam,Kendi kendime "ya! _mmia_ bir kerede olumlu bir şeyler paylaş" diyecekken,yeşil kısmı okumaya başladım...Şahsen daha ümit verici paylaşımlar bekliyorum..teşekkürler...

Demek paylaşımlarımı olumsuz buluyorsunuz !! Size fena halde teessüf ediyorum,başkada bir şey etmiyorum.Msn Sarcastic

_MMia_ 31 Aralık 2010 00:09
  6. _MMia_ - avatarı
    Alıntı
    Bihemta adlı kullanıcıdan alıntı

Türk olmak;

Hiç birşeyi yokken en mutlu olabilmek,ama varlığa kavuşduğunda en az memnun olup en çok şikayet eden olmakdır.

Eee ne demişler"arsız aşım,ağrısız başım" Msn Happy

_MMia_ 31 Aralık 2010 00:11
  7. Baragyal - avatarı
    Alıntı
    _MMia_ adlı kullanıcıdan alıntı

Demek paylaşımlarımı olumsuz buluyorsunuz !! Size fena halde teessüf ediyorum,başkada bir şey etmiyorum.Msn Sarcastic

Çok üzgünüm..Msn SadEleştirirken seni kırmak istememiştim,daha açıklayıcı olmalı ve eleştirimi tüm günlük mesajların için değilde sadece o mesajın için olduğunu özellikle belirtmeliydim.
    Bilmeni isterim ki şu an kalp kırmanın verdiği huzursuzluk içindeyimMsn Sad

Baragyal 31 Aralık 2010 09:17
  8. _MMia_ - avatarı
    Alıntı
    Baragyal adlı kullanıcıdan alıntı

Çok üzgünüm..Msn SadEleştirirken seni kırmak istememiştim,daha açıklayıcı olmalı ve eleştirimi tüm günlük mesajların için değilde sadece o mesajın için olduğunu özellikle belirtmeliydim.
    Bilmeni isterim ki şu an kalp kırmanın verdiği huzursuzluk içindeyimMsn Sad

Evet fena halde kalbimi kırdınız.Msn Sad Yaptığım alıntı sevimli olduğu kadar doğruydu da (çevremdeki bir çok kişi üst katogoride sıraladığım şeylerde kendinden bir şeyler buldu)Ama siz bunu da yadsıdınız.Huzursuz olduğunuz için sizi affetmem mi gerekli şimdi?Kırık bir vazoyu yapıştırın bakalım eskisi gibi olabiliyormu?Msn Cry

Msn TongueMsn Grin

Şaka arkadaşım şaka.Herşeyi fazla ciddiye alıyorsunuz...Msn Happy
    Bir yazı paylaşılır.Beğenende olur beğenmeyende.Herkesin algılama şekli başka.Forumun anlamı farklı fikirleri tartışmak.Alınacak bir şey yok ortada anlayacağınız.Msn Happy

_MMia_ 2 Ocak 2011 02:09
  9. Baragyal - avatarı
    Alıntı
    _MMia_ adlı kullanıcıdan alıntı

Evet fena halde kalbimi kırdınız.Msn Sad Yaptığım alıntı sevimli olduğu kadar doğruydu da (çevremdeki bir çok kişi üst katogoride sıraladığım şeylerde kendinden bir şeyler buldu)Ama siz bunu da yadsıdınız.Huzursuz olduğunuz için sizi affetmem mi gerekli şimdi?Kırık bir vazoyu yapıştırın bakalım eskisi gibi olabiliyormu?Msn Cry

Msn TongueMsn Grin

Şaka arkadaşım şaka.Herşeyi fazla ciddiye alıyorsunuz...Msn Happy
    Bir yazı paylaşılır.Beğenende olur beğenmeyende.Herkesin algılama şekli başka.Forumun anlamı farklı fikirleri tartışmak.Alınacak bir şey yok ortada anlayacağınız.Msn Happy

"Eski zamanlarda kendini arayan bir adamın hikayesi anlatılır.Doğuda, tibet yakınlarında olduğu söylenen bir tapınak varmış,buranın özelliği tapınaktakilerin hiç konuşmadan kendilerini ve isteklerini anlatabilmeleriymiş.Adam ,aradığını burada bulabileceğine inanır ve tapınağın kapısını çalar,keşiş kapıyı açar,adam keşişe kendisini de tapınağa kabul etmelerini ister.Keşiş bir şey söylemez ve tapınağa girer biraz sonra elinde ağzına kadar silme su dolu bardakla gelir ve adama verir,adam anlamıştır,keşiş tapınağın dolu olduğunu,kendisini kabul edemeyeceklerini anlatmak istemiştir.Bir süre sonra tapınağın kapısı tekrar çalınır,keşiş kapıyı açar,adam elindeki su dolu bardağı keşişe uzatır.Keşiş adamı tebessümle tapınağa kabul eder.Çünkü adam su dolu bardağın üzerine bir gül yaprağı koymuştur..."

Kırılan vazoyu yapıştıralım,evet eskisi gibi olmaz belki ama bizde içerisine su ve bir dal gül koyalım...

Bir yerde okumuştum,insanların güldüğü ve ciddiye almadığı şeyler onun karakterini ortaya koyarmış...

Baragyal 2 Ocak 2011 12:36