Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

ENTEL , DANTEL

_MMia_ 6 Mart 2011 04:20

Son günlerde pek bi entel dantel takılıyorum Hafize.
O sinema senin,bu kitapçı benim dolanıp duruyorum.Daha önce okumadığım yazarların kitaplarını,sevdiğim yazarların yeni çıkanlarını.....
Geçenlerde"Necib Mahfuz"la tanıştım mesela.Kendisi nobel edebiyat ödülü sahibi Mısırlı bir yazar.Hee bide oturup karşılıklı birer kahve içtik! Ne diyosun Hafize yaa?Adamcağız hakkın rahmetine kavuşalı 5 sene olmuş.Tanıştım derken "Aşk zamanı" diye bir romanını aldım.bir solukta okudum.Meğer daha önce "Dilenci"adlı kitabıyla evimize konuk olmuş da benim haberim yokmuş...Bilirsin bir romancıdan hoşlandığımda ardarda bir kaç kitabını okurum."Dilenci"yide bitirdikten sonra eski dost "Murathan Mungan"ın "Kibrit Çöpleri"adlı kitabına geldi sıra.
Mungan'ı "Üç Aynalı Kırk Oda"kitabıyla tanıdım.Müthişti.Hatırlıyorumda kitabın orta yerlerinde bir yerde-Bu adam normal bir adam değil.Normal bir beyin bütün bunları tahayyül edemez diye dehşetle düşünmüştüm.Yazdıklarını ve yaşamını takip ettikçe de yanılmadığımı anladım.
"Kibrit Çöpleri" bir öykü kitabı.Bazı öyküler yarım sayfa,bazıları bir.İki cümleye sığdırılmış öykü bile var.Kelimeleri dans ettirmeyi biliyor bu adam.

Sinemalara gelince...
"Aşk Tesadüfleri Sever" güzel bir filmdi.Herkesler hüngür şakır ağlamış.Valla ben ağlamadım duygusuzmuyum neyim?Mehmet Günsur la Belçim Bilgin iyi bir çift olmuşlar.Konu,kurgu ve çekimler gayet iyiydi...Beğendim Msn Happy
"Black Swan-Siyah Kuğu" olağanüstüydü.
"Ya Sonra"Azcık ordan,birazcık burdan ortaya bi karışık yapmış Özcan Deniz.Komedi değil,dram değil,macera değil,aşk değil,duygusal değil...Salak bir filmdi kısacası.

Neyse kuşum bu kadar muhabbet yeter.Daha sık görüşmek üzere ..ByyMsn Wink
Bu Kategoride: Varsayılan
Gösterim 1001  Yorum 2  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 2

Yorumlar

1. seramiksır - avatarı
    emeğine sağlık,okumaktan keyif aldım.Msn Happy

seramiksır 6 Mart 2011 12:11
  2. _MMia_ - avatarı
    Alıntı
    seramiksır adlı kullanıcıdan alıntı