Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

Ayrılıklar aşkı siler mi?

adsız 25 Mart 2014 22:26


Lukianos der ki; kaptanın ustalığı deniz durgunken anlaşılmaz… Kalbinizin ne kadar olgun olduğu, aklınızın ne kadar dolu olduğu, ruhunuzun ne derece erdemli olduğu da hayatta her şey yolunda giderken anlaşılmaz.Siz aşkla ilgili düşündüğünüz, bildiğiniz, bildiğinizi sandığınız pek çok şeyi, güneşin ışıl ışıl parladığı, ilişkinizin güzel gittiği, sevip sevildiğiniz zamanlarda öğrendiniz.
Aşk hakkında bildikleriniz, bilmediklerinizin sadece ufak bir kısmı… Aşka dair gerçek düşüncüleriniz veya hisleriniz, en tehlikeli ve kötü anlarda ortaya çıkar.
Aldatıldığınızda, terk edildiğinizde, yeni tanıştığınız ve sizi arayacağından emin olduğunuz kişi aramadığında, eski sevgiliniz hemen yeni birini bulduğunda, aşk hakkında bildiklerinizin bir yanılgıdan ibaret olduğuna inanırsınız.
Aşk; var olduğu ilk günden beri insanın nankörlüğüyle karşılaşmış ve belki de buna alışmıştır. Hani para varken dost da çoktur ya… Her şey yolundayken aşkla ilgili güzel şeyler söylemek marifet değil.
Aşka inancınızı tüm kuvvetinizle, sizi terk eden o çok sevdiğiniz kişinin ardından hala hissedebiliyorsanız, doğru yerdesiniz demektir.
Ayrılık biçimi, ayrılırken yaşananlar o ilişkiye ait ipucu vermezler. Onlar ilişkinin bir göstergesi değildir. Sadece sonucun halidir.
Ayrılık, bir ilişkide iki kişinin birbirini sevip sevmediğini kanıtlamaz, sadece o ilişkinin artık herhangi bir sebepten dolayı bitmesi gerektiğini gösterir.
Ayrılıkların suçunu aşkın kendine yüklemek ise, klasik bir insan nankörlüğüdür. Adı nanköre çıkmış hayvanlar mesela aşk hakkında böyle fikirlere kapılmazlar. Yani işine geldiği gibi inanmak ve konuşmak, her insanın içinde yaşayan o küçük politikacıya aittir.
Aşk; dünya var olduğu günden beri iki insanı birbirine bağlamayı başaran en derin ve köklü duygudur. Onun varlığı, bulunduğu yere sadece saflık, tutku, ihtiras getirir ve bu iki insan becerebilirse, aşkı sevgiye dönüştürecek güce sahiptir.
Olmadığında ise bu, aşkın suçu değildir. Yaşadığın her kötü olayın ardından suçu aşka atmak ise, hayatı kucaklamaktan uzak duran ve hayatında yaptığı her şeyin bedelini başkalarına ödetmek kolay yolunu seçenlerin işidir.
Ayrılıklar aşkı silmez, tam tersi güçlendirir……
Bu Kategoride: Varsayılan
Gösterim 914  Yorum 3  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 3

Yorumlar

  1. Avatarı yok
    Kavuşturmaz ama güçlendirir.
    Gerçek aşksa eğer.
    Çok doğru bir tesbit. Teşekkürler
     
    Ziyaretçi 25 Mart 2014 22:39
  2. adsız - avatarı
    kim bilir belki kavuştururda
     
    adsız 25 Mart 2014 22:57
  3. Avatarı yok
    Alıntı
    adsız adlı kullanıcıdan alıntı

    kim bilir belki kavuştururda

    Kişi kendini iyi bilir..Bu kavuşturma olsada kaldığı yerden olmaz bir daha.
    insan bunu unutmamalıdır hiç bir zaman.
     
    Ziyaretçi 25 Mart 2014 23:47