Mesih daha dünyaya inmemiştir bu 1.henüz Kıyamet alametlerinin bir kısmı gerçekleşmiş değildir.
Geçmiş dönemlerde de olduğu gibi yani peygamber efendimiz (s.a.v) zamanında da sapkınlıklar vardı.. sırf müslümanlara has bir teori değil bu .. tüm zamanlar içerisinde sahte mesihler sahte peygamberler türemiştir.. Buradan farklı bir bakış açısı ile yaklaşırsak kötüyü görmeden iyinin kıymetini- değerini bilemeyiz.. madem kötü olmayacaktı Allah (c.c) şeytanı neden yarattı ? demek ki dünya üzerinde herşeyin zıttı -olumsuzu var .. Biz müslümanlara bunu en güzel şekilde ayırt etmek düşer..
Daha fazla yazmaya lüzum var mı bilmiyorum. Bu tespitlerin karşısında nasıl bir savunma yapılır onu da bilmiyorum. Sanırım kader diyip geçmek en kolayı olacaktır. Nede olsa kader, İmân’ın şartlarından biri ve biz kadere inandığımız için rahatlıkla uyuşturucu kullanıp, alkol komasına girip, küçük bir kıza tecavüz ettikten sonra öldürüp, cesedi bir çöp tenekesine atabiliriz. Öyle ya, kaderin önüne geçilmez. Kaderimizde olmasaydı yapmazdık tüm bunları değil mi?
Bu arada aklıma gelmişken, tutuklandıktan sonra Cem Garipoğlu’nun kimliğine de bakmışlar. Onun da bağlı bulunduğu din yerinde İslam yazıyormuş. E Müslüman’ız Elhamdülillah.
Diyorsun .. bu konuda ben de katılmıyorum sana ve efe 'nin söylediklerinde hak buluyorum.. her kimliğinde dini islam yazan müslüman mıdır sence? Efendimiz (s.a.v) döneminde de münafıklar vardı.. müslümanız deyip de içte farklı olan.. Bu durumdan yola çıkarsak günümüz de de modern ; din hanesinde islâm yazan bir sürü müslüman görünen münafık var .. Bu sıraladığın şeyleri yapan müslüman olamaz.. ya da müslümanım diyemez.. Bilinçli kesimin yani bu bilince varan kişilerin daha uyanık olması müslüman kimliğini hakkı ile taşımak isteyenin de dine hizmet etmesi gerekmez mi ?
Bir anlamda düşüncelerine katılıyorum ancak.. Türkleri özellikle de müslüman kimliğini çok acımasız eleştirdiğini düşünüyorum.. Bahsettiğin gerçekler yine de dünya bazında ele alınmalı.. Biliyorsun ki ahir zamanda İslam dini büyük hızla yayılmaya başlayacak..Ve yüce Mevlâm İslâm dinini yeryüzüne hakim kılacak.. bir de bu açıdan ele alarak konuya geniş bir bakış açısı getirmeni dilerim : )
Bu konudaki çalışmalarını daha güzelleştirmek adına yapıcı eleştriler olarak algıladığını düşünüyorum
teşekkürler : )
Saygılarımla..