Artık iyice yaşlanmıştı,bunu kapıya çıkmaya çalışırken açıkça anlayabiliyordu.Titreyen elleri,yalan yanlış gören gözleri ve hayat arkadaşının yanında olmayışı hepsi yaşlandığının gözle görülür kanıtlarıydı.
Takma dişlerinden hoşnutsuzca ağzını hareket ettirdi,bastonunu alıp titrek hareketlerle ucunu yere değdirdi ve bir adım attı.70li yaşlarında bir beyefendiydi,gençliğinde herkes onun yerinde olmak isterdi,uzunca bir boyu vardı.Geçmişten sıyrılan düşünceleri kamburlaşmış bedeninde yeniden . . .
~EdebiyatKırıntıları~
QATİL_benn 21 Haziran 2015 21:54
Şimdi;
utançtır,tanelenen sarışın çocukların başaklarında.
Ovadan;
gözü bağlı bir leylak kokusu,ovadan çeviriyor o küçücük güneşimizi.
Taşarak evlerden taraçalardan,gelip sesime yerleşiyor.
Sesimin esnek baldıranı,sesimin alaca baldıranı.
Ve kuşlara doğru
fildişi: rüzgarın tavrı.
Dağ: güneş iskeleti.
Tahta heykeller arasında denizin yavrusu kocaman.
Kan görüyorum,taş görüyorum,bütün . . .
utançtır,tanelenen sarışın çocukların başaklarında.
Ovadan;
gözü bağlı bir leylak kokusu,ovadan çeviriyor o küçücük güneşimizi.
Taşarak evlerden taraçalardan,gelip sesime yerleşiyor.
Sesimin esnek baldıranı,sesimin alaca baldıranı.
Ve kuşlara doğru
fildişi: rüzgarın tavrı.
Dağ: güneş iskeleti.
Tahta heykeller arasında denizin yavrusu kocaman.
Kan görüyorum,taş görüyorum,bütün . . .
\*AnıDefteri*/
QATİL_benn 20 Haziran 2015 22:31
Bir gelirmisin? Sorusu hiç bu kadar ahenkli gelmemişti kıza,gözleri parıldadı,dolgun dudaklarında hayatını unutmuşçasına bir gülümseme belirdi.İtaatkar fazlasıyla hoşnut,oğlanın peşine takıldı,heyecanlıydı nefesi hızlanmış başı dolanmıştı.
Oğlanın peşinden,karşılıklı sıra sıra dizilmiş olan ağaçların bulunduğu yola gelmişlerdi,neden gelmişlerdi-neden oğlan kendisiyle konusmuyordu?
Birden oğlanın durup dönmesiyle çarpıştılar,düşmemesi için birbirlerine tutunmaları ikisininde nefeslerini . . .
Oğlanın peşinden,karşılıklı sıra sıra dizilmiş olan ağaçların bulunduğu yola gelmişlerdi,neden gelmişlerdi-neden oğlan kendisiyle konusmuyordu?
Birden oğlanın durup dönmesiyle çarpıştılar,düşmemesi için birbirlerine tutunmaları ikisininde nefeslerini . . .