Arama

Arılar nasıl bal yapar?

Güncelleme: 22 Mart 2013 Gösterim: 13.143 Cevap: 2
kayamel - avatarı
kayamel
Ziyaretçi
29 Temmuz 2009       Mesaj #1
kayamel - avatarı
Ziyaretçi
Bal arıları bal yapmak için nektar kullanırlar. Nektar % 80 su ve bir çeşit şeker karışımıdır. Eğer bir hanımeli çiçeğini gövdesinden çektiyseniz çiçeğin ucundan damlayan akıcı sıvıyı görmüşsünüzdür işte bu nektardır.

Sponsorlu Bağlantılar
Arılar çiçeklerdeki nektarı toplamak için kamışa benzer tüp şeklindeki uzun dillerini kullanır ve bu nektarı karınlarında tutarlar. Arıların aslında iki adet karınları vardır. Bunlardan biri nektarı toplamak için kullandıkları diğeri ise normal olanıdır. Arıların nektarı tuttukları karınları 70 mg nektar barındabilir ve tamamıyla dolduğunda ise arının kendisi kadar ağırlık yapar. . Arıların nektarı depoladıkları karınlarını doldurmaları için 100 ile 1500 arasında çiçeğe konmaları gerekmektedir.

Bal arıları kovana dönerler ve topladıkları nektarı diğer işçi arılara aktarırlar. İşçi arılar bal arılarının karınlarındaki nektarı ağızlarıyla emerler. Bu arılar nektarı yarım saat boyunca çiğnerler. Bu süre içinde enzimler nektarın içindeki şekeri basit şekere dönüştürürler böylece hem arılar için sindirilebilir hale gelir hem de kovan içinde bakterilere karşı korunmuş olur. Bu aşamadan sonra arılar nektarı suyun buharlaştığı ve koyu şurubun oluştuğu peteklere dağıtırlar. Arılar nektarı kanatlarını yelpaze gibi kullanarak daha çabuk kuruturlar. Bal yeteri kıvama geldiğinde arılar petekte bulunan altıgen hücreleri balmumu ile kapatırlar. Artık bal tüketilene kadar burada saklanır. Msn Disappointed ne muhteşem bir çalışma Tender
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
LaSalle - avatarı
LaSalle
Ziyaretçi
23 Eylül 2011       Mesaj #2
LaSalle - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

arılar nasıl bal yapar

Arı Nasıl Bal Yapar?

Sponsorlu Bağlantılar
Bal arıları bal yapmak için nektar kullanırlar. Nektar % 80 su ve bir çeşit şeker karışımıdır. Eğer bir hanımeli çiçeğini gövdesinden çektiyseniz çiçeğin ucundan damlayan akıcı sıvıyı görmüşsünüzdür işte bu nektardır.

Arılar çiçeklerdeki nektarı toplamak için kamışa benzer tüp şeklindeki uzun dillerini kullanır ve bu nektarı karınlarında tutarlar. Arıların aslında iki adet karınları vardır. Bunlardan biri nektarı toplamak için kullandıkları diğeri ise normal olanıdır. Arıların nektarı tuttukları karınları 70 mg nektar barındabilir ve tamamıyla dolduğunda ise arının kendisi kadar ağırlık yapar. . Arıların nektarı depoladıkları karınlarını doldurmaları için 100 ile 1500 arasında çiçeğe konmaları gerekmektedir.

Bal arıları kovana dönerler ve topladıkları nektarı diğer işçi arılara aktarırlar. İşçi arılar bal arılarının karınlarındaki nektarı ağızlarıyla emerler. Bu arılar nektarı yarım saat boyunca çiğnerler. Bu süre içinde enzimler nektarın içindeki şekeri basit şekere dönüştürürler böylece hem arılar için sindirilebilir hale gelir hem de kovan içinde bakterilere karşı korunmuş olur. Bu aşamadan sonra arılar nektarı suyun buharlaştığı ve koyu şurubun oluştuğu peteklere dağıtırlar. Arılar nektarı kanatlarını yelpaze gibi kullanarak daha çabuk kuruturlar. Bal yeteri kıvama geldiğinde arılar petekte bulunan altıgen hücreleri balmumu ile kapatırlar. Artık bal tüketilene kadar burada saklanır.


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Mart 2013       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arılar da tıpkı bizler gibi ağaç tiplerine kovanlarını yaparlar.Kovanı yapmak için 1 hatta 1,5 yıl sürebilir.Sonra çiçeklerden bal özü nektarı toplayıp doğruca kovana giderler.Nektar ve bal arıların doyulur yemeğidir. Arılar bazen çok çalışkan olurlar.Bu sayede kovanda 1 saatte 2 peteği doldururlar.Petekleri nektar ve bala ayırırlar.
Ayrıca öğünlerinde balı ihmal etmeyen tek arı işçi arıdır.

Benzer Konular

29 Nisan 2012 / Misafir Cevaplanmış
26 Şubat 2013 / Misafir Soru-Cevap
22 Kasım 2010 / Misafir_Ece Taslak Konular
20 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Soru-Cevap