Arama

Boğa Burcu ve Aşk

Güncelleme: 8 Ekim 2009 Gösterim: 8.191 Cevap: 4
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2008       Mesaj #1
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
Boğa ilgi duysa bile karşısındaki insana bunu belli etmesi oldukça uzun zaman alabilir. Boğalar oldukça sabırlı insanlardır. O'nunla beraber olmak için, sabırlı ve sakin olmayı öğrenmek gerekir.
Boğa ile ilişkide genellikle inisiyatif kullanacak olan "karşı taraf" olmalıdır. Bir Boğa birlikteliği başlatabilmek için, karşısındaki insanın açıkça O'nunla birlikte olmaktan zevk aldığını ifade etmesini bekler. Bir restaurantta verilen randevu, ortamın ve yemeklerin hoş olması, ilk aşamanın kolay ve olumlu geçmesinde önemli rol oynar.
Sponsorlu Bağlantılar

Evdeki buluşmalarda, güzel yemekler, değerli objeler, çiçekler ve mumlar, bir de romantik müzik, Boğa'nın derinden etkilenmesini sağlayacaktır. Lükse ve maddi değerlere düşkün Boğa, kendisinin hiç bir şeyin aslında ona layık olmadığını hissettirildiğinde, uzun süreli bir ilişki için ikna olmaya başlar. Kuvvetli iradesi ve saklı kalmış espri yeteneği ile Boğa'nın insana huzur veren bir yapısı vardır. Ancak belirsizlikler ve ani değişiklikler ilişkinin yara almasına neden olur.

Boğa bağlılığından ve sadakatinden hiç şüphe duyulmayacak bir partnerdir. Birlikte olduğu insanı her an her yerde kalbinden ve aklından çıkarmayan, aşkını ilk günki kadar taze tutabilen nadir burçlardan birisidir Boğa. Boğa insanı aslında oldukça ihtiraslı ve duygusal bir yapıya sahiptir ve buna değer veren insanlarla beraberken dolu dolu yaşayabilir.

Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
2 Temmuz 2009       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Boğa Burcu Temmuz Ayı Aylık Yorumu

Sponsorlu Bağlantılar
Aşk ve İlişkiler

Temmuz ayında aşk hayatınızla ilgili konularda etkili olacak enerjilerinize geçmeden önce, hepinize pozitif enerjili, güven dolu, mutlu bir ay geçirmenizi diliyorum. Öncelikle ele alacağımız enerjiniz, ciddi ilişki, evlilik ve uzun süreli beraberlik evinizin yöneticisi olan Mars gezegeninin burcunuzdaki seyridir. Ardından aşk, flört(kısa süreli beraberlik)evinizin yöneticisi Merkürün Yengeç ve Aslan burcundaki seyrini ele alacağız.

31 Mayıs – 11 Temmuz tarihleri arasında burcunuzda ilerleyecek Mars gezegeni, partnerinizin belirteci olarak önem taşıyor. Astrolojik olarak, siz Boğaların evlilik evinizin burcu Akrep olduğundan, bu evin yöneticisi Mars gezegeninin tüm transitleri, ilişki konusunda yaşanabilecek gelişmelere ışık tutar. Bu yüzden aylık yorumlarda özellikle üzerinde durulması gerekir. Mars gezegeni bu tarihler arasında burcunuzda ilerlediğinden doğal olarak sizler açısından ilişki anlamında önemli ve olumlu bir seyir olarak göze çarpar. Mars gezegeni isteklerimizi ele geçirme ve bu istekler için verdiğimiz mücadeleyi gösterir. Buradan anlıyoruz ki, sizler bu tarihler arasında kendi istekleriniz konusunda oldukça kararlı ve sağlam adımlar atmak taraflısı olabilirsiniz.

Kararlılık dediğimiz zaman, eğer yaşadığınız ilişki konusunda bir sorununuz yoksa, çift olarak düzgün seyirli bir beraberlik yaşıyorsanız, bu enerji ileriye dönük düşünmeniz, özen ve gayretle beraberliğinizi sürdürmeniz anlamına gelebilir. Karşınıza çıkan engellerle her türlü şekilde mücadele edebilir, sağlam, güçlü ve kararlı bir şekilde hayatınıza bir yön çizebilirsiniz. Eşinizle yakından ilgilenebilir, sizi daha iyi tanıması için ona olanak tanırsınız. İlişkinizle ilgili her türlü sorumluluğu seve seve kabul eder, hatta size söylenmese de, siz ne yapacağınızı iyi bilirsiniz. Bu seyir yaklaşık iki yıllık bir planın da göstergesi olabilir. Gayet iyi anlaşıyorsunuzdur ve iki yıl sonra evlenmek için karar alabilirsiniz. Evliyseniz eşinizle iki yıl içinde gerçekleştirmeyi düşündüğünüz bir planlamada bulunabilirsiniz.


Eğer yeni tanışan bir çiftseniz, öncelikle birbirinize zaman tanımanız mümkündür. Özellikle sizin gibi sağlam adımlar atmaktan hoşlanan biri bu dönemde karşısına çıkacak kişiden oldukça etkilenir. Çünkü Mars tutkunun, kararlılığın simgesidir. Bu önemli bir beraberliğin ilk start zamanı olarak dikkat çeker. Fakat yine de, dikkatli adımlar atmanız yerindedir. Çünkü Venüs gezegeninin İkizler burcunda ilerlemesi, ilişki konusunda iki yönlü düşünmeniz anlamına gelebilir. Yani tutkuyla bağlandığınız kişi hakkında net bir düşünceniz olmayabilir. Bu nedenle zaman faktörünü es geçmemek lazımdır. Mars Boğa burcu seyirlerinde, size göre beraberliğinizde bir taraf kendinden gayet eminse ilişki çok daha sağlam yürüyebilir. Çünkü düzenleyici kişi olarak beraberlikte yaşanabilecek sıkıntılar karşısında dengeyi sağlar bu denge ilişkinin uzun ömürlü olması açısından değerlidir.

Mars gezegeni astrolojik anlamıyla sürgünde bir enerjidir. Yani istekler için beklemede kalmak, gerçekleştirmek için sabırlı olmak gerekir. Kaldı ki sizler zaten temkinlisinizdir. Bu durumda beraberliğin adını koymak için acele etmemek gibi bir tavır içinde olmanız mümkündür. Aynı şekilde partnerinizin de bu şekilde düşünen biri olabilir. Hani evlenmeden önce birkaç yıl bekleyen çiftler vardır. Benim anlatmak istediklerimle bu benzetme gayet iyi oturmaktadır. Bu seyir esnasında beraberlikler çabucak ciddiyete dönüşmeyebilir. Fakat şu var ki ilişkiye kısa süreli veya gelir geçer tarzda bakılmaz. Yani belli bir ciddiyet hakimdir. Amacınız sadece birbirinizi tanımak ve zamana göre hareket etmektir.

İlişkisinde sorun olan evli çiftler veya uzun süredir beraber olanlar bu enerji altında, problemleri konusunda ortaklaşa hareket etmeleri halinde, mantıklı çıkarmalarda bulunabilir, el birliği içinde ilişkilerini düzene koyabilirler. Dönemi huzurlu geçirmenin sırrı kararlılıkta yatmaktadır. Yani amacınız beraberliğinizi sürdürmekse o zaman problemlerin üstesinden gelmek kolaydır. Yok değilse her iki tarafın da inatçılık göstermesi ve haklılık konusunda diretmesi mümkündür. Tabi ki bunun kimseye pek bir faydası olmaz. Bu tarihler arasında yöneticiniz Venüsün para evinde ilerliyor oluşu gösteriyor ki, problemlerin altında maddiyat konusu önemli bir paya sahip. Ekonomik kriz veya iş sorunları nedeniyle tetiklenen sıkıntılar bunlara neden olabilir. burada yapılması gereken, birbirinize omuz vererek bugünleri aşmaktır.

4 Temmuz – 18 Temmuz tarihleri arasında aşk evinizin yöneticisi Merkür gezegeninin Yengeç burcu seyri ise daha farklı yansımalar taşıyan bir enerji olarak dikkat çekiyor. Bu tarihler arasında sahiplenme, koruma ve kollama içgüdünüz fazlasıyla ön planda olacağından, konuşmalarınızla, zihinsel olarak üzerinde en fazla durduğunuz nokta güvenlik olgusudur. Yani yaşadığınız ilişki sizin açınızdan ne kadar güven dolu, karşınızdaki kişi ne kadar güvenilir. Bu soruların mutlaka cevap bulması gerekiyor. Hatta kimileriniz sırf bu yüzden, bildik tanıdık çevrenizden biriyle ilişki kurmayı tercih edebilirsiniz. Yani, yabancı biriden ziyade, kendi çevremde bulunan kişi daha iyidir diye düşünebilirsiniz. Bazılarınızda bu durum daha geleneksel şekilde gelişebilir. Yani görücü usulüyle evlilik veya Bay Boğaların bizzat annelerinin bulacağı bir kişiyle evlenmeyi düşünmesi gibi.

Her Boğa aynı olayları yaşaması mümkün olmadığına göre bu süreçte yaşanabilecek bir başka gelişme, eskiyle alakalı bir kişinin yeniden hayatınıza girmek için size ulaşması anlamına gelebilir. Kısa bir seyir olduğundan açıkçası bu beraberliğin kalıcılığı konusunda iyi düşünmek lazımdır. Bu süreçte karşınıza çıkabilecek kişiden etkilenmeniz gayet kolaydır. Çünkü duyarlılık oldukça yüksektir. Zihinsel olarak hassasiyetiniz gayet yoğundur. Özellikle kendi ayakları üzerinde duran kişiler fazlasıyla ilginizi çekebilir. Bayan Boğalar bu dönemde aile ve yakınlarıyla iletişimde bulunmaktan zevk alabilirler, Bay Boğalar ise anneleri ve eşleriyle. Özellikle evli Boğalar bu süreçte evleri ve ailelerine kol kanat gerebilirler. Bu sürecin bir başka yansıması, geçmiş, bitmiş fakat bilinçaltınızda iz bırakmış kişilerle yapacağınız konuşmalardır. Yani birden bire eski sevgilinizin sizi araması onunla bir araya gelmeniz mümkündür. Fakat bu eski sorunları deşmekten veya tekrar başlamanın mümkün olmadığını görmenize de neden olabilir. Yalnız bu kişiye karşı şefkat duygunuz yüksek olduğundan kırmaktan da çekinebilirsiniz.

Bu dönemin bir başka etkisi, size yakın olan kişilerin duygularıyla aynı biçimde düşünmeye meyilli oluşunuzdur. Hassasiyetiniz yüksektir. Özellikle ilişkinizle ilgili mevzularda, karşınızdaki kişinin size duyduğu hisler olumlu veya olumsuz mu bunları kolaylıkla algılayabilirsiniz. Konuşmasındaki veya davranışlarındaki en ince ayrıntıyı bile farkedebilirsiniz. Bu durum özellikle yeni tanışmalarda sizi koruyucu bir kalkan gibidir. Eğer rahatsız edici bir durum seziyorsanız, evli veya uzun süreli bir ilişkiniz olsun farketmez hemen kendinizi geriye çekebilirsiniz. Çünkü kendinizi güvende hissetmezsiniz. Bu tarihler arasında duygular oldukça derinleşir. Sevgilinizin veya eşinizin size olan duygularını merak eder, hatta bunu kafanıza fazlasıyla takabilirsiniz. Benim önerim özellikle bu süreçte biraz daha mantıklı düşünmeye çalışmanızdır. Bu enerji altında karşınıza çıkması muhtemel yeni kişinin Balık, Akrep, yengeç, boğa, başak, oğlak burcu özellikleri taşıması mümkündür. Bir başka anlatımla, bu burçlardaki kişileri kendinize daha yakın hissedebilirsiniz. Aradığınız duygusallıksa yengeç, tutarlılıksa boğa, oğlak, cinsellikse Akrep, sizin gibi değişken olsun istiyorsanız balık, başak en uygun eş adayları olarak sıralanabilir.

18 Temmuz -3 Ağustos arasında Aslan burcunda ilerlemeye başlayacak ilişki evinizin yöneticisi Merkür gezegeni yukarıdaki sürece göre, aşk hayatınızla ilgili konularda bencil düşünmenizi sağlayıcı bir enerji olarak önemlidir. Sabit fikirlilik verebilir. Yani değerleriniz ve güvenliğiniz söz konusu olduğunda benim dediğim doğru şeklinde tavırlar içine girmeniz mümkündür. İlişki konusunda son sözü de ilk sözü de söyleyen ben olmalıyım diyebilirsiniz. Size göre, siz hiçbir zaman hata yapmayan birisisinizdir. Sizi eleştirmesini anlamanız mümkün değildir. Onu dinlemek yerine, sadece kendi konuştuklarınızı duyabilirsiniz. Sanki krallığınızı veya kraliçeliğinizi ilan etmiş gibisinizdir. Bu durum doğal olarak aşk hayatınızla ilgili konularda sorunlara yol açabilir. Yani sizin gibi düşünmeyen sevgiliniz buna itiraz edebilir. Problemlerin halledilmesi aşamasında, egonuz ön planda olduğundan, tarafsızlık ortadan kalkar. Bu ise, çözüm bulmak yerine, yeni bir sorunun oluşmasına sebebiyet verebilir. Benim önerim öncelikle sabit ve dar bakışlı düşünmek yerine, durumları geniş açıdan görmeye çalışmanız ve aşkta iletişimi ön planda tutmanızdır. Tarafsız düşünmek, yapıcı olmanızı sağlayacağından tabi ki sorunların çözümünde birbirinize kulak vermeniz de kolaylaşacaktır. Kısaca bu dönemde ılımlı hareket etmekte fayda vardır. İlişkisi olmayanlar açısından bu enerji, yeni bir aşk yaşamaya olan ihtiyacınızın göstergesidir. Fakat geçmişte yaşadığınız tecrübeler gözünüz korkuttuğundan ve yapı olarak maceracı bir insan olmadığınızdan hemence bir ilişkiye girmeniz zor olabilir. Bir başka yansıma, eski veya devam etmekte olan fakat henüz adı konmamış bir ilişkinin üzerinizdeki etkisidir

Alıntı: Kaliteli Hayat

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
7 Ağustos 2009       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Boğa Burcu Ağustos Ayı Aylık Yorumu
Aşk ve İlişkiler

Sevgili Boğalar, ilişki anlamında Ağustos ayında iki enerjinin etkinliği göze çarpıyor. Birincisi aşk evinizden direkt olarak geçişini yapacak Merkür gezegeninin Başak burcu seyri, ki bu enerji flört ve kısa süreli beraberlikler hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlayacak. İkinci enerjimiz ise ciddi ilişkiler evinizin yöneticisi olan Mars gezegeninin İkizler burcundaki seyri. Öncelikle birinci enerjinizden başlayalım.

4 Ağustos-25 Ağustos tarihleri arasında aşk evinizde ilerlemesini sürdürecek Merkür gezegeni, yöneticisi olduğu Başak burcunda seyrini sürdürecek. Merkür astrolojik olarak konuşma ve algılama, başkalarıyla bağlantı kurma ve mantık olgularıyla birebir alakalıdır. Özellikle Başak burcunda ilerleyişi duygu dünyamızla ilgili konularda daha zeki ve daha bilinçli düşünmenizi sağlayıcıdır. Bildiğiniz gibi 2007 yılından beri aşk evinizin Satürn geçişine ev sahipliği yapmakta. Bu durum aşka bakış açınız donuklaştırmış, yavaşlatmış hatta yaşanan bazı aşklar nedeniyle sizi yormuş olabilir. Merkürün bu tarihler arasında Satürnle beraber aşk evinizde kolkola gidecek oluşu, doğal olarak sözel ifadenizin ciddileşmesi anlamına geldiği gibi, kusursuzluğa verdiğiniz önemin de göstergesidir. Yani aşk hayatınızla ilgili konularda titizlik ve dikkat, detayların üstünde durulması söz konusu olabilir. Bir Boğa zaten aşk konusunda her zaman sağlamlıktan yanadır.

O gelir geçer aşkların insanı değildir. Güvenlik ve değerlerine önem veren bir kişi olduğu için, aşk gibi bir duygunun kendisini esir almasına izin vermez. Bu nedenle Boğaların aşkı uzun ömürlüdür. İşte bu nedenle Merkürün Başak burcu seyri onun mükemmele olan tutkusunun iki misli artması anlamına gelir. Merkür Başak burcu geçişlerinde aşk konusunda yararlı ve yararsız, gerekli ve gereksiz gibi tanımlamalar ön planda olabilir. Yani karşınıza çıkacak kişinin size olan yönelişini en ince ayrıntısına kadar inceleyeceğiniz gibi, bu aşkın size olan artı ve eksilerini kolaylıkla analiz etmeniz mümkündür. Zaten süreç başlamadan bir hafta kadar önce bu bakışın etkisi kendini hissettirmeye başlar. Ben bu sürecin siz Boğalar için aşk konusunda açık, özlü, uyanık ve akıllı davranacağınızı ve davranış olarak ölçülü bir tavır içinde olacağınızı söyleyebilirim. Yani bu tarihler arasında Boğayı cezbetmek, onu aşka davet etmek zor gözüküyor. Çünkü ona yaklaşan bir kişiyi epeyce terletecektir. İkinci enerjimiz ciddi ve uzun süreli ilişkileri daha fazla ilgilendirmekte. Yani evli olanlar veya uzun süredir birlikte yaşayanlar bu enerjinin daha fazla etkisinde olabilirler.

12 Temmuz-25 Ağustos tarihleri arasında İkizler burcunda ilerlemesini sürdürecek olan Mars gezegeni geçtiğimiz aydan bu yana içten içe etkisini sürdürmekte. Bu enerji, güçlendirici diğer faktörlerle birlikte ciddi ilişkinizi maddi ve manevi anlamda mercek altına almanızı sağlayan ikinci bir kuvvet olarak göze çarpıyor. Yani aşk konusunda nasıl kusursuzu arıyorsanız, evliliğinizde veya uzun süreli ilişkide de aynı şekilde aklınızı kullanabilme, mantık süzgecinden geçirerek kategorize etme gücüne sahipsiniz. Öncelikle evlilik ve uzun süreli bir beraberlik konusunda bir Boğa daima aklı selim düşünmekten yanadır. Bu tarihler arasında partnerinin maddi gücü, değerlerine gösterdiği özene dikkat edecek ve onu gözlemlemek isteyecektir. Yani kendi ayakları üstünde duramayan veya problemler karşısında uygun çıkış yolları bulamayan bir kişiyle beraberse doğal olarak tepkisel davranması mümkündür. Mars istek gücümüz ve ele geçirme kabiliyetimizdir. Haritamızda Mars zayıf enerjiler altında ise, mücadele etmek yerine herşeyi olduğu gibi kabullenmeye razı oluruz. Kazanmak için üstüne gitmemiz mümkün değildir.

Mars İkizler burcu seyir zamanlarında, iki yönlü düşünme, iki yönlü hareket etme, iki olasılığı birden göz önüne alma veya aynı anda iki seçeneği değerlendirmek isteği ön plandadır. Mars evlilik evinizin yöneticisi olduğu için doğal olarak partnerinizin beraberliğe bakış açısını ve tavırlarını anlamamızda da etkilidir. Bu enerji gösteriyor ki partneriniz bu tarihlerde, maddi ve manevi kazanç, değer konularına fazlasıyla odaklıdır. Bu yüzden istemeden de olsa, mesafeli hatta bazen buz gibi soğuk davranabilir. Güvencesini fazlasıyla önemsediği bir zaman aralığıdır. Çelişkili tavırlar sergileyebilir. Aklı ve diliyle harekete geçebilir. Yani bazı durumlar kafasında tam olarak yerine oturmadığında bunu sözel olarak ifade etmek isteyebilir. Aynı şekilde bu dönemde siz de kendinizi güvende hissetmek istersiniz. Açıkçası ilişkideki sorunlardan ziyade maddesel güvence, iş girişimleri veya kazancınızla alakalı konular daha fazla gündeminizdedir. İlişkisi düzgün seyirde gidenler bu süreçte birbirlerini destekleyerek, birbiriyle konuşarak güç bulmaya çalışabilirler. İlişkisi olmayanlar bu tarihler arasında, aktif kimlikte, akıllı, parasını kazanmayı bilen, kendisine destek olabilecek bir kişinin özlemini duyabilirler. Karşınıza çıkacak kişi, sizden oldukça farklı yapıda biri olabilir. Hem zekidir hem de çıkarları konusunda oldukça hassastır. Onu belli bir kategoriye sokmak zor olabilir. Çünkü kararlı gibi durmaktadır. Fakat aynı anda iki türlü hareket etmesi mümkündür. Bazen oldukça aktif bazen de sadece konuşan ama ortaya bir şey koyamayan yapıda biri olabilir. Zeki konuşmaları vardır. Diliyle sizi etkilemesi mümkündür.

1 Ağustos-26 Ağustos tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerleyecek yöneticiniz Venüs Gezegenin seyri üst paragraflarda izah etmeye çalıştığım yansımalara göre çok daha farklıdır. Aklınız, beraberlik konusunda gayet mantıklı şekilde düşünmekten yana iken, ilişki kurma biçiminiz tamamen duygusaldır. Sahiplenilmeye, korunmaya ve kollanmaya olan ihtiyacınız yoğundur. Duygulara dayalı bir ilişki özleminiz vardır. İlişkisi sağlam olarak devam edenler açısından bu enerjinin anlamı, birbirinizle kuvvetli bir bağlantı kurarak, maddi ve manevi açıdan geleceğinizi garanti altına almak amaçlı hareket etmeniz demektir. Sevgiyle birbirinize sarılır, sorunlara birlikte göğüs gererek, mantıklı çıkış yolları bulmaya çalışırsınız. Bu arada sevdiğiniz kişi göz bebeğiniz gibidir. Beraberliğinizde bağımlılık olgusu ön plandadır. Uyum ve bütünlük içinde dönemi geçirmeniz mümkündür. İlişkisinde sorun olan Boğalar bu dönemde, bir yandan beraberliğiniz hakkında akıllıca ve gerçekçi bir şekilde düşünmeye çalışırken Venüs gezegeninin Yengeç burcu seyri nedeniyle kopmakta zorlanabilir, alışkanlıklarınızın peşinden gidebilirsiniz.

Oysaki yapılması gereken gerçekçi düşünmektir. Kimileriniz bunu başarabilir bazılarınız ise yine alışkanlıklarınızın esiri olursunuz. Yani aklınız git derken yüreğiniz kalmanız gerektiğini söylüyor gibidir. Ne kadar mantıklı düşünmeye çalışsanız da, bağlılığınız yoğundur. Bu yoğunluk, kolayca etkilenmenize neden olmaktadır. Aslında birlikteliğinizin çıkmazlarının siz de farkındasınızdır. Aradığınız sıcak bir yuva, sevgi ve şefkattir. Durum böyle olunca gerçeklerin farkında olan siz, yine geçmişin gölgesi altında yönelişlerde bulunabilirsiniz. Fakat şu bir gerçek ki, bir Boğa gerek doğal yapısı, gerekse bu dönemde iletişimsel konularda ve mücadelesinde mantıklı hareket etmesini sağlayan enerjilerle çevrili olduğundan, problemli ve sorunlu ilişkisi hakkında gerçekçi düşünmeyi başaracak kadar iradeli bir kişidir. İlişkisi olmayanlar ise bu dönemde güçlü duygusal bağlar kurmaktan, sürdürmekten fazlasıyla hoşlanırlar. Bayan Boğalar maddi ve manevi anlamda güçlü erkeklere, Bay Boğalar ise aynı şekilde sahiplenici, koruyucu sevgi ve şefkat dolu bir kadına arzu duyabilirler. Akıl maddi konularda savaş verirken, yürek sevgiyle sarıp sarmalayanları istiyor gibidir. Bu bakış açısı ne kadar baskın duruyor gibi olsa da, karşınıza birinin çıkması halinde mantığınızı devrede tutmanız mümkündür. Kimileriniz için bu dönem daha da özel bir durumun göstergesi olabilir. İlişkiniz çoktan bitmiştir. Hatta herkes yoluna gitmiştir bile. Fakat tarihler 1 Ağustosu gösterdiğinde başlayan Venüs Yengeç burcu seyri garip bir şekilde tekrar karşılaşmanız veya bir şekilde ilişkinin tekrar gündeme gelmesi anlamı taşıyabilir.

Peki bu durumda ne yapılmalıdır. Herşeyden önce şunu söylemeliyim ki, bu enerji kısa bir yansımadır ve açıkçası Ay denetiminde olduğu için duyguların değişkenlik arzetmesi gayet kolaydır. Ayrıca eski olan herşey, hatıralar, birlikte yaşanılanlar sizi öylesine etki altına alır ki tekrar eskiye dönüş yapmanız bazılarınız için gayet kolaydır. Fakat burada durup, gerçekçi bir şekilde düşünülmesi lazımdır. İşte bu gerçekçi düşünmeyi sağlayacak olan aşk evinizdeki Merkürün Başak burcu etkinliğidir. Çünkü eskinin tadı ne kadar etkileyici olsa da, gerçekler ışığında tatmin edici görünmüyorsa 25 Ağustos sonrası bitmeye mahkum demektir. Yalnız her iki taraf da, ayrılıktan ders aldıysa, hatalarını tamir etmişse, geçen süre zarfında eksiklerini görüp kendini geliştirmişse kader tekrar sizi bir araya getirmiş olabilir. Tabi ki bütün bunların kişisel anlamda nasıl gelişeceği ancak iki kişinin geçtikleri sürece, aralarındaki etkileşime ve eşleşim haritalarındaki uyuma bağlıdır. Fakat genel bu ilişkinin sürmesinin zor olacağını söyleyebiliriz.



Alıntı
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Eylül 2009       Mesaj #4
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Boğa Burcu Eylül Ayı Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

23 Ağustos-22 Eylül tarihleri arasında kısa süreli ilişkiler ve aşk evinizde transitini sürdürecek dünyamızın ısı ve ışık kaynağı Güneş, 18 Eylülde başlayacak Merkür gezegeninin geri hareketine kadar, aşk hayatınızla ilgili konularda meraklı, belirsizlik durumu varsa kuşkulu ve eleştirel bir tarzda düşünebileceğiniz anlamına gelmekte. Belki başka bir kişi olsa pek umrunda olmayacağı detaylar, bu dönemde sizin için oldukça önem arzedebilir. Gerçekçi bir şekilde karşınıza çıkabilecek kişiyi veya yaşadığınızı ilişkiyi analiz edebilir, yaşanan veya yaşanacak olayları tekrar tekrar gözden geçirmeyi, tercih edebilirsiniz. Özellikle ilişkisi olmayanlar gelişmeleri büyük bir dikkatle takip eder, tedbirli davranmaya çalışabilirler. Güneşin bu etkisi, burcunuzla uyumlu görünüm yaptığından, bu didiklemeler sizin için zorlayıcı değildir. Fakat karşınıza çıkabilecek kişi veya partneriniz açısından zorlayıcı olabilir. Doğal bir eleştirmen gibi, ayrıntılara titizlikle önem veren bu haliniz tabi ki güvenlik, sağlamlık ihtiyacınız nedeniyledir. Eğer karşınızdaki kişi bundan mutsuz oluyorsa sizinle konuşabilir ama eğer bunlar ona ters geliyorsa açıkçası bu sizin için pek önemli olmayabilir. Çünkü geçmişte yaşanılan deneyimlerden canınız yandı ise, yaptığınızın doğru olduğunu düşünmekten vazgeçmeyeceğiniz açıktır. Amacınız, yararlı olanla yararsızı, değerli olanla olmayanı ayırt etmektir. Yalnız size tavsiyem, bunun dozunu iyi ayarlamanızdır. Ortada bir şey yokken böylesi bir ince eleme sık dokuma, hayatın keyifli yanlarını geçirmenizin önünde set oluşturabilir. Nitekim bu enerjinin bitmesine dört gün kala başlayacak Merkür gezegeninin geri hareketi ister istemez incelemelerin aslında doğru olduğunun göstergesi gibidir.

18 Eylül-28 Eylül tarihleri arasında aşk evinizde etkili olacak Merkür gezegeninin geri hareketi, geçmişte yaşanan ve kafanızı oldukça karıştıran, çoktandır aklınızdan çıkmış bir aşk hakkında yeniden düşünmenizi sağlayıcı olabilir. Şimdi düşünceleriniz o günlere nazaran daha farklı olabilir. O kişiyle bir araya gelmeniz mümkün olabilir, karşılıklı konuşma imkanı bularak olayları çözüme kavuşturmaya ve eski sorunları, takıntıları düzeltmeye çalışabilirsiniz. Aşk hayatınızla ilgili mevzularda daha derin düşünebilir, içe dönerek herşeyi gözden geçirebilirsiniz. Bu dönemde öncelikle kendinizi analiz etmeniz ve özeleştiride bulunmanız faydalıdır. Bu gözden geçirme aşk konusunda geri planda oluşan hassasiyetlerin daha fazla farkına varmanızı sağlayabilir. Belki birçoğunuz aşka karşı isteksiz olabilirsiniz. Yani dışarıdan gelebilecek tesirler konusunda pek duyarlı davranmayabilirsiniz. Hatta iletişim kurmak yerine, var olan durumunuzu sürdürmek taraflısı davranabilirsiniz. Aşk hayatınızla ilgili konularda konuşmaktan zevk almayanlarınız da çoğunlukta olabilir. Eğer herşey yolunda gidiyorsa zaten Merkür geri hareketinin büyük bir sorun çıkarması enderdir.

Eğer sorunlar varsa bu noktada incelemelerde bulunmak, çatışmak yerine sakin bir şekilde düşünmek en faydalısıdır. Bu süreçte yalnız kalmaya fazlasıyla ihtiyaç duyacağınız günler olacaktır. Tabi ki siz bunları yaşarken diğer burçlarda geri hareketten farklı alanlarda nasiplerini aldıklarından bu sessizliğiniz büyük bir sorun çıkarmayabilir. Yalnız dikkat edeceğiniz husus, tuhaf davrandığınızı düşünmemeniz, yanlış anlaşıldığınız yönünde kendinize yüklenmemenizdir. Aksine kendinizi dinlendirmeli, aşk hayatınızda ters gittiğini hissettiğiniz konular üzerinde düşünmeye çalışmalısınız. Böylece daha düzgün bir aşk yaşamak veya daha düzgün bir şekilde kendinizi ifade edebilmek adına güç kazanabilirsiniz. Daha önce oluşmuş problemleri, bilinçaltınızda geçmişte yaşanan aşk sorunlarını mantıklı bir şekilde gözden geçirmek imkanı bulabilirsiniz. Bu dönemde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, karşınıza çıkabilecek yeni bir aşk karşısında temkinli olmaktır. Çünkü bu etki altında başlayan aşk, geri hareket sonrasında yanılmanız anlamına gelebilir. İlişkiyi sürdürmeli fakat bir söz altına girmemeli, partnerinizi yakından gözlemlemeye çalışmalısınız. Bu dönemde yaşanabilecek tersliklerde, bunların sizin için hayırlı olduğunu düşünmeniz, aradığınız cevapları iç sesinize kulak vererek çözümlemeye çalışmanız faydalı bir yöntemdir. Bu dönemde aşk konusunda ayrıntılara önem verin fakat bu bütünü görmenize engel olmasın. Gördüğünüz gibi geri hareket o kadar da büyük bir problem değildir. Yeter ki bu etkiyi kullanmayı bilelim.

Kaynak: Mynet
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
8 Ekim 2009       Mesaj #5
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Boğa Burcu Aylık Yorumu
Ekim ayına genel bakış:

Ekim ayı, yakın çevreniz başta olmak üzere ailevi konuların fazlasıyla ön planda olduğu görüyoruz. Mücadele gücünüz ve özgüveninizin zayıflığı nedeniyle huzursuzluk yaşamanız ve dengenizi sağlamakta zorlanmanız mümkündür. Aşk hayatınızla ilgili konularda mükemmeli yakalama arzunuzun yarattığı tedirginliği, bilinçli düşünerek ve gerçeklerin ışığı altında ilerleyerek kolaylıkla atlatabilirsiniz. Çalışma hayatınız ve zorunlu görevlerinizde ay sonuna kadar huzur ve güvenli olabilmeniz için ılımlı bir iletişimde bulunmanız ve karşıt görüşte olan kişilerle uzlaşmaya çalışmanız gayet yararlıdır. Ay ortasından itibaren ilişkilerde dengeyi kurabilmek kolay gözüküyor. Hatta bu dönem tutkuları yoğunlaştırıcı ve ilişkilerde partnerinizle olan paylaşımınızı güçlendiricidir.

Ekim ayının önemli ilk etkisi 4 Ekim tarihinde meydana gelen Dolunaydır. Bu dolunay, kimi zaman öfke patlamaları şeklinde tepkilere neden olabilir. Fakat bunları dışarıya yansıtmak zorlandığınız için kendi içinizde huzursuzluk yaşamanız mümkündür. Genel olarak ilişki konularında bencil tepkilerde bulunmak yerine isteklerinizle tepkileriniz arasındaki ince sınırı iyi ayarlamanız gerekiyor. Ay ortasına kadar devam edecek Venüsün Başak burcu seyrinde akıllı ve paylaşımcı düşünmek gayet faydalı. Bu sizi huzursuzluktan koruyabilir. 15 Ekim itibariyle Venüsün Terazi burcunda başlayan güçlü seyri altında ciddi ilişkilerde ve aşk hayatınızla ilgili meselelerde gayet olumlu bir süreç geçirebilirsiniz. 23 Ekim sonrası ise, tutkular ön planda.

Aşk ve İlişkiler

20 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında Başak burcunda ve aşk evinizde seyrini sürdürecek Venüs gezegeni siz Boğalar açısından gayet önemli. Venüs doğası gereği Başak burcunda düşük konumdadır. Yaşanılan veya yaşanılacak aşkı öylesine süzgeçten geçirir ve öylesine kategorize etmeye çalışırız ki, kimi zaman aşk, aşk olmaktan çıkar ve sanki bir görevmiş gibi görülmeye başlar. Huzur duygusu yerini huzursuzluğa, paylaşım duygusu bencilce didiklemelere dönüşür. Oysaki aşk bu türlü zorluk ve baskılara gelmeyecek kadar özgürdür. Bu sürecin yaklaşık 10 Ekime kadar sürecek bölümünde Merkürün güçlü Başak burcunda yer alışı, Venüsün ışığını yükseltici bir etki yaratır. Bu sayede ilişkimizi doğru şeklide analiz etmeye çalışabiliriz. Böylece ilişkisinde sorun olanlar bu dönemde öncelikle beraberliklerini şöyle bir çerçeve içine alarak anlaşmazlıkların kaynağına inebilirler. Neden anlaşmakta zorluk çektiklerini, bunun bireysel mi yoksa genel bir sorundan mı kaynaklandığını tespit edebilirler. Eğer problem ikiniz arasında ise, oturup konuşmalı, dürüst yüzleşmelerde bulunarak eksikleri, yanlışları gidermelisiniz. İşte bu yönde hareket etmenizde Merkür Başak enerjisi size destektir. İlişkisi olmayanlar açısından bu dönem, aşkta daha bilinçli seçimlerde bulunmanızı, huzur ve paylaşımı önemsemenizi, bildiğiniz gibi hareket etmek yerine kuracağınız ilişkide karşılıklı anlaşımı ön planda tutmanızı sağlayıcıdır. Bu tarihlerde yaş tahtaya ayak basmayacağınız için, karşınıza çıkacak kişi a dan z ye incelemeniz mümkündür. Bu inceleme ise gayet faydalı olup, güzelliklerin gözünüzü boyamasına izin vermeyerek bilinçli hareket etmenizi sağlayıcıdır. İşte bu dönemde başlayan ilişki mantık temeline dayandığı için tabi ki çok daha uzun ömürlü olabilir. En azından birbirinizi net bir şekilde tanımış olursunuz. İlişkisi mutlu seyreden çiftler açısından bu tarihler arasında doğal olarak büyük bir sorun çıkması söz konusu değildir. Bu dönemde ilişkilerinde akıllı paylaşımlarda bulunmaya devam ederler ayrıca birbirlerine hayati konularda destek vermeyi sürdürürler.

15 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında Venüs gezegeninin Terazi burcunda ilerlemeye başlamasıyla, tüm burçlar ama özellikle siz ve Teraziler çok daha olumlu bir enerjiyle sarmalanmaya başlarsınız. Çünkü Venüs Terazide yönetici ve uzlaşmazlıkları ortadan kaldırıcı güçlü bir yansımadır. Ayrıca Venüs sizin burcunuzun öz yöneticisidir. Bu nedenle Venüsün bütün seyirleri sizler açısından özel öneme sahiptir. Bir önceki paragrafta ilişkisinde sorun olanların Başak burcu etkisi altında düzenlemede bulunmaları gerektiğinden söz etmiştik. Venüs Terazi burcu seyrinde ise, bu düzenlemeler rayına oturmaya başlar. Günlük uğraşılar yönünden hareketlilik, partnerle uyumlu, iyi, güzel paylaşımlar ön plana çıkmaya başlar. Sağlıklı bir hayat ve güzel bir ilişki için yapılması gerekenler birlikte kararlaştırılır. Gerek siz ona, gerekse o da size karşı sorumluluklarının farkındadır. Aranızda problem yaratan ne varsa, birbirinizle bütünleşerek çözmeniz kolaydır. Hatta bu paylaşımlar yaşınız gereği hayatınızdaki zorunluluklar hangi öneme sahipse söz gelimi eğitim, iş, aile, para, sağlık gibi hepsinde birbirinize el vermeniz mümkündür. Yani sadece aşk değil yaşadığınız günlük hayatın içindeki herşeyde birbirinizin yanında olmanız kolaydır. Böylece ilk paragrafta sözünü ettiğimiz mücadelelerden yorgun düşen benliğinizi yine birbirinize dayanarak gidermeniz aranızdaki sevgi birliğinin yeniden kurulması açısından önem taşır. İlişkisi olmayanlar ise bu süreçte aynı ortamda bulundukları bir kişiyle yakın bir temas içine girebilirler. Yani aynı işyerinde veya okulda veya bir sağlık nedeniyle bulunduğunuz ortamda birisiyle tanışmanız mümkündür. Öyle durumlar oluşur ki, başka bir durumla uğraşırken, karşınıza çıkan kişi aşkta ilk kıvılcımı başlatabilir. Yani bulunduğunuz ortam aşka pek elverişli gibi gözükmese de birbirinizden hoşlanmanız mümkündür.

23 Ekim sonrası Güneşin Akrep burcunda seyrine başlaması, tutkuları canlandırıcı ve cinsel arzuları kamçılayıcı bir etkidir. Paylaşım olgusu ön plana çıkmaya başlar. Her iki kişi de aşkta gücünü kanıtlamak ve birbiri üzerinde etkili olmak ister. Enerjinizin düşük olduğu bu dönemde Venüs her ne kadar Terazi burcunda uzlaşmacı bir tutum içinde olmanızı sağlasa da, Güneşin karşıt evinizdeki seyri, partnerinizin sizin üzerinizdeki egemenliğinin işareti olarak gerilim yaratıcı olabilir. İlişkisinde sorun olan çiftler bu dönemin kendi içindeki sertliğini, birbirleriyle paylaşımlarını sürdürerek, kim haklı tartışmalarına girişmeden, uyumlu davranmaya çalışarak geçirebilirse gayet olumludur. Tam tersi durumda ise kişilik çekişmeleri, her iki tarafın da isteklerinin birbiriyle çakışması söz konusudur ki, oldukça sıkıntılar içerebilir. 7 Kasıma kadar bu çekişmeler Venüs Terazi burcu seyri altında bir şekilde önlenebilir. Fakat 7 Kasım sonrası durum zorlaşabilir. Benim tavsiyem, ilişkinizin niteliği ve aranızdaki sevgi bağının gücüne göre ayarlamalarda bulunmanızdır.



Kaynak: Mynet

Benzer Konular

18 Mart 2012 / The Unique Burçlar
22 Haziran 2013 / The Unique Burçlar
29 Ekim 2016 / yaralı Soru-Cevap
6 Kasım 2008 / The Unique Taslak Konular