Arama

İkizler Burcu Özellikleri

Güncelleme: 21 Mayıs 2014 Gösterim: 38.625 Cevap: 5
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2008       Mesaj #1
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
İkizler burcu insanları hızlı düşüncelerine uygun çabuk hareket ederler. Ayni anda birkaç işi birden yapabilirler. Onların adapte olamayacakları iş yoktur. Bu yüzden değişik karakterli olmaları ile tanınırlar. Bu yapılarını her zaman görebilmek mümkündür. Son derece neşeli ve mutlu oldukları bir anda, aniden mutsuz olabilirler.

Sponsorlu Bağlantılar
Çevreleri tarafından sürekli yanlış anlaşılabilirler. Herhangi bir konuda bilgileri az bile olsa, bunu çok iyi gizlemeyi başarırlar. Aksine; kulaktan dolma duydukları bilgileri öyle ustaca anlatırlar ki, dinleyenler onları o işin uzmanı sanırlar. Pratik zekalarıyla, çekici ve akıllıdırlar. Bu nedenle onları tanımlayan sözcük 'Düşünüyorum' dur. Fakat, bu düşünceleri hep yeni arayışlara doğru yönelmiştir. Bu yüzden uzun soluklu çalışmalar onları yorar.

Kendilerini iyi eğitmiş ikizler hoş ve zariflikleri ile yaşamı zevkli kılarlarken, eğitimsiz olanlar da yaşamı o kadar çekilmez hale getirirler. Kendi paralarına karşı tutumlu davranmalarına karşın, başkalarının paralarını kolayca harcayabilirler.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
22 Ağustos 2008       Mesaj #2
karayel - avatarı
Ziyaretçi
YIkizler
TIkizler
Sponsorlu Bağlantılar


Ikizler


Gezegen :Merkür
Grup:Hava
Uğurlu Renk :Sarı, açık mavi
Uğurlu Sayı:5
Uğurlu Taş:Akik, İnci
Uğurlu Gün :Çarşamba

İkizler Burcu Genel Özellikler
İkizler kişiliği her işe yatkın çift karakterli bir kişiliktir. Çabuk düşünürler, çabuk hareket ederler. Bir an neşeli bir an mutlu olabilirler ve başkaları onları anlamakta zorluk çeker. Bu burcu kapsayan özellik iletişime öncülük yanında akıl ve zeka ile değişim sayılabilir. İletişimden anlaşılan konuşmak ve öğrenmek sanatıdır.

Akıl ve zeka özellikleri arasında yargı gücü, mantık ve entellektüellik, gerçekleri kavramak ve idrak zenginliği sayılabilir. Değişim özelliğinde de çabucak eyleme geçebilmek, yeni fikirlere ve oluşumlara yatkınlık, esneklik, seyahat meyli, ileri gitmek hırsı ve elinden iş gelmek yeteneği anlaşılabilir.

İkizlerin mizacı söyledikleri anlaşılan ve eleştirilmekten yılmayan kişilikte yetenekli ve nazik yaradılışlıdır. Fakat bazen bu yoğun özellikler aşırı bir görünüm gösterebilir. İkizler kişiliği gevezelik , çekingenlik, kararsızlık, kurnazlık ve hilebazlık, bencillik ve vefasızlık karşısında korunmayı becerebilmelidir. Burçta güneş çok iyi konumdadır. Kişinin çevresine yardımı konusunda ilerici bir dikkat verir. Fakat bunu akrabalarından çok arkadaşları kullanır.

İkizler genelde ilgi odağıdır ve yanında kendini çok iyi hisseden, entellektüel insanlarla dostluk kurar. İki yada üç şeyi birarada yapmak ona zor gelmez. Kişilikleri ve yaşam tarzları onların tek ifadesidir ama aynı zamanda cazibeli, liderlik yeteneğine sahip, neşeli, gayretlerini endişeli ve sorunlu olduklarında bile kaybetmeyen iyimser insanlardır. Keskin zekası ve akıllı düşüncelerine rağmen aslında iflah olmaz bir romantik, idealist ve hayalcidirler. Fantazileriniz sizi en büyük spekülasyonlara bile insandırır.

İkizler kolay kolay bir öğüdü, haklı bir hükmü veya iyi bir teklifi kabul edemez. Büyük bir beceriyle haraketini mazur gösterir ve böylece her tatışmayı söndürür. Çift yönlü kişliği onu tekrar çok yönlü ilgi ve isteklerin heyecanlı dünyasına yönlendirecektir. Gerçek olmayan aşklara duyduğunuz tepki yüzünden duygusuz ve soğuk görünebilirsiniz. Şaşkınlıkların etkisinden hemen kurtulursunuz. Mantıklı bir durumun ispatını hemen kabullenmediğiniz ve bu durum üzerinde uzun süre durmadığınız için sizi seven insanları hayal kırıklığına uğratabilirsiniz.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
DreamLiKe - avatarı
DreamLiKe
Ziyaretçi
11 Ekim 2008       Mesaj #3
DreamLiKe - avatarı
Ziyaretçi
İkizler Burcu Özellikleri


ikizler

Elementi : Hava

Özelligi : Zeki

Yönetici Gezegeni : Merkür

Metali : Civa

Ugurlu Günü : Çarsamba

Ugurlu Sayisi : 5

Ugurlu Tasi : Akik ve Inci

Ugurlu Renkleri : Sari, gri, açik mavi

Ugurlu Çiçekleri : Mimoza, çigdem

Ugurlu Kokulari : Gardenya, yasemin, sümbül

Ugurlu Müzik : Modern bati müzigi

En Belirli Özelligi : Sezgi gücü

En Büyük Ideali : Yazarlik

En Büyük Hatasi : Gevezelik

En Büyük Arzusu : Edebiyatta isim yapmak

En Büyük Yetenegi : Duygularini yaziya dökebilme


ikizler

Bu burçta dogan kisiler degiskendir. Ikizler burcundan bir insan giysilerini, isini, ask hayatini ve evini düsünceleri kadar çabuk degistirebilir ki bu konuda oldukça hizlidir.

Kadin olsun erkek olsun, Ikizler insani, tutucu, ilerlemeyen veya belirli konularda nerede durduguna, tutumunun ne olduguna karar veremeyen kimselere sabir gösteremez. Ikizler hiç olmazsa o an için, nerede durdugunu bilir.

Karisik bir yildiz etkisi olmadikça, Ikizler'in yapisi ince çevik ve normalin üstünde uzundur. Ciltleri oldukça beyazdir, ama güneste çabuk ve kolay yanarlar.

Ikizler'de bir canlilik, çabuk, sempatik bir dostluk ve olaganüstü çabuk, ama zarif hareketler vardir. Saçlari açik veya koyu renk, ya da meç yapilmis gibi her ikisi de karisik olabilir. Burun uzun, düz veya küçük zarif olabilir, her ikisi de güzel biçimlidir.

Genellikle Ikizler'i bir yere veya bir fikre bagli tutmaya çalismak yanlis bir davranistir. Onlarla zeka yarisina kalkismak her zaman için yanlis bir istir, çünkü onlar konunun içini disini büyük bir rahatlikla konusabilirler. Keskin bir hiciv yetenekleri vardir.

Rutinin her çesiti tipik Ikizler'in kendisini kafese kapatilmis ve kanatlari kesilmis zavalli kus gibi hissetmesine neden olur. Bu insanlar köle gibi yasamaktan ve monotonluktan nefret ederler. Dakkik insanlar degillerdir. Sürekli heyecan ve degisiklik ister, yoksa mahzun ve huysuz olurlar.

Çok ikna edicidirler. Elinden gelen herseyi yapar ve çekiciligiyle sizi koza sarar gibi sarar. Öyle hizli konusur ve öyle bastan çikarici bir tebessümle güler ki, bir süre sonra her istegine razi olursunuz.

Bütün Haziran dogumlularda çok güçlü bir, gerçek niyetini saklama ihtiyaci vardir. Ikizler arzularinin tam aksi seklinde davranma zorunlulugunu hissederler. Ama bu burcun insani doganlar hayret edilecek konusma kabiliyetleri sayesinde harika politikaci olurlar; insanlarla iliskiler konusunda uzman olduklarini söylemeye ise hiç gerek yok...

Ikizler, en inatçi sekilde inandiginiz seylerden sizi nasil saptiracagini çok iyi bilir.

Ikizler'in yazi yazma konusuyla arasinda tuhaf bir sey vardir. Bu burç dogrudan dogruya yazma yetenegine hükmeder. Pekçok Ikizler burcu, birden fazla dil konusur, anlar veya okur; bu durum onlarin dünya kültürlerine duyduklari büyük ilgilerinden kaynaklanir.

Is adamligina gelince, tüm Merkür insanlari bu alanda kesinlikle olaganüstüdür. Koçlar bile Ikizler'le asik atamaz.

Ikizlerin, çok çalisan beyinlerini, herkesten iki kat daha fazla uyuyarak dinlendirmeye ihtiyaçlari vardir. Ikizler insani fazla faaliyetten çok, sikinti ve evde kapali kalmak yüzünden ruhsal çöküntüye ugrar.

Ikizler, arastirici, sabirsiz yapisinin derinlerinde, kendisine bir ideal arar ve asil sorun da, bu idealin ne oldugunu bilmemesindedir. Hayal gücünde sinir tanimadigindan dolayi; para, ün, servet, ask ve meslek hiçbir zaman onlari tatmin etmeye yetmez. Merkür, Ikizler'i hep daha yüksege çagirir. Yolun karsi tarafindaki çimen her zaman daha yesil görünür. Ikizler kafaca bir kasiftir.

O'nun gözleri keskin ve yetenekleri çesitlidir. Parlak bir espri yetenegi, zerafeti, diplomasisi ve el hüneri vardir, ancak gene de sebat ve sabirdan yoksundur.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
17 Haziran 2009       Mesaj #4
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
İKİZLER BURCU:

İkizler burcunun özellikleri: Dil, konuşma, eğitim, dostluk, gevezelik, yeniliklere merak, el işlerinde ustalık, havailik, hisleri fazla ciddiye almama, hareketlilik, cana yakınlık. İkizler burcu için Merkür'ü tanımlayan sözlere de bakın.

Üçüncü Burç. değişken, hava ve erkek.(21 Mayıs ile 21 Haziran arası)


İkizler'de hava unsuruyla de­ğişkenlik niteliğinin bir araya gel­diğini görüyoruz. Havanın özelliği konuşkan, bilgili ve pozitiftir; de­ğişkenlik niteliğini ise uyumluluk ifade eder. Ikizler'i haberleşme ve aklı temsil eden Merkür yönetir. Yıldız haritalarında İkizler Burcu güçlü olanlar, kafalarıyla hareket eder, zeki olur, durumlara uyarlar. Zekâları çok kıvrak olduğu gibi ha­reketleri de hızlıdır.

Aktif hayal gücünüz işinize ya­rayabileceği gibi size karşı da çalışabilir ama başkalarının varamadığı sonuçlara çabucak varabilme yeteneğiniz de büyük. Genellikle iyi yürekli, anlayışlı bir insansınız. Fakat duygu ve sezgileriniz pek fazla zengin. İdealistsiniz. Meşgul olmayı seviyorsunuz. O hırslı hu­yunuzu hiç kaybetmiyorsunuz. Karşılaştığınız zorluk ve engellerin çoğu, çeşitliliği, değişikliği sevme huyunuzdan kaynaklanıyor, ilk dekanat içinde, yani 21 Mayıs-30 Ma­yıs arasında doğmuşsanız, ikizler sizi tam bir güçle yönetiyor. 30 Ma­yıs -10 Haziran arasında doğanlar Terazi Burcu'nu okuyup bu barış­sever, sanata ve müziğe tutkun burcun kendilerine etkilerini gör­sünler. Doğum tarihiniz Haziran 11'le Haziran 21 arasındaysa, Ko­va Burcu'nu okuyup o idealist, ya­ratıcı, insancıl burcun üçüncü dekarata ne etkiler yaptığına bakın.

Dolayısıyla siz İkizler Burcundansanız son derece iletişimcisi­niz. Hızlı çalışan kafanızdan, işlek zekânızdan ve sohbet yeteneğiniz­den ötürü sizi hemen tanımak çok kolaydır. Bu burçta doğan pek çok kimseler "Tanrının habercisi" diye adlandırılan Merkür'ün etkisiyle, şu veya bu şekilde hayatta muha­beratla, yazı yazmayla ilgili ya da fikirlerin aktarılması veya değiş tokuş edilmesinin önemli olduğu alanlarda çalışırlar.

Alt edilmesi zor bir tipsiniz. Her şeyi kendi is­tediğiniz biçimde yapmakta dire­niyorsunuz. Karşınızdakiler eğer sizdeki iki huylu niteliği kabullenememişlerse sizinle anlaşabilmeleri oldukça güç olur. Hem sağ hem sol elinizi kullanabilen, de­ğişken, uyanık birisiniz ama, tedirginleşebilir, aşırı meraklı olabilir, kendi enerjilerinizi ziyan eder du­ruma girebilirsiniz.

İkizlerin en büyük kusurların­dan biri, çok fazla değişken olma­ları, istikrarlı olmamalarıdır. Gösterilen iyilik sizi çok etkiler. Akıl yürütme yeteneğiniz fazladır. Mantık'tan pek hoşlanırsınız. Gü­neş, İkizler burcundayken doğan­lar genellikle uçarı görünür ama, tıpkı Başak gibi, deneyden, kanıt­tan, ya da hiç değilse güçlü ipuç­larından hoşlanırlar. Bu nedenle iyi dedektif olursunuz. Buna, söz­lü ve yazılı kelimelere karşı olan yeteneğiniz de katkıda bulunur. Ne öğrenseniz, hemen onu başka­larına aktaranlardansınız. Sır tut­mak size çok zor gelir. Bilimden hoşlanan, okumayı seven birisi­niz. Aynı zaman içinde iki ayrı işi kolaylıkla yapabilirsiniz.

İkizler insanı için düşünceler ve sözler önemlidir ve daima bun­ları öne sürer. Bu tip, tartışmalar­da zekâ ve yeteneğinizi gösterir ama sık sık fikir değiştirdiğiniz için bazen de olmayacak şeyleri savunursunuz, ikizlerin ikili karak­teri pek çok durumda kendisini belli eder. İki planı iki aşk mace­rasını bir arada yürütebilir; hatta iki mesleği bir arada götürmeyi de başarırsınız. Boğa burcu insanının zevk alacağı belirli şekilde süre gi­den işler, sizi durgunlaştırır.

İkizler insanının huzursuzluğu, sık yolculuk yapmaya, iş saatleri­ni bildiği gibi ayarlamaya imkân veren konularda yararlıdır. Fakat genellikle sırf hareketsiz kalma­mak için böyle davranmaya kalkabilir. Sonunda da ortaya hiçbir iş çıkmaz. Öğrendikleri de düzeyde kalır. Bu yüzden İkizler insanı, pek çok konuda bilgi sahibi olabilir; ama hiç bir konunun derinine in­mez.

İkizler insanı genellikle soğuk hallidir ve ölçülü davranıyormuş gibi bir etki bırakabilir. Ama aslın­da, dostluğu ahbaplığı çok sever. Gerçek anlamda ikizler tesiri alan bir insan iseniz genelde cid­di olmayan gönül maceralarından zevk alıyor olabilirsiniz. Başkala­rıyla anlaşmaya ihtiyacınız olduğu için (değer verdiğinizden değil) ko­layca ilişkiler kurarsınız. Özellikle ortada iki tarafı da il­gilendiren konular varsa dostluk pek çabuk kurulabilir, ikizler insa­nı, bağımsızlığına düşkündür. Ama yine de ailesini sever. Özel­likle ömür boyunca kardeşlerin­den ayrılmayı istemez.

İhtimal ki siz şu anda ya gaze­teci, yahut da yazar, öğretmen, sekreter, yabancı dil uzmanı, turizm danışmanı, satış mümessili, şoför gibi haberleşme ve ulaşım alanlarında çalışıyorsunuz.

Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2013       Mesaj #5
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
İkizler Burcu

TEMEL ÖZELLİKLER


Yönetici Yıldızınız: Merkür (Zeka ve canlılık temsilcisi)
Grubunuz: Hava, pozitif
Burcunuzun cinsiyeti: Erkek
Üstün yeteneğiniz: Üstün zeka
Özelliğiniz: Yardımcı olmak, neşe yaratmak
Emeliniz: Gazetecilik, yazarlık
Amacınız: Büyük isim yapmak, ünlü olmak
Anahtar Sözcüğünüz: Süreklilik
Yenmeniz gereken huyunuz: Çok konuşmak
Uğurlu gününüz: Çarsamba
Uğurlu sayılarınız: 3, 5, 24, 233, 3545
Uğurlu taşınız: Akik ve inci
Uğurlu renkleriniz: Sarı, gri, mavi, açık mavi
Uğurlu çicekleriniz:
Uğurlu kokularınız: Gardenya, yasemin, sümbül
Hoşlandığınız müzik: Modern Batı Muziği, hareketli ve canlı parçalar
Olası hastalıklarınız: Solunum ve sinir sistemi hastalıkları, akciğer hastalıkları, romatizmal hastalıklar
Çok iyi anlaştığınız burçlar: Terazi, Kova
İyi anlaştığınız burçlar: Yengeç, Aslan, Koç, Boğa
Kötü anlaştığınız burçlar: Başak, Yay
Ne iyi ne kötü: Akrep, Oğlak, Balık
Başarılı olacağınız meslekler: Komisyoncu, bankacı, yargıç, avukat, diplomat, edebiyatçı, yazar, kuyumcu, mufettiş, gazetecilik, radyo sunuculuğu, bilgisayar uzmanlığı
Burcun ünlüleri: Adile Naşit, Bülent Ecevit, Cem Ceminay, Clint Eastwood, Çetin Altan, Erdal İnönü, Joan Collins, John F. Kennedy, John Wayne, Kathleen Turner, Nilüfer, Marilyn Monroe, Schumann, Paul McCartney, Tony Curtis


GENEL ÖZELLİKLER


İkizler, Zodyak’taki üçüncü burçtur. Antik zamanlarda sizi tanrıların arabası olarak nitelendiriyorlardı; siz yaz başlangıcının en güzel haberlerini getirirsiniz.
Güneş bu burca, gıpta edilecek derecede zeka vermiştir. Size özel düşünülürse, İkizler cıva gibi yerinde duramaz.
Hava gurubunun özelliklerini taşıyan değişken ve tahmin edilemeyen, sebatsız bir karakteri vardır. Güneşin verdiği, negatif etki yaratmayan kararlı bir zeka sizi eşitlik, canlılık ve sağlam bir karaktere götürür.
Bir ikizler çocuğunu yetiştirmek aile için zordur, çünkü onu ideal bir şekilde geliştirmek için sınırsız bir özgürlük vermek gerekir. Belki bu, onun doymak bilmez isteklerini karşılayabilir. Ama yine de bunlara değer. İkizler, karşısındakini ikna etmeyi becerir ve her şeyi formüle etmeyi bilir.
İkizler kadını veya erkeğini, risk rüzgarları esen, gizemli yeniliklerin yaşanabildiği her yerde bulabilirsiniz. Beceriye dayanan hızdan zevk duyarlar. Sporu severler ve iyi bir sporcudurlar. Bu becerikli tip, özellikle kayağı, dalmayı, ata binmeyi, su kayağını ve paraşütle atlamayı, yani kısacası ani tepkilere ihtiyaç duyulan her şeyi sever. Golf onlar için fazla yavaştır, ama tenis, onları hızlı arabalar gibi çıldırtır. Özellikle pilot lisansı olanları, bu burçta doğan ve Merkür tarafından yönetilen insanlarda görürsünüz, tehlikeyle eğlenmeyi severler.
İki ya da üç şeyi bir arada yapmak İkizlere zor gelmez, tam tersine bu hayat prensipleridir. Kişilikleri ve yaşam tarzları onların tek ifadesidir, ama aynı zamanda cazibeli, liderlik yeteneğine sahip, neşeli, gayretlerini endişeli ve sorunlu olduklarında bile kaybetmeyen iyimser insanlardır.
Hareketleriniz ve konuşmalarınızda çok dürüst olduğunuz söylenemese de her durumda açık ve tarafsızsınız. Fikrinizi değiştirmeye hazırsınız. Size göre içten pazarlıklı hareketler, fikirlerinizi gerçekleştirme alanınızı daraltan, anlaşılmaz hareketlerdir. Sonuçlar, sizin için her zaman can sıkıntısıyla bağlantılıdır.
Doğal olarak genelde ilgi odağısınızdır ve yanınızda kendini çok iyi hisseden, entelektüel insanlarla dostluk kurarsınız. Fazla görüşmemeye çalıştığınız daha az ilginç ve dokunaklı insanlar, hemen alaylarınızın hedefi olabilirler. Her zaman güncel olaylardan haberdar olduğunuz için, her yerde konuşmaya katılabilir ve konuşulan konu hakkında bir otorite olduğunuzu hissettirebilirsiniz. Burada işlek zekanız sayesinde, her şeyi hemen anlama, analiz etme ve ona mührünüzü basma konusunda çok başarılısınız.
Fikrinizi bir anda değiştirip yeni bir duruma ayak uydurabilirsiniz. Burada burcunuzun sembolü olan çift karakter kendini gösterir; siz insan şeklinde bir bukalemun ve bayrağını rüzgara bırakan bir insansınız. Bunun yanı sıra, birisine beklediğini ya da istediğini vermek hoşunuza gider. Eğer insanlar masalları gerçeklere yeğliyorlarsa, istediklerini verirsiniz ve bunu çok ikna edici bir tarzda yaparsınız. Gerçek yüzünüzü kimsenin keşfetmesine izin vermezsiniz.
Keskin zekanıza ve akıllı düşüncelerinize rağmen aslında iflah olmaz bir romantik, idealist ve hayalcisinizdir. Fantezileriniz sizi en büyük spekülasyonlara bile inandırır. Bütün iyimserliğinizle hayallerinizi gerçekleştirmek için maceralara dalarsınız ve gerçeklerin sizi bile şaşırtabileceğini görürsünüz. Yüksekten uçuşlarınızın genelde düşüşle sonuçlanmaması için, keskin zeka ve yaratıcılığınızı gerçekçi plan ve faaliyetlere göre dengeleyip geliştirmeniz çok önemlidir. İkizler tükenmek bilmeyen öğrenme hırslarını, çok yönlü yetenek ve ilgilerini, zamanını, devamlı yeni bir şey öğrenme tutkusuyla israf etmeye eğilimlidir. Aklının kölesi değil efendisi olmayı öğrenmelidir.
Sanatta olduğu kadar günlük pratik işlere de yeteneklidir. Eğitiminiz sırasında bile İkizler doğanız, meraklarınızı ve sabırsızlığınızı kesin ya da belli sınırlarda tutmanızı zorlaştırır. Birçok İkizler, kendilerini en değişik bilimlerde dener. Öğrenme açlığınız, size sürekli olarak, yeniliklerin ve değişimlerin özlemini çektirebilir. Büyük planlarınızı gerçekleştirmez için, ilginizi gerçek ve doğru şeylere yöneltin, çünkü sadece o zaman gerçekten istediğiniz şeye ulaşabilirsiniz.
İkizler kolay kolay bir öğüdü, haklı bir hükmü veya iyi teklifleri kabul edemez. Büyük bir beceriyle hareketini mazur gösterir ve böylece her tartışmayı söndürür. Bu yanar döner, enerji dolu İkizlerin iç ve duygusal yaşamı acaba nasıldır? Her yalnızlığı ve acıyı hisseder mi? Tabii ki. Hatta çoğu kişiden de fazla umutsuz ve üzgün olur. Bu ruh halini alkol ve ilaçlarla yenmeye çalışır. Depresyonları da onun her ruh hali gibi hızla geçip gider. Yine de güçlü bir kişiliğe sahiptir, cesaretinin kırıldığını ve zor yendiği üzüntüsünü kimseye hissettirmez. Çift yönlü kişiliği onu tekrar çok yönlü ilgi ve isteklerinin heyecanlı dünyasına yönlendirecektir. İçinizden gelen sesi dinlemelisiniz. Doğru yolu ancak böyle bulabilirsiniz. Keskin zekanız altındaki “gizli” kalbinizi keşfetmek için güçlü bir etkiye ihtiyacınız vardır. Burada da yine, hissettiğinizin gerçek aşk mı, yoksa sadece dudak tanışıklığımı olduğunu hemen anlarsınız. Gerçek olmayan aşklara duyduğunuz tepki yüzünden duygusuz ve soğuk görünebilirsiniz. Şaşkınlıkların etkisinden hemen kurtulursunuz. Mantıklı bir durumun ispatını hemen kabullenmediğiniz ve bu durum üzerinde uzun süre durmadığınız için sizi seven insanları hayal kırıklığına uğratırsınız. Şiddetli değişiklik isteğiniz, genelde başkalarına zor durumlar yaşatır.

d_n_z - avatarı
d_n_z
VIP VIP Üye
21 Mayıs 2014       Mesaj #6
d_n_z - avatarı
VIP VIP Üye
İkizler Burcu

22 Mayıs – 21 Haziran

Elementi : Hava
Özelliği : Zeki
Yönetici Gezegeni : Merkür
Metali : Cıva
Etkili Günü : Çarşamba
Etkili Sayısı : 5
Burca Etkili Taşlar : Akik, Topaz, Turmalin, Zümrüt
Etkili Renkleri : Sarı, gri, açık mavi
Etkili Çiçekleri : Mimoza, çiğdem
Etkili Kokuları : Gardenya, yasemin, sümbül
Etkili Müzik : Modern bati müziği
En Belirli Özelliği : Sezgi gücü
En Büyük İdeali : Yazarlık
En Büyük Hatası : Gevezelik
En Büyük Arzusu : Edebiyatta isim yapmak
En Büyük Yeteneği : Duygularını yazıya dökebilme
Bu burçta doğan kişiler değişkendir. İkizler burcundan bir insan giysilerini, isini, ask hayatini ve evini düşünceleri kadar çabuk değiştirebilir ki bu konuda oldukça hızlıdır.

Kadın olsun erkek olsun, Ikizler insani, tutucu, ilerlemeyen veya belirli konularda nerede durduguna, tutumunun ne olduguna karar veremeyen kimselere sabir gösteremez. Ikizler hiç olmazsa o an için, nerede durdugunu bilir.

Karisik bir yildiz etkisi olmadikça, Ikizler’in yapisi ince çevik ve normalin üstünde uzundur. Ciltleri oldukça beyazdir, ama güneste çabuk ve kolay yanarlar.

Ikizler’de bir canlilik, çabuk, sempatik bir dostluk ve olaganüstü çabuk, ama zarif hareketler vardir. Saçlari açik veya koyu renk, ya da meç yapilmis gibi her ikisi de karisik olabilir. Burun uzun, düz veya küçük zarif olabilir, her ikisi de güzel biçimlidir.

Genellikle Ikizler’i bir yere veya bir fikre bagli tutmaya çalismak yanlis bir davranistir. Onlarla zeka yarisina kalkismak her zaman için yanlis bir istir, çünkü onlar konunun içini disini büyük bir rahatlikla konusabilirler. Keskin bir hiciv yetenekleri vardir.

Rutinin her çesiti tipik Ikizler’in kendisini kafese kapatilmis ve kanatlari kesilmis zavalli kus gibi hissetmesine neden olur. Bu insanlar köle gibi yasamaktan ve monotonluktan nefret ederler. Dakkik insanlar degillerdir. Sürekli heyecan ve degisiklik ister, yoksa mahzun ve huysuz olurlar.

Çok ikna edicidirler. Elinden gelen herseyi yapar ve çekiciligiyle sizi koza sarar gibi sarar. Öyle hızlı konusur ve öyle bastan çikarici bir tebessümle güler ki, bir süre sonra her istegine razi olursunuz.

Bütün Haziran dogumlularda çok güçlü bir, gerçek niyetini saklama ihtiyaci vardir. Ikizler arzularinin tam aksi seklinde davranma zorunlulugunu hissederler. Ama bu burcun insani doganlar hayret edilecek konusma kabiliyetleri sayesinde harika politikaci olurlar; insanlarla iliskiler konusunda uzman olduklarini söylemeye ise hiç gerek yok…

Ikizler, en inatçi sekilde inandiginiz seylerden sizi nasil saptiracagini çok iyi bilir.

Ikizler’in yazi yazma konusuyla arasinda tuhaf bir sey vardir. Bu burç dogrudan dogruya yazma yeteneğine hükmeder. Pekçok Ikizler burcu, birden fazla dil konusur, anlar veya okur; bu durum onlarin dünya kültürlerine duyduklari büyük ilgilerinden kaynaklanir.

Is adamligina gelince, tüm Merkür insanlari bu alanda kesinlikle olaganüstüdür. Koçlar bile Ikizler’le asik atamaz.

Ikizlerin, çok çalisan beyinlerini, herkesten iki kat daha fazla uyuyarak dinlendirmeye ihtiyaçlari vardir. Ikizler insani fazla faaliyetten çok, sikinti ve evde kapali kalmak yüzünden ruhsal çöküntüye ugrar.

Ikizler, arastirici, sabirsiz yapisinin derinlerinde, kendisine bir ideal arar ve asil sorun da, bu İdealin ne oldugunu bilmemesindedir. Hayal gücünde sinir tanimadigindan dolayi; para, ün, servet, ask ve meslek hiçbir zaman onlari tatmin etmeye yetmez. Merkür, Ikizler’i hep daha yüksege çagirir. Yolun karsi tarafindaki çimen her zaman daha yesil görünür. Ikizler kafaca bir kasiftir.

O’nun gözleri keskin ve yetenekleri çeşitlidir. Parlak bir espri yeteneği, zarafeti, diplomasisi ve el hüneri vardır, ancak gene de sebat ve sabırdan yoksundur.
iLKiMimmmMsn Angel

Benzer Konular

16 Eylül 2008 / The Unique Burçlar
28 Ocak 2009 / Ziyaretçi Soru-Cevap
18 Temmuz 2011 / The Unique Burçlar
8 Ekim 2009 / The Unique Burçlar
19 Ağustos 2008 / The Unique Taslak Konular