Arama

Kova Burcu ve Arkadaşlık İlişkileri

Güncelleme: 21 Ağustos 2009 Gösterim: 10.580 Cevap: 0
MaRCeLLCaT - avatarı
MaRCeLLCaT
Ziyaretçi
21 Ağustos 2009       Mesaj #1
MaRCeLLCaT - avatarı
Ziyaretçi
Arkadas olarak kova

Sponsorlu Bağlantılar
Kova burcundakilerin arkadasligi en yuksek duzeydedir. Duygusal bir doyum saglayarak, kendilerine yakin olanlar icin bir cosku kaynagi olurlar. Bu sasilacak bir deyimle Kova'lar en iyi arkadaslardir. Kiskanc ve bencil olmazlar. Arkadaslikta bir cesit ayricalik arayan insanlar bu kisilerle aci bir hayal kirikligina ugrarlar. Kova'lar arkadaslik kavramini kisisel ozgurlugune ve fazla istememe ilkesine baglarlar, kisinin kendisine degil! Genel olarak sevgili ya da hayat arkadasinin yerine dost olarak daha basarili olurlar. Degisik arkadaslarla cesitli entelektuel deneyler edinmek istediklerinden, evlilik onlara kisitlayici gelir.

Bunlarin hicbiri, sevgi ve sicakliga gereksinimi olmayan ustun tipler olduklari anlamina gelmez. Onlar idealistlerdir. Yalnizliklari genellikle toplumla uyusmayan dusunce ve davranis bicimlerine sahip olmalarindandir. Gene de kisa sure icin de olsa yaradilislarinda baskalarini ceken, bir gucleri vardir denilebilir.

Kovalar insan iliskilerine icten bir ilgi gosterirler. Bircoklari gibi benimseyici olmasa bile arkadasligin derin yonlerini adamakilli anlar ve yalnizca guzel bir kac saat gecirmeye yaramadigini bilirler, arkadasliklarini her zaman koruduklari ve anlamli bir onemsemeyle degerlendirdikleri bir onur katarlar.

Kova'larin arkadaslari, onlarin sosyal yeniliklerle kitlelerin yasamini duzeltme konusundaki biraz gelismis dusuncelerine katilan, genellikle entelektuel ve ciddi tiplerdir. Daha gelismis tipler, sosyal-hayalci degildirler. Dusunceleri kendilerini ve arkadaslarini diger siradan insanlardan ayirir.

Bu kisiler radikal ve devrimci olarak isim yapabilirler. Arkadaslariyla olusturdugu kucuk gruplar, topluma baskaldirilar. Bohem tipi bir yasam surerek, modasi gecmis ve sosyal yonden baskici olarak gordukleri, kabul edilmis kurallara uymayacaklarini vurgularlar. Degisik bicimde giyinebilirler. Bir sorunlar cok ciddi olarak ozdeslestiklerinde, otoriteyle sert catismalara girebilirler.

Fakat genellikle Kova'lar arkadaslarina karsi cok adaletli ve comert davranan, insafli kisilerdir. Alma-verme konusunda duyarli bir yapilari vardir. Yaraticiliklari ve ustun zekalari ile arkadaslarini etkileyerek, en olumlu yonlerini ortaya cikarirlar.



Benzer Konular

21 Ağustos 2009 / Misafir Burçlar
21 Ağustos 2009 / MaRCeLLCaT Burçlar
21 Ağustos 2009 / MaRCeLLCaT Burçlar
21 Ağustos 2009 / Misafir Burçlar
21 Ağustos 2009 / MaRCeLLCaT Burçlar