Arama

Evde civciv nasıl beslenir? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 9 Nisan 2017 Gösterim: 258.394 Cevap: 41
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Temmuz 2010       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kullanıcısına..

Sponsorlu Bağlantılar
ben 2 tane civciv aldım biri arkadaş olsun die.şu anda sükür yaşıolar.ama devamlı birbirlerinin gözlerine vuruyorlar.içinden biri yaramaz o masum olana vuruyor.yha hadi şakalaşıolar dielim ama iyice gagasını diğerinnin gözüne sokuyor.bunun nedeni nedir.bide onlara ampul yakmıyorum bişey olurmu yaz die fazla sıcağa koymuyorum.üşümemeleri ve göze vurmaları hakkında bilgisi olan lütfeeeen paylaşsın arkadaşlar.şimdiden tşkürler..


O İki Civcivi Bir Araya Koyma Çünkü Benimde Civcivim Var Ve Bitanesi Arkadaşımın Diğeride Benim Onlar Bir Araya Geldimi Kavga Ediolar Aynı Seninkiler Gibi Benimki Masum Arkadaşımınki Şımarık.. xD

Neyse Gelelim Kavgaya..Onları Bır Araya Komıcaksın Ayrı Kutulara Cunku Gözü Rahatsız Olabılır Ve Ölür..Benimkininde Burnu Yara...Ampul Yakmassan Bişey Olmaz Bızımkılerde Ampul Yakmadan Büyüdüler..

Ad:  civciv2.jpg
Gösterim: 2258
Boyut:  49.5 KB
Son düzenleyen Safi; 21 Mayıs 2016 20:21
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Ağustos 2010       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Aslında ötmesi iyi birşey eğer huzursuzca bağırmıyorsa tabi eğer huzursuzca ötüyorsayem ve su ver su ılık olsun baktın yemiyor içmiyor şırıngayla hafif şekerli su ver ondan sonra normal su ver yoğurt yedir soğuk olmasın hiçbirşey soğuk olmasın bunları yap yaşarsa yaşar zaten kanatlandıktan sonra kolay kolay ölmez
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Ağustos 2010       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Benim 4 tane civcivim vardı. Akvaryuma, ısıtıcıya v.s gerek duymadım. Bir karton kutunun içine küçük şişelerde su ısıtıp koyuyordum. Su soğuduğunda kutuyu gagalarlardı suyu tekrar ısıtmam için Msn Happy Yem olarak buğday, ince bulgur; biraz daha büyüdüklerinde kabuğu soyulmuş üzüm, yumuşak haşlanmış mısır, karpuz kabuğunun iç kısmı, maydonoz gibi şeyleri çok rahat yemeye başladılar. İçtikleri su da sık sık değiştirilmeli. Civcivlerin ayaklarının ve bastığı zeminin ıslak olmaması çok önemli. Bir de sık sık bahçeye çıkarırdım bahçeyi tanıyorlardı asla bahçe dışına çıkmazlardı.Civcivler küçükken fazla ele alınmamalı. Kendini savunamayacağından organları zarar görür. Biraz daha büyüdüğünde -mesela kanatları çıkmaya başladığında- rahatlıkla alınabilir. Yere bırakırken çok yüksekten bırakmamalısınız, bu ayak eklemlerine zarar verir, kırabilir. Şimdi benim civcivlerim büyüdü, bir köye gönderdik.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Eylül 2010       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bildiklerimi size söyleyeyim

1- civciv'e birinci gün şekerli su verin
2- bi ay kadar sonra yeşillik ve buğday vermeye başlayın artık büyüdüğünde yeşilliğe salın..

Civciv'iniz ölürse drek çöpe atmayın o civcive çok sıcak ortam yapın ve karnınıza koyun..[İnsan vücudu ısısı 36 derece olduğu için canlanabilir..]bide bu civcivler tek yaşayamaz.. alacaksanız 2 tane dişi&erkek beslemek istiyorsanızda bitane ördek yavrusu alın.. 3ü çok güzel yaşarlar. Hadi allaha emanet olun Msn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Ekim 2010       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
benim bir sarı birde beyaz civcivim var onlara yemek olarak bulgur veriyorum yanınada şişe kabını kestim icine taş koydum ve hergün içine ılık su koyuyorum durdukları yerde bir ayakkabı kutusu içinde çok sıkılıyorlar.Ama yeni bir büyük karton bulacağım benim demek istediğim ışık derken bi küçük ampuller oluyor en tepeye onu kursam olur mu onu diecektim ben??????
cevap:ampul kursan iyi olur ama o biraz sakıncalı ampul koyunca sabah zannederler uyumazlar falan yazın alsan sonrun olmazdıda kışın almışsın en iyisi yarım litrelik su şişesine kaynar fokurdayan su koy 5dk beklet yanlarına koy sarılarak uyusunlar gerçi iki kişiler birbirlerine sarılarakta uyurlar ama sen yine onu koy en azından ortamı ısıtır (bide büyük karton bul)
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Ocak 2011       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşım emel o civciv çıkmaz çünkü:
1-)yumurtalar döllü(yani horozlu) olmalıdırf bakkaldan alınan yumurtalar horozlu değildir.
2-)bir çivciv 37.5 derecede çıkar
3-)21 günde çıkar
4-)bu kavanozun hava alması gerekir ama suyun altından hava alamaz
6-)bu civcivin kuraklıktan ölmemesi için günlük belli bir şekilde su gerekir(aynı zamanda bu su yumurtanın çıkımını kolaylaştırır civciv yumuytada ölmez
7-)bu yumurtaların günde 7-8 defa 45 derece dönmesi gerekir.
YANİ ANLIYCAĞIN O CİVCİVLER ÇIKMAZ.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Nisan 2011       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
benimde2 tane civcivim var ilk önce civcivi alırken şunlara dikkat edilir
1-eyer yeni doğmuş ise ilk 1 ay üstünde ışık yakılır
2-mamasına çok dikkat edilmeli bağzı tür ilaçlar verilmelidir bu ilaçları sizlere veteriner söyler
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Mayıs 2011       Mesaj #18
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba bn civciv almayı istiyorum ve ona şu şekilde bakmayı düşünüyorum: ilk olarak t-shirt sericeğim yuvanın altına ve böylece t-shirt ün kollarına sarılabilir. ikinci olarak t-shirt ün altına gazete koyacağım böylece yuva fazla kirlenmeyecek. yuvanın içine oyuncak koymayı ve oyuncakları hergün ısıtmayı düşünüyorum böylece onlara sokulabilecek ve üşümeyecek ayrıyeten birde 32 derecelik su koyacağım yuvayıda her 2 günde bir temizleyeceğim ve kokmamasını sağlayacağım yemlerinide sıcak bir suda ıslattıktan sonra vereceğim suyunuda orta sıcaklıkta vereceğim sıcak günlerde pencerenin önüne güneş banyosu yapması için koyacağım yemlerini ise 4 saatte bir değiştireceğim. ölememesini istiyorum çünkü hayvanlara aşırı derecede düşkün bir insanım bahçede 3 köpek 1 kedi 3 kedi yavrusu evimde ise 14 balık (lepistes) 60 yavru balık (akvaryumda bakıyorum) birde kuş besliyorum eksik bir şey varmı? aşırı bilgili olanlar söylesin eksik bir şey varmı başka yapacağım bir şey varmı? bilgisi olmayanlarda yazmasın lütfen yalan yanlış ölsün istemiyorum civcivim oda en az bizim kadar yaşamayı hak ediyor ve ben o yaşasın diye elimden geleni yapmk istiyorum.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Mayıs 2011       Mesaj #19
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Civcivler hassas hayvanlar olduğu için eline FAZLA almanızı tavsiye etmem. eğer ölmek üzere bir civciviniz var ise BOL BOL Su içirin. Biraz havalar ısınıp birazcıkta büyüktünten sonra kontrolünüz altında dışarı çıkarabilirsinizz. DİKKAT edin etraftaki zararlı hayvanlardan (kedi,köpek,karga v.s). Eğer Kuş vitamininiz var ise kullanabilirsiniz. Ben her sene büyütmüşş adamım )) haa birde temizliğine önem gösterin. Civcivlerin ölmelerindeki en büyk nedenlerden biri olan popolarına kakalarının yapışıp tıkanması. Buna Çözüm için;
1. pamukla popoLarını hafifce zedelemeden sıvı yağ ile yağlamalısınız. Fakat poposunun tahriş olmamasına ÖZEN gösterinizz. Çok önemli yoksa ölebilir. ßirde ampul düşük watt'lı ampul kullanmanızı tavsiye ederimm. ßenden ßu kadar )) Kolay Gelsinn..


aLıntıı
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Mayıs 2011       Mesaj #20
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben beş yıl önce besledim
annemden habersiz bi civci aldım getirdim ölecek gibiydi.ama çok güzel oyunlar oynuyorduk onunla.
küçük bi yumak yapın ucunu açık bırakın evde gezdirin arkadan koşuyor...ayıcığla uyuyordu.
şu an beş yaşında horoz Msn Happy
çok tatlı denizli horozu oldu.
tuvalet eğitimini vermiştim.çok şaşırtıcıydı.ben onu kuma alıştırdım.oturursa koşup kuma koyuyordum.orada tuvaletini yaptı kapatmayı gösterdim kendis kapatıyor birde kedi gibi.
ben okuldayken civk ciyk ciyk hep beni istiyordu.hatta çaktırmadan her gün okula götürüyordum öğretmenlerle aramızda sırdı sınıfın maskotu olmuştu.
gece yanımda yatıyordu.bi yatışı var dı ki sormayın güneşlenir gibiydi.bana yaklaşırdı ben uzaklaşsan bile gece.
kutulardan ona 3 oda bi salon ev yapmıştım.
sonra evin minik bahçesi vardı.
ona özel balkona çim tohumu aldık ektik.her sabah yumurta veriyorduk sadece yemle yetinmiyordu.yanımıza zıplıyordu kahvaltıdayken.
ona masadan uzak durmasını öğretmiştik bizi izliyordu hoşuna giden olursa istiyordu ciyyyk yapıp.
reçel,bal,peynir en sevdiklerinden Msn Happy)
ilk geldiği zamanlar sabah kahvaltısı yaparken masaya dalıp tostumu yerken birde üstüne s.ı.ç.ı.y.o.r.d.u berbattı hiç umut yoktu.
ama her hayvan eğitilir.

civci evi yapımı


5 aynı boyut karton kutu (geniş olmalı alçak oması için kesin 25 cm yeter)
bant
prit
ve renkli boyalar
civciv için banyo yapımından başlayalım
civci suya girmeyi çok sever bunu göz önünde bulurdurarak küçük kaba su doldurun.oraya bırakın.onun tuvaletini yapacağı kapı uzağına koyun.
banyoyu renkli el isi kağıtlarıyla birde küçük kilimlerle döşeyin.

yemek odası


tüm yiyecekler ayrı kaplarda sıralı ve renkli el işi kağıtlarıyla mini kiimlerle süslü

salon


pamuktan kanepe yapın.bi kaç yere koyun kilim ve el işi kağıtlarıyla süsleyin

yatak odası


pamuk ve rahat şeylerden oluşsun. yatıp dinleneceği
birde 2 ek odası olsun dilediğiniz şeyden koyun.
ben çatı koymuştum bi de üstünü çanta gi çatının üstüne 2 sap eklemiştim okula bununla götürüyordum.
tabi siz barbie evi alıp onu dilediğiniz gibi döşersiniz isternbeniz
Son düzenleyen Safi; 21 Mayıs 2016 20:10

Benzer Konular

20 Haziran 2016 / sena _civciv Cevaplanmış
10 Haziran 2015 / enes alku Soru-Cevap
19 Nisan 2013 / Misafir Cevaplanmış
17 Ocak 2012 / Misafir Soru-Cevap
23 Ocak 2014 / Misafir Cevaplanmış