Arama

Biyoloji bölümü mezunlarının iş olanakları nasıldır? - Sayfa 3

En İyi Cevap Var Güncelleme: 14 Ağustos 2018 Gösterim: 136.839 Cevap: 36
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Haziran 2011       Mesaj #21
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kardeş i.ü biyolojiyi 1 tercihten birinci ırada kazandım 2001 de o ara dolly molly işte çekirdeksiz karpuz hikayeleri vardı ana bi baktım ben 2 sınıfa girdiğmde biyologların yapacakları işleri gıda mühendislerine veterinerlere vermişler öğretmen olmak için 6 ay formasyon almak yeterken peşinden bi de teziz yükek lisanı kitlediler işin kötüsü bi de okulda başka bir mesleği kıvıramayacağı için okuldan ayrılmayan değenekle gelecek kıvama gelmiş hocalar filan derken son ınıfa bi şekilde geldim ula onra mezunlar günü yapıldı ben mezun olmadan adam 97 de mezun olmuş 2008 adam hala alakaız işte çalışıyoderaneler denildiği gibi içler acışı teşhi laboratuvarları ştajer muamelesi yapıyo biyolojimi hiç yaklaşmayın ben şize garanti bölümleri şöyleyim 1 inşaat 2gemi güverte 3ankara üniverşiteşi tapu kadaştro
Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Temmuz 2011       Mesaj #22
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar Türkiyede Biyolog'luk mesleği teknikerlik ile mühendislik arasına sıkışmış bir meslektir. Bu yüzden mezunların birçoğu hep arka planda kalmaktadır. Tüm dünyada rağbet gören bu meslek ne yazık ki ülkemizde hakettiği değeri bulamamaktadır. Benim bu bölümü seçecek arkadaşlara tavsiyem, mümkünse iş alanı daha geniş bölümleri tercih etmeleridir. 4 sene sonra mezun olunca durumun önemini cok iyi anlayacaksınız. Çok çok iyi üniversitelerden bile mezun olsanız ya başka bir alanda çalışmak zorunda kalıyorsunuz ya da ilaç tanıtımı, satış, ilaç araştırması yapmak zorunda kalıyorsunuz ki bunların biyoloji ile doğrudan ilişkisi yok. Herkese dogru tercih için bol şanslar diliyorum..
Sponsorlu Bağlantılar
seramiksır - avatarı
seramiksır
VIP VIP Üye
22 Temmuz 2011       Mesaj #23
seramiksır - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Hastanede biyolog maası doner sermayeyle yaklasık 2500tl laborant maasları yaklasık 2000tl.Yapılan is is degil gelen örnegi alırsınız makineye okutursunuz sabahtan aksama kadar bu kadar.Mikrobiyoloji labaratuvarları daha zordur ugrasmak gerekir.Sadece biyoloji mezunu olarak hastanede mikrobiyoloji labaratuvarında calısabilirsiniz ekstra gerek yok.Hersey iyi cok guzel bak bitirip 2500tl maasla ise baslıcaz demeyin hastanede biyolog olabilmek icin en az 90-95 puan gerekir kpssde.Calısır yaparsanız ne mutlu..Okulda kalmak mı?Arastırma gorevlisimisiniz? alırsınız 750tlyi oturursunuz.Hea profesor mu oldun? 40 yasında olursun(en iyi ihtimal) maasın olur 3000tl.En iyi seceneginiz formasyon alıp ögretmen olmaktır.En azından kendinize zaman ayırabilirsiniz..

BİYOLOJİ MEZUNLARININ EN ÇABUK İŞ BULDUKLARI TEK BÖLÜM :LABORANDLIK...
SIKINTILARINIZ YILDIZLAR KADAR UZAK, HAYALLERİNİZ GÜN GİBİ PARLAK OLSUN DOSTLAR...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Temmuz 2011       Mesaj #24
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ben Afyon kocatepe unıversıtesı bıyolojı bolumunu bıtırdım 2008 yılında 1.5 sene formasyon aldım aldıktan sonra 10 ay boyunca kpss dersanesıne gıttım .. duzenlı olarak calıstım cok calısmadım arakdaslarıma da vakıt ayırdım ve kpss puanım 87.435 geldı ve hemen atandım suan afyon cumhurıyet lısesınde bıyolojı ogretmenıyım.. bazıları sızın gozunuzu korkutmak ıcın yok 3 yıldır ısssızım yazıyor ama unutmayın kı.. hersey calısmaktan gecıyor..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Ekim 2011       Mesaj #25
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
2000 mezunu bir biyolog olarak bölümü yeni tercih etmiş arkadaşlara tavsiyem yol yakınken geri dönmeleri, hemşirelik anaokulu öğretmenliği gibi kpss puanı daha düşük olan bölümlere yönelmeleri.. sonuçta 4 sene emek ve zaman harcanıyor sonunda ah vah etmeyin...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Kasım 2011       Mesaj #26
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
o kadar pişmanım ki biyoloji seçtiğime.. şuan 3. sınıftayım ama keşke geri dönme vaktim olsa da başka adamakıllı bir bölüm okusam... o kadar ağır o kadar gereksiz saçma sapan dersler görüyoruz ki hiç birisi işimize yaramayacak .. iş imkanlarıda çok kısıtlı sakın sakın teercih etmeyin..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Kasım 2011       Mesaj #27
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arrkadaşlarr eğer tüm yazılanları takip ediyorsanız bu konuya biraz aşınalığınız vrdır. ibldiğiniz gibi bu bölümün önü her geçen gün kapanıyor. hatta şuanda kapanmış durumda . bende biyolog olmak için gelmiştim ama şuan da istemeye istemeye bu bölüm e gidiyorum. eğer hayatınızı ertelemekse niyetiniz yazın okuyun böyle bölümleri ... ama anınızı en iyi şekilde değerlendirip çok daha iyi yerlere gelebilirsiniz ..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Aralık 2011       Mesaj #28
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben biyoloji 1. sınıf öğrencisiyim şunu iyi biliyorum iş insana havadan gelmiyor.Kim ne derse de desin biyolojinin iş imkanı oldukça geniş fakat mezun sayısı da fazla.devlette maaşı iyi fakat bence herşey memurluk demek değil nerde iş varsa oraya yönlenmek lazım .yıllarca atama bekleyen daha çoook bekler.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Aralık 2011       Mesaj #29
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
özel sektörde biyolog olarak iş imkanı çok sınırlıdır, ama kapasiteliyim çalışkanım cumartesi pazar işe giderim, mesai saatleri önemli değil diyorsanız biyolog olarak çalışmasanız bile bişiler yaparsınız tabi, olmadı lokanta açarsınız.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Aralık 2011       Mesaj #30
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar duyduğuma göre fizik-kimya-biyoloji bölümleri 4-5 seneye kapatılıyormuş buda demekki bir süre sonra bu bölüm mezunlarına talep artıcak bide kendini geliştirdin mi tamam iş sorunu felan kalmaz

Benzer Konular

16 Nisan 2017 / zehra56 Cevaplanmış
15 Eylül 2013 / Misafir Cevaplanmış
18 Ağustos 2017 / Misafir Cevaplanmış
13 Ekim 2010 / jojo71 Cevaplanmış
13 Ağustos 2010 / Misafir Cevaplanmış