Cevap Yaz Yazdır
En İyi Cevap Var|Gösterim: 69.871|Cevap: 2|Güncelleme: 26 Mayıs 2016

Protein hangi besinlerde bulunur?

Misafir
18 Kasım 2009 18:24   |   Mesaj #1   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
Protein hangi besinlerde bulunur?
EN İYİ CEVABI Safi verdi
PROTEİN İÇEREN BESİNLER
İnsan vücudunun her gün en az yaklaşık 40 gr protein alması gerekir. 40 gr saf protein : 300 gram et, 1,5 litreye yakın süt yada yarım kilodan biraz fazla tahıldan sağlanır. Örneğin 200 gr kadar tahıl, 250 gr süt ve 85 gr kadar et günlük 40 gr proteini verir.


Sponsorlu Bağlantılar
Proteinler Hangi Besinlerde Bulunur?
  • Günlük beslenmenizde yeterli miktarda protein alıyor olmanın bir çok önemli sebebi vardır. Tavuk, et, balık, baklagiller gibi yüksek oranda protein içeren yiyecekler, mideden barsağa doğru yavaşça sindirildiğinden, daha uzun tokluk hissi yaratır. Ayrıca kan şekerinde ani iniş – çıkışlara sebep olabilen karbonhidratın tersine, proteinin kan şekeri üzerinde nazikçe dengeleyici bir etkisi vardır.
  • Fasulyeler, soya, kuruyemiş ve tam tahıllı ekmek gibi doymuş yağı düşük protein tüketmek ve yüksek işlenmiş karbonhidratlı yiyecek tüketmenin kandaki trigliserid ve yüksek yoğunluklu lipoproteinleri geliştirdiği iddiasını desteklemek üzere kanıtlar vardır. Bu gibi değişiklikler, kalp krizi gibi kardiyovasküler hastalıklar üzerinde de olumlu değişiklik yapabilir.
  • Baklagiller, soya, kuruyemiş ve tam tahıllı ekmek gibi yüksek proteinli besinler, iyi ayarlanmış bir diyet için gerekli olan lifi de içerirler.
  • Et kaliteli protein kaynağı olmakla birlikte A vitamini, B1, B6, B12 vitaminleri ve demir, çinko, magnezyum, fosfor gibi minerallerinde kaynağıdır.
  • Hayvansal ve bitkisel besinlerin içerdikleri protein miktarı ve aminoasit oranları farklıdır. Besinlerle alınan elzem aminoasitlerin uygun miktarlarda olması protein sindirimini kolaylaştırır ve hızlandırır.
  • Çoğunlukla hayvansal gıdalarda olan proteinler vücut gereksinmesine uygundur. Bitkisel proteinlerde olan aminoasitlerden bir ya da iki tanesi eksiktir.
Çeşitli Besinlerdeki protein Miktarları
  • 110 gr tavukda 33 gr protein bulunur
  • 110 gr fındık 32 gr protein
  • 110 gr böbrek 30 gr protein
  • 110 gr yağsız dana eti 30 gr protein
  • 110 gr peynir 30 gr protein
  • 110 gr sardalya 24 gr protein
  • 110 gr haşlama et 13 gr protein
DEVAMI Proteinler ve Beslenmedeki Önemi
Son düzenleyen Safi; 26 Mayıs 2016 10:37
Diğer Konular:
Deadlylady
22 Kasım 2010 02:32   |   Mesaj #2   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
Proteinler Hangi Besinlerde Bulunur?
Tüm canlılar biyomolekül adıyla anılan birtakım organik maddelerden oluşmaktadır. Bunlardan biri olan protein vü­cudumuzun yaklaşık %12′sini oluşturmaktadır. Proteinlerin ana görevi yeni doku yapma, do­kuları onarma, günlük aşınmaları önlemedir. Proteinler yaşamamız için gereklidir, açlığımızı giderir. Vücutta sayılamayacak kadar çok gö­revleri vardır. Bunladan bazıları ise enerji sağ­lanmasında yardımcı hormon ve enzimleri yap­mak; besinlerin sindirilmesi, vücudun asit-alkali dengesinin sağlanması; kanın pıhtılaşmasına yardım; mikrop ve hastalıklarla savaşmak için vücuda antikor getirmek olarak sıralanabilir.
Proteinler et, tavuk, balık, sakatat, süt, peynir, yer fistığı, yoğurt, yumurta, soya fasulyesi, ku­ru fasulye, findik, fıstık, badem, buğday unu, ceviz, tahıl, lahana ve patateste bulunur. Yu­murta ve süt en iyi protein kaynaklandır. Tahıl­larda da buğday özünde protein fazladır
Son düzenleyen Safi; 26 Mayıs 2016 10:36
26 Mayıs 2016 10:37   |   Mesaj #3   |   
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
PROTEİN İÇEREN BESİNLER
İnsan vücudunun her gün en az yaklaşık 40 gr protein alması gerekir. 40 gr saf protein : 300 gram et, 1,5 litreye yakın süt yada yarım kilodan biraz fazla tahıldan sağlanır. Örneğin 200 gr kadar tahıl, 250 gr süt ve 85 gr kadar et günlük 40 gr proteini verir.


Sponsorlu Bağlantılar
Proteinler Hangi Besinlerde Bulunur?
  • Günlük beslenmenizde yeterli miktarda protein alıyor olmanın bir çok önemli sebebi vardır. Tavuk, et, balık, baklagiller gibi yüksek oranda protein içeren yiyecekler, mideden barsağa doğru yavaşça sindirildiğinden, daha uzun tokluk hissi yaratır. Ayrıca kan şekerinde ani iniş – çıkışlara sebep olabilen karbonhidratın tersine, proteinin kan şekeri üzerinde nazikçe dengeleyici bir etkisi vardır.
  • Fasulyeler, soya, kuruyemiş ve tam tahıllı ekmek gibi doymuş yağı düşük protein tüketmek ve yüksek işlenmiş karbonhidratlı yiyecek tüketmenin kandaki trigliserid ve yüksek yoğunluklu lipoproteinleri geliştirdiği iddiasını desteklemek üzere kanıtlar vardır. Bu gibi değişiklikler, kalp krizi gibi kardiyovasküler hastalıklar üzerinde de olumlu değişiklik yapabilir.
  • Baklagiller, soya, kuruyemiş ve tam tahıllı ekmek gibi yüksek proteinli besinler, iyi ayarlanmış bir diyet için gerekli olan lifi de içerirler.
  • Et kaliteli protein kaynağı olmakla birlikte A vitamini, B1, B6, B12 vitaminleri ve demir, çinko, magnezyum, fosfor gibi minerallerinde kaynağıdır.
  • Hayvansal ve bitkisel besinlerin içerdikleri protein miktarı ve aminoasit oranları farklıdır. Besinlerle alınan elzem aminoasitlerin uygun miktarlarda olması protein sindirimini kolaylaştırır ve hızlandırır.
  • Çoğunlukla hayvansal gıdalarda olan proteinler vücut gereksinmesine uygundur. Bitkisel proteinlerde olan aminoasitlerden bir ya da iki tanesi eksiktir.
Çeşitli Besinlerdeki protein Miktarları
  • 110 gr tavukda 33 gr protein bulunur
  • 110 gr fındık 32 gr protein
  • 110 gr böbrek 30 gr protein
  • 110 gr yağsız dana eti 30 gr protein
  • 110 gr peynir 30 gr protein
  • 110 gr sardalya 24 gr protein
  • 110 gr haşlama et 13 gr protein
DEVAMI Proteinler ve Beslenmedeki Önemi
Hızlı Cevap
Mesaj:



Bu sayfalarımıza baktınız mı
Pixabay Resimleri:
paneli aç