Ziyaretçi
Yağ içeren besinler nelerdir?
Yağ Hangi Yiyeceklerde Bulunur?
- Tereyağ
- Margarin
- İçyağ (Et, Sakatat)
- Süt ve süt ürünleri (süt-peynir- yoğurt-krema-kaymak, dondurma)
- Hindistan cevizi
- Palmiye yağı
- Kakao yağı
- Kümes hayvanlarının derisi
- Yumurta sarısı
- Marketlerde satılan özel işlem görmüş yiyecekler, örneğin bisküviler ve kekler raf ömürlerini uzatmak için çoğunlukla doymuş yağla yapılırlar.
- Doymuş yağlar, tercih edilmemesi gereken besin maddeleri arasında yer alırlar çünkü sağlığa son derece zararlıdırlar.
- Doymuş yağlar vücutta kolesterolün yükselmesine neden olur. Bu da kalp hastalığı riskini artırır.
Ne işe yararlar?
Sponsorlu Bağlantılar
- Yağlar vücuda, aynı miktardaki karbonhidrat ve proteinlerin 2 katından fazla enerji verirler. 1 gram yağ, 9 kilokalori enerji sağlar.
- Özellikle balık ve su ürünlerinde bulunan yağlar, retina ve beyin gelişimi için gereklidir. Kalp ve damar hastalıklarını önlemek için bu besinlerde bulunan Omega 3 yağı, daha fazla tüketilmelidir.
- Vücut için mutlaka gerekli olan elzem yağ asidi, zeytinyağı ile alınır.
- A, D, E ve K vitaminlerinin vücutta kullanılmasını sağlarlar.
- Derinin altında bulunan yağ tabakası, vücut ısısının kaybını önler.
- İç organları çevreleyerek, onları dış etkenlerden korurlar.
- Midenin boşalmasını geciktirerek, tokluk hissi verirler.
- Östrojen ve testesteron hormonunun yapısında bulunurlar. Yeterince yağ alınmazsa, salgılanma bozulur.
Son düzenleyen Safi; 24 Mayıs 2016 22:38