Cevap Yaz Yazdır
En İyi Cevap Var|Gösterim: 583.590|Cevap: 4|Güncelleme: 24 Mayıs 2016

Protein içeren besinler nelerdir?

8 Kasım 2008 20:17   |   Mesaj #1   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
Protein içeren besinler nelerdir?
EN İYİ CEVABI Safi verdi

Protein Bakımından Zengin Besinler

Alıntıdaki Ek 49214

Aşağıdaki listede yüksek miktarda protein içeren, az yağlı besinleri bulabilirsiniz. Ancak bu liste protein bakımından zengin hayvansal ve bitkisel gıdaların tam listesi değildir. Kişinin sağlık koşullarına bağlı olarak bu listede bulunan bazı besinlerin tüketilmesi sakıncalı olabilir. Bu nedenle herhangi bir hastalık nedeniyle düzenli ilaç kullanıyorsanız protein bakımından zengin diyet programı için bir uzmana danışmanızı öneririm.
  • Göğüs Tavuk veya Hindi Eti: 100 gramında 30 gram protein bulunur. 1 gram protein 4.5 kaloriye denk gelir.
  • Balık (Ton, Somon…): 100 gramında 26 gram protein bulunur. 1 gram protein 4.5 kaloriye denk gelir.
  • Süzme Peynir: 100 gramında 32 gram protein bulunur. 1 gram protein 4.7 kaloriye denk gelir.
  • Az Yağlı Sığır veya Dana Eti: 100 gramında 36 gram protein bulunur. 1 gram protein 5.3 kaloriye denk gelir.
  • Tofu: 100 gramında 7 gram protein bulunur. 1 gram protein 7.4 kaloriye denk gelir.
  • Barbunya: 100 gramında 17 gram protein bulunur. 1 gram protein 10.4 kaloriye denk gelir.
  • Yumurta: 100 gramında 13 gram protein bulunur. 1 gram protein 12 kaloriye denk gelir.
  • Yoğurt (Süt, Soya Sütü): 100 gramında 6 gram protein bulunur. 1 gram protein 18 kaloriye denk gelir.
  • Yemişler (Fındık, Fıstık, Badem, Kabak Çekirdeği): 100 gramında 33 gram protein bulunur. 1 gram protein 15.8 kaloriye denk gelir.

Diğer Protein Kaynakları


Sponsorlu Bağlantılar
  • Bir çok kişi etin tek yüksek protein kaynağı olduğunu düşünse de, alternatif arayanlara başka bir çok vejetaryen kaynak gösterilebilir. Bu listenin en başında tofunun da dahil olduğu soya ürünleri yer alır. Bu besin kaynakları vejetaryenlere önerilen tipik çeşitlerdir.
  • Soya bazlı besinler protein bakımından zengin olmakla birlikte, doymuş yağ oranları etten daha düşüktür ve yaşamsal değeri olan vitamin, mineraller ve de lif içerirler. Günümüzde bezelye ailesinden olan soya fasulyesinden, süt, dondurma, peynir ve yoğurt gibi bir çok farklı ürün elde edilmektedir. Sosis, hamburger yapımında etin yerine kullanılan tofu da soya fasulyesi ailesinin bir üyesidir.
  • İyi bir protein kaynağı olmasına karşın, soyanın da günlük olarak çok fazla tüketilmemesi uygundur. İçeriğinde, östrojen benzeri bir bileşen bulunduğundan, fazla tüketimi östrojeni yükselterek, sıradan beden fonksiyonlarını ters yönde etkileyebilir.
  • Buna rağmen bu durum hala tartışma konusudur ve ne kadar miktar soya yemenin güvenli olduğu konusunda ortak bir kanı mevcut değildir.
  • Ek olarak soyanın sağlığa yararlarıyla ilgili rapor edilmiş, kolestrolü düşürmesi, belli başlı kanser türlerinde riski azaltması ve menopozdaki ateş basmalarınına iyi gelmesi gibi diğer özellikleri de hala tartışma konusudur.
DEVAMI Proteinler ve Beslenmedeki Önemi
Son düzenleyen Safi; 24 Mayıs 2016 17:02
8 Kasım 2008 20:49   |   Mesaj #2   |   
Keten Prenses - avatarı
Üye
en çok protein kaynağı hayvansal ürünler,et ve et ürünleridir.süt,yumurta gibi diğer hayvansal gıdalarda da bulunur..
ama soya fasulyesi,mercimek bitkisel kökenli protein depolarıdır.
B.L.A.C.K
8 Kasım 2008 20:52   |   Mesaj #3   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
Hayvansal ürünlerden kaynaklanan proteinler, süt ürünleri, her türlü et, balık, sakatat ve yumurta gibi besinlerde vardır.
Bitkisel ürünlerden kaynaklanan proteinler, baklagiller, tahıllar, kuruyemişler gibi besinlerde vardır.
Besinlerden elde ettiğimiz tüm proteinler aynı kalitede olmayabilir. Zorunlu amino asitleri az olan ve zor sindirilen proteinler kalitesi az olan proteinlerdir. Aminoasitlerin tamamını yeterli oranda barındıran ve kolay bir biçimde sindirilen proteinler ise kalitesi yüksel olan besinlerdir. Bunlar hayvansal proteinlerdir.
Son düzenleyen Safi; 24 Mayıs 2016 17:44
29 Eylül 2009 20:31   |   Mesaj #4   |   
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye

Protein kaynakları nelerdir?

Hayvansal kaynakları; yumurta, et, tavuk, balık, süt ve peynirdir. Bunlardan yumurta, et, tavuk ve balık, elzem amino asitleri sağlar.
Bitkisel protein kaynakları; mercimek, kuru fasulye, nohut gibi kurubaklagiller, fındık, tahıllar, bulgur, tam buğday ekmeğidir.
Çok az miktarda da olsa, bazı yeşil sebzelerde protein bulunur ama emilimleri çok düşüktür.
Son düzenleyen Safi; 24 Mayıs 2016 17:44
24 Mayıs 2016 17:48   |   Mesaj #5   |   
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.

Protein Bakımından Zengin Besinler

Ad:  protein.jpg
Gösterim: 5777
Boyut:  22.9 KB

Aşağıdaki listede yüksek miktarda protein içeren, az yağlı besinleri bulabilirsiniz. Ancak bu liste protein bakımından zengin hayvansal ve bitkisel gıdaların tam listesi değildir. Kişinin sağlık koşullarına bağlı olarak bu listede bulunan bazı besinlerin tüketilmesi sakıncalı olabilir. Bu nedenle herhangi bir hastalık nedeniyle düzenli ilaç kullanıyorsanız protein bakımından zengin diyet programı için bir uzmana danışmanızı öneririm.
  • Göğüs Tavuk veya Hindi Eti: 100 gramında 30 gram protein bulunur. 1 gram protein 4.5 kaloriye denk gelir.
  • Balık (Ton, Somon…): 100 gramında 26 gram protein bulunur. 1 gram protein 4.5 kaloriye denk gelir.
  • Süzme Peynir: 100 gramında 32 gram protein bulunur. 1 gram protein 4.7 kaloriye denk gelir.
  • Az Yağlı Sığır veya Dana Eti: 100 gramında 36 gram protein bulunur. 1 gram protein 5.3 kaloriye denk gelir.
  • Tofu: 100 gramında 7 gram protein bulunur. 1 gram protein 7.4 kaloriye denk gelir.
  • Barbunya: 100 gramında 17 gram protein bulunur. 1 gram protein 10.4 kaloriye denk gelir.
  • Yumurta: 100 gramında 13 gram protein bulunur. 1 gram protein 12 kaloriye denk gelir.
  • Yoğurt (Süt, Soya Sütü): 100 gramında 6 gram protein bulunur. 1 gram protein 18 kaloriye denk gelir.
  • Yemişler (Fındık, Fıstık, Badem, Kabak Çekirdeği): 100 gramında 33 gram protein bulunur. 1 gram protein 15.8 kaloriye denk gelir.

Diğer Protein Kaynakları


Sponsorlu Bağlantılar
  • Bir çok kişi etin tek yüksek protein kaynağı olduğunu düşünse de, alternatif arayanlara başka bir çok vejetaryen kaynak gösterilebilir. Bu listenin en başında tofunun da dahil olduğu soya ürünleri yer alır. Bu besin kaynakları vejetaryenlere önerilen tipik çeşitlerdir.
  • Soya bazlı besinler protein bakımından zengin olmakla birlikte, doymuş yağ oranları etten daha düşüktür ve yaşamsal değeri olan vitamin, mineraller ve de lif içerirler. Günümüzde bezelye ailesinden olan soya fasulyesinden, süt, dondurma, peynir ve yoğurt gibi bir çok farklı ürün elde edilmektedir. Sosis, hamburger yapımında etin yerine kullanılan tofu da soya fasulyesi ailesinin bir üyesidir.
  • İyi bir protein kaynağı olmasına karşın, soyanın da günlük olarak çok fazla tüketilmemesi uygundur. İçeriğinde, östrojen benzeri bir bileşen bulunduğundan, fazla tüketimi östrojeni yükselterek, sıradan beden fonksiyonlarını ters yönde etkileyebilir.
  • Buna rağmen bu durum hala tartışma konusudur ve ne kadar miktar soya yemenin güvenli olduğu konusunda ortak bir kanı mevcut değildir.
  • Ek olarak soyanın sağlığa yararlarıyla ilgili rapor edilmiş, kolestrolü düşürmesi, belli başlı kanser türlerinde riski azaltması ve menopozdaki ateş basmalarınına iyi gelmesi gibi diğer özellikleri de hala tartışma konusudur.
DEVAMI Proteinler ve Beslenmedeki Önemi

Daha fazla sonuç:
mercimekte protein varmı

acebook yorumları
paneli aç