Merhaba başlıktaki tüm yazıları okudum paylaşımda bulunan herkese çok teşekkürler.
KGN57P72NE kullanıcısıyım başlık içerisindeki konular genellikle KSU üzerinden gidiyor,
Benim sorunum konu içindeki yazılarla kısmen aynı yani farklılıklar var:
1-Buzdolabı çalışıyor, fan dur kalk yapmıyor, ama yine de soğutmuyor. Isı sürekli düşüşte.
2-Led gösterge panelinde alt bölme(nofrost) alarm veriyor. Ayarlanan sıcaklık -18C alarm tuşuna basıldığında ekranda -9C veya -10C beliriyor sonra kayboluyor.(şu anki ısısını gösteriyor.)
3-Arka da motorun yanında bir su aktarım kabı var bu sorunlar başladı başlayalı o kaba su dolmuyor. Buzdolabını boşaltıp kapaklar açık şekilde 2 gün bekletince o kapak doluyor hatta taşıyor.
Bu sorunları gözlemledim.
KGN ile ilgili bir veya iki arkadaş yorum yazmışlar birisi sorunun termal sigortadan kaynaklandığını tespit etmiş ve değiştirildiğinde sorunun giderildiğini belirtmiş resimleri de paylaşmış. Yine de ben elektronik kartı çıkardım kondansatörleri inceledim 1 adet SMD kondansatör, 1 adet mercimek kondansatör, 2 adet 16v 470 mf ve 1 adet 400v 10mf kondansatörler bulunmakta yani toplamda 5 adet 3 çeşit kondansatör var, panel siemens panel resimdekilerden oldukça farklı. Kondansatörler sağlam görünüyor sararma kararma şişme hiç bir şey yok. Karta n'olur n'olmaz deyip kondansatör değişimini son çare olarak bıraktım.
Servisi aradım sorunumu aktardım ve bana sadece sensörün değişmesi gerekli masraf 350 TL olur dedi.
Mantık yürüttüğümüzde defrost sensörün bozuk olmadığını 2. maddeden anlıyoruz sensör dereceyi ölçüyor ve banada ısıyı bildiriyor. Fakat defrost (buz çözme) işlemi başlamıyor!
Termal sigortadan şüpheleniyorum. Veya defrost işlemini yöneten diğer ekipmanlardan.
Konu ile ilgili bilgi sahibi arkadaşlardan yardımcı olmalarını rica ediyorum.
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı Evaparatör(soğutucu kanatçıklar) deki iki elemandan biri 2A-250V 72°C lik termal sigorta, diğer eleman ise ısı sensörü. Bosch no-frost dolabımın derin dondurucu kısmı aşırı buzlanma yaparken diğer bölüm soğutmuyordu. Sağlam termal sigorta ölçümde sıfıra yakın değer gösterirken arızalı(atık termal sigorta) sonsuz direnç gösteriyor. Yani sigorta atmış. 7,5₺ karşılığında yenisini taktım. Dolabım çalıştı. Alt bölmede üst bölmede normal şekilde çalışmakta. Motor (ekovat) üzerindeki atık su haznesinde su görmeye başladım (normal çalışma). Dolabın ne kartında nede resiztanslarında arıza yokmuş.
Arızasız günler sizlerle olsun....