Arama

Bosch buzdolabı sorunları ve çözüm önerileri nelerdir? - Sayfa 8

En İyi Cevap Var Güncelleme: 8 Aralık 2019 Gösterim: 246.287 Cevap: 117
ömer156 - avatarı
ömer156
Ziyaretçi
7 Mart 2015       Mesaj #71
ömer156 - avatarı
Ziyaretçi
bende bosch ksu 44600ne buzdolabı var sebzelik kısmından su geliyor ve dolapta sebzelik kısmında ne varsa donduruyor arıazsı nedir ne yapabilirim tşk.ler
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Nisan 2015       Mesaj #72
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba benim Siemens Ksu39u20n model 1999 yilinda alınmış buzdolabım var. Dolap önce arada bir teklemeye başladı. Isi yükseliyor sonra kendiliğinden çalışıyordu. Bu şekilde 1 gün çalışıyor sonra yine aynı durum tekrar ediyordu. Servisi çağırdım. Baktılar fan arızalı dediler. Dondurucudaki malzemeler bozulmasin diye zamansizliktan kabul ettim. 20 Tl lik fana 165 Tl ödedim. 1 gün sonra dolap yine ayni problemi yapmaya başladı. Arızayı tam olarak anlatamam diye 1 kaç gün bekledim. Sonra servise haber verdim. Geldiklerinde dolap çalışıyordu. Problem aynen devam ediyor dedim. O zaman buzdolabına bir cihaz koyacagiz dediler. Bir kaç gün sonra cihazı getirdiler. Bu cihaz 3 4 gün dolabin içinde kaldı. Cihazi aldılar. Bir kac gün sonra arayıp kompresör arızalı değişmesi gerekiyor dediler ve kompresore 750 Tl para istediler. 15 yıllık dolap icin bu parayı vermeyecegimi söyledim ve fan bedelinin de iadesini istedim. Bunu 1 ay kullamissiniz geri alamayiz dediler. Bunun üzerine internette araştırma yaptım Ve bu siteyi buldum. Daha once hiçbir deneyimim yok bu arada. Epey uğraştıktan sonra hem kompresorun yanında bul7nan kartı hemde gostergenin altındaki kartı soktum.Ilk önce kartlardaki kondansatorleri bir televizyoncuya degisttirdim. Ancak çözüm olmadi.Bu defa kartları alıp Izmir kerimhanda bulunan beyinci Murat ustaya götürdüm. Alttaki kartın kompresör devresi gitmiş 50 tl karşılığında garantili yaparim Yada 80 tl ye yeni kart buluruz dedi. Ben tamiri kabul ettim. Kartları taktım 1 gun çalıştı yine durdu. Dondurucudaki fan bolumunu soktum. Fan bazen zorlanarak çalışıyor, duruyor, vinliyordu. Fan uçlarından avometre ile olctum. Voltaj çok dalgali idi. Karti alarak Murat ustaya gidip durumu anlattim. Murat usta 1 gun sonra bana başka bir kart verdi. Onun problemini halledemedik, baska kart ayarladik dedi. Karti taktım ve dolap çalıştı. Hiçbir problem kalmadı. Bu noktada saglam kompresörü arzali diyerek 750 Tl isteyen Siemens yetkili servisini protesto ediyorum. Hatta kanımca fan bile arizali degildi. Çünkü anakartta besleme problemi vardı. Bunun içinde 165 tl alan Siemens servisine ban diyorum. Sonucta bu sitede deneyim paylaşımı sebebiyle 750, 480, 160 tl istenen arızayı 50 tl ye halletmiş oldum. Bu sebeple bende deneyimimi paylasmak istedim. Herkese cok tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
demetevler - avatarı
demetevler
Ziyaretçi
11 Mayıs 2015       Mesaj #73
demetevler - avatarı
Ziyaretçi
[QUOTE=Misafir;2789720]Merhabalar , burada yazılanları okuyarak bende kendi buzdolabımı tamir ettim. Bu başlığı açan ve bizleri bilgilendiren herkese teşekkür ederim. Temel derecede bilgi sahibi ,isteyen herkesin yapabileceğini düşünüyorum. Fotoğrafları ile aşamaları ekliyorum. Faydalı olması dileğimle.
Sorun: Bizim buzdolabımız Bosch KSU49620NE model. Üst tarafda bulunan derece ve ledlerin olduğu kısım bazı zamanlarda yan sön yapıyor ve bununla birlikte yüksek bir sesle dur kalk yapıyor idi. Dolap devreye girmiyordu. (Sıcaklığı yükselince verdiği uyarı ile karıştırmayınız).Bu sorunu çözmek için tamiri yapıyoruz.

Muhtemelen Siemens marka bazı dolaplarda da benzeri kartlar mevcut.Onlarda da bu tamir söz konusudur.
Tespit : Burada yapılan tamir buzdolabına ait güç ve kontrol kartının giriş besleme devresinde oluşan , bazı malzemelerin çalışma ömrünü yitirmesi sonucu sebep olduğu arızayı gidermek üzeredir.(25 volt 220 mikrofarat , 16 Volt 470 mikrofarat değerine sahip kondansatörler değiştirilmektedir. İlk bakışda kondansatörlerin sağlam gibi görünmesi sizi yanıltmasın.Sorun malzemenin zarar görmesi değil çalışma ömrünü tamamlamış olmasıdır. Burada ayrıca 10 voltluk olduğunu tahmin ettiğim bir zener diyot mevcut. Bu zener diyot devre gerilimini regüle yapmak ve dalgalanmaları kendi üzerinden deşarj ile görevlidir. Benim kartımda bu zener diyotun baskı devreyi kavurduğunu gördüm. Ancak özellikle “watt” olarak eşleniğini bulamadığımdan değiştirmedim. İmkanı olan/ bulabilen arkadaşların bunuda değiştirmesini tavsiye ederim.)Eğer kartınızda farklı kısımlarda sorun var ise aşağıdaki işlem yeterli olmayabilir.
1- Dolap üst panel altındaki iki adet pilastik pimi , söküyoruz.
2- Dolap üst panel çıkıntısını hafif tırnak ve el yordamı ile yukarıya tüm plastik tırnaklar kurtulana kadar kanırtıyoruz.
3- Bu plastik parçayı köşelerinden kendimize doğru yavaşça ayırıyoruz ve çıkarıyoruz.
4- Artık elimizde üst kapak var.Kablo ve soketleri ayırıyoruz .
5- Şimdi üst kapak içinde bulunan plastik kutuyu tırnaklarından ayırıyoruz. (İçinde elektronik devre var )
6- Bu plastik kutuyuda kendi tırnaklarından açarak içindeki elektronik karta ulaşıyoruz.
7- Buradaki 25 volt 220 mikrofarat , 16 Volt 470 mikrofarat kondansatörleri dıştan sağlam görünmesine aldanmadan değiştiriyoruz.
İyi günler dilerim.

Allah razı olsun. Çok iyi anlatmışsınız. Aynı sorun vardı bende de. Kartı gösterilen şekilde söktüm ama riske atmamak için tamiratı 35 liraya bir buzdolabı servisine yaptırdım. Teşekkürler.
ali kınçak - avatarı
ali kınçak
Ziyaretçi
15 Mayıs 2015       Mesaj #74
ali kınçak - avatarı
Ziyaretçi
ürüm actıve no frost sebzeleri donduruyor sorun neden kaynaklanıyor
Asaf - avatarı
Asaf
Ziyaretçi
25 Haziran 2015       Mesaj #75
Asaf - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba başlıktaki tüm yazıları okudum paylaşımda bulunan herkese çok teşekkürler.

KGN57P72NE kullanıcısıyım başlık içerisindeki konular genellikle KSU üzerinden gidiyor,

Benim sorunum konu içindeki yazılarla kısmen aynı yani farklılıklar var:
1-Buzdolabı çalışıyor, fan dur kalk yapmıyor, ama yine de soğutmuyor. Isı sürekli düşüşte.
2-Led gösterge panelinde alt bölme(nofrost) alarm veriyor. Ayarlanan sıcaklık -18C alarm tuşuna basıldığında ekranda -9C veya -10C beliriyor sonra kayboluyor.(şu anki ısısını gösteriyor.)
3-Arka da motorun yanında bir su aktarım kabı var bu sorunlar başladı başlayalı o kaba su dolmuyor. Buzdolabını boşaltıp kapaklar açık şekilde 2 gün bekletince o kapak doluyor hatta taşıyor.

Bu sorunları gözlemledim.

KGN ile ilgili bir veya iki arkadaş yorum yazmışlar birisi sorunun termal sigortadan kaynaklandığını tespit etmiş ve değiştirildiğinde sorunun giderildiğini belirtmiş resimleri de paylaşmış. Yine de ben elektronik kartı çıkardım kondansatörleri inceledim 1 adet SMD kondansatör, 1 adet mercimek kondansatör, 2 adet 16v 470 mf ve 1 adet 400v 10mf kondansatörler bulunmakta yani toplamda 5 adet 3 çeşit kondansatör var, panel siemens panel resimdekilerden oldukça farklı. Kondansatörler sağlam görünüyor sararma kararma şişme hiç bir şey yok. Karta n'olur n'olmaz deyip kondansatör değişimini son çare olarak bıraktım.

Servisi aradım sorunumu aktardım ve bana sadece sensörün değişmesi gerekli masraf 350 TL olur dedi.
Mantık yürüttüğümüzde defrost sensörün bozuk olmadığını 2. maddeden anlıyoruz sensör dereceyi ölçüyor ve banada ısıyı bildiriyor. Fakat defrost (buz çözme) işlemi başlamıyor!
Termal sigortadan şüpheleniyorum. Veya defrost işlemini yöneten diğer ekipmanlardan.

Konu ile ilgili bilgi sahibi arkadaşlardan yardımcı olmalarını rica ediyorum.

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Evaparatör(soğutucu kanatçıklar) deki iki elemandan biri 2A-250V 72°C lik termal sigorta, diğer eleman ise ısı sensörü. Bosch no-frost dolabımın derin dondurucu kısmı aşırı buzlanma yaparken diğer bölüm soğutmuyordu. Sağlam termal sigorta ölçümde sıfıra yakın değer gösterirken arızalı(atık termal sigorta) sonsuz direnç gösteriyor. Yani sigorta atmış. 7,5₺ karşılığında yenisini taktım. Dolabım çalıştı. Alt bölmede üst bölmede normal şekilde çalışmakta. Motor (ekovat) üzerindeki atık su haznesinde su görmeye başladım (normal çalışma). Dolabın ne kartında nede resiztanslarında arıza yokmuş.
Arızasız günler sizlerle olsun....

ilhansekmen - avatarı
ilhansekmen
Ziyaretçi
29 Haziran 2015       Mesaj #76
ilhansekmen - avatarı
Ziyaretçi
Selamınaleykum arkadaşlar benim bosch ksu 4221 model buzdolabı lastiğine ihtiyacım var nereden bulabilirim serviste yok ölçü 126.5x69
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Temmuz 2015       Mesaj #77
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bosch marka no frost buzdolabim var ancak raflarinda nemlenme damlaciklar olusmaya basladi nedeni nedir acaba
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Temmuz 2015       Mesaj #78
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Allah razı olsun aynı sorun bendede oldu ve aynı şekilde çözüme ulaştım nerden baksan 300tl cebimde kaldı teşekkür ederim.
mehmet erdoğan - avatarı
mehmet erdoğan
Ziyaretçi
21 Temmuz 2015       Mesaj #79
mehmet erdoğan - avatarı
Ziyaretçi
Aynı sorun bendede oldu tamirci 300tl masraf çıkardı. Elinden parçayı aldım ve televizyon tamircisinie gittim. 2 adet kondansatörü değiştirdim. 2.5 TL verdim. Şu anda sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Allah razı olsun.
Misafir hakan - avatarı
Misafir hakan
Ziyaretçi
30 Temmuz 2015       Mesaj #80
Misafir hakan - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar merhaba bizim dolapta bi anda gitti ekran ışıklar çalışıyor ama motor çalışmıyor servis gelmiş 485 lira masraf istemiş eritme sistemi arıza verdiği için hava sıkışıyor falan birşeyler anlatmış ewdekilere kart değişicek borular değişicek falan demiş cihazın modeli Bosch KGN57P62NE olması lazım garantisi bitti modelinide göremedim ama resimdekinin aynısı ne yapmamı önerirsiniz elim tornavida tutar ama çok anlamam Msn Sad şu anda içinde birşey yok fişi çekilmiş bekliyor bi kaç gün bekleyelim belki çalışır kendi kendine yoksa 450 lira kaçıcak bize teşekkürler...