Arama

Zenci çocukların hayatı nasıldır?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 18 Mart 2016 Gösterim: 95.893 Cevap: 10
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Ocak 2012       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Zenci çocukların yaşantıları nasıldır söyler misiniz?
EN İYİ CEVABI Safi verdi
Afrikadaki acı gerçekler!!!

Sponsorlu Bağlantılar
Dünyanın en fakir ülkelerinden açlık ve susuzluğun pençesi altındaki Nijer’de, hayatın bütün ağır yükünü kadınlar taşıyor. Kız çocukları küçük yaşta sünnet ediliyor, 13 yaşında evlendiriliyor, çok eşli evliliğin yaygın olduğu ülkede çocuk yaşta anne oluyorlar.

Orta Afrika ülkelerinden 12 milyon nüfuslu Nijer son yıllarda yaşadığı kuraklık ve çekirge istilasının ardından dünya kamuoyunun gündemine geldi. 1960 yılına kadar Fransa’nın sömürgesi ve nüfusunun çoğunluğu Müslüman, topraklarının yüzde 88’i ise çöl olan ülkede, nüfusun üçte biri açlık tehlikesiyle karşıya karşıya bulunuyor.,

Ortalama ömrün 39 olduğu ülkede, kadın olmanın diğer bir adı bu ülkede "ızdırap" olarak adlandırılıyor. Kız olanların çilesi 6 yaşlarında başlıyor.

Sırtına bağladığı küçük kardeşiyle birlikte kırsalda tarlalarda çalışmaya başlayan minik kız çocukları, şehirlerde ise ellerine aldıkları tabakları yemek artıklarıyla doldurmak için hayat kavgası veriyor.

Ülkede bedava iş gücü olarak da görülen kadın, evinin işini görüyor, ısınma ve yemek yapmada kullanmak için ağaç topluyor, tarlada çalışıyor, çocuk bakıyor ve hayatın bütün yükünü sırtına alarak kocasına ve ailesine hizmet ediyor.

5'İNCİ EŞTE BİRİNİ BOŞUYOR

sondun17
Çok eşli evliliğin yaygın olduğu ülkede, kadının hayatın tüm yükünü sırtınaalması ise yine anlam ifade etmiyor Nijer’de... Çünkü kadının bu yaşamı da kocasının iki dudağı arasında... Evlenmenin 30 avro gibi düşük fiyata mal olduğu ülkede, evin erkeği ikinci, üçüncü, hatta dördüncü evliliğini yapabiliyor.

Eğer erkek, beşinci kez evlenmek istiyorsa, eşlerinden birini boşayarak, sokağa terk ediyor. Nijer’de kocası tarafından terk edilen ve ailelerinin de bakmadığı çok sayıda kadın sokaklarda açlıktan ölmemek için mücadele ediyor.

İNSANIN KANINI DONDURAN GELENEK...


Nijer’de kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmesi ise bu ülkede yaşanan dramın bir başka ayrıntısı... Kız çocukları bu ülkede hayatın ne olduğunu anlamadan en fazla 13 yaşlarında evlendiriliyor.

Erken yaşta evlenen kız çocukları ise küçük yaşta doğum yapmaya zorlanıyor.
Nijer’de, doğumların yüzde 85’i kırsal kesimde ilkel koşullarda gerçekleştiriliyor. Yanlış ve zorla doğum sırasında mesaneyle hazne arasında yırtık oluşması sonucu kadınlar fistül (idrar kaçırma) hastalığına yakalanıyor.

ÖLÜMDEN ÖNCEKİ AZAP


Bu ülkede, fistül(altına kaçırma) hastalığına yakalanan kadının yaşamı ise ölümden daha beter hale geliyor... Fistül hastalığına yakalanan kadın, kocası tarafından çocuğuyla birlikte sokağa terk ediliyor. Yine bu kadınlar koktukları için toplum tarafından da dışlanarak yalnızlığa terk ediliyorlar. Çoğu şehirlerin dışında, ağaçların altında gündüzleri çocuklarıyla vakit geçiren bu kadınlar, geceleri ise çöplerden topladıkları yiyeceklerle hayatta kalmanın mücadelesini veriyorlar.


Nijer Sağlık Bakanlığı yetkilileri, 12 milyon nüfuslu ülkede 200 binin üzerinde fistül hastası kadının bulunduğunu ve bu kadınların ameliyat edilip sağlıklarına kavuşturulması için proje hazırladıklarını belirtiyorlar. Ülkede "ölüm öncesi çekilen azap" olarak adlandırılan ve toplumda yalnız kalan fistül hastası kadınlar, gelişmiş ülkelerden destek bekliyor.

TÜRKİYE'DEN YARDIM ELİ UZANIYOR

Nijer’deki bu dramı öğrenen Türkiye’deki insanı yardım kuruluşları, ülke genelinde sadece 4 kadın doktor uzmanının bulunduğu Nijer’e yardım elini uzatıyor. Yeryüzü Doktorları Derneği (Worldwide) Türkiye Temsilcisi Doç. Dr. İhsan Karaman, Türkiye’deki gönüllü doktorlarla Nijer5
burada sağlık hizmeti sunduklarını bildirdi.

Hazırlanan yardım projesi Deniz Feneri Derneği, Nijer Sağlık Bakanlığı ve Nijer’de bulunan kadın kuruluşu Dimol’le birlikte yürütülüyor.

Doç. Dr. Karaman, Türkiye’den derneklerinin üyesi gönüllü doktorların Nijer’e giderek bu kadınları hiç ücret almadan ameliyat yapacaklarını bildirdi.
Doç. Dr. Karaman, projenin yaşama geçebilmesi için Türk halkının desteklerine ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

1000 DOLAR BİR YAŞAMI KURTARACAK...

Nijer3
Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Engin Yılmaz ise Yeryüzü Doktorları ile yapacağı bu çalışmada bir kişinin ameliyat ve 3 aylık yeme, içme, barınma ve rehabilite eğitiminin toplam 1000 dolara mal olacağını kaydetti.

Çocuklarıyla birlikte ölüme terk edilen fistül hastası bu kadınları kurtarmak için Türkiye adına çok önemli bir girişimde bulunduklarını vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:
"Bu insanlara insanlık adına sahip çıkmamız lazım. Çünkü yaşamları gerçekten yürek burkuyor. Bizim sevmeye kıyamadığımız çocuklarımız yaşındakiler burada evlendiriliyor. Çocuk yapmaya zorlandıkları için de o küçücük bedenleri buna dayanamıyor. Bu çocuklar fistül hastası olup, çocuklarıyla birlikte yalnızlığa ve ölüme terk ediliyor. Türk halkı, bir kez daha yardım severliğini bu çalışmamıza destek vererek gösterecektir."


Son düzenleyen Safi; 18 Mart 2016 20:08
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Şubat 2012       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Zencilerin hayatı cok ama cook zordur. onlar ac yoksul ve hastladırlar...... zenci derken birazda afrikalılardanda bahsediyoruz heralde.... Msn Sad onlar bizler gibi okula gitmiyorlar... hatta bazen aclıktan ölenler bile var. dayanıp ölmeyenler biraz büyüyebilenler kendinden kücüklere bakıyorlar.... onar bazen yemek bulamadıkları icin cöpleri bile karıştırıp buluyorlar bir yemek.. örneğin bize sorlar yemek yok sadece peynir vr deseler bizde peyniri sevmesek hayır banane ben yemek istiyorum bul bişeyler deriz deyilmi demeynlerimiz var ama... yani afrikalılar zenciler hepsi böyledirler bir kücük bir ekmek parcası onlara yetmez ama yerler bir ümit ile..... onları kendi yerine koymayanlar anlayamazlar bunları... bir düşünüzn diyelimki afrikadasınız zencisiiz yemek bulamıyorsunuz ne yaparsınız ? yemek ararsınız herhalde... bulmayınca istanbullular bağırır bazıları üzülür ağlar ama onlar öyle değil.. bazı zencilerin kemikleri görünüyor hemde cook belli. neden diye düşüneniz varmı cünkü yemek bulamıyorlar hastalar... alıktann..... böyle kuru kemikler
Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
sade - avatarı
sade
VIP hazan
26 Aralık 2012       Mesaj #3
sade - avatarı
VIP hazan
Zenci Çocukların Hayatı Nasıldır?

Zengi çocukların hayatları nasıldır. Günlük hayatları bizimkilere benzer mi?

Zenci Çocuklar Derken Afrikalı Çocuklardan Bahsediyorsunuz Sanırım. Günlük Yaşamları Bizimkine Benzemez Aslında Yaşamlarının Hiçbir Yanı Bizimkine Benzemez. Hastalık Yokluk ve Açlık İçinde Yaşıyorlar . Hatta Açlıktan Ölüyorlar. Onların Aileleride Aç ve Hasta. Bizler Gibi Okulada Gitmiyorlar. Açlıktan Ölmeden Biraz Büyüyebilenler Kendilerinden Küçüklere Bakıyorlar.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 0 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 10 Şubat 2016 22:40


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Şubat 2013       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Zenciler, ekvator ortamı ve bu ortamın orman, savan, çöl gibi çeşitli değişikliklerine uyma bakımından kendi içinde derin farklılıklar gösterir. Afrika, Asya ve Avustralya’ya yayılmış olan zenciler birbirinden farklıdır. Siyahilerde de melezler görülür. Buna karşın siyahiler, dünyada en az karışan, büyük göçlerle ana karakterini yitirmeyen ırklardan biridir. Siyahilerin ana yurdu Afrika anakarası olmakla birlikte, tarih öncesi zamanlardaki göçlerle birçok kol, Güney Asya ve Avustralya ile Büyük Okyanus’taki adalara geçti.

Afrika, dünyadaki zenci nüfusun merkezidir. Çeşitli mahalli diller ve kültürler vardır. Kuzeyde yaşayanların çoğu; dar burunlu, yassı dudaklı ve gür saçlıdır. Çoğunluğu müslüman ve sempatik insanlardır. Bir kısım zenciler koyu renkli, kıvırcık saçlı, kalın dudaklı, geniş burunlu insanlardır. Batı Afrika’daki Sudanlı zencilerin daha bariz yüz çizgileri vardır. Asyalılar ve Hindliler, doğu Afrika’da ve güney Afrika’nın Natal bölgesinde yaşarlar.

Siyahiler Güney ve Kuzey Amerika’da da önemli topluluklar oluştururlar. Bunlar anakaranın yerlisi değil, köle ticareti yoluyla Avrupalılar tarafından Amerika’ya götürülen zencil
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Şubat 2013       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Zenci Cocuk ve Balon...
Küçük bir zenci çocuk şehrin lunaparkında dolaşırken bir satıcının elindeki balonları seyre dalmıştı. Her renkten ve her biçimden balonlar ışıl ışıl parlıyordu.Derken, birdenbire kırmızı bir balon kazara bağlandığı yerden kurtularak havada uçtu, uçtu, uçtu ve nihayet aşağıdan seçilmeyecek kadar yükseldikten sonra gözden kayboldu. Bu manzarayı seyretmek için öyle bir insan kalabalığı toplanmıştı ki, satıcı bir tane daha bırakmanın iyi bir reklâm olacağını düşünerek havaya parlak sarı renkte bir balon daha bıraktı. Arkasından bir tanede beyazını çözdü. Küçük zenci olduğu yerden büyük bir hayranlık içinde ardı ardına uçan rengârenk seyrettikten sonra : "Baloncu amca" dedi. Acaba bir tanede siyah renkte balon bıraksanız, ötekiler kadar yükselir mi?Baloncu adam, anlayışlı bir bakışla çocuğa tebessüm ederek,siyah renkli bir balon çözdü.Parmaklarını gevşetip onu da boşluğa bırakırken: "Yavrum" dedi, "bizi yükselten dışımızdaki renk değil, içimizdeki cevherdir."
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Mart 2013       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bence zenci çocukların hayatları bizim gibi hayatları yoktur...Onlar çok yoksulfakirlerdir...Ben onlara çok üzülüyorum Allah yardımcıları olsun...Msn Sad
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Şubat 2014       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
zenci çocuklar fakir oldukları için yemek yiyezmeler bazıları ise açlıktan ölürler bazılarının pek fazla giysisi olmadığı için çıplak gezenler bile vardır. onların hayatı çok zordur biz hayatımızda her zaman şükredelim
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Şubat 2014       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
zenci çocuklar ekvator bölgesinde aç susuz uykusuz yaşarlar ekvator bölgesi çok sıcaktır bunun için kuraklık oluyor oraya bin de bir yağmur yağıyor bu yüzden hep güneş ışığı ile zencileşiyorlar . Genelde zenci denilince akla Afrika gelir . Afrika da bu durumdadır.günlük yaşantıları bize hiç benzemez onlar aç biz tokuz onlar susuz onlar uyuyamıyorlar biz ise rahat rahat uyuyoruz .
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
10 Şubat 2016       Mesaj #9
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Zenci çocuklar, beyaz çocuklar kadar şanslı değillerdir aslında. Zenci çocuklar deyince aslında Afrikalı çocuklardan da bahsediyoruz. Onların yaşam seviyesi çoğu insanlardan fazlasıyla düşük.
Eskimolarla zenci çocuğunu karşılaştıracak olsak; Eskimo çocukları en azından avlanarak da olsa besleniyorlar, zenciler ise hayatlarını idam ettirebilecek kadar yemeğe ihtiyaç duyuyorlar.
Zenci çocuklarının hayat şartları oldukça zor. Onlar günlük yaşamlarında diğer çocuklar gibi okullara giderek eğitim almıyorlar. Çünkü tek dertleri yiyecek bir yemektir. Zenci çocuklarının günlük yaşantıları , açlıklarını gidermek için çabalamakla geçmektedir.
Afrika ülkeleri sömürgeci devletlerin sömürgeleri haline geldiklerinden dolayı yoksullardır, bu durum zenci çocuklarını da fazlasıyla etkilemektedir.
Zenci çocukları günlük yaşamlarında oyuncaklarla oynayamazlar onlar diğer çocuklar kadar şanslı değillerdir. Bu nedenle zenci çocukları yoksullukla, açlıkla ayakta kalmaya çalışan yoksul Afrika toplumlarının çocuklarıdır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
10 Şubat 2016       Mesaj #10
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Zenci Çocukların Hayatı, Zenci Çocukların Yaşamı
Zenci çocuklar denilince günümüzün şartlarında aklımıza ilk olarak Afrika da yaşayan çocuklar gelecektir. Zenci kavramı aklımıza Afrikalı insanları ifade etmek için adeta kelime haznemize girmiştir. Afrikalı çocukların yaşamlarından bahsedeceği hayatlarını nasıl sürdürürler ve günümüzün şartlarına göre sonunda ne kadar şanslı birey olduğumu anlayabiliriz.
Afrika tarımcılık ve hayvancılık olarak neredeyse hiç gelişmemiş bir ülke olmaktadır. Çocuklar yaşamlarını sürdürebilmek için yemeğe ihtiyaç duyarak güne başlıyorlar. Zenci çocukların hayatı onlarca engelle doldur eğitim alanında hiçbir ilerleme olmadığı gibi sadece ölümü bekledikleri söylenebilir. Sağlık olarak çocuklar hiçbir şekilde yardım almıyorlar doğduklarında hastalıkla doğanlar tedavi edilemeyen bebekler bir müddet sonra gözlerini yumuyorlar. Giyecek elbiseleri olmayıp oyuncakları dahi bulunmaz sinekler böcekler ve pislik içersinde günlerini geçirirler. İçecekleri temiz su kaynaklarına dahi ihtiyaç duyarlar. Sıcak bir bölge olduğundan dolayı susuzluk dahi çekebiliyorlar. Vahşi hayvanların bölgede olmasından dolayı onlar için tehlike yaratıyor.
Sömürge altında olan Afrika yüzyıllar boyunca yabancı devletler tarafından misyonerlik çalışmaları altında devam etmektedir. Yoksul olan ülke zenci çocuklarını da etkilemektedir.



Benzer Konular

15 Nisan 2015 / Help Man Soru-Cevap
14 Şubat 2014 / begüm Soru-Cevap
20 Nisan 2015 / perlina Asker tr
18 Mart 2016 / Safi X-Sözlük